2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Szputnyik V - Egy 19 éves srác tapasztalatai

    Ma 1-kor kaptam meg Kalocsán eme csodálatos oltás első körét, ez a bejegyzés minden este frissülni fog a tapasztalataimmal.

    Mi az a Szputnyik V? Miben különbözik a többi vakcinától?
    A Szputnyik V (orosz: Спутник V, kódnév: Gam-COVID-Vac, gyakran csak "orosz vakcina") egy másodikgenerációs, kétdózisú intramuszkuláris Covid19-vakcina, amit az orosz Gamaleja Kutatóközpont fejlesztett ki. Hivatalos oltásként 2020. augusztus 11-én regisztrálta az orosz egészségügyi minisztérium. A Szputnyik egy adenovírus alapú vektorvakcina. - Wikipédia

    A dolog lényege, hogy nem fejberúgott koronavírust adnak be neked durvább immunválaszt kiváltó szerekkel, hanem egy másfajta vírust csempésznek be ami megfertőz pár sejtet a koronavírus tüskefehérjéjének génjével, így az ártatlan kis sejt gyárt néhány tüskefehérjét. Ezt a tüskefehérjét mint betolakodót észreveszi az immunrendszer, megsemmisíti és elkezd antigént gyártani ellene. Így aztán ha beszívsz némi koronavírussal teli párát a metrókocsiban a szervezeted nagyon gyorsan eliminálja, de legrosszabb esetben sem fogsz durva tünetekkel kórházba kerülni.

    Van arra némi esély, hogy az immunrendszered annyira túlbuzgó, hogy a szállító vírust még azelőtt megsemmisíti, hogy az célba juttathatná a koronavírusról szóló gént. Ezért van egy második kör is, amikor egy másfajta vírust használnak futárnak.

    Folytatás...

    Steve_Brown 3 éve 152

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.