2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • DVD - HD DVD Blu-Ray margójára

    Nemrégiben megnéztem a TotalCmd Power! wlx cd/dvd database beépülő mudulom mentett dvd lemezképeit 2006-ból és meglepve láttam pár régi cikket, amit lementettem, és hát, 2021-re nemhogy blu-ray de az egész optikai adattárolás végérvényesen meghalt körülbelül.

    [link]

    Én is inkább már külső USB-s hdd-t használok a minden adattároláshoz. Ti?

    jimmy399 2 éve 17

  • Egy történet vége...

    A korábbi eszmefuttatásom apámról itt vagyon: [link]

    Ennek a margójára úgy érzem írnom kell róla, így utoljára.

    Egyszer minden ember életében megtörténik. Megállíthatatlanul, hiába nem gondolunk rá.
    Megrendülve jutott tudomásomra szeptember huszonötödikén a megrázó hír, hogy édesapám elment.
    Sajnos tudtuk, hogy hamarosan bekövetkezik, mert elég önpusztító életet élt, s a végén eltávozott.
    A sort még sok-sok évvel ezelőtt anyai nagyszüleim kezdték mikor 3-4 éves lehettem. Aztán apai nagyapám távozott olybá 12-13 évvel ezelőtt, majd nagyanyám januárban. Majd szeptember huszonöt.

    Amióta elköltöztem 2007 augusztus végén nem sokat beszéltem vele. Nagy néha ha volt valami apróság hívott az öreg, de úgy általában akkor beszéltem vele, amikor hazalátogattam. Igazából akkor is anyu miatt mentem haza, nem miatta. A korábbi linkelt írásomban írtam, hogy eltávolodtunk már egymástól, ott taglaltam is miért.

    Folytatás...

    jimmy399 3 éve 2

  • Parketta felhasználás kicsit másképp.

    Helósztok!

    Otthon, nagy felújításban vagyunk a konyhában. Szerencsére elég jól haladunk, viszont páromnak támadt egy olyan ötlete, hogy a csempe helyett legyen már laminált padló a falon a konyhapultnál.
    Néztünk is ilyen vízálló, jól takarítható padlólapot. A Youtube-on néztünk is videót, hogy hogyan is lehetne felapplikálni a falra. Viszont, amikor elkezdtük, akkor nagyon nem úgy festett a dolog, hogy meg is tudjuk a videóban mutatott mód szerint csinálni. ([link]

    A videóban mellékelt lambéria felfogató kapocs kb semmit sem tart, ([link], mert 8 mm-es laminált padlót szeretnénk vele felrakni a falra. Kézzel hajtogatom a kapcsot, ilyen alumínium vacak.
    A konyhában (kép: [link]) már fennt van a párnafa a falon, és arra szeretnénk keresztbe feltenni a laminált padlólapot.

    Folytatás...

    jimmy399 3 éve 12

  • Ajtó keret javítás házilag

    Sziasztok!

    Adva van a lakásunkban lévő ajtók. A képeket belinkeltem. Panel lakás.
    Az ajtókat ezekre cserélték annak idején, de mivel nem voltunk itt, hogy nézzük, hogy milyen szinten rontották el, így ezeket kellene valahogy kijavítatni. Valami tipp lenne, hogy mégis esztétikusan nézzen ki az ajtókeret, de úgy, hogy ne kelljen kibontani?

    A tippeket előre is köszönöm.

    [link]
    [link]

    jimmy399 4 éve 7

  • PlayIT 2019 November

    PlayIt Show 2019 november

    Elég régen írtam már ide a logout-ra, így gondoltam ragadok egy abakuszt és a golyókkal eltáncolom, hogy hogyan is éltem meg életem első PlayIt show-ját.

    Egyik legjobb barátom, s középiskolai osztálytársam már elég régóta füzögetett, hogy menjek már el egyszer erre a rendezvényre. Végül ebben az évben igent mondtam. S kezdetét vette a végtelen kéjutazás xD
    Valamikor október közepén sikerült venni elővételben jegyet, csupán véletlen folytán , mert nem tudtam, hogy a konzolvilágban lehet kapni belőle. Eleve úgy készültem, hogy a helyszínen fogom megvenni a jegyeket, de nem így lett. Így legalább nem dobtam ki a kukába +1000 Huf-ot.

    Nagy reményekkel indultunk neki a show-nak, mert már láttam korábban pár összefoglaló videót az egészről. Eleve sosem jártam még a hungexpón, hiába laktam és lakok a Pest környékén több mint 10 éve. Törökbálinton buszra fel, majd 4-es metróval a keletiig el, majd átszállás a 2-es metróra és az Örs vezér tere felé idulva a Pillangó utcánál le is szálltunk a föld alatti vonatról.

    Egész hideg volt reggel, kb 30 perc alatt meg is találtuk a létesítményt, persze elég sokan kommandóztak arrafelé rajtunk kívül is. Amúgy szerintem nem is csoda, hogy a 10-es busz nem is jár arrafelé hétvégén, mert kb semmi nincs is arra, ami miatt kellene.

    Folytatás...

    jimmy399 4 éve 1

  • A párom

    Egyszer egy napon útra keltem az ismeretlenbe. Éppen augusztus közepe-vége felé járt az idő, amikor felkeredtem, és elindultam. Elindultam egy olyan utazásra, amelynek még most is részese vagyok, és a jövő mit fog hozni, azt nem tudom.

    Az utazás óta eltelt már egy kis idő, megismertem sok embert, megláttam pár helyet, és tapasztaltam sok mindent. Tipikus közhelyeket nem kezdek el sorolni, mert felesleges is lenne, mert mindenki ismeri őket.
    A véletlen s a sors közös összefonódásából megismerhettem életem első, és ezeddig egyetlen párját, akivel szerencsére teljesen jól kijövök. Ha, maradok a magam kis komfortzónájában, és nem mozdulok ki belőle, akkor szerintem sosem ismertem volna meg. Sok olyan ismerősöm van, akik nem akartak, vagy nem tudtak kimozdulni ebből a zónából. Bár tény, hogy én sem feltétlen tettem volna meg, hogyha a körülmények nem játszanak össze, és késztetnek arra, hogy megtegyem.
    Ahogy korábban már írtam, elhagytam a várost, ahol egészen 21 éves koromig laktam, mert nem akartam a szüleim nyakán maradni, mint, ahogy sokan ma is teszik. Ezzel a lépéssel elég messze kerültem a szülői háztól, s így keveset is tudok már hazamenni. Ami igazából nem is baj, mert valamikor el kell kezdeni a leválást a szülőkről. Van, aki ezt nem teszi meg egyhamar, van aki lehet sosem.

    Folytatás...

    jimmy399 6 éve 1

  • Empéhárom lejáccó

    Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy japán cég. A Sony.

    Olyan bő 5 évvel ezelőtt egyik munkatársamnak feltettem a kérdést, hogy milyen mp3 lejátszót vegyek szerinte. Ekkor ő odaadta az ő Sony lejátszóját, és meghallva, hogy hogyan szól, azonnal KELL érzés fogott el. Másnap meg is vettem, igaz, hogy drága volt már akkor is, de megérte a pénzt, mert rendesen kiszolgált. Olyan basszus kiemelést tudott, hogy csak na. A Sennheiser CX 300-hoz tökéletesen passzolt.
    Ja igen, ez még a Sony NWZ-B183F előd modellje volt, a NWZ-162 [link] kék színben. Unboxing videó itt. Középen a led karika tudott a zene ütemére villogni különböző színekben. :D

    Viszont egy szép napon kimostam 60 fokon, és nem voltam boldog. Kiszárítottam, és még 1,5 évig velem volt, aztán megadta magát. Már nem emlékszem mi lehetett a baja, de ha jól rémlik halványan, akkor a jack dugója adta meg magát... Ekkor kellett visszatérnem a 5800 XM telóhoz, mert az akkori telefonomnak nem volt olyan hangzása ami tetszett volna.
    Egészen a mai napig, amikor is sajnos az 5800 XM jack dugója kezdett behalni, kontaktosodni 7-8 év után.

    Folytatás...

    jimmy399 7 éve 9

  • Egy új fejezet

    Legutóbbi blogbejegyzésem óta eltelt egy kis idő már. Ahogy írtam, elhagytam Budapestet, és hazaköltöztem egy kis időre. Legalább pótoltam az éveken keresztül kihagyott nyári szüntemet. Bár azt is csak kicsit, mert azért dolgoznom is kellett ideiglenesen.
    Ahogy hazakerültem, sikerült kivenni legalább egy kis részem a szüleim házának nagyobb felújításában, megcisnáltuk a sógorommal a külső hőszigetelést. Így legalább télen remélhetőleg nem lesz probléma majd a fűtéssel, mert kevésbé fog áthülni a lakás. Nyáron meg talán kívül tartja majd a nyári nagy forróságot. Tavaly június közepén értem haza, s kb majdnem egész nyáron tarott a munka, mert csak ketten csináltuk, költségtakarékosság rulz. Kb, 100 négyzetméteres a ház alapterülete. Tény, hogy ha 4-5 ember lett volna hipp-hopp meglett volna, de így hogy sógorom is csak munka után jött és én is dolgoztam közben, úgy azért eltartott.

    A tesóm segedelmével sikerült bekerülni a városi fürdőbe nyári munka gyanánt. Nem tűnt annyira nehéznek, és egész jól lehetett vele keresni, - mondta tesóm - de természetesen ez nem fedte a valóságot. A munka annyira nem volt vészes, mert medencetakarítóként vettek fel, csak azt az apróságot felejtették el megemlíteni, hogy amíg nem zár be a fürdő, addig gyakorlatilag szemétszedés és kukaürítés volt a feladatom. Volt, hogy egyedül kellett csinálni ezt egész nap, és mivel nem volt túl apró a fürdő területe, rendesen lejártam a lábamat a nap végére.

    Folytatás...

    jimmy399 7 éve 0

  • A Ferrari

    Sziasztok!

    Évek óta szurkolok a Ferrarinak, kb 2000 óta. Sok-sok jó és örömteli pillanatuk volt már 2000 előtt is és után is, de amit most produkálnak, az mindennek a legalja.

    Évek óta csak próbálkoznak az élre kerülni, folyamatos vezetőcsere, pilótacsere, mindencsere, és azt kell, hogy lássuk, nem nagyon megy ez a forma 1-es szekér... Kár... Mindíg megy az ígérgetés-esküdözés, hogy majd jövőre, és mindíg elbukják a versenyt, mind az egyéni mind a konstruktőri VB címet. Elkeserítő... :(

    Remélem egyszer vissza fognak jutni a csúcsra.

    jimmy399 8 éve 5

  • A mese vége...

    Sziasztok!

    Egy mese vége. Mintha, a világ "dőlne össze".
    Az albérletezés egyik velejárója, hogy alakulhatnak úgy a dolgok, hogy menni kell. Főleg, ha eladják a lakást.
    Aztán, ha az ember körülnéz Pesten, és látja, hogy laza 8.5 év után, nemhogy az ingatlan árak vannak a csillagos ég felett, hanem az albérletek árai is, akkor kissé demotiválódás feje üti fel a fejét.
    Szomorúan, de el kall hagynom a várost, Pestet, megszerettem, kis visszalépés hogy meherek haza Debrecen mellé... :S Hiányozni fog a város, lehet hogy már nem is jövök többé vissza. Ha ez a helyzet nem állt volna elő, a mostani munkahelyemen is örökké maradok...

    Poén, hogy lett volna, egy potenciális barátnő jelölt is, de így bukó... :(

    Hamarosan költözés haza... :( Szomorúság közelít a végtelen felé, és a poén, amikor felköltöztem, akkor meg pont ellenkezőleg éreztem.

    Indulhat a Whiskey dupla jéggel, ebben a melegben meg főleg.

    jimmy399 8 éve 45

  • Áramlopás

    Most Kozsó van terítéken.

    jimmy399 8 éve 58

  • virtuális társkeresés

    Virtuális társkeresés.

    Hm, sok-sok levelet írtam már, - főleg rögtönözve, hogy elkerüljem azokat a fránya sablonleveleket - egyes társkereső portálokon. Az arány úgy alakult, hogy mondjuk kb. 30 levélből jó ha 1-re érkezik válasz, vagy ha erre a kis részhalmazra érkezik válasz, akkor egyszerűen valamiért "elhal" pár levél után. Pedig semmi rosszat/furcsát/hihetetlent nem írok benne...
    Nem értem én ezt...
    Azt sem, hogy ha én írok, és látom, hogy a másik fél olvasta, akkor miért nem lehet valami értelmeset visszaírni, hogy bocs, vagy valami. Nem hiszem, hogy kb, nincs idő egy ctrl-c ctrl-v-s műveletnek és a küldés gombra kattintani/bökni... :O

    jimmy399 9 éve 17

  • A megkeresés...

    Sziasztok!

    Nem akarok itt senkit sem untatni az unalmas soraimmal, ezért, bátran tessék csak kattintani arra a kis piros vagy zöld, barna, rózsaszín ikszre a jobb, vagy bal felső sarokba :)

    Pár héttel ezelőtt, egy régi, még 3 évvel ezelőtt megismert lány keresett meg az Arckönyvön. Nem ismertem fel a nevét, mert álnévvel regisztrált, de visszajelöltem. Aztán jött, hogy leírta ki ő.
    Akkoriban nagyon oda voltam érte, s egyszercsak pár hónap találkozás után eltűnt. Nem hallottam róla semmit, minden kapcsolat megszakadt. Eléggé rosszul érintett, de elmúlt. Túlléptem rajta.
    De megkeresett. Elmesélte mi törént, hogy kitették a nevelőszülei az utcára. Egyik jó barátja szülei segítettek rajta, aztán meg kigyulladt a LÁV közöttük. Lett egy baba, 1,5 éves fiú.
    Eddig minden kerek, minden szép. De, valami megkopott a kapcsolatukban. Csak élettársak. A lány már régen nincs oda a srácért, de valahol szerintem már a srác sincs oda a lányért.
    Ebben az állapotban keresett meg. Mintha valami kapaszkodót látott volna bennem. Pedig nem sokszor találkoztunk, de úgy adta elő nekem, mintha Én lettem volna a tökéletes, a végtelen szerelem, aki látta benne a nőt... Stb.

    Folytatás...

    jimmy399 9 éve 7

  • a csalódottság

    Van az a perc, amikor bekövetkezik a felismerés.

    Azé a felismerésé, amikor rájövünk, hogy nem vagy fontos, hogy pusztán azzal, hogy létezel még nem fogok senkinek sem hiányozni.

    Már lassan 6 éve, hogy elköltöztem otthonról, s az a fájdalmas felismerés hasított a tudatomba, hogy nem számítok, mert nem keresnek, nem érdeklődnek felőlem. Nem hívnak fel az otthoniak, se a haverok, se barátok, se szüleim, se testvéreim. Senki. Illetve pontosítok, csak akkor ha baj van, vagy ha kell valami… vagy, ha esetleg nem adok magamról semmiféle életjelet. Tudom, két irányú az érdeklődés, de ha ez csak az én irányomból van meg, akkor miről is beszélünk… Belefáradtam már, hogy mindig csak én keresek mindenkit, engem meg senki, senki se, csak ha kell valami…

    Azt hiszem eltűnök mindenki elől 1-2 hónapra, és kiderül hogy mi lesz, bár sok reményt nem fűzök hozzá. Eddig egyetlen egyszer sem jöttek fel a tesóim, szüleim azért hogy legalább megnézzék, hogy végül is hol fetrengek már idestova 6 éve… Akkor ennyi volt. Jó, persze ez nem jelenti azt, hogy végleg eltűnök előlük, csak kicsit próbálom észrevetetni velük, hogy nem esik jól, hogy nem keresnek…

    jimmy399 11 éve 18

  • A múltból a jelenbe...

    Bevezető:

    Ha pontosan visszaemlékszek, akkor bajba kerülök. Nem emlékszem pontosan, hogy mikor került a birtokomba az első számítógép, mikor felköltöztem a fővárosba. Valamikor 2007 év vége körül kaptam kölcsönbe egy PIII-as gépet, amin még XP volt, és minimális mértékben tudtam használni internetezésre, MSN-ezésre, meg ilyesmikre. 14”-os CRT monitorral, és valami kicsi 2.1-es hangszórókkal, de már ez is sokkal jobb volt, mint ha nem lett volna, sőt.

    Amikor felköltöztem, hátrahagytam a gépemet otthon. Nem tudtam, és nem is akartam felhozni, mert a plusz súly miatt nem éreztem magam elég erősnek, hogy cipeljem azt is. Nem beszélve a képernyőről… Uhh, még ha most is belegondolok, akkor megfájdul a karom, hátam, lábam…

    Nos, ezen a gépen, amit itt kaptam kölcsönbe a Youtbe veszélyes gép elleni terrorakciónak számított még a 240p-s videók nézését is belevéve. Hiszen egy 500 Mhz-es Celeronnak már az is veszélyes volt, hogy benyomtam a főkapcsoló gombját, és munkára kellett ösztökélnem, hogy elindítsa az operációs rendszert. De ahogy korábban említettem, megváltás volt, a plafonon lévő repedésszámlálás, és az alvás között végre némi internetet is a szemem elé varázsolni.

    Folytatás...

    jimmy399 11 éve 0

  • Linux próbálkozás

    Pár nappal ezelőtt olvasgattam híreket, oldalakat, érdekességeket a neten. Majd sok-sok linken keresztül valahogy eljutottam a Debian disztribócióhoz. Régebben is szemezgettem már a linux-al, telepítgettem őket, de sajnos a hiányos driver ellátottság miatt letettem róla. Hol nem sikerült a Wi-fi kártyát életre kelteni, hol nem sikerült a videókártyát feléleszteni, hol csak szimplán a hangkártyát nem tudtam használni, hol egyszerűen nem ment a dupla monitoros megjelenítés, ahogy elvártam volna. Szóval egy időre jegeltem a témát pár évre.

    Viszont az elmúlt napokban gondoltam teszek egy próbát. Olvasgatva a Debian.org-ot nagyon felvillanyozott az oldal, hogy sokat fejlődött a rendszer, meg mennyire stabil, érdemes kipróbálni. Le is töltöttem a DVD képfájlt, kiírtam DVD-re és készítettem biztonsági mentést a meglévő Winodws 7 telepítésről, mivel a teljes rendszerlemezt legyalultattam a Debian telepítővel, nem bohóckodtam azzal, hogy átméretezgessem, meg a windows mellé telepítsek. Ennyit megér, hogy megnézzem, hisz gyorsan vissza tudom állítani az előző állapotot.

    A telepítést elindítottam, telepítővel segített particionálást végeztem, persze a Wi-fi kártyát nem ismerte fel, de sebaj, mert a DVD-n annyira nem lehet régiek a telepítőcsomagok. Ja igen, a 6.0.6-os legfrissebb verziót telepítettem fel. Csak a grafikus felületet meg az alap segédprogramokat telepítettem, amiket alapból felajánlott a telepítő.

    Folytatás...

    jimmy399 11 éve 16

  • :/ :)))

    jimmy399 12 éve 4

  • látnivalók, kirándulóhelyek

    Sziasztok!

    Csak egy egyszerű kérdésem lenne. Budapesten milyen jó randi és, összebújós helyek vannak, amelyek szerintetek a legjobbak közzé tartoznak? A barátnőm jön fel majd egy hétre hozzám és valami fantasztikus kis kirándulásos programot tervezek, de mivel a PH! nagy család, így kíváncsi vagyok miket ajánlatok.

    jimmy399 12 éve 10

  • a felismerés...

    Ma hajnalban egy egészen egyszerű felismerésre jutottam. Valahol félálomban mindig olyan dolgok jutnak eszembe, amik valahogy teljesen "operatív" állapotomban nem.
    Még mindig keres, érdeklődik utánam, és én hívom, szeretném tudni, hogy mi van vele. Az, hogy ennyi idő eltelt, ő túl van egy műtéten, sikerrel túlélte. Örülök. Örülök, hogy keres, hogy nem felejt el.

    Tegnap felhívtam egy bő hét után. Nagyon jól van. Elmesélte, hogy mi történt vele. Elmesélte, hogy üldözi a balszerencse. Elmesélte, hogy magányos, hogy nincs mellette egy társ. Eddig sosem volt mellette egy olyan valaki, egy olyan férfi, aki teljesen komolyan gondolta volna vele, akinek gyerekeket szülhetne, akiért élhetne, aki mellett ébredhetne.

    S itt vagyok én. Pesten élek, s csak rajtam áll, hogy feladom ezt a semmi életet amit itt élek már évek óta, s elmegyek hozzá élni, szeretni, családot alapítani. Feladni mindent érte, feladni mindent kettőnkért, mert lassan 26 éves fejjel itt az ideje, hogy végre befejezzem a szingliséget, az álmodozást, az egyedüllétet.

    Nincs igazam?

    jimmy399 12 éve 22

  • Egy új lehetőség....

    2012. január 24. Egy este. Egy telefonbeszélgetés, és egy kapcsolat kezdete. Visszaugrok a múltba kissé, hogy legyen értelme is a kapcsolatnak, ami köztem és egy lány között ismét alakult.
    Magam sem tudom hogyan kezdődött is pontosan. Valamikor évekkel ezelőtt kezdődött el valami, de akkor nem bennem, hanem a lányban. Renátában. Akkoriban még az egyik barátommal volt együtt, olyan 3 éve körülbelül. Egy chaten ismertem meg amúgy én is. Ugyan azon, mint amelyiken a barátom is volt. Különösképpen nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, hiszen barát csajára nem indulunk elven voltam vele. Megosztottam vele sok mindent, az életem apró-cseprő részleteit, s ezek a részletek, a kifejezések, és maga az attitűd volt az, ami magával ragadta őt személyem felé. Viszont ezt nem adhatta akkor a tudtomra, mert kapcsolatban volt, és nem is bízott meg bennem. Egyszer az idő múlásával eltűnt az éterben a lány, s sokáig nem hallottam róla semmit.
    Viszont, egy nap, facebookon megtaláltam, vagy ő talált meg. Ez már mindegy is. Sokat posztolgatott ki, saját mély érzelmi töltetű bölcsességeit. Ezeket szívesen olvastam egy darabig, míg egyszer megfogalmazódott bennem egy kérdés, hogy mégis, honnét jönnek eme remek gondolatok, mert kissé idegesítőek voltak a nagy bölcseletek részéről. Erre adott is választ, hogy időnként ezek csak kipattannak a buksijából és leírja. No, ekkor indult el valami közöttünk.

    Folytatás...

    jimmy399 12 éve 6

  • be a mélységbe...

    Nem is tudom, hogy hol kezdjem el. Annyira lényegtelen, és értelmetlen dolgot akarok leírni, hogy kár lenne pazarolni rá a kattintásotokat. De megteszem, mert legalább leírhatom, ha mást nem is tehetek már.

    Ismét valaki. Remény. Hit. Csalódás. Érdektelenség.
    Röviden összefoglalva ennyi lenne amit éreztem.
    Találtam véletlenül egy lányt igen, Facebook-on. Bár, hogy pontos legyek, ő talált rám, tévedésből. Azt gondolta látott engem – bár lehet, nem tudom –, de lehet csak összetévesztett valakivel. Ez a momentum annyira nem is lényeges, csak a kezdőlökést adta meg a dolgoknak. Az ismerkedésnek.
    Abszolút sablonos dolgok történtek. Én visszajelöltem. Ő kérdezgetett. Én meg válaszoltam. Egyre többet tudtunk meg egymásról. A családainkról, a szerelmekről, és az aktuális gondokról, bajokról. Szerencsére nem egy néma lány, mindig akadt valami mesélnivalója. S én teljes megelégedettséggel és szavait magamba szívva hallgattam őt.
    Beszélt a jelenlegi illetve, már csak a volt párjáról. Elmesélte, hogy egy külföldi srác az, aki ideköltözött az országba. Valami multicégnél dolgozik, az én fizetésem bő háromszorosáért. Valamilyen help deskes… Ja azt még hozzáfűzném, hogy a nagyszülei magyarok talán, de ez nem biztos. A memóriám már nem a legjobb, talán köszönhetem a munkámnak. Nos visszatérve a srácra a lány – nevezzük Mériennek – elmesélte, hogy az első csaj, akivel jár is. Igaz nem az este, de akkor is járnak. Fura kicsit ez.

    Folytatás...

    jimmy399 12 éve 9

  • a tudomány....

    Épp a minap gondolkodtam el azon, amit a TV-ben láttam. Fura volt azt látni, hogy a tudósok hogyan is vélekednek a világegyetemről, és úgy mindenről, ami az űrben van. Valahogy nehéz felfogni, sőt, szinte felfoghatatlan az, amilyen nagy számok és erők uralkodnak odakint, a messzi-messzi galaxisokban, hogy idézzek egy nagy klasszikust.

    Ahogy néztem, és beszippantottam a látottakat, valahogy elfogott az az érzés, hogy mégis, mennyi igazság alapja lehet ennek az egész ismeretterjesztésnek, mert az, hogy a mi világunkban itt a földön tapasztalati úton megállapított törvények és tények vannak, de ez már nem feltétlen igaz minden helyzetben, főleg nem szélsőséges környezetben. Pl. az extrém kis méretekben – ahol a kvantumfizika dominál – és az ellentétében, az extrém nagy méretekben.

    Olyan magabiztossággal állítják azt amit, hogy ha végiggondolom, akkor éppen lehet az ellenkezője is igaz. A mostani elméletekkel szerintem az a baj, hogy lehet hogy bizonyítva vannak itt a földön, akár szimulálva az adott körülményeket, akár pedig megvalósítva azt a környezetet, DE mégsem ott a helyszínen tudjuk megfigyelni. Ez azért szerintem elég nagy különbség.

    Folytatás...

    jimmy399 13 éve 37

  • demotiválva...

    Hellósztok. Ma valahogy teljesen demotiváltan értem magam... Pedig még a demotiváló.com-ot sem néztem meg hozzá...

    Érzem, hogy én vagyok a világ legnagyobb loosere. Érzem, hogy ennél már csak az lenne a rosszabb, ha egy ablak nélküli szobában lennék 0-24-ben teljes sötétben. Valahogy megszakadt valami... Érzem, hogy lassan új munkahely kell, mert a mostani egy fos. Este már féltem, hogy visszafordulok, és nem megyek e többé.

    Túl sok negatív emlék köt mind a munkahelyhez, mind az albérlethez. Valahogy érzem mindkettő lehúz, és ebből a lehúzásból nem látom, hogy lesz-e valaha is felemelkedés. Akiket szerettem már régen messza járnak, és talán boldogabbak mint eddig valaha. Ez nem önsajnálat akar lenni, mert minden agyban dől el, de érzem az én agyhelyem már valahogy nem képes arra, hogy teljesen és maradéktalanul lássa a jót, a szépet... Most valahogy úgy vagyok mindennel, hogy fekete minden, hogy sötét, borús, és demotiváló. Pedig még a magnóból is vidám zene szól, csak valahogy már nem bír ez sem felvidítani...

    jimmy399 13 éve 3

  • végre... megtörtént...

    Üdv.

    Tegnap volt végre az a nap, amit azt hiszem, hogy mégha kicsit félve is, mégha kicsit elbizonytalanodva, de végül beteljesítettem azt, amire vágytam már egy ideje.

    Szerencsére megjött az ihlet, és végre egy olyan társat találtam, aki kihozhatta belőlem az álmot...

    Y-E-A-H :)

    Azt hiszem, nem bennem van a hiba, azt gondolom mostmár minden rendben, kicsit megnyugodtam, és most újúlt erővel gondolok a jövőre... És emlékét a tegnapnak nem feledem...

    jimmy399 13 éve 17

  • egy kép rólam...

    Ha már sokan megmutatják magukat, akkor én is csatlakozom a táborhoz...

    Remélem nem sok képernyő törik be, de ha mégis, akkor nem állom a javítást :P

    jimmy399 13 éve 9

  • kései gondolat...

    Egy álmom van, csak egy egyelőre, és ebből következnek a többi álmok, szépen sorban, egyik a másik után, egyik a másikra épülve. S megépülvén álmok alapjain a végtelen szeretet, szerelem köti össze a falakat, melyek megtartják a tetőt, mely kettőnkből lett, s eme tető végleg összekötő ereje segítsen engem, és a :

    Társam, párom

    jimmy399 13 éve 5

  • . . .

    Mindent kifejez, amit ki lehet... :O

    Crystal - Pár lépés a végtelen

    jimmy399 13 éve 0

  • Végre a sokadik Első ...

    Hm. Hm, és Hm. Igen, valahogy késztetést éreztem, hogy miután volt pár katasztrofálisan sikerült erősen idézőjeles kapcsolatom, hogy kipróbáljam az élet egy másik részletét, pontosabban azt, hogy milyen lehet egy idősebb nővel lenni.

    Mit kell mondjak, az igazat megvallva, – bár elég elég kevés tapasztalattal rendelkezve– de ég és föld egy fiatal lány és egy idősebb lány közötti különbség. Jó, jó ezt én is tudtam korábban, de valahogy megtapasztalni még sosem mertem. Egészen mostanáig. Valahogy megnyugtató érzés volt, hogy egy nálam sokkal tapasztaltabb nő vett kezelésbe. Eleinte még izgultam, de ez az izgalom elmúlt, és valahogy a megnyugvás ülepedett el rajtam, meg Ő is. : ) He-he.
    Szóval vele csodálatos volt minden, jó, jó az igazat megvallva, mivel még az életem során még nem voltam sokszor nővel, ezért még lesz ez még jobb is. Valahol el kell kezdeni, és hát, az igazat megvallva nem bántam meg. Nincsen miért megbánni. Tapasztalatokat gyűjteni kell, és alkalmazni.
    Valahogy olyan odaadó volt, közvetlen, csodálatos, nőies, és azt hittem, hogy sosem engedem el a forró ölelésben csókok tömkelegében. Magamhoz akartam szorítani, még a mégjobbannál is jobban, de az idő hamar eltelt, és nekem menni kellett. Hm, jó volt érezni a másikat, jó volt látni, azt, hogy nem játszotta meg magát, valahogy olyan természetes volt az egész, hogy azt hiszem, talán életem egyik legcsodálatosabb óráit töltöttem el vele, kétség nem fér hozzá…

    Folytatás...

    jimmy399 14 éve 19

  • egy találkozó után . . .

    Noh, beszéltem a lánykával. Szerencsére megbeszéltük a dolgokat, és megkérdeztem a véleményét rólam. Szeretem tudni, hogy ki mit gondol rólam, és az ő véleményére most nagyon kíváncsi voltam, mert ő egy úgymond egy ismeretlen lány.
    Azzal kezdte, hogy nagyon csalódott bennem, bár szerintem, ez a csalódás elsősorban saját magában képződött rólam, mert elképzelt egy személyiségképet rólam, és nem azt kapta, amit elképzelt. No, ez mindegy is, a lényeg, hogy negatív gondolatokat osztott meg velem rólam. Azt írta, hogy nem domináltam a találkozón, ami igaz is, mert eleve nem vagyok egy nagyon domináns, főnökös jellem, és nem is leszek. Írta azt is, hogy megpróbált közvetlen lenni, amit részben észre is vettem a gesztusokból, meg nem is, bár eleinte furcsának tűnt, hogy ha a személyes terébe kerülök nem húzódik el. Írta, hogy nem fogtam meg a kezét, de egy találkozó szempontjából nem volt értelme, mivel én ezt nem egy randinak fogtam fel. Ő lehet, de én nem. Meg sem fordult a fejemben, hogy megfogjam a kezét, és sérelmezte is kicsit, bár ha olvastam volna a gondolataiban, akkor biztosan megfogom : ) Azt is írta, hogy depressziós vagyok, ami lehet igaz, de én nem gondolom annak magamat, jó, tény, hogy vannak sötétebb napjaim, de azért vannak jókedvű és vidám napjaim is, mint mindenki másnak szerintem. Az igazat megvallva, kicsit sajnálom is hogy kihagytam ezt a hajót, de ez van.

    Folytatás...

    jimmy399 14 éve 16

  • egy találkozó . . .

    Nem tudom miért írom ezt, de valahogy, nem akarok itt sirámokat írni. Minden ember a saját sorsának kovácsa, ahogy sokan megírták már előttem, de valahogy mégis oly kilátástalannak tűnik minden. Nem látom magam előtt a jövőképet, hogy mi leszek, esetleg hova fejlődök, és mit fogok később csinálni az éltemmel.
    Egyelőre egy biztos, hogy itt vagyok és élek egyik napról a másikra. Semmi motiváció, semmi érdekes esemény. Már eljutottam arra a szintre, hogy nem is szeretnék már társat, mert valahogy nem hiányzik, illetve kezd nem hiányozni. Lehet, hogy törlöm magam arról az egy szem társkereső oldalról, amire regisztráltam magamat. Felesleges, mindenhol olyat árnak el az embertől, hogy legyen jövőképe, meg a szokásos sablon dolgokat. Ezt valahogy nem tudom megadni, legalábbis a jövőképet semmiképpen, ezért jobb lenne annak a közösségnek, hogyha eltűnnék, még meglátom, hogy így teszek-e.

    A legutolsó találkozóm egy lánnyal valami iszonyatosan belül sikerült. Nem tudom miért, lehet azért mert tudtam belül, hogy nem lesz ebből semmi sem. Ott sétáltunk egymás mellett, volt, hogy sokáig egy szó nélkül, és csalódottságot éreztem. Sokszor szóba került az a hülyeség, hogy ugrok erről, meg arról a hídról, de ez mint viccnek szántam. Jó, ez biztos negatív pont volt számára, de nem érdekelt, meg akartam törni a csendet.

    Folytatás...

    jimmy399 14 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.