2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Simson Star VI.

    Avagy miért nem hagyom

    Szóval rengeteg dolog történik. Történt, hogy véletlen széttörtem a hátsó lámpát. Jelenleg nagyon koppon van a pénztárcám szóval egy babetta hátsó lámpa került fel.

    Neki is álltam a féklámpa projectnek mert hát az nem volt. Ugyebár a töltőegységem totál kuka, szóval azt megkerülve (amúgy sincs rá szükség xD) a terv az volt, hogy egyből két vezeték a töltőtekercsre (volt itthon egyenírányító Wish I love u). A test a gyári felfogatásra a fázis hátra a féklámpához. A gyári féklámpakapcsolót megberhelve ennek sikerülnie kellett volna.
    Ámbár kómásan fél tizenegykor nem nagyon ugrott be, hogy is kell levenni a hátsó kereket (nem mintha nem csináltam volna meg 100x) Az amúgy is elnyalt hátsó lánckerék tengelybe így beleszakadt a menet. No problem, lett esztergálva új. Menet rá. Az egészet szépen megcsinálva a lendkerék felhúzatásánál a lendkerék anyája elszakadt. A folyton megdöglő szikraoltó kondik miatt nem is csoda. No para még aznap sikerült szerezni olyan finommenetes anyát mint a gyári. Persze a főtengelyen elnyalódott az ék úgyhogy sikerült picit elfordulva rátennem a lendkereket, párat beledurrogtattam a kipufogóba mire rájöttem. Legközelebbi lehúzásnál kap új éket.

    Folytatás...

    Steve_Brown 5 éve 5

  • Simson Star V.

    Szóval a mai szerelgetés végeredménye az, hogy előbb vagy utóbb. (Mondjuk azt középtávon)
    Kelleni fog egy új lánc és láncvédő szett.

    A gyújtás problémám végül nem az olaj miatt volt. A bő 500 kilométer annyira megviselte az utángyártott kondit, hogy annak a fegyverzete körbeforgott, kapott is egy másikat. Sajnos nem sikerült gyárit szereznem így ismét utángyártottat kapott.

    De lesz nálam mindig egy tartalékban. Már a gyújtótekercs is utángyártott. A gyárija totál kuka.

    Szóval igen. Úgy áll a motor, hogy csak egy láncszett, egy töltőelektronika és egy festés hiányzik róla, hogy meglegyen. Talán a következő szezont már új pompájában fogja kezdeni :P
    12300km van az órában.

    Steve_Brown 5 éve 6

  • Simson Star IV.

    Hmmm, úgy tűnik sikerült megoldanom a baloldali olajvesztést. *kopp kopp*

    Erre mi történt?

    A jobb oldalt kezdte elfosni magát a szimering.

    Lehet, hogy kapott belőle a gyújtás is? Mert szerintem elkezdett szarakodni. 4 kilóméter alatt eltünt belőle az erő és olyan mintha néha kihagyna 1-1 ütemet. Akkorát ránt vissza, hogy szerintem nem üzemanyag probléma. Vagy nem tudom... Egy karbi pucolást megér a dolog nem? :DD
    Ha mégis gyújtás lenne? Miből tudom, hogy esetleg a gyújtótrafó vagy a kondi a bűnös? Ellenállásuknak mennyinek kell lennie?

    Áh majd ha hazaértem, amikor ezt olvassátok én épp a tengerparton hűsölök.

    Steve_Brown 5 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.