2022. május 21., szombat

Gyorskeresés

Elviszem a meghirdetett ár feléért!Most azonnal indulok!

Írta: | Kulcsszavak: BMW . Autó . Eladás . Alku

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Egyébként jellemző ez a magyar használt piacra minden területen. Ez a mostani egy autós történet.
Ismerősöm hirdetett egy tényleg jó állapotú e60-at. Kérte, hogy én is dobjam már fel ide, meg oda hátha. Tudni kell, hogy ezeknek az autóknak az ára elég széles skálán mozog, többnyire állapottól függően 1.300.000 - 3.000.000 -ig megy. Persze vannak ettől drágább, kivételes darabok. Ő a konkrét példányt 2.400.000 HUF-ért hirdette. Ha hirtelen lett volna ennyi felesleges lóvém autóra, akkor megveszem tőle, mert ő az a gazda(tulaj), aki azonnal költ az autóra, ha csak a hiba lehetősége felmerül.

Rám írt egy manus: Érdekli az autó, mikor lehet megnézni. Egyeztettem az ismerőssel és meg is valósult a meeting. Kérte az ismerősöm, hogy legyek ott. Nem probléma, elmentem. Hozott autószerelőt az ipse és tüzetesen átnézték a kocsit. Ugye alapvető vásárlási taktika, hogy NEM áradozunk az autóról és nem viszünk bele érzelmet. A szerelő ezeket mind megszegte és 10 percig agyba-főbe dicsérte a gépjárművet. Mondta ott előttünk a potens vásárlónak ,hogy "EZT EL KELL HOZNI". Hát, majdnem úgy lett. Mondta hősünk, hogy, akkor megvásárolná, de egy "ici-picit" csak alkudna már belőle. Ismerősöm gondolt is rá, ezért úgy kalkulálta, hogy az átírási költséget (cirka 120.000) el is engedi, csak jött a fekete leves. 1.300.000- ért elviszi. Na most én nem nagyon tudtam megszólalni. Ekkora pofátlanságot nem is láttam még élőben, csak maximum facebook-os sztorizgatásokban olvastam rémtörténeteket. Ellenben ismerősöm: "Akkor most vagy eltakarodtok innen ,vagy nem lesz mivel." Úgy is lett.

Csak, hogy happy enddel záródjon a történet később, nem sokkal eladta a meghirdetett áron. Soha nem értettem az ilyen embereket. Jó lenne, ha egyéb mást kártékony dolog mellett, ők is kikopnának a társadalomból.

Hozzászólások

(#1) lolller


lolller
tag

Elhiszem, hogy tud bosszantó lenni, de ezek olyan dolgok vagy bejön vagy nem. Szerintem kár ezt lereagálni. Én is szoktam durván alkudni, volt már, hogy nem írtak vissza. Normális ember nem sértődik meg ezen, ha az ajánlatát visszautasítják. Mondjuk felére nem alkudok rá, de mindig abból indulok ki, hogy kell a pénz másnak azért adja el így próba szerencse.

varázslatos szidalmak és a mágikus licencszerződések, mindkét fél megidézi maga irányítható jogászait, számtalanszor fölhangzik az "OWNAGE" szó, végül a legerősebb támadásban megidézik Kotickot és Newelt is. by:Necroman_Mk2

(#2) blackrulz


blackrulz
nagyúr

cimbit ennél is jobban beszivatták... Eljött megnézte, tetszik, agyal, nézelődik még azért. Ez így rendben is van. Visszahívta, jó hát a -mittomén- 3 misi az kicsit sok, 2.8 legyen már és jön érte. Legyen úgy. Megjött, oké, akkor van nála 2.5 több nincs.

Aztán meg anyázós sms-eket küldött amikor rá lett bszva az ajtó...

Lolller: Azért az alku, meg a felével bekezdek között azért van némi difi... Ha van mire alkudni pl kocsinál, akkor van miről beszélni, ha találsz hibát mond azt hogy oké akkor ennyivel alatta elviszem és megcsináltatom én ha te nem akartad... De a kb "hibátlan" termékre rámondani minden alkualap nélkül felét, az az a pofátlanság, amire sok más reakció nincs, csak hogy pápáááá :D

[ Szerkesztve ]

When you want a circus you exalt the clowns

(#3) C4mp3r


C4mp3r
addikt

beprobalkozott, ez van. sajnos a fel orszag el van adosodva 0 megtakaritassal, ugy vesznek dolgokat, hogy kozben a segguk kilog a gatyabol, es sokan ezt megprobaljak kihasznalni, hogy valakinek gyorsan kell a love, o mar ott van helyben es rabolint. ezen nem szabad leragadni, el kell kuldeni a halalba es kesz.

(#4) AxBattler


AxBattler
félisten

Széles mosollyal a markába csaptam volna, majd közlöm:

"A soha viszont nem látásra!" ;]

[ Szerkesztve ]

........................................................................................................................................................................ :-((

(#5) rup1u5 válasza AxBattler (#4) üzenetére


rup1u5
nagyúr

Csapjon a markába az ilyennek a villám!
Én szerintem reflexből képébe röhögtem volna ahogy kimondta a fele árat. :DDD

¤ 20év PH! ¤ Why don't you knock it off with them negative waves! S3Trio+Voodoo-tól RTX 3070-ig.

(#6) Lami66


Lami66
őstag

Előző autómat árultam pár évvel ezelőtt. 16 éves, kissé ütött-kopott, de műszakilag teljesen rendben levő Citroen Xsara volt.
Alaposan tájékozódtam a hasonló korú/állapotú használt járgányok ára után, és meghirdettem olyan áron, hogy a használtautó hirdetőn kategóriájában az egyik legjobb vétel legyen. Azt akartam, hogy hamar elvigyék, nem vágytam rá, hogy sok időt töltsek nézelődőkkel alkudozókkal.
Hirdetést felraktam, fél óra múlva (!) telefon, jönne, megnézné. Rendben. Találka város szélén. Körbenézés, kérdezgetés, próbaút. Elkezdi mondani, hogy hát ez nem úgy gyorsul, kormány félrehúz, és hasonló marhaságokat. Mondom cseréljünk helyet.....elengedett kormánnyal odaléptem neki, gyorsult rendesen, nem ment le az útról. Kérdem, hogy most akkor mi van? Mondott egy féláras összeget, hogy annyiért megveszi.
Erre én mondom neki, hogy annyiért nem eladó, de ha gondolja 2 ezerért visszaviszem a kocsijához. Ha nem tetszik az ajánlat, gyalogolhat. .....gyalogolt. (kb 500 métert)
Következő vevő elvitte alku nélkül.

(#7) janeszgol válasza Lami66 (#6) üzenetére


janeszgol
nagyúr

Az autóhirdetéseknél az első 1-2 érdeklődőt (pláne aki a hirdetés élesítése után pár órával jelentkezik) el kell küldeni. Aztán jönnek a normális vevők, ahogy olvasni szoktam a véleményeket, történeteket. :)

(#8) 8th


8th
őstag

(#9) Carlytoo válasza lolller (#1) üzenetére


Carlytoo
aktív tag
LOGOUT blog

Áhh visszatértél. Kezdtem egy kicsit aggódni a múltkori miatt.

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#10) UnA válasza lolller (#1) üzenetére


UnA
Korrektor

Igazad van, szerintem is érdemes mindig alkudni – és megsértődni bármelyik oldalról pedig aztán végképp felesleges. :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.