2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Nyári munka, de hova?

    Szóval 16 évesen elértem arra a pontra, hogy esetleg keresnék valami pénzkeresési lehetőséget így a nyárra.
    Ez eddig abban valósult meg, hogy felhívtam egy diákszövetkezet rossz irodáját. És bementem egy helyre ahol kiderült, hogy mégsem alkalmaznak.

    Szerintem most a következő lépés az, hogy felhívok egy helyileg megfelelő irodát és megkérdezem, hogy tudnak-e állást a hozzám közeli TESCO-ba vagy bárhova máshova. Remélem nem hajtanak el vagy tudnak bármit ajánlani.

    Ti dolgoztatok diákmunkában?
    A vidékiek hogy oldották meg?
    Hogy találtatok egyáltalán munkahelyet?

    Steve_Brown 6 éve 24

  • Egy kis gépházmodding

    Volt már egy hasonló blogbejegyzésem. Akkor egy winchester hűtőt készítettem, ehhez egy 3D nyomtató volt a segítségemre és az internet. Gondolkoztam még egy egyedi előlapi panel készítésén már jó ideje de nem tudtam mily is kellene.

    Végül felregisztráltam wish-re. Megtetszettek ezek az elektronikai kütyük, úgyhogy rendeltem is egy 0.36 inch méretű feszültségmérőt.

    Sosem volt igazán pontos.
    Ez volt a könnyebb része. A következő lépéshez bekellett vessem szolíd mértékű modellezési gyakorlatomat, de végül elég jól sikerült összeállítanom a keretet. Még fel is tettem thingiverse-re.

    Folytatás...

    Steve_Brown 6 éve 4

  • Életem első BIOS frissítése

    Sosem volt szükségem arra, hogy BIOS-t frissítsek (talán azért mert eddig mindig Inteles gépeim voltak) de most életemben először rászorúltam egy ilyen általam először nagyon veszélyesnek ítélt műveletre, no de kezdjük az elején.

    Januárban lecseréltem a számítógépemet, az ehhez vezető út kifejezetten rögös volt, G4560-ban gondolkoztam valami csini alaplappal, de rendesen beijettem a Meltdowntól így végül a következő alkatrészeket szereztem be:
    MSI B350M Pro-vd Plus
    Athlon x4 950
    2x4GB Crucial DDR4 2400Mhz
    A többi cucc már régebben is megvolt, Gigabyte 6950, 120GB Kingston SSD, 1TB WD Blue HDD,Corsair CX450M.

    A deszkát v22 BIOS-sal kaptam (külön kértem a frissítést, hogy biztosan ne itt egy isten háta mögötti porfészekben kelljen keresnem valami Ryzent).
    Már a BIOS alapból furcsa volt, a memóriák a megadott órajelen mentek, a normál késleltetésen de nem tudtam semmilyen adatukat sem módosítani, ez persze elég furcsa egy OC képes lapnál.
    A másik probléma (ami jobban idegesített), hogy minden huzamosabb áramkimaradás utáni első indulásnál olyan ismeretlen eredetű kékhalált kapott a windows-om, hogy néha majdnem kizuhantam a mátrixból.
    A gyanúm persze a Windows 10 valamilyen indítást gyorsító módszeréhez vezetett. Az egyetlen ilyen szolgáltatást ki is kapcsoltam, de ez nem segített a dolgon.

    Folytatás...

    Steve_Brown 6 éve 16

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.