2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Nagy használt VGA vásárlási tanácsadó

    Avagy megateszt GeForce 8500 GT-től GTX 980 Ti-ig, mert a nagy videókártyás cikkem után 3 évvel újra kedvet kaptam!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 8 éve 410

  • Amikor a refhűtés túl optimista

    Manapság a passzív hűtésű VGA kártyák szinte teljesen eltűntek a kínálatból, még az ultra-low-end szegmensben is többnyire ventilátoros megoldásokat találunk, ám régebben a felsőbb kategóriás modelleken sem volt ritka a ventilátor nélküli hűtés. A harmadik GeForce generációban nem készült butított MX változat, így az órajelcsökkentett Ti 200 tekinthető a kínálat aljának, az alsóbb szegmensekbe pedig továbbra is a GF2-es MX és Ti modelleket szánta az NVIDIA. A GF3 Ti 200-ra a legtöbb gyártó aktív hűtést és RAM hűtőbordákat is szerelt:

    Ennek tudatában meglepő lehet az a tény, hogy referencia ajánlás szerint mindössze egy kis méretű (később a GF4 MX-eken bevetett) passzív borda kell a kártyára! Korabeli hír

    Ezt a referencia dizájnt kevés gyártó merte bevállalni, de mindig is érdekelt, hogy vajon mennyire életképes? Most egy Medion kártyára sikerült szert tennem, ami ezt a hűtést használja. Várakozásaimnak megfelelően pár perc 3DMark után olyan tűzforró az egész, hogy alig lehet hozzá érni. Ennek ellenére még működőképes! :)

    Folytatás...

    GAI 8 éve 28

  • Intel vs. AMD az AGP korszakban

    A két nagy processzorgyártó versengése a PC fejlődésének legmozgalmasabb időszakában. Vigyázat, 20 oldal! :)

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 9 éve 131

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.