2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Ryzen 1600X egy Athlon x4 950 hűtőjével

    Szóval Black Friday-en kifejezetten jó áron jutottam egy Ryzen 1600X-hez. Mivel az X-es prockókhoz nem adnak gyári hűtőt így gondoltam veszek egy vízhűtést. Nem azért gondoltam valami AIO vízhűtésre mert bevettem volna a marketinget. Tudom, hogy azért az árért már lehet olyan léghűtést venni ami halkabban komolyabb hűtésre képes de két dolog miatt döntöttem vízhűtő mellett:
    -Az első, hogy a házamba nem igazán fért már volna be akkora hűtő amire rámertem volna bízni a prockót.
    -A második, hogy annyira nem jó a házam szellőzése, hogy egy toronyhűtővel a házon belül leadott hőt egy az egyben kitudjak vezetni.

    Ezen analógiák mentén döntöttem az Arctic Liquid Freezer 120 nevet viselő hűtő mellett. Jó persze, ez a cucc még a Ryzen előtti időkböl származik de a gyártó oldalán az volt feltüntetve, hogy az AM4 már támogatott. És ha netán régi példányt fogsz ki akkor küldenek lefogatót. Gondoltam, hogy már lassan egy éve van AM4-es lefogató ehhez, akkor tök kicsi az esélye, hogy valami raktárból visszamaradt példányt kapjak így berendeltem.
    Azért mert: ID-Cooling és trsai nem igazán játszottak. Cooler Mastert nem akartam venni, mert habár jó a hírük tényleg tudnak vállalhatatlant csinálni. 240-es hűtő egyáltalán nem fért volna be a házamba.

    Folytatás...

    Steve_Brown 5 éve 13

  • Pozitív élményem az MSI Supportal

    Ezt a bejegyzést valahogy június közepén írhattam. De csak most került publikálásra.

    A történet ott kezdődik, hogy a Ryzen 1800X ára az indulásakorihoz képest kezd élhető lenni. El is akartam játszani a vásárlás gondolatával, de még mielőtt megtettem volna felmentem az alaplapom honlapjára, hogy lássam milyen alternatívákat támogat és milyen BIOS verzió kellhet hozzá.
    Nagyon meglepett, hogy az 1800X hiányzott a listából viszont az összes többi processzor megvolt említve ami csak megjelent a foglalatba. Valószínűsítettem, hogy elírás de a gondolat nem hagyott nyugodni ezért írtam egy formaiságokat betartó rövid levelet az MSI Supportjának... Délben.

    Mivel ők nem ebben az időzónában dolgoznak ezért az üzenetem dátumozása szolíd 5 órával későbbre állt be. Ezért nem számítottam arra, hogy két napon belül választ kapok. Volt már dolgom a Steam Supportal és azok se voltak túl gyorsak. De meglepetésemre másnap már meg is érkezett a válasz, ahol megköszönték az üzenetemet és hozzáadták az 1800X-et a listához.

    Steve_Brown 5 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.