2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Egy pici kedvesség (tényleg nem sok).

    Kisorsolok kettő RDO (Red Dead Online) kulcsot a kommentelők között. Az ihletet Medvetojástól loptam. :B

    Random komment pickel fog megtörténni a sorsolás.

    Sorsolás időpontja: 2020.12.19.

    Hajrá!

    Carlytoo 3 éve 36

  • COVID team (avagy az antigén tesztelés)

    Biztos sokatokat érdekelhet, hogyan működik a háttere a jelenlegi orvostanhallgatós, kormányhivatali dolgozós tesztelős rendszernek.

    Megkértek, hogy vállaljam el egy covid-teamnek a hurcolását és vezetését. Mondtam, hogy miért is ne? Tényleg önkéntes alapon volt nálunk, tehát nem volt kényszerítő erő. Az orvostanhallgatók is "önként" vállalták. :U :U . Aki esetleg nem tudná mi az antigén gyorsteszt: Orrnyálkahártya a mintavétel alapja. Eléggé félelmetesen hosszú a kis "ecset", amivel a mintát veszik és le is kell vezetni rendesen. A körülbelüli statisztikája: Ha negatív, akkor az kb. 80%-os bizonyossággal az, amennyiben viszont pozitív, akkor szinte 100%, hogy fennáll a covid fertőzöttség. A többiről, aki szeretne olvashat bővebben.

    Reggel 7:45-re gyülekező az előre kijelölt helyen. Az orvostanhallgatókat és a hivatal munkatársait gyorsan letesztelik (minden reggel). Utána megkapjuk az tesztelendő állomásokat és a felszerelést (gyorsteszt, védőfelszerelések, fertőtlenítő szerek, gyűjtőládák, zacskók, adminisztrációs anyagok, hivatali gépjármű). Szépen elindulunk és nekiállunk tesztelni. Mivel a teszt önkéntes alapon működik így annyi embert tesztelünk, ahányan beleegyeztek. A mintavétel kb. 10 mp. Az eredményre kb. 20-25 percet kell várni, hogy biztos legyen.

    Folytatás...

    Carlytoo 3 éve 23

  • Gyomortükrözés tapasztalat?

    Sziasztok!

    Vannak mostanában minimális gyomorpanaszaim. Ez leginkább gyomorégésre korlátozódik. Azonnal elküldtek gyomortükrözésre. Mivel én parázok az ilyen vizsgálatoktól és neten semmi jót nem írnak róla, ezért megkérdezlek Titeket (legalábbis olyat, aki már átélte), mire számítsak? Dec. 8.-án lesz. Van valami amivel felkészülhetek rá?

    Köszi előre is.

    Carlytoo 3 éve 56

  • Red Dead Online

    A Rockstar a mai nappal standalone játékká avanzsálta a vadnyugati lövölde online verzióját.

    Most megvásárolhatjátok 1670 HUF-ért.

    Ez azoknak szól, akik drágállották, de megvennék és nem tudtak róla. Hajrá!

    Carlytoo 3 éve 5

  • Írd ki magadból!

    Emberek, borzasztóan feszültek vagytok. Nem mondom, hogy nem érthető, de tenni kell ellene. Persze lehet mondani, hogy "én jól kezelem stb.", de rengeteg emberrel találkozom nap, mint nap és látom, hogy NEM kezeled jól. Van aki igen, de nagyon kevés.

    Tehát azt találtam ki, hogy: Írd ki magadból, ami nem tetszik, idegesít, nyom. Nyugodtan. Minimális szabályozás lesz, hogy ne sértsünk meg semmit és senkit, de tedd magad kicsit könnyebbé. Továbbá stresszkezelési technikákat is várok. Nekem is van néhány a tarsolyomban.

    1.: Napi 3x 1 percig légzésgyakorlat: 3 mp-ig beszívod az orrodon a levegőt, bent tartod további 3 mp-ig és 3 mp alatt kifújod a szádon. Ez idő alatt kizárólag a légzésedre figyelsz. Semmi másra! Figylej, hogy ne mellkasból, hanem hasból lélegezz.

    2.: Elhelyezkedsz nyújtott lábakkal egy kényelmes székben. Szépen lassan elkezded megfeszíteni az alsó végtagjaidat a lábujjadtól a combodig. Mehet jó erősen. Majd folytatva a medencédnél, hasadnál, a két karodat, a hasadat, mellizmot, az arc izmait és szépen tartod 10 mp-ig, majd elernyedsz. Ezt megismétled háromszor. Fontos, hogy ülj, mert a művelet alatt megszédülhetsz. Csak az izmaidat feszíted, semmi mást.

    3.: Kimész szépen a hűvös levegőre(jól felöltözve) és hallgatod a környezetedben lévő hangokat. Csak hangokra és illatokra figyelsz közben sétálsz egy picit.

    Folytatás...

    Carlytoo 3 éve 64

  • Váltottam iPhone-ról!

    Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy vannak, akik olvassák a blogomat visszatérő rendszerességgel. Tudom, ezt már egyszer leírtam, de nem lehet elégszer kiemelni és a köszönetemet nyilvánítani.

    Nos, hogy megvolt a puncsolás, akkor a lényegre térnék. Mindenek előtt kiemelném, hogy ez nem teszt és nem is fizetett hirdetés. Eddig egy iPhone XR-t használtam napi telefonként. Teljesen korrekt és abszolút használható. Ugye rólam tudni kell, hogy PWM/Amoled "allergiás" vagyok, tehát nekem szóba sem jöhet az oled/amoled megjelenítő. Nem nagyon van olyan flagship, vagy akár középkategóriás készülék az ismert márkák között, amik ne ezt a technológiát használnák a kijelzőjükhöz.

    Ellenben nemrégiben megérkezett a Xiaomi Mi10T Pro, ami magas képfrissítést kínál csúcs hardverrel, jó kamerával, korrekt UI-vel(persze ezt mindenki maga döntse el). Megnézegettem a Media Markt-ban mielőtt belevágtam volna és hát nagyon megtetszett. Úgy döntöttem meg is vásárolom. 2 napja (nem sok) használom és eddig abszolút megelégedésemre. Itt hozzátenném, hogy aki SOT időre vár, vagy konkrét adatokra az most nem fogja megkapni, mert a neten már elég sokat lehet róla megtudni és nálam sokkal jobban összeszedték ezeket. A mai napon reggel 100%-ra töltve kezdtem el a saját kis tesztemet. Folyamatos piszkálás, játék, zenehallgatás, videónézés után most tart 56%-on (21:02) adaptív 144Hz mellett. Részemről ez elfogadható.

    Folytatás...

    Carlytoo 3 éve 59

  • Rendkívüli jogrend bevezetése!

    Kezdődik ismét?

    Vajon lesz ennél több is?

    Carlytoo 3 éve 104

  • VW Passat B5.5 1.9 PDTDI (AVF motorkóddal)

    Sziasztok!

    Mivel abban az óriási megtiszteltetésben van részem ,hogy jó páran visszatérően olvasgatják a bejegyzéseimet (amit innen is köszönök) úgy döntöttem ,hogy most már kicsivel több, mint fél éve használt autómról írok egy kis szösszenetet.

    Ott kezdeném, hogy az előző autóm egy Opel Signum V6 3.0 (Y30DT). Erős, komfortos, de piszok drága javíttatni. Mit is szoktak mondani a facebook-os hirdetésekben? MEKAFULL. Szerettem nagyon, de az automata váltó hidraulikatömbje megadta magát. Ezek mellett pedig természetesen kijött az egyik típushibája is: Az SCV (nyomásszabályozó szelepek) rendszerint szeretnek meghalni. Az alkatrész sem olyan olcsó és legalább a szerelés is nagyon gáz. Ez van ha egy teherautóba tervezett motort bebarkácsolnak egy személyautóba. Keresztmotoros V6, ami épp hogy befért. Na mindegy. Túladtam rajta és megvettem- az asszony unszolására is- a címben említett járgányt.

    Folytatás...

    Carlytoo 4 éve 2

  • Hogyan sz*pd be az autóvásárlást.

    Nem most történt. Hirtelen felindulásból( na így nem veszünk autót). A saját káromon azóta megtanultam elég sok mindent a használt autó vásárlásról. Ezzel az új tudással felvértezve azóta sikerült egy nagyon megbízható, jó autót vennem. Gondoltam megosztom veletek okulásképpen.

    Tehát rólam van szó: A hülye gyerek elmegy béjemvét venni, mert hát az kell. Mivel lövése nincs az autókról, ezért visz magával egy autószerelőt. Átnézik, megállapodnak az árban, kifizetik és elhozzák. Bizományi szerződéses. Na így egyébként NEM veszünk autót. A hülye gyerek nem volt ennyire tájékozott akkor. A kereskedőtől kiállva rögtön elbrummog a szerelőhöz és 2-3 napot otthagyja: Váltóolaj csere, olajcsere, egyéb folyadékok cseréje, vezérléscsere. Ilyet sem csinálunk, de a hülye gyerek továbbiakban is tájékozatlan. Utána elviszi eredet vizsgáztatni. HOPPÁ! Az autó akkorát bukik, mint Rottenbiller. Az alvázszámon jogtalan beavatkozás jelei láthatóak, módosított, átütött. Irány az NKH. Minősített vizsga. Elkaszálják az autót. A forgalmi engedélyét érvénytelenítik. Átírni NEM lehet. Rendőrségi herce-hurca. A Rendőrség lezárja a nyomozást, mivel nem állapítható meg a módosítást végző személye. A gyerek jelzi a kereskedésnek, hogy baj van. A kereskedés visszajelez, hogy nem érdekli őket, mert bizományos történet volt. Keressem a tulajt. Meg is találtam. Őt nem érdekli, mert KAPUGARANCIA van.

    Folytatás...

    Carlytoo 4 éve 19

  • Ügyfél kontra ügyintéző RELOADED!

    - Üdvözlöm, miben segíthetek?
    - Egy papírért jöttem a tanácstúl'.
    - Parancsoljon. (Átad egy üres A4-es papírt)
    - Köszöntem, viszlát'.
    - Viszontlátásra.

    Azóta is várjuk a reakciót a "tanácsnál".

    A történet fiktív eseményeket mutat be. Minden egyezés a valósággal csupán a véletlen műve.

    Carlytoo 4 éve 58

  • A maszkviselés etikai szabályai

    Eme írás némi megvilágosodást kíván hozni, azoknak, akik a sötétségben tévelyegnek.

    - A maszkot zárt térben, közösségben, arra kijelölt területen kötelező jelleggel hordjuk.
    - A hétköznapi szövet, orvosi maszkok nem okoznak fulladásos tüneteket. Tehát hordjuk őket.
    - Ha nem érzed magad betegnek és utálod a maszkot, akkor is hord mások megnyugtatása végett.
    - Nem vagy kivétel.
    - Az orrodra is húzd rá. Elég hülyén nézne ki, ha az alsóneműdet is úgy hordanád, hogy kilóg belőle.....az orrod.
    - Ne az álladon hordjad. Nem oda való. Az arcodon hordjad.
    - Ne hord ugyanazt a maszkot 2 óránál tovább, csak ha egyszerűen nincs más mód.
    - Mindig legyen nálad több maszk a biztonság kedvéért. A kimosható maszkokat magas hőmérsékleten mosd és fertőtlenítsd rendszeresen.
    - Ha úgy néz ki a maszkod, mint ha egy iszapbirkózáson vettél volna részt, akkor azt már ne vedd fel. Nem csak azért, mert sz*rul néz ki, hanem egészségtelen.

    Rengeteg útmutató van, de terjesztem én is az igét, mert borzalmas, ahogy az emberek ehhez hozzáállnak.

    Természetesen kiegészíthető.

    Carlytoo 4 éve 111

  • Ne telefonálj fizetés közben!!!

    Üdvözletem!

    Ismételten itt vagyok, hogy egy érdekes dologról beszéljünk. Itt konkrétan a pénztárnál való fizetésnél, vagy egyébként egy idegen emberrel, vagy nem idegen emberrel való kommunikáció során óriási tahóság telefonálgatni. Ehhez természetesen értem a telefon nyomkodását. Tehát nem csetelgetünk és nem telefonálunk miközben kiszolgálnak minket. Egyszerűen tahóság. Ha fontos, akkor jelzed az illetőnek, hogy ezt sajnos fel kell venned és egy pici türelmet kérsz. Felveheted, de a vonal végén lévőnek jelezni kell, hogy később visszahívod, mert most nem alkalmas. Mostanában nagyon sok embert látok így viselkedni. Személy szerint én nem kezdem el az ügyintézést addig, ameddig le nem teszi a telefont. Bunkóság. Én sem teszem. A milliárdokról meg amúgy sem tárgyalunk közemberek előtt (már ha ekkora kutya vagy).

    Vélemény?

    Carlytoo 4 éve 64

  • Napi f*szság!

    - Mondtam az asszonynak tegnap, hogy majd hamvasszanak el. Úgy egyszerűbb lesz.

    - Most hívott, hogy hétfőre elintézte.

    Carlytoo 4 éve 18

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.