2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A szerviz

    Telefonálsz, de a motorok búgásától, a szerszámok csattogásától és a gépek zümmögésétől ló*art sem hallasz. A nem értem!! válaszra csak annyit tudsz reagálni, hogy hangosabban üvöltözöl a telefonba, mint aki éppen agyvérzést próbál kapni, de a szerelőnek, vagy a munkafelvevőnek nincs annyi agya, hogy odébb cammogjon. Nagy nehezen sikerül leegyeztetni az időpontot. Elmész, megállsz a műhely előtt és udvariasan besomfordálsz, hogy jelezd, megérkeztél. Zümmögés, csattogás, búgás, hörgés közepette próbálod elmagyarázni, hogy te mi a lópikulát akarsz itt. Amennyiben sikerrel jársz, akkor szólnak ,hogy mindjárt jön a kolléga. 5 perc és megkérdezik a kolléga, aki most mászott ki frissen az olajfürdőjéből. Mivel a kolléga egy udvarias ember és az ügyfélre jó benyomással kell lenni nyújtja is a feketére dolgozott, olajos, tappancsát kézfogásra. Agyalsz, hogy most ezt hogyan is kellene visszautasítani, de már meg is fogta a kezedet. Tulajdonképpen már be is állhatsz szerelni, mert majdnem úgy nézel már ki. Odasétáltok az autódhoz és megkérdezi az eléggé egyértelmű kérdést: Erről lenne szó? Mondhatnád, hogy nem, arról ami két utcával feljebb van, de nem vagy büdös paraszt, ezért csak bólintasz. Megkér, hogy pattintsd fel a motorháztetőt és indítsd be. Mialatt ezt a műveletet elvégzed és megpróbálsz kiszállni nem látsz mást, csak a szerelő üvegesre fagyott tekintetét és kínba torzult arcát. Mi legyen? Mentőt hívjak?

    Folytatás...

    Carlytoo 3 éve 16

  • Megkaptam a Sinopharm-ot.

    Csütörtökön kaptam meg az oltást. Aznap egy picike vállfájdalom és levertség volt tapasztalható. Másnapra az összes tünetem elmúlt és jelenleg sincs semmi bajom. Megyek holnap vérvételre (kísérlet), hogy megtudják, hogy vajon már mekkora mennyiségben van jelen a szervezetemben az antitest, illetve okozott-e az oltás valamilyen értékemben számottevő változást ilyen rövid idő alatt. Hajrá!

    Carlytoo 3 éve 35

  • Automata váltó felújítás

    Nem szakmai blog lesz. Nem ezzel foglalkozom ,de mostanában sajnos kénytelen vagyok. Ez az én szerencsém ezekkel a b*zi automata váltókkal. Nincs mit tenni, fel kell újítani. Az alany egy GM váltós E39 530D. Nos a lényegi kérdés, hogy van-e okunk félni egy ilyen felújításól? Ez szerintem pénztárca kérdése, illetve szakemberé. Sokszor hallom ,hogy az már nem lesz olyan, mint a gyári stb. Valóban. Ma Magyarországon van lehetőség JOBBRA! megcsinálni, mint ahogy a General Motors-tól kiesett. Egyszer kell vele foglalkozni és egy nagy valag pénzt belelocsolni, de utána nem lesz vele problémád, ameddig az autó nálad van ez biztos. Sőt, a következő tulajnak se lesz gondja valószínűleg. Mégis mennyibe kerül mindez? BMW esetében a ZF automata megoldásaival találkozunk zömében, de egy ilyen öreglány, mint az enyém sajnos még a GM váltójával szerelt ballépése a gyártónak. Egyébként az előbbi is megmakkanhat és meg is makkan előbb vagy utóbb. Érdemes csak alkatrészeket megcsináltatni a váltóban, vagy akkor már durr bele mindent? Ez attól függ mennyi rá a keret, vagy esetleg eladásra megy a dolog. Ha meg akarod tartani még hosszú ideig, akkor az én javaslatom a teljes, mindenre kiterjedő felújítás. Ez a mulatság viszont rohadtul nem olcsó. Helytől, szakitól függően 7-900.000 jó magyar forintig is elmegy. Utána viszont gondtalan lesz az életed remélhetőleg. Tehát, aki automata BMW-n töri a fejét az mindig számoljon egy ilyennel.

    Folytatás...

    Carlytoo 3 éve 88

  • BMW-s prszt lettem megint!

    A múltkori csalódás után megint belevágtam csak már egy kicsit nagyobb szakértelemmel. Vittem magammal egy komplett brigádot (karosszériás, autószerelő, chiptuningos), hogy véletlen se verjenek át. Így sikerült megvásárolnom egy E39 530D kódjelű béjemvét. Az előző autómat (Vw Passat) nagyon gyorsan elvitték. Felpattintottam ide-oda és két nap múlva jöttek is érte.

    3 hete vettem az autót

    Eddig bejön a dolog. Eléggé jól extrázott darab és a színe is nagyon tetszik. Egyébként a színt a párom választotta. Aki esetleg tervez valamikor ilyet vásárolni az nagyon legyen körültekintő. Rengeteget megnéztünk, mire megvettünk egyet és ez sem hibátlan. Foglalkozós autók ezek már ,de ez nem volt probléma. Itt különösen érvényesül az a tézis, hogy ne a kínálat aljáról válasszunk.

    Ami benne van:

    Folytatás...

    Carlytoo 3 éve 29

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.