2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Időt elverni nem rossz alternatíva

    Ma ráértem. Ja nem :) Viszont holnap meglepi partira vagyunk hivatalosak, aztán gondoltam illene valami derekasféle aprósággal mennem a hónom alatt, nemcsak az élelmiszer és italfeldolgozó részegységeimmel, üres teherhordó karokkal.
    A dolgom igazából egyszerű volt, mármint ötlet terén. Az ünnepelt vadászik olykor, ha az ideje engedi, hát legyen a téma a vadászat és kapcsolódó látványelemei. (Horror nélkül, tehát a zsigerelés kihagyva.) A technológia pedig a faégetés. Hangulatos, látványos megoldás, ha nem megszokott képvilágot akar ábrázolni az ember, nem hétköznapi kütyükkel.

    Ezt mondjuk jól eltoltam, azaz lvl 9-re tettem magam a nehézséget illetően. A talált darab rétegelt lemez nagyon jó, kívánta a trófeát, csak épp elkerülte a figyelmem, hogy ez nem ennek készült és bizony le van lakkozva. :DDD Mondjuk úgy, hogy érdekes volt megmunkálásra és szagra egyaránt... Megoldás lett volna a felcsiszolás, csak akkor ugrik a rajzolásra fordított idő. Figyelmetlenség - kitartás: 0:1

    A nyers lapokra már egyszerűbb volt a meló:

    Folytatás...

    MrDerekas 6 éve 4

  • Az ember, aki utoljára látta…

    ...
    Részletek Szása Szaharov néprajzkutató úti-naplójából:

    Július 28.

    Napkeltekor ébredtem, itt kint a messzi Szibériában, távol Moszkvától és a civilizációtól. Elfogyasztottam szerény reggelimet és elpakoltam a hátizsákomba. Ebben volt minden vagyonom és ezek a benne rejlő dolgok voltak túlélésem zálogai. Az elmúlt este, távoli puskalövéseket hallottam és úgy döntöttem, hogy – mivel kíváncsi természetű vagyok – arra veszem utamat. Tisztában volta a benne rejlő veszéllyel, mégis kockáztattam, minden nap. Az idegenek élete itt, vajmi keveset ért, a könyörtelenség és vadság által nevelt, a végtelen pusztákon élő emberek szemében. Az időjárás szeszéjei és az éghajlati viszonyok nem kedveztek az empátiának és az emberségességnek. Minden egyes nap: küzdelem az életért a természettel szemben. Egyenlőtlen küzdelem gondolnánk, és mégis az ember győz. Általában. Mert az érzelgősség, az gyengeség, a gyengeség pedig errefelé egyenlő a halállal. Egyszerű emberek e vidék benépesítői. Városi szemmel még azt is mondhatnánk, hogy végtelenül önzőek és bárkit megölnek, ha az csak egy kicsit is előre viszi, nyikorgó kerekű életük szekerét.

    Folytatás...

    MrDerekas 6 éve 4

  • A Verseny

    Dühöngött a hőség. Szinte elviselhetetlen volt a fények vibráló játéka az aszfalt feletti, lustán hullámzó levegőben. Az üvöltő, vagy épp csak duruzsoló motorok hangja, a tömeg zsibongása, a millió nappali zaj és hangkavalkád tette dzsungellé a kisvárost. Igazi őserdő, de a fák helyett a házak ugrottak az égnek, buja aljnövényzetként terpeszkedett a rengeteg beton és aszfalt. A hangok orgiájába, bőgőmajmokként óbégatott itt-ott egy-egy türelmetlen sofőr vad tülkölése, banki automaták vagy épp autók riasztója. És rátelepedett mindenre a hőség...
    Itt állunk. A vonalon, a rajtnál, ahol kezdődik nekem a minden. Bele sem gondolok hány éve annak, hogy így éreztem magam, hogy ennyire sóvárogtam a viadalt, akartam a győzelmet. Túl rég töltötte meg orrom az üzemanyag gőzével keveredő aszfaltszag, csípte orrom a kénes kipufogógáz forró, szinte nyúlós bűze, saját verejtékem vadállatias gőze... De most! Most itt vagyok. A nap harsányan tűzi az alumíniumot, kezem alatt szinte megolvad a csúszásgátló lélegző műanyaga. Megjáratom ujjaim, nyugodt táncot lejtve, tenyeremet fel nem emelve.

    Folytatás...

    MrDerekas 6 éve 11

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.