Hirdetés

2023. december 8., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Helyzetjelentés

  Jó régóta nem írtam semmit ide, de azért haladok a cikkel :) Jelenleg kész van az összes mérés, és a teljes fotóanyag a cikkhez, szóval már csak a szöveget kell megírni... ez az a rész, amihez a legkevesebb kedvem van, de túl kell esni rajta :DDD

  GAI 12 éve 23

 • 6600 LE

  Egy újabb tétel kipipálva

  GAI 12 éve 12

 • NemSE

  A GF4 Ti 4800 (nem SE) változat szintén elég ritka valami miatt. Egy MSI modellt sikerült szereznem, amit a gyártó nemes egyszerűséggel Ti4600-8x jelöléssel látott el :) Érdekessége a custom hűtő mellett (ami egész halk) a dual DVI kimenet.

  GAI 12 éve 6

 • A legszebb GT200 hűtésburkolatok

  Az eredeti GT200-ra épülő kártyák közül (GTX260 192sp és GTX280) nem igazán volt custom hűtővel szerelt változat, emiatt mindkettőt refhűtővel kellett beszereznem. Ha már így alakult, akkor kifejezetten a (véleményem szerint) két legszebb hűtésburkolat-díszítésre vadásztam: EVGA-ra és XFX-re. Jól mutatnak így együtt :)

  GAI 12 éve 11

 • Mission impossible completed :)

  Nem kevés utánajárásba, és persze pénzbe került, de végre itt van: egy FX 5800 Ultra működőképesen, teljes harci díszben, gyári hűtéssel.

  GAI 12 éve 29

 • Ezekből újat vettem

  A GT430 és a GT440 használtan majdnem ugyanannyiba kerül, mint újonnan, ezért inkább újat vettem belőlük. A felső MSI GT430 a bolt honlapján dupla ventilátorosként szerepelt... úgy jobban nézne ki, de most már ez van. Az alsó ASUS GT440 pedig hiába GDDR5-ös, gyalázatosan lassú. Lassabb, mint a GT240, ami azért lehet, mert hiába kapott ugyanúgy 96 SP-t, és magasabb órajeleket, de fele annyi TMU és ROP egység van benne... Ráadásul a nagyméretű hűtőborda és a PWM szabályzású ventilátor ellenére, terhelés alatt még kifejezetten hangos is. Így mondhatni, mindkét kártya csalódás. De legalább dx11-esek :DDD

  GAI 12 éve 26

 • Ez meg repülős lett

  Talán nem a legszebb vagy legfantáziadúsabb hűtésburkolat-matrica, amit az MSI erre a GTX470-re készített, de még mindig jobb, mint a sablonos angyalka/katona/szörny figura. Emellett egy bejelentéssel is élhetek: elvileg a cikkhez szükséges összes kártya be van szerezve, vagy épp úton van. Innentől már csak rajtam múlik, hogy mikor lesz kész a cikk :)

  GAI 12 éve 13

 • GeForce 6200

  Nem gondoltam volna, hogy az egyik legnehezebben beszerezhető kártya egy ilyen lényegtelen low-end darab lesz... Az eredeti, mindenféle utótag (tehát butítás) nélküli, NV43 magra épülő PCIE-s GF6200-est szinte lehetetlen beszerezni itthon, ez a konkrét példány az USA-ból érkezett (köszönet Yutani mesternek a közreműködésért). A nyákja megegyezik a 6600-ossal, de 8 helyett csak 4 aktív pipeline van benne (rivatuneres moddolásra viszont elvileg alkalmas)

  GAI 12 éve 7

 • Helyzetjelentés

  Többen kérdezték mostanában hogy hogy állok a cikkel, mikorra lesz kész? Nos, folyamatosan készül, még ha ez nem is látszik :DDD A fotók és a mérések kb 70%-ban vannak kész. Beszerzésre várnak még az alábbi kártyák:

  -GF4 Ti 4800 (ez már elvileg érkezőben van Németországból)
  -GF 6200 PCIE (elvileg ez is érkezik ha minden jól megy az USA-ból...)
  -GF 6600 LE PCIE (érkezőben, ha a srác feladja végre akitől szerzem)
  -GF 8300 GS (szintén érkezőben, Németországból)
  -GF 9300 GS (valószínűleg ez is a német ebay-ről jön majd, ha csak úgy nem döntök hogy kiváltom valamivel)
  -GF GTX 280 (ezt nem sietem el, mert nem akarok érte vagyonokat adni, és valami jól kinéző matricázásút szeretnék)

  Ezeken kívül csak pár újabb, anyagi okok miatt halogatott, de könnyen beszerezhető modell hiányzik: GT430, GT440, GTX460SE, GTX470. Bár a GTX460SE valami miatt erősen fehér holló effektusnak tűnik... Valamint a tesztek alatt megdöglött egy 7800GT és egy 8600GTS, ilyeneket is kell szerezni hogy a méréseket elvégezhessem rajtuk. És ami a legfontosabb:

  KELL EGY FX 5800 ULTRA GYÁRI HŰTÉS!!!

  Folytatás...

  GAI 12 éve 15

 • Nyákszivárvány

  Régen a fekete nyákszín volt a kedvencem, de rá kellett jönnöm, hogy amilyen jól mutat élőben, annyira jellegtelen és semmitmondó a fotókon, ráadásul a részletek is elvesznek rajta. Mostanában a kék nyákos kártyákat kedvelem jobban: ez a szín egyszerre elegáns és szép. Az zöld, ami sokáig az NV refkártyák alapértelmezett színe volt, túl hétköznapi, a sárga pedig retrós hatást kelt, manapság már nemigen használják. Van még a piros, ami inkább a konkurens gyártóra jellemző, és az ezüst, ami nem túl elterjedt :)

  GAI 12 éve 20

 • FX 5200 Ultra

  Az egyik legritkább, legnehezebben beszerezhető tételt is sikerült kihúznom a listáról: éskezett az USA-ból egy EVGA (amúgy referencia) FX 5200 Ultra

  GAI 12 éve 12

 • Műteremben és akcióban

  2 kép a cikk egyik legfurcsább kártyájáról: az első egy végleges "műtermi" fotó, a cikkben ilyen minőségben lesznek elérhetőek a képek az összes kártyáról, természetesen többféle beállításban, és nagyobb felbontásban. A második kép egy "hangulatkép" tesztelés közben: lehet, hogy ilyen képből is rakok párat a cikk végére, még nem döntöttem el.

  GAI 12 éve 24

 • GT210

  A legkisebb 2xx sorozatú kártyát egy méretes, és furcsa alakú passzív hűtőbordával szerelte fel az ASUS, ám ennek ellenére eléggé átforrósodik vele. DDR3 memóriákat kapott, méghozzá 512 MB-nyit, de természetesen csak 64 biten, úgyhogy nem lesz egy teljesítménybajnok...

  GAI 12 éve 28

 • GT220

  Vicces, hogy ennek a Gigabyte GT220-nak nagyobb nyákja, és masszívabb hűtése van, mint a pár posttal korábban bemutatott Gainward GT240-nek :) Persze a teljesítménye jóval kisebb, cserébe halk és hűvös. Amolyan minimálkártya azoknak, akik nagyon ritkán játszanak, és akkor is főleg régebbi játékokkal.

  GAI 12 éve 22

 • 2 ventilátornál jobb a 3?

  A Gigabyte sportot űz abból, hogy minél több ventilátort zsúfoljon a kártyáira, még akkor is, ha egy olyan visszafogott teljesítményű modellről van szó, mint ez a GTX 465-ös. Ez a háromventilátoros hűtő meglehetősen impozáns látványt nyújt, de azért alaposabban szemügyre véve feltűnik, hogy a bordafelület lehetne nagyobb is. Intelligens vezérlést sem kapott, tehát mindhárom légkavaró állandóan forog. A nyák is meglehetősen custom felépítésű, a memóriamodulok egy része a hátoldalon van, és karácsonyfa módjára világítanak a hátoldali ledek a VRM blokk mellett, akárcsak az MSI GTX460 Hawk-on, de itt nem jelzik a terhelést. Ráadásul az ordas nagy hűtés ellenére gyári tuningot sem kapott a kártya, de azért természetesen nem áll ellen neki :)

  GAI 12 éve 8

 • Zotac

  Ez a márka eddig nem képviseltette magát a gyűjteményemben, pedig alapvetően tetszenek a kártyáik. Ez a 768 MB-os GTX460 refhűtőt kapott, de a nyákot kicsit átalakították hogy elférjen a teljes értékű (nem mini) HDMI és a Displayport csatlakozó. Ehhez az egyik DVI csatlakozót egy "emelettel" feljebb helyezték, ami szerintem nem volt túl jó ötlet, mert így a kiáramló levegő elől elzárja az utat. Inkább el lehetett volna hagyni, úgyis átalakítható a HDMI-ről...

  GAI 12 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.