2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Kis méregzsák

    Újra nekiállok (lasssan, komótosan, semmilyen határidőt nem ígérve :D ) a CPU teszt PCIE-s részének, ehhez pedig szükségem volt egy erős PCIE VGA-ra. A korábban bemutatott GTX 780 Ti már nincs meg, de most beszereztem egy hasonlóan erős (bár sokkal kevésbé látványos) példányt egy Gigabyte GTX 970 ITX verzió személyében. Döbbenetes, hogy pár éve még az alsókategóriás kártyák léteztek csak ebben a méretben, most pedig már a csúcskártyánál eggyel lassabb modell is elérhető így. A jelenleg a gépemben üzemelő GTX 960-as társával együtt egyébként egy közös bemutató cikket is tervezek írni róluk, ez pár héten belül elérhető lesz itt a Logouton :)

    GAI 9 éve 5

  • A CPU-s cikk első fotózása

    A mai napon elkészítettem az első fotókat a CPU-s cikkhez... persze ez még mindig nem jelenti azt, hogy lesz belőle valami, de haladgatok szépen lassan (legalábbis az AGP-s résszel...). Itt ebben a post-ban mégsem egy processzort mutatok meg, hanem a cikk leghűségesebb, mindent kibíró igáslovát, amivel már eddig is több mint 1000 játékmérést végeztem, és a legkisebb zokszó nélkül teszi a dolgát.

    GAI 9 éve 15

  • Vigyázat, csalok!

    Gondolom nem sokan bíznak már benne, hogy valaha is elkészül a processzoros cikkem, pedig lassan de biztosan haladgatok vele, legalábbis az AGP-s konfigokkal. AMD fronton egy kis csaláshoz folyamodtam. Socket A foglalatnál ugyanis egészen meglepő szorzó-FSB kombók léteztek... talán csak papíron? Mert beszerezni szinte lehetetlen. Például 2500+ Barton 266-os FSB-vel, és 14x-es szorzóval... ki vett ilyet? A hiányzó procikat is le kell mérnem valahogy, és mindenképp ragaszkodom a gyári szorzó-FSB kombóhoz, vagyis FSB emelésen alapuló tuningról szó sem lehet.

    Szerencsére ennél a foglalatnál még működött a szorzózár feloldásának lehetősége. A régi Thunderbird magos Athlonoknál, illetve az erre épülő Duronoknál a jól bevált grafitos trükköt lehet alkalmazni, az újabb Thoroughbred és Barton magos processzoroknál pedig pinmod-ot. 12,5x-es szorzóig nincs probléma, mert elég egyetlen átkötést megejteni (ezt célszerűbb a processzorfoglalatban egy vastagabb dróttal), és onnantól BIOS-ban lehet állítani a szorzó értékét. 13x-os szorzótól fölfelé azonban rákényszerülünk, hogy több (általában 5 db) átkötést végezzünk el, ezt már érdemesebb a processzor lábain megtenni.

    Folytatás...

    GAI 9 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.