Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Norton 360 Premium: 75GB Cloud PC Backup for 10 Devices 14.99€-ért? Igen!
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Éveim mentek el arra, hogy embereknek elmagyarázzam, hülyeségeket beszélnek. Elfáradtam...
Valahol a HáTéCé Dezirénél tetőzött ez nálam. Meg a Motorola Defi... CDDVD, SSD merevlemez, CD lemez, LCD kijelző, LED dióda, bacon szalonna, bakelit lemez, klasszikus kábel, videó madzag, szetroplox, Ákker, Ézusz, Kénon, Szegáte, Nájkon(mert ugye amerikai márka...lol), Lámbordzsíni, Micsubicsi, Lájnüx, laptop trafó ami 220 Vattos, Centrínó porcesszor, mega RAM, Emsi Windu 100 (MSI Wind U100).... és a lista sokáig tart...
Ez mind olyan a fülemnek mint a boltosnak az exhumált kenyér meg a botrafagyó.
-
Persze. Mivel a Linuxot legtöbben nem kernelként, hanem OS-ként azonosítják, nevezhetem nevén helyesen, de a beszélgető parnerem nem biztos hogy érti, mire is gondolok pontosan.
Ez pont olyan mint hogy az én fülemet sérti amikor a hanglemezt bakelitnek hívják, miközbe az anyaga PVC. De, ha én itthon azt mondom, hogy megvettem az x előadó albumát vinylen, akkor meg sokan néznek, hogy min?
Szóval a tankönyvi pontosságot érdemes ilyen helyzetekben feláldozni a közérthetőség oltárán.
#29 KISDUCK, Köszi!! Melóban majd beváltom.
-
-
Ubul86
őstag
pl egy Linux Mint közel windows élményt kínál
-
-
KISDUCK
addikt
"nem könyvtárhoz kötött játékom is 😁" virágbolt?
Én decken felhúztam magam más launcherek/áruházak használhatóságán úgyhogy azt elengedtem. De most a Heroes 5-t sikeresen beindítottam Deck-en. GoG-ról letöltöttem a telepítőt majd lutrisból "telepítési profil" kiválasztásával felraktam és megy normálisan. Korábban próbálkoztam vele decken gog galaxyn keresztül, de úgy sajnos használhatatlan volt "kattintási bug" miatt.
-
Köszönöm a korrekt visszajelzést, megfogadom a tanácsot és át fogom még nézni.
a SteamOS-el és a Deck-el kapcsolatban csak annyit mondanék, hogy számomra nem kényelmes fogásra az az eszköz (ahogyan a sima Ally sem), továbbá tény, hogy a játék könyvtáram jelentős része Stream-es, de vannak továbbiak is pl Unisoft-nál. Illetve van néhány natív, nem könyvtárhoz kötött játékom is 😁 -
Silenzio
addikt
A cikkről: ezek a user tesztek mindig realisztikusabb képet festenek az adott termékről. Egy utolsó átolvasást, korrektúrát adnék neki, van benne 1-2 zavaró képzavar, ami figyelmetlenségből adódik. A merülésnél van, hogy "tulajdonképpen releváns" - az nem releváns, hanem reális. Van benne még 1-2 hasonló.
Tartalmi észrevételeim:
- ha döntő többségében Steamen vannak a PC-s játékok, a kerekebb handheld élmény érdekében még mindig a Steam Deck a jobb választás, a Steam Deck OLED verziója még üzemidőben is jobb lehet a kisebb akku ellenére. Üzembiztosabb, stb.
- Az más kérdés, hogy elvileg, ahogy az előttem szólók írták, elvben működnie kell rajta a Steam OS-nek, vagy a Bazzite-nak. Azokkal jelentősen nőhet a felhasználói élmény, viszont mindegyik esetben bukod a Microsoft accountot. -
Ubul86
őstag
mindig átlagos gépem volt gyerekkoromban, örültem, ha 20-25 fps-t elértem a GTA3-ban , vagy ment a Project I.G.I

én 2008-12-ben voltam egyetemen, ott már sima gépem volt, bár a Battlefield 1942-t vitte az integrált
de a 10-es évek inkább a konzolokról szólt, először használtan egy 360-at vettem, ami 2 hónap múlva 3 ledes problémás lett
viszont telekomos voltam/vagyok, és elég sokáig volt náluk az, hogy bármennyi előfizetést ha megújítottam (legyen itt most egy telefon és 3 otthoni - tv, internet, sima telefon ), kitudtam részletre hozni, akkor még engedték a kijelző nélküli konzolokat is - most már nem. Így a 360- ps3, One, ps4 (fat, slim), Ps5-Series X-ig bezárólag ment párhuzamosan, bár utóbbi a legkevesebb ideig, és már 2 éve nincs is konzolom (vagyis ez nem igaz, 1 éve Switch van még, a nagyobbik gyerkőc többet játszik rajta),és kb 18-tól kezdtem el gamer laptopok felé kacsintgatni, először 1050ti, majd 1660ti, 3070, és most 4090-el szerelt. A probléma, hogy hiába lett high-end gépem, időm semmi a két gyerek mellett, ezért viszont jól jött a handheld, mert altatás után csak behuppanok az ágyba, és telefon helyett ezt nyomogatom
Bár azóta mondjuk javult a helyzet, és nem a facebook pörög a laptopon
de nap közben egy Alan Wake 2 vagy Returnal annyira nem pöröghet gyerekek mellett még. Még volt kb fél évig Ps Vita, mikor még épp jött ki rá játék, akkor vártam nagyon, hogy bepörögjön a handheld piac, hát jó sokat váratott magára.
Amúgy persze megértem ,ha valakinek csak a kisebbikre van pénze, bár itt szerintem megint az, hogy nem feltétlen van túlárazva (bár kicsit biztos), hanem mi magyarok vagyunk csórók
(tisztelet a kivételnek, meg amit te is említettél, nem használnád ki)És persze az is jogos, hogy én se 380ért vettem, hanem 280ért, mert 380at én se adtam volna ki. Ahhoz képest mondjuk jól tartják az árukat
-
Akkor rokonszakmád van neked is, szerver oldali szoftverfejlesztő vagyok.
Amikor elkezdtem foglalkozni ezzel, tanulni ezt a szakmát (2016-ban kezdtem az egyetemet), akkor váltottam le a ROG laptopomat az első Macbook-omra. Az még Inteles volt, akárcsak a ROG laptopom, de (ha az üzemidőt nem is nézem, mert az egy Gaming laptop esetén nem releváns akkumulátorról) számítási kapacitásban és sebességben már akkor nagyot odavert a ROG-nak.
Voltam párhuzamosan a Win mellett annak idején Linux felhasználó is (pontosabban ugye disztró felhasználó), és emiatt is választottam Mac-et, mert elég hasonló a rendszer hozzá, plusz mostanra az iOS / iPadOS / macOS ökoszisztéma kiválthatatlannak tűnik számomra.Az pedig, hogy konzolból sem vennéd a kisebbet, velem is így volt. Csak a PS5 mellett a TV alatt hülyén nézett ki a Series X fekete téglája, ezért leváltottam Series S-re
Én egyénként mostanra amondó vagyok, hogy nem akarok dupla annyit fizetni egy gépért, aminek a plusz hardverét nem használnám ki. Ugyan így voltam a laptopokkal is. Szép és tetszik az új Macbook Pro, de sosem használnám ki a munkámban azt a hardvert, ezért mai napig egy M2 Air-el dolgozom. -
Ubul86
őstag
webfejlesztő vagyok, linux alatt dolgozok, de az átlag hétköznapokban nem váltanék sose winen kívül más oprendszerre, mert egyszerűen 30 év alatt ezt szoktam meg, minden kínjával együtt...kb mint az android, nem tudtam megszokni az ios-t, maradt az android (kicsit lumia is volt)
emiatt nekem egyáltalán nem jönnek át azok a problémák, akiknek viszont problémás a windows, mert egyszerűen én nem látom ezeket. Még fagyás se volt közel fél év alatt az Ally X-en, és alvó állapotban se indult újra, úgy, hogy a játék is bezáródjon, amivel előzőleg játszottam.DE! azt megoldhatnák, hogy egy butított win legyen rajta, amivel több erőforrás áll szabadon, ezt elismerem. Elvileg a Box Ally/Ally X már ilyen, de csak emiatt nem váltanék még most.
Másrészt számomra ez már inkább egy mini pc, hisz minden olyan dolgot elérek, amit a nagy laptopomon is, akár még dolgozhatok/nék rajta, ha felteszem a szükséges cuccokat, a vas simán bírja, a munkahelyi gépem rosszabb
viszont az biztos, hogy mint boxból is, a gyengébbik verziót nem, úgy ebből se vettem volna (és valamelyest kicsit bajban is vagyok, hogy most van kicsit erősebb hardverrel szerelt, sőt , ha átmegyek más gyártóhoz, akkor meg még plusz fps-t kitudnék csikarni...de azért nem akarok félévente váltani
) -
KISDUCK
addikt
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Nekem az első legion go az tetszik, persze eddig csak neten láttam, kár hogy csak 16 gigás verziója van.
-
-
Graphics
Jómunkásember
Ennyi negatív dolog után visszaküldtem volna.
Mert Te ezzel nem vagy elégedett, ez látszik.A végén írod, hogy nem bántad meg, de végig azt érzem, hogy semmi pozitívat nem érzel a konzollal kapcsolatban.
-
-
KISDUCK
addikt
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Értelmetlen ezt a gépet a gyengébb hardverrel venni ha valaki steam os-t akar, szerintem. 2-vel több gomb van a deck-en hátul és a 2 tapi pad is jobban konfigurálható vezérlést ad a játékos kezébe, ami nem csak gamepadot nem támogató játékoknál előny. A kijelző miatt más a leányzó fekvése, sokan nem bírják az oled Deck-et.
-
Nekem sima Ally van az erősebb procival. A fiam regeteget játszott GamePass-al streamelve a játékokat. Azon a kis kijelzőn minden jól nézett ki amit kipróbált, és elég volt neki olyan kb. 200 Mbps kapcsolat is.
Ott valami más lehet a baj, mert az internet szerint 40-50 Mbps már játhszható élményt ad. -
-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Lehet most is menne, mert a SOC 1:1 ugyan az. Ugyan úgy 4/8 és ZEN2/RDNA2.
BTW, ott a Bazzite vagy a Chimera OS.
-
-
Ez gyakorlatilag egy Steam Deck Asus kiadásban a Linux adta minden előny nélkül.
SD-nél a napi 10% merülés volt a normális arány és az TÉNYLEG úgy működött mint a PSP. Ha elküldtem sleepbe, nem kellett aggódnom, hogy kifagy a játék. -
Ubul86
őstag
ugyan tökre megértem, ha valakinek nincs rávaló, de ha már van erősebb tesó, akkor én rögtön arra pályáztam volna, mert ott azért jobban kijön a hardver erőssége, a többlet memóriának köszönhetően is. De tény, hogy amiket összeírtál hiányosságok szoftveresen, az ott is ugyanúgy van, tehát sok plusz élményt nem adna, azon kívül hogy az ember egy - akár teljes havi fizetését ott hagyja (viszont ezért jó, hogy más megveszi és 2-3 hónap után felrakja nyomott áron, mondván hogy csak a szekrény tetején porosodik...én is így szereztem be egy Ally X-et, 250ért, mikor még 380ért ment újonnan az is)
Az jó kérdés, hoyg mennyire van túlárazva, vagy mi magyarok mennyire vagyunk csórók
én utóbbira szavazok.Viszont nagyon szemezgetek most már az új MSI Claw A8-al vagy a 8 AI+-al, utóbbi még ha inteles is, drasztikusan jobb fps számokat hoz a játékokban
-
A sebesség szempontjából (már a reszponzivitás tekintetében) nagyon nem mindegy, hogy melyik gépet nézed - és pont ezért tesztelte mindenki csak az 'X' változatot (mert ezt küldte el nekik az ASUS). De a hivatalos ph!-es teszben is olvashatod, hogy az X-esben a proci Z2 Extreme, a simában pedig csak Z2 - de több a különbség, mint elsőre érezhető: Z2: 4 magos Zen4-es variáns, Z2 E: 8 magos Zen5/Zen5c magos variáns. Ráadásul ez utóbbi 5GHz-re is képes. Vagyis dupla annyi maggal/szállal, ráadásul egy generációval jobb magokkal, magasabb elérhető frekvenciával van megáldva.
Mellesleg igen, Win11 nélkül a gép is gyorsabb, valaki Bazzite rendszert felrakva (egy játékra optimalizált Linux) 10-30%-os gyorsulásról beszélt (link). Vagyis ez is lehet egy 'lassító' tényező. -
válasz
szabonagyur
üzenetére
Tulajdonképpen mert próbáltam. 320 körül mért a speedtest.net, a Metro 2033 pedig ugyan folyamatos volt, de kb 320p-ben ment végig, élvezhetetlen volt
-
szabonagyur
félisten
300Mbit miért ne lenne elég Cloud Gamingre?
-
Jó volt olvasni, mert gondolkodok a vásárláson. Egyelőre még hezitálok az említett szoftveres hiányosságok miatt, de meglátjuk mit hoz a karácsony
Új hozzászólás Aktív témák
- Thinkpad L13 Yoga i5-10210U 16GB 512GB 13.3", Touch gyári magyar világítós bill 360 Gar.: 1év
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 32GR93U-B 32 144Hz IPS UHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- Silvercrest Rajztábla
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest