2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • 3 óra sz**ás egy kilazult SATA kábel miatt

    Tegnap kicseréltem a tápot, meg visszaraktam a gépbe a 3070-et. Kábelrendezés, portalanítás, majd vissza az asztalra. Indítom.. semmi, csak teker a végtelenbe az MSI logo-nál. Újraindít, megint. Ezt még vagy 5X eljátszottam, ok, ez nem fog menni. Közben kiírta azt is, hogy automatic repair. Ez este 8 magasságában volt.

    Gyanús volt, hogy a VGA driverrel lehet valami, mert a szétszedés előtt letöröltem a régi NVIDIA drivert, de mondom kép van a monitoron, ettől még be kell bootolnia. Szóval váltogattam egy darabig az alaplapi és VGA-n levő csatlakozók között, még a VGA-t is kikötöttem, majd ki is szedtem, mert amíg érzékelte, addig az alaplapi csatival ugye nincs kép a monitoron. Ezzel elment egy csomó idő, de semmi.

    Rákerestem erre a jelenségre, mert ismerős volt. Tele van vele a net, egy végtelen loop-ba kerülsz és sose indul a gép, de a repair se megy tovább. Megoldások.. mindenhol a Windows telepítőt írja, de honnan szerezzek? Bekapcsoltam a Macbook Pro-t, rákerestem, hogy hogy lehet Mac-ről bootable USB-t létrehozni. Még szerencse, hogy van itthon olyan pendrive, amin van USB-C csatlakozó is. :DDD Közben elkezdtem letölteni a WIN 10 ISO-t, a 6GB-os file-ra 3-4 órát írt - tudni kell, hogy az albimban borzasztóan rossz a wifi, lényegében csak LAN-on kapok használható sebességet. Illetve valószínűleg a modem/router gyenge, na mindegy. Mondom fasza lesz ezt megvárni.

    Folytatás...

    Jhonny06 10 hónapja 11

  • 90 fokban elforduló kerekek

    Erre miért kellett 2023-ig várni? A sok felesleges extra mellett ne lett volna rá igény? Kötve hiszem. Meg hát technikailag se egy nagy kaland megoldani.

    Jhonny06 1 éve 50

  • Legjobb ügyfélszolgálati élmény ever

    November környékén lejárt a jogsim és a veszélyhelyzet miatt automatikusan kitolták a lejáratát június 30.-ig, úgyhogy úgy voltam vele, hogy fuck it, majd valamikor igénylek újat. Arra viszont nem gondoltam, hogy néha használok MOL Limo-t, ami becsületes applikáció lévén úgy érzékelte, hogy lejárt, így nem tudtam autót foglalni (a sajátom pedig vidéken volt). Hirtelen nagyon kellett volna, úgyhogy kicsit bepánikolva lefotóztam a jogsim mindkét oldalát és beküldtem ellenőrzésre. Aztán rájöttem, hogy ki tudja, hogy hány munkanap, mire ezt valaki elbírálja, meg esetleg elindul egy oda-vissza levelezés, hogy "dehát ez lejárt" - "de a covid miatt mégse" - "ja tényleg".. még szerencse, hogy vasárnap délután volt :DDD Úgyhogy nem túl sok reménnyel, de felhívtam az ügyfélszolgálatot, hogy ez a helyzet és vártam, hogy elmondják, hogy ez az autófoglalás most miért nem fog tudni megvalósulni. Ehelyett még be se fejeztem a mondatot, már jött a válasz, hogy meg lett hosszabbítva, le tudom foglalni. Köpni-nyelni nem tudtam.

    Az már más kérdés, hogy szoftverfejlesztőként lettek volna kérdéseim, pl. hogy ilyen rendeletnél miért nem állítják át az összes lejáró jogsi dátumát egy egyszerű adatbázis eljárással, de azon a napon nem voltak kérdéseim. Azon a napom boldog voltam. Meg egyébként is.

    Jhonny06 2 éve 3

  • Soha többé UPS

    Nyáron volt az első komolyabb élményem a UPS-szel, amikor is vártam egy külföldi csomagot, aminek ütemezve volt a kézbesítése az adott napra. Szép lassan eltelt a nap, a csomag sehol, másnap gondoltam felhívom az ügyfélszolgálatot, hogy wattafak. "Hát ott volt a futár a társasháznál, de mivel nem tudta kézbesíteni, ezért visszakerült a csomag a depóba." Mondom ki van írva a nevem, de ha nem is lenne, akkor is ott a telefonszám. "Ja hát a futárjaink nem szoktak telefonálni". ?? :D Itt már kezdett kicsit komikus lenni a beszélgetés, mondom nem az lenne a cél mindenkinek, hogy a lehető legnagyobb valószínűséggel kézbesíteni tudja a csomagot, hogy ne kelljen visszaküldeni a depóba, ott újra ütemezni, meg újra kihozni a csomagot, nekem meg újra várni egész nap, stb.? Ehhez csak a telefont kellett volna felemelni. "Jó hát akkor odaírom a futárnak megjegyzésbe, hogy hívja telefonon." Mondom ez nem alap? A DPD meg az összes csöves futárszolgálat azonnal telefonál, még a Posta futár is (!!). A UPS tipikusan akkor szokott csak csomagot hozni, amikor valami drága cuccot rendelek külföldről, amire még rádobnak 50-60 dollár szállítási költséget is. Nem fér bele a tarifába egy feltöltőkártya a futároknak?

    Folytatás...

    Jhonny06 2 éve 55

  • Tényleg annyira szar volt ez az év?

    A csapból is ez folyik, hogy 2020, az elátkozott év, minden szar volt, legyen már vége.. de vajon tényleg az volt? A COVID-ot nehéz félretenni, rengeteg embert érintett. Családtagok halála, sok ember elvesztette a munkahelyét. Viszont rengeteg embert nem érintett. Ők miért sírnak? Lehet itt olvasni mindent. Természeti katasztrófák (minden évben van), politikai dolgok (szintén), stb.

    Kicsit az az érzésem, mint a pesszimista ember kapcsán, aki mindig a pofont keresi, hogy amikor végre valami rossz történik, akkor elmondhassa, hogy "na ugye megmondtam?". Most legalább van mire fogni, hogy miért szar minden.. :U

    Jhonny06 3 éve 78

  • Nem, nem fogok reklámokat nézni

    Számomra borzasztó mód bicskanyitogató, ahogyan ezt az adblock kérdést kezeli a Prohardver. Először ugye volt az a szép passzív-agresszív poszt, hogy a felhasználók miatt fog tönkremenni az oldal, mert adblocker-t használunk. Aztán megjelent egy finom kis banner felül amolyan emlékeztetőként, hogy nehogy úgy használd az oldalt, hogy ne legyél emlékeztetve, hogy miattad fog tönkremenni.

    Mától pedig már az arcunkba tolják, folyamatosan megakasztva ezzel a böngészést. Ebben csak az a vicces, hogy bármennyi pénzt ráteszek, hogy a PH! tulaja/szerkesztősége is használ adblockert, amivel ugyanúgy elvesznek más oldalaktól pénzt, de a PH! ugye kivétel, mert "az az enyém". Remélem érzitek az iróniát. Szerintem nincs olyan ember, aki egész nap reklámokat akarna bámulni, pláne, ha ezt megakadályozhatja 2 kattintással. A PH! vállalta, hogy ingyenes tartalmat szolgáltat. Ez eddig tök jó is volt sokáig, majd amikor elkezdett terjedni az adblocker és vele együtt nem működött tovább ez az üzleti modell, akkor elkezdjük a felhasználókat hibáztatni?

    Folytatás...

    Jhonny06 4 éve 59

  • Michelle Williamst "lebénította a hiábavalóság érzése"

    Michelle Williamst "lebénította a hiábavalóság érzése", amikor megtudta, hogy mennyivel keresett többet nála Mark Whalberg

    Az eszébe se jutott a kisasszonynak, hogy ő egy C-kategóriás színésznő, akinek talán 2-3 említésre való filmje volt egész karrierje során, míg Mark Whalberg miatt tömegek ülnek be a mozikba (azt most hagyjuk, hogy milyen színész.. pénzt hoz) :U :N De igen, mint tudjuk, azért kapott ennyivel kevesebb pénzt, mert nő.

    Jhonny06 5 éve 68

  • Új gépsárkány

    2015 őszén kimentem Dániába néhány hónapra és kellett egy hordozható gép. Ezzel együtt már egyre inkább kezdtem kinőni a játékokból és fél évvel korábban eladtam a videokártyát az akkori asztali pc-ből, tehát ott maradtam egy nem rossz, de viszonylag átlagos i5-ös konfiggal. (Kiegészítésként pedig vettem egy PS4-et, hogy azért ne egyik napról a másikra tegyük le a drogot. Ez is megérne egy külön írást, sose gondoltam volna, hogy konzolt veszek.)

    Innentől igazából már semmi nem tartott vissza, hogy eladjam az asztalit és vegyek helyette egy laptopot. Sose volt korábban laptopom, nem is igazán szerettem őket a rengeteg kompromisszum miatt, de nem volt túl sok választásom. Igazából ki szerettem volna próbálni, hogy milyen, valamint az asztali se kellett már túlságosan, nem is akartam volna magammal vinni. Akkor még kevésbé használtam fejlesztésre a gépet, így nem voltak nagy igényem. Mindig is szerettem a jól kinéző laptopokat, így egy ProBook 430 G2-re esett a választás (i3-5010U, 8GB DDR3, 120GB SSD, 500GB HDD). Nem volt egy erőgép, de pont jó volt mindenre. Nem játékra vettem és az ára se volt vészes.

    Folytatás...

    Jhonny06 5 éve 9

  • OTP

    Voltam ma ügyintézni.. a kiscsaj kérdezi a tapasztaltabb kolleginától, hogy ide melyik jelszót kell használni. Majd miután megkapta a választ, lazán elkezdte kikeresni a billentyűzet melletti lapról a felírt jelszavak közül.. :C :O $$Bankbiztonság, 2019.$$

    Jhonny06 5 éve 12

  • Valami közeleg.. :)

    Jhonny06 6 éve 18

  • Xiaomi Mijia Temperature Sensor hiba

    Valaki használ ilyet? Nekem sehogy sem akarja felismerni a Mi Home app MIUI 9.2.10 alatt. A szerver Mainland China-ra van állítva, az LCD kijelzős Xiaomi szenzort pl. lazán felismeri, a Yeelight app-pal pedig használom az asztali Xiaomi lámpát, a Yeelight éjjeli lámpát és a Candela-t is, csak ezzel van baj. EU-t kiválasztva pedig egyáltalán nem jön fel a listában ez az eszköz, összesen kb. 10 termék, amikor van vagy 100.

    Javítsatok ki, ha tévedek, de ennek simán mennie kéne Bluetooth-on keresztül, nem? Nem kéne hozzá semmilyen getaway vagy ilyesmi. Többször reseteltem az eszközt, de semmi.

    Jhonny06 6 éve 7

  • Az Amazon megnyitja a pénztár nélküli boltját

    [link]

    Imádom, hogy ezt ilyen "most advanced shopping"-nak állítják be, miközben kb. az egész rendszer egy italautomata bonyolultságával egyenlő. Eleve az mitől forradalmi, hogy valamit egy pénztáros segítsége nélkül ki tudsz fizetni? Meg miben könnyíti ez a hétköznapokat?

    Jhonny06 6 éve 16

  • #MeToo

    Néhány nappal ezelőtt kezdetét vette egy mozgalom, melyben a #metoo hashtag-et használva jelezheti az illető, ha szexuális bántalmazás érte. Eddig mintegy 12 millió nő használta világszerte, amely világosan jelzi a probléma súlyosságát. Fontos megjegyezni, hogy ide soroljuk az úgynevezett "catcalling"-ot is, ami a bántalmazott felé való fütyörészést, beszólogatást jelent.

    Pont azért, mert annyira ártalmatlannak tűnik, a lányok többsége egyszer biztos átéli ezt és egyben ezért is az egyik leggyakoribb formája a szexuális zaklatásnak. A hétvégét Párizsban töltöttem és kicsit megpihentem a Louvre-hoz közeli parkban. Közel hozzám 2 francia férfi ült, akik kb. az összes előttük elmenő nőnek beszóltak, fütyültek utánuk, stb. Néhány perc után meguntam és úgy leteremtettem őket, ahogy csak tőlem telt. Pedig te csak "flörtöltél" meg "csajoztál", igaz?

    Folytatás...

    Jhonny06 6 éve 104

  • Mekes lettem.. :(

    Egyelőre csak egy MBP 13 (2017) személyében, főleg Xcode-ra és rohangálós gépnek, aztán majd meglátjuk. Mellé marad a ProBook, mint main PC.

    Jhonny06 7 éve 83

  • Romboló ütközött tankerhajóval

    [link]

    Ráadásul nem először. Most őszintén, egy milliárd dollárban mérhető rombolónál ez hogy lehetséges egyáltalán, amikor olyan műszerek vannak benne, hogy azt is látják, hogy 200 km-ről egy tonhal elkezd közeledni? Oké, hogy user error, de milyen mértékű?

    Jhonny06 7 éve 21

  • Balaton körbetekerés help!

    Sziasztok!

    Július elejére-közepére tervezünk egy Balaton körbetekerést, kb. 8 - 10 emberrel. A társaság vegyes összetétele miatt úgy döntöttünk, hogy 3 napot szánunk rá (szerintem 2 alatt is kényelmesen teljesíthető, de tényleg nem a rohanás a cél).

    Mivel szállást nem szeretnénk foglalni, így a tapasztaltabbaktól kérdezném, hogy a sátrazást hogyan lehet megoldani? Kell ehhez engedély, vagy bárhol a susnyásba felhúzhatjuk? A másik fontos kérdés a tisztálkodás. Vannak public zuhanyzó elhelyezve, vagy ehhez venni kell strand belépőt?

    Hogy érdemes ezt csinálni?

    Bármilyen tanácsért hálás lennék, a magam részéről egyszer tekertem körbe a Balatont tavaly, azt is két nap alatt és adott volt a szállás, szóval nincs sok tapasztalatom ezzel kapcsolatban. Köszi! :R

    Jhonny06 7 éve 12

  • Andorra - Magyarország 1 - 0

    [link]

    Imádom, hogy a Portugál 3 - 3nál lépni se lehetett az emberektől a körúton, most meg a biztonságiaknak kellett visszafogni a nagy magyar szurkolókat, mert szét akarták verni a válogatott tagjait. Ezek nevezik magukat szurkolóknak? :U

    Jhonny06 7 éve 69

  • This country is going to hell

    Komment nélkül: [link]

    Jhonny06 7 éve 97

  • Újabb bringás gázolás

    Ez mondjuk vitatható eset, mivel kétkerekű járművel tanácsos ilyen esetben lehúzódni, hogy ne üssenek el, ugyanakkor az autós "nyugodtan" mondhatja, hogy le akart kanyarodni a bringás.

    Jhonny06 7 éve 134

  • Tales of IT

    Több résznél is fulladtam a röhögéstől. Lazán veri az összes bash.hu-s vagy bármilyen egyéb sztorit.

    part1

    part2

    Jhonny06 7 éve 6

  • Január 8. - never forget

    Jhonny06 7 éve 6

  • Lion (2016)

    Saroo Brierley: I'm sorry you couldn't have your own kids.

    Sue Brierley: What are you saying?

    Saroo Brierley: We... we... weren't blank pages, were we? Like your own would have been. You weren't just adopting us but our past as well. I feel like we're killing you.

    Sue Brierley: I could have had kids.

    Saroo Brierley: What?

    Sue Brierley: We chose not to have kids. We wanted the two of you. That's what we wanted. We wanted the two of you in our lives.That's what we chose.

    [pause]

    Sue Brierley: That's one of the reasons I fell in love with your dad.

    [pause]

    Sue Brierley: Because we both felt as if... the world has enough people in it. Have a child, couldn't guarantee it will make anything better. But to take a child that's suffering like you boys were. Give you a chance in the world. That's something.

    Jhonny06 7 éve

  • Kávé megvonás - a kezdetek

    Kísérletezni támadt kedvem és mivel mostanság belefutottam pár személyes bejegyzésbe, amiben az alany leállt a kávézással, majd elég pozitív dolgokat tapasztalt, gondoltam miért ne.

    Rólam annyit kell tudni, hogy körülbelül 17-18 éves korom óta kávézom (azelőtt utáltam és el se tudtam képzelni, hogy valaha is kávézzak, de valószínűleg ezzel mindenki így van, haha), jelenleg 26 vagyok. Egyébként a szüleim se vetik meg a kávét, bár mostanában már kevésbé élnek vele. A napi bevitel általában úgy néz ki, hogy 3 kisebb adagot iszom, amikor bent vagyok az irodában (hétköznapokon, of course). Ez közepes erősségű, pörkölt kávé. Ebéd után a harmadik a legtöbbször már kifejezetten nem esik jól, de a megszokás függőség miatt azért is szoktam tolni egyet. Hétvégén jófajta kotyogóssal főzök, vagy sokszor Nescafe 3in1 (ezt kávénak nem nevezném, de jó kortyolni). Ilyenkor általában napi 1-2 csészényit iszom csak. Nem számoltam ki és nem tudom, hogy ez összességében milyen mennyiségnek számít, de nem is ez a lényeg. Az immunitás nálam már rég kialakult, semmi hatása nincs a kávénak a fáradtságra/álmosságra, lazán el tudok aludni egy erős kávé után is. Ha nem iszom kávét 1 napig, akkor rendesen ráállnak a gondolataim a cuccra, bár még sose próbáltam huzamosabb ideig, hogy ezután mi jön. :D Álmatlanság nem jellemző (sőt), viszont fáradékonyság, lehangoltság, minimális depresszív gondolatok, social anxiety igen.

    Folytatás...

    Jhonny06 7 éve 61

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.