2024. április 15., hétfő

Gyorskeresés

CV2 kód lekaparása a bankkártyáról

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Lehet bármi hátrányom abból, hogy lekaparom a bankkártya hátuljáról a CV2 kódot? Elég sok helyen olvastam ezt a megoldást, mint minimális plusz védelem. Így legalább nem lehet azonnal neten vásárolni vele. A kártya alapvetően a bank tulajdona és bár mindent online intézek, nem hiányzik, hogy emiatt újat csináltassanak, ha személyes ügyintézésnél mégis észreveszik.

Amúgy apró gondolat ezzel kapcsolatban: csak én tartom röhejesnek, hogy a kártyán levő adatokat beírva simán lehet online vásárolni bármilyen azonosítás nélkül? Ezen kifejezetten meglepődtem anno, amikor először vásároltam kártyával. De nem csak én vagyok így ezzel, más ismerősöm is kérdezte, hogy "ez most tényleg ennyi?". Oké, alapvetően nem szabadna idegen kezekbe kerülnie, meg ha a lakáskulcsodat elhagyod, akkor onnantól a házadat is kirabolhatják (riasztó hiányában), de akkor is. Szvsz minimum kéne valami kód ehhez, mint személyes vásárlásnál vagy pénzfelvételnél a PIN kód.

Hozzászólások

(#1) Jhonny06


Jhonny06
veterán

esti gondolat

(#2) mmat3


mmat3
tag

Èn sem tartom biztonságosnak a bankkártyát, szerintem egy jelszó még lehetne. Én lekapartam a kártyárol, bár csak 1x vásároltam vele boltban, pénzt még nem vettem le róla tehát nem tudom ez lehet e gond.

(#3) addamka válasza mmat3 (#2) üzenetére


addamka
őstag

Vannak rá próbálkozások, főleg külföldön, itthon minimálisan van csak elterjedve, talán a KnH-nál lehet ilyen kártyát igényelni.

Jobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.

(#4) danih válasza Jhonny06 (#1) üzenetére


danih
addikt

Én lekapartam - amikor láttam hogy elkezdett kopni :)

(#5) Hieronymus válasza Jhonny06 (#1) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Azért nem ennyire egyszerű a csalás.

Van egy megrendelő.
Új regisztráláshoz egy email cím szükséges. Ezzel már van kettő IP cím.
Kell egy címzett, ami lenyomozható.
A bankszámláról leszedett összeg visszafordítható. A tranzakció adataival értesíted az eladót, hogy nem te rendelted az árut, a te adataiddal. Innentől beindul a folyamat.
Sokkal veszélyesebb a kártya elhagyása. Én elég sok helyen tudok aláírásra vásárolni. Vajon mennyi idő alatt gyakorolható be az aláírásom úgy, hogy az eladónak ne tűnjön fel a csalás??

Szóval gyakran ellenőrizd a bankszámládat és reklamálj azonnal ha valamelyik tranzakció nem kerek.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#6) kmisi99


kmisi99
addikt

Nagyon hülyeség ez a módszer valóban. Pár hónapja a képfeltöltésre valami hülye publikusra állítva töltötte fel a bankkártyája mind a két oldalát. :W Lehet nem értett hozzá, vagy véletlen tette. De ha bárki akiben nem volt minimális becsület is az vígan levásárolta.

(#7) jacint78


jacint78
addikt

A kártya tulajdonosának a címét is pontosan kell megadni például, különben nem lehet használni.

type your text here..

(#8) addamka válasza jacint78 (#7) üzenetére


addamka
őstag

A banki webshop felület nem fog címet ellenőrizni, nem kötelező mező, de ha meg is van adva, nem kerül ellenőrzésre. Pl. ha a kibocsájtó bankot meg kell adni, az sincs ellenőrizve, főleg hogy a legtöbb ügyfél elég érdekesen értelmezi az ilyen mezőket.

Jobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.

(#9) jacint78 válasza addamka (#8) üzenetére


jacint78
addikt

Jó már néhány éve volt, de akkoriban épp azért kínlódtam a kártyákkal, mert, ha nem volt pontosan úgy megadva ahogy a szerződésben, akkor nem fogadta el.

type your text here..

(#10) Jhonny06 válasza jacint78 (#7) üzenetére


Jhonny06
veterán

Mármint hol kellene megadni? Neten nem kell, boltban vásárláskor sem.. :F

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.