2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Kell egy ház... 3. rész - Átmeneti megoldás

    Kicsi, pici meg még kisebb. Mindezt pedig - ezúttal - fából.
    (Bár külön rész, mégiscsak egy bevezető lesz a következő verzióhoz)

    Régóta agyaltam egy kisebb méretű faházon és nem rég neki is ugrottam a feladatnak. Főleg a külcsín miatt szerettem volna természetes anyagból készíteni a kuckót, valamint mert ehhez akadt némi - a méltán sokat hangoztatott - HelyiForrás és szerszám is.

    Már az alapanyagnál megakadt a projekt. Bármilyen nyers (de légszáraz) fából is készíteném, az bizony a fa természetes mivolta miatt, egy pc háznál nem túl előnyös tulajdonságokkal is bír. Vetemedés, repedés, szilárdság, mérettartás. Ezt bizony ki kell küszöbölni. Felmerült ugyan a préselt alapanyagok használata, de ezek már kevéssé keltik a természetes érzetet az emberben, valamint a rögzítési csavarozást sem tűrik túl jól lap irányban. Lapirányra jó a szilárdságuk, de préselt szerkezetüknek köszönhetően az élükbe hajtott csavaroktól, akár szét is nyílhatnak, repedhetnek, ami azért nem túl esztétikus ha sor kerül rá, valamint nem is megbízható kötési mód. Tiplizés, meg ragasztás a szerelhetőség miatt nem igazán jöhetett szóba. Nem csak jó döntés, de kényelmes is a rétegelt lemez lett.

    Folytatás...

    MrDerekas 7 éve 4

  • Kell egy ház! 2. rész. Kisjátszós kiskuckó derekas módra

    Esendő az ember és olykor enged a csábításnak. Így engedtem én is az alkotási kényszeremnek. A főszerep pedig ismét a HelyiForrás-é, valamint a 0 Forint büdzsé anyagi forrásáé.

    Az előző részben taglalt és kísérleti jelleggel épült, újragondolt bontott ház újrafelhasználással megvalósított egyedi kuckó építése, annak sikeres kivitelezése, arra csábított, hogy a saját konfigurációmat is valami egyedi házba próbáljam bezsúfolni. Egy óra gondolkodás, nagy pontosságú tervrajzok készítésének elmaradása után és szemrevételezve a HelyiForrás megcsappant készletét egy MAXDATA PCMD/53113 házikóra esett a választásom. Tehát az alap megvolt – jó kis acélszerkezet és elég vastag acéllemez oldalfalak – már csak a meglévő konfigom komponenseinek méreteit kellett megismernem meg egy kupacba rakni a játékszereimet.

    Folytatás...

    MrDerekas 7 éve 19

  • Kell egy ház... mATX lapot kis házba, ahogy én csináltam.


    Azért nem ment ez olyan könnyen... :B

    Kórelőzmény:
    Amolyan otthonülős/barkácsolós/kreatív/perszehozdelmegnézem/agyalós/karitász kismesterként azzal kellett szembesülnöm, hogy elég volt. Már abból, hogy a saját, talán túlpátyolgatott gépecskémen a zikszpétő a wintízig, raszpberritől a linuxmintig kéne napi szinten tartanom egy-egy rendszert x86 és x64 alapon is. Hardveresen lassan túlléptem a támogatást és nem volt mókás, mondjuk tizenhat színű grafikus oprendszerrel mókolni :) Tehát döntöttem, hogy összedobok - a sokszor hangoztatott HelyiForrás intézmény készletéből - egy sok oprendszeres gépet. Majd mindjárt arról is döntöttem, hogy ez legyen kicsi. Mert nehogymár csak úgy belakok egy házat... Van aki egy egy egész országot szívat, én megelégszem önmagam gáncsolásával. :DDD

    Folytatás...

    MrDerekas 7 éve 15

  • Akkus csavarbehajtó kettőhúszasítása avagy akkusból hálózatit - projekt.

    Kellett egy ötlet...
    A kezdet:

    Figyelem! A bejegyzés tartalmában és képeiben reklám szerű tartalmak láthatóak valamint a képek idegállapotba hozhatják a rendszerető látogatót!


    Az elgondolás egyszerű volt, a kivitelezés pedig puritán. Na meg persze semmi sem ment elsőre. A történet talán akkor kezdődött, mikor megdöglött a BOSCH PSR 14,4 akkus csavarozó gépem akkuja. Igen akkuja, mert bár két akkuval szerelték gyárilag én alig használtban szereztem meg. Nyilván az akku miatt vásárolta meg előző gazdája, majd a megmaradt akkuval értékesítette. Sikeresen :K Nos három évet bírt az egy darab akku nálam. Mondhatni sanyarú sorsa volt és több tízezer csavarbehajtáson vagyunk túl vele.

    Folytatás...

    MrDerekas 7 éve 42

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.