2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Saját használatú VGA-k történelmi galériája

    A cikkeimben szereplő kártyákat általában kifejezetten az adott tesztekhez szerzem be, de most az évek során nálam járt saját felhasználású kártyákat mutatnám meg egy hosszabb, képgaléria-szerű poszt keretében. A kártyák fejlettségi sorrendben követik egymást, ami nem feltétlenül egyezik meg azzal a sorrenddel, ahogy én használtam őket :)

    ABIT Siluro GeForce FX 5800 OTES

    Sokszor említettem már, hogy életem első csúcskártyája egy ABIT gyártmányú FX 5800-as volt, mely szerepelt a PH korabeli tesztjében is. Sajnos akkoriban még nem volt digitális fényképezőgépem, így csak rossz minőségű webkamerás felvételek maradtak fenn róla. Lentebb egy GF4 Ti 4200 OTES társaságában látható:

    Ekkoriban még tuningolgattam a kártyáimat, így szerencsétlen 5800-as gyakorlatilag végig Ultra órajelen járt (talán ez vezetett korai elhalálozásához is). A GPU-nál sokkal jobban melegedő RAM-okra külön ventilátorokat szereltem :)

    Folytatás...

    GAI 11 éve 8

  • Robotizált váltó - soha többé!

    Szokásomtól eltérően ezúttal nem videokártyákról, hanem az évek során használt autóimról olvashattok ebben a bejegyzésben.

    Magyarországon az automata váltóra sokan értelmetlen amerikai őrültségként gondolnak. Jellemzően azok vélekednek így, akik még soha nem vezettek automata váltós autót. Jómagam azonban biztos voltam benne, hogy saját használatra kizárólag ilyen váltóval szerelt kocsit fogok vásárolni. Az élet mégis úgy hozta, hogy első autóm kézi váltós volt, de utólag belegondolva ez nem akkora probléma: semmiképp nem árt, ha az ember rutint szerez az itthon erősen domináló kézi váltóval még akkor is, ha a későbbiekben kizárólag automatát fog használni, ugyanis bármikor előfordulhat, hogy szükséghelyzetben kézi váltós autót kell vezetnünk.

    Mivel sokakkal ellentétben sosem voltam abban a helyzetben, hogy a szüleimtől autót kapjak, ezért első gépjárművem megvásárlására szűkös keretek álltak rendelkezésre: első munkahelyem keresetéből összespórolva nagyjából 300 000 Ft körüli összeggel gazdálkodhattam. Őseim nyomására lemondtam az automata váltós Opel Calbirákról és bukólámpás Mazda 323F-ekről, és ismerősi körből egy Opel Corsát vásároltam, mely ugyan nem túl "menő" autó, ám én mégis elégedett voltam vele.

    Első autóm: 1994-es Opel Corsa B Swing 1.2 8V (kézi váltó)

    Folytatás...

    GAI 11 éve 22

  • Nézettségi adatok

    Minden csoda három napig tart - szól a régi közmondás, és ez megfigyelhető a cikkem olvasottsági adatain is. Kicsit több, mint 1 hete jelent meg az írás, és a lehívások száma nagyjából beállt egy szinte, amiről már csak minimális mértékben emelkedik. 65 oldalas terjedelmének köszönhetően így is megelőzi összetettben az előző két munkámat, de hogy hányan olvastak bele a cikkbe, azt leginkább az első oldal mérőszáma mutatja: a nagyjából 2 éve megjelent 15 csúcskártyás cikket, és a tavalyi 150 kártyás írást egyaránt kicsit több, mint 14000-en olvasták el, vagyis nagyságrendileg ennyi embert érdekel ez a téma a Logouton (nem számítva természetesen azt az esetet, ha valaki többször is meghívja a cikket, valamint hogy jómagam is generáltam párszáz lehívást :) ). Ettől az új iromány még elmarad egy kicsit: 12800-an látták az első oldalt, de van még ideje behozni a lemaradást. Ami ennél furcsább, hogy míg a 15 csúcskártyás írásomat, mely 20 oldalas volt, egész lelkesen végigolvasta a nép (a 14000 elsőoldalas látogatóból kb 6000 az összes oldalt megnyitotta), addig a 25 oldalas 150 kártyásnál már gyengébb az arány (a cikk végére már csak mintegy 2500 "követő" maradt, és ez a cikk összetettben sem szerepelt túl jól, amit nem igazán értek), az új cikk 65 oldalából pedig sokat csak alig több, mint 1000-en néztek meg. Mi lehet ennek az oka?

    GAI 11 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.