2020. október 27., kedd

Gyorskeresés

PlayIT 2019 November

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

PlayIt Show 2019 november

Elég régen írtam már ide a logout-ra, így gondoltam ragadok egy abakuszt és a golyókkal eltáncolom, hogy hogyan is éltem meg életem első PlayIt show-ját.

Egyik legjobb barátom, s középiskolai osztálytársam már elég régóta füzögetett, hogy menjek már el egyszer erre a rendezvényre. Végül ebben az évben igent mondtam. S kezdetét vette a végtelen kéjutazás xD
Valamikor október közepén sikerült venni elővételben jegyet, csupán véletlen folytán , mert nem tudtam, hogy a konzolvilágban lehet kapni belőle. Eleve úgy készültem, hogy a helyszínen fogom megvenni a jegyeket, de nem így lett. Így legalább nem dobtam ki a kukába +1000 Huf-ot.

Nagy reményekkel indultunk neki a show-nak, mert már láttam korábban pár összefoglaló videót az egészről. Eleve sosem jártam még a hungexpón, hiába laktam és lakok a Pest környékén több mint 10 éve. Törökbálinton buszra fel, majd 4-es metróval a keletiig el, majd átszállás a 2-es metróra és az Örs vezér tere felé idulva a Pillangó utcánál le is szálltunk a föld alatti vonatról.

Egész hideg volt reggel, kb 30 perc alatt meg is találtuk a létesítményt, persze elég sokan kommandóztak arrafelé rajtunk kívül is. Amúgy szerintem nem is csoda, hogy a 10-es busz nem is jár arrafelé hétvégén, mert kb semmi nincs is arra, ami miatt kellene.

Szerencsére nem indultunk korán az eseményre, mert a sima napijegyünk csak 10.00-tól szólt belépésre, és elnézve a korábbi videókat, elég szép sor is lehetett a belépésnél. Barátom Jocesz mondta, hogy ők kb 2-300 m sort láttak amikor bementek a Collector’s jegyükkel, szóval nem siettünk.
Kb. 11 órára értünk az egyik kapuhoz, a hátsó bejáratnál, amiről fogalunk sem volt, hogy az, mert még nem voltunk az expón.. Azt tudtuk, hogy vanak kapuk, ahol a 10-es busz megáll, de a főbejárathoz, azt hiszem, hogy nem is visz el talán. Passz, mindegy is, a történet szempontjából teljesen irreleváns.

Beléptünk a kapun, csak szálíngóztak az emberek már a tömeg régen bennt lehetett. Kígyózó kordonok között kellett haladni sokáig, mire bejutottunk az egész rendezvény leghátuljához.
Valamiért az egyik csarnok üzemelet a kettő közzül, s így a kajálda rész kikerült a két csarnok közötti területre, ami igaz, hogy fedett volt, de mivel kinnt nem volt valami bugyipusztítóan olvasztó meleg, így eléggé lerontotta a komfortérzetet, főleg, ha az ember a ruhatárban hagyta a kabátot magáról. Sokan várakoztak a különböző kitelepített kajáldáknál, s mivel a sor merőlegesen állt mindenhol a közlekedés elég nehézkes volt. Jó, tény, hogy voltak sátrak padokkal, de a szél nem fogja illedelmesen megkerülni a bejáratot és elsüvíteni masfele…

Szerencsére sikerült megtalálni Joceszt, így szerencsére bevezetett az expo rejtelmeibe, hogy mi merre hány méter. Ez azért jó volt, mert azt hittem, hogy eltévedtem, annyi ember volt, s gondoltam biztos pénzt osztogatnak, nemhogy ide pénzt kiadva jöjjön be.

Bementünk abba a pavilonba amiben végül is sikerült megrendezni a show-t. Remek volt, egymás seggében volt minden, totál zsúfolt volt, s ha ez nem lett volna elég, akkor legalább az embertömeg bemelegítette az egész helyet, így biztosan nem kellett a fűtésre se költeni az fix.
A nagyszínpad elég kicsi volt, és a többiről nem is érdemes beszélni. Rengeteg konzol, VR headset meg miegymás volt kitéve, de gondolom a sok kis gémer gyerkőc kisírta anyuci-apucitól a drágábbik jegyet, így 9 órára beülve kb másnap este 9-ig ki se keltek a pc/konzol/vr cucc elől. Remek. Így kipróbálni semmit se tudtunk, meg eleve CSE-s hosszúságú sor állt mindenhol. (CSE – csillagászat egység, a föld-nap távolságot jelöli a csillagászatban ~ 149 millió km)
Szerencsére Jocesznek volt a jegyéhez csapva kupon amivel lehetett vanni kaját, persze ~ 35- 40 perc sorbanállás után meg is kaptuk kb egy csibeburger méretű zing burgeres szendvicset kb abszolút nullán lévő hőmérséklettel és két sertés megszégyenítő zsírmennyiséggel. Igaz, ingyen kajának nem érdemes nézni a minőségét…
Mivel eléggé éhesek voltunk és nem akartuk elkölteni az éves magyar GPD 13%-át csupán itt a helyszínen, így átmentünk az Örs Vezér Térre az IKEA-ba, ahol egész jó áron lehet kapni sokkal jobb ételt, mint itt a horror paravánokban.

Az egészet összegezve sajnos egy akkora csalódás volt az egész playit, hogy ehhez képest, jobban jártam volna, ha elmegyek dolgozni. Jocesz mondta, hogy a korábbiak ehhez képest sokkal jobban meg voltak tervezve, meg nem is volt lezárva a fél expó, mint most, de ez már mindegy. Ha lehetett volna, akkor visszakértem volna a belépő árát.
Kb nettó 1 – 1,5 órát töltöttünk a rendezvényen. Bónuszként jól megfáztam, és alaposan beteg lettem, amit még most sem sikerült kiheverni rendesen.

Egy biztos, hogy még egyszer biztosan nem megyek el, ha tehetem akkor még messzebbről kikerülöm az egészet. Viszont pozitív, hogy a Staff teljesen jófej volt és korrekt, biztos őket legalább jól megfizették hogya hidegben álldogájlanak.

Kedves rádió nézők, köszönöm a figyelmet.

Hozzászólások

(#1) zither


zither
csendes tag

A tömeg minden évben probléma (mint miden más hasonló rendezvényen). Sokat rontott viszont ez évben az, hogy ugyan az nap tartották a Lurdiban a tábla- és társasjáték fesztivált. E miatt a playiten sok megszokott kiállító hiányzott. (Több, mint tíz konkrét standot tudok, akik nem voltak (deltavision, szellemlovas, metagames, hammertime, hogy csak néhányat említsek). Mivel a tematikájuk az irl játék, ezért gondolom inkább a Lurdiba mentek. Néhány egyéb stand is hiányzott (Asus hw kiállítás, coolermaster hw kiállítás). Gondolom látták a kiállítók mennyiségét és inkább ki se jöttek. E miatt végül büfés is kevesebb jött. Mondjuk az események is sekélyebben voltak: például az, hogy a cosplay versenyen összesen tízen induljanak (gondolom a többség inkább a Lurdiba ment).
Tavaly három csarnokban volt a kiállítás, most meg az egy összevontat is csak tessék-lássék töltötték meg.

[ Szerkesztve ]

Zavard össze a világot: mosolyogj Hétfőn

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.