2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

DöntÉSkényszer: 4. történet

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Bármennyit is változik a világ vagy az emberek benne, a mese akkor is olyan marad, mint a remény: örök!

[ ÚJ TESZT ]

Beteljesítők


kép forrása

A mesék olyanok, mint a remény. Bármennyit is változik a világ, bármekkorát is változzanak az emberek, a mese akkor is olyan marad, mint a remény: örök!

Valamikor
17. kihelyezett, kutató-fejlesztő bázis

Izgatottan figyelték a kijelzőket. Meg voltak döbbenve a kijelzőn felvillanó értékek láttán, leginkább pedig azok nagyságán elámulva. Hihetetlen magas értékeket mutattak a műszerek, akkorákat, amilyenre nem volt példa vagy tizenvalahány ezer éve. A döbbenet első, néma percei után a projektvezető jelentkezett be a kommunikátorba, pattogó hangon, monotonul kezdte kántálni határozott parancsait, az elvégzendő feladatokat és az azonnali ellenőrző mérések eredményeit. Beindult a gépezet, és ő volt az, aki kézben tartotta a dolgokat. Félelmetes intelligenciával és irigylésre méltó főnöki ambíciókkal rendelkezett. Tökéletes vezető volt. És végtelenül kreatív személyiség. Ennek köszönhette ezt az állást is. Itt aztán tényleg kreatívnak, önállónak és intelligensnek kellett lenni ahhoz, hogy valakiből vezető lehessen. Nos, ez volt ő és ez volt az ő élete. A mindene. Egész éjjel dolgozott hű csapatával egy terven. Egy olyan terven, melyet a nemrég bejövő adatok hívtak életre. Először lassan körvonalazódtak az összetett terv kuszának tűnő szálai, de aztán a hajnal eljöttével egyre simábban haladtak a kiteljesedés felé.

— Vegyük át még egyszer! Tegnap kora este észleltük az energiakitörést a tango-epszilon-téta 22-48-4561-es kvadránsból. Elemi erejű löketet kaptunk el, melynek azonnal megkezdtük az analizálását és osztályozását. A szekvencerek meglepő eredményeket mutattak. Az energianyaláb hatalmas bonyolultságú rétegződést hordoz magában. A legjobb kódfejtőket állítottam az elemzésre, mert úgy éreztem, hogy az egymásra épülő rétegek sokkal összetettebb bináris kódokat, egyfajta mélyebb értelmet, jelentést hordoznak magukban. És íme, igazam lett. Azt hiszem, ráéreztem. Valóban jelentést tartalmaznak, méghozzá eléggé meglepőt. Egyetlen, nagyon összetett kérést zsúfoltak bele ebbe a nyalábba. Nos, azt hiszem, itt az ideje, hogy kihirdessem a pályázatot, de előtte lássuk a részleteket. Rídmen! Ha kérhetem, beavatná a többieket a kódfejtők eredményeibe? Kérem!

— Igen, köszönöm. Nem is rabolnám az időt a formaságokkal és az alapokkal, hanem rögtön a tárgyra térnék: az észlelt esemény legkiemelkedőbb érdekessége maga az energianyaláb, mégpedig azért, mert nem CSAK energiáról van szó! Sőt, leginkább nem is energia, hanem már majdhogynem anyag! És ezen van a hangsúly. Gondolom, az önök számára nem okoz különösebb problémát, hogy elképzeljék, hiszen mindannyian rendelkeznek felsőfokú filozófiai végzettséggel, és valljuk be őszintén, ezért is vállaltak munkát ezen az "isten háta mögötti helyen". Először is, tegyük fel a kérdést, hogy mi is a gondolat? Egyszerű kérdés, mégsem tudunk rá egykönnyen felelni. Biokémiai reakció? Atomi szintű részecske-elmozdulás? Vagy csak egyszerű bioelektromos szinapszisváltozások véletlenszerű sorozata? Ugye? Nos, igazából egyik sem. A gondolat egyfajta tudati energia. De hát, hogy lehet valami energia, amit nem tudunk — úgymond — munkára fogni, aminek nem tudjuk a nagyságát és szinte nem is mérhető? Itt jön képbe a filozófia: ezek szerint pedig a gondolat egyfajta olyan matéria, amely különösebb mindennél. Különösebb, mert nem hasonlítható semmihez. Mi is sok ezer éve kutatjuk, mégsem jutottunk közelebb a meghatározásához, csupán csak körül tudjuk írni. A gondolat, a logika szigorú szabályai szerint nem más, mint egy meghatározhatatlan anyag. Egy igen érdekes anyag. Anyag, mert képes haladni térben és időben, világokat lehet vele építeni és lerombolni egyetlen pillanat töredéke alatt. Csak eszköz kell hozzá. Ez az eszköz pedig nem más, mint a fantázia. Az a fantázia, ami nem ismer határokat. Nos, a tegnapi napon pontosan egy ilyen, határtalan fantázia által készített, gondolati akarat-parancssort sikerült befognunk a kísérleti, PSI-com elnevezésű, paranormális jelenségeket kutató pásztázóval. Itt szeretném megjegyezni, hogy a Tanács elismerésben részesítette az új készüléket kifejlesztő technikus csapatot. A gép elkészült, és tökéletesen működik. Kijelenthetem, hogy új generáció született a számítógépek evolúciójában. — Elnézést, egy kicsit elkalandoztam. Nos, visszatérve az eredményekhez. A befogott nyaláb már az első önértékelések után meglepő tulajdonságokat mutatott. A vevőkészülék csaknem lefagyott, mikor megpróbálta beazonosítani a különös nyalábot. Valahova a sugárzás, az energia és az anyag közé katalogizálta volna. De... És itt jött a fordulat. Igazgatónk utasítására megpróbálták szétválasztani az egyetlen nyalábot különböző összetevőkre. Sikerrel. Három fő csoportra osztották a szétválasztott jeleket. Az első egy elemi erejű akarat-parancs manifesztációja. A második egy természetes bináris kódokba zárt, konkrét cél. A harmadik pedig egy egész programcsomag, mely leírja a pontos részleteket az akarat teljes megvalósításához. Nos, dióhéjban ennyi a lényeg, de mindannyian megkapják a részletes leírást az ülés végeztével. Igazgató úr?!

— Köszönöm, Rídmen! Tisztelt megjelentek, a pályázatokat holnap estére adhatják le nálam. Kreatív, önálló és eredeti ötleteket várok maguktól. Mutassák meg, hogy mit tudnak, és egyikőjük lehetőséget kap arra, hogy beépüljön egy MÁS világba, ahol kamatoztathatja tudását, megmutathatja elhivatottságát és teremthet egy új jövőt egy új és fejlődő civilizációnak. Köszönöm! A holnap esti viszontlátásra!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.