2022. május 20., péntek

Gyorskeresés

Hogyan sz*pd be az autóvásárlást.

Írta: | Kulcsszavak: Átverés . Autóvásárlás . Eredetvizsga

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nem most történt. Hirtelen felindulásból( na így nem veszünk autót). A saját káromon azóta megtanultam elég sok mindent a használt autó vásárlásról. Ezzel az új tudással felvértezve azóta sikerült egy nagyon megbízható, jó autót vennem. Gondoltam megosztom veletek okulásképpen.

Tehát rólam van szó: A hülye gyerek elmegy béjemvét venni, mert hát az kell. Mivel lövése nincs az autókról, ezért visz magával egy autószerelőt. Átnézik, megállapodnak az árban, kifizetik és elhozzák. Bizományi szerződéses. Na így egyébként NEM veszünk autót. A hülye gyerek nem volt ennyire tájékozott akkor. A kereskedőtől kiállva rögtön elbrummog a szerelőhöz és 2-3 napot otthagyja: Váltóolaj csere, olajcsere, egyéb folyadékok cseréje, vezérléscsere. Ilyet sem csinálunk, de a hülye gyerek továbbiakban is tájékozatlan. Utána elviszi eredet vizsgáztatni. HOPPÁ! Az autó akkorát bukik, mint Rottenbiller. Az alvázszámon jogtalan beavatkozás jelei láthatóak, módosított, átütött. Irány az NKH. Minősített vizsga. Elkaszálják az autót. A forgalmi engedélyét érvénytelenítik. Átírni NEM lehet. Rendőrségi herce-hurca. A Rendőrség lezárja a nyomozást, mivel nem állapítható meg a módosítást végző személye. A gyerek jelzi a kereskedésnek, hogy baj van. A kereskedés visszajelez, hogy nem érdekli őket, mert bizományos történet volt. Keressem a tulajt. Meg is találtam. Őt nem érdekli, mert KAPUGARANCIA van. Hiába vergődtem, hogy nem tudom rendeltetésének megfelelően használni az autót, sőt még átíratni sem. Polgári peres eljárás. Folyamatban több éve. Fellebbezések, időhúzások, pénz, pénz,idő,idő,pénz. Nem könnyű, de most már végignyomom. Egyébként ez majdhogynem védhetetlen, mert tök szépen megcsinálták azt az alvázszámot. Az autó azóta egy bontóba került( ahol egyébként az ilyen autóknak a helye). Ketten csináljuk az ügyet unkatesómmal (ügyvéd). Én meg egyszerű jogász. Véleményem szerint simán nyerhető, egyébként ő is ezen az állásponton van, de brutálisan el lehet húzni, ahogy ők el is húzzák. Aztán utána ha sikerült lehet nekikezdeni végrehajtatni, ami megint nem egy sétagalopp egy ilyen "eladó" esetében. Szóval csak óvatosan. Engedjék teljesen átnézetni. Eredet vizsgáztassátok le azonnal, ha lehet. Azóta sikerült kifognom egy nagyon jó autót hál' Istennek. Abban meg áll a pénzem és még állni is fog egy jó darabig.

Hozzászólások

(#1) ivana


ivana
Ármester

Milyen gépjármű adásvételi az amiben nincs benne, hogy ha bukik az eredet vizsgán a szerződés semmis? Amúgy ezt a bizományos eladást a francért nem lehet betiltani.

(#2) Carlytoo válasza ivana (#1) üzenetére


Carlytoo
aktív tag
LOGOUT blog

Nem ez a baj. Hanem a kooperáció és a felelősségvállalás teljes hiánya. Nem érdekli a volt tulajt. Az ügyvédi felhívásokra is csak az utolsó pillanatban válaszolgatott.

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#3) joghurt


joghurt
addikt
LOGOUT blog

Bizományosi szerződéssel nem veszünk autót, csak közvetlenül az eladótól. Ennyi, a többi szívás már csak ennek a folyománya.
Eredetvizsgálattal megvárható a teljes összeg átutalása (manapság 5 másodperc alatt átmegy).

A tej élet, erő, egészség.

(#4) Joci93


Joci93
senior tag

Én mindig azt mondom, hogy vásárlás előtt meg kell kérdezni az eladót, hogy elviheted-e a kocsit átnézetni. Ha akkor nemet mond, akkor ott már bajok vannak. A Bosch-nál azt hiszem, hogy 10K-ért átnézik a autót, inkább ennyit bukj, mint több százezret.

Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.

(#5) Carlytoo válasza Joci93 (#4) üzenetére


Carlytoo
aktív tag
LOGOUT blog

Ez most már így működik nálam. Volt mostanában, hogy vettem volna egy másikat. Átnéztük normálisan. Végigmértük rétegvastagság mérővel. Lekérdeztem az előéletét. Majd mielőtt gépre akartuk kötni, mondta az eladó, hogy azt nem engedi, mert átprogramozunk rajta valamit??? :F , aztán viheti szervizbe. Ott is hagytam, ahogy illik.

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#6) Energie X


Energie X
őstag

Szeretem az ilyen hasznos írásokat, mivel lassacskán én is autóvásárlás előtt állok. Remélem mihamarabb megoldódik a problem!

(#7) ncc1701


ncc1701
addikt

Napokban úgy adtam el a régi autómat, h a műszaki vizsgánál találkoztunk, átment, papírok, pénz, viszonlátás. Igaz, azt körbeállták a szerelők, aki szerint kb kiállítási darab volt, nagyon szép állapotban, régen láttak ilyet.

[ Szerkesztve ]

(#8) Joci93 válasza Carlytoo (#5) üzenetére


Joci93
senior tag

Átprogramoztak "valamit"... :D

Remélem, hogy pozitív kimenetele lesz a fenti történetnek.

Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.

(#9) weiss válasza Joci93 (#4) üzenetére


weiss
őstag
LOGOUT blog

Ezt nem teljesen értem. Milyen tulaj hagyná, hogy csak úgy elvidd a kocsiját?

I did nothing, the pavement was his enemy! - Eladó Nokia 5.4

(#10) Joci93 válasza weiss (#9) üzenetére


Joci93
senior tag

Nem egyedül viszed el, hanem Ő is jön Veled. Ha kereskedésből vásárolsz, akkor ott az egyik "eladó" ül be melléd a kocsiba. Minden csak megbeszélés kérdése.

[ Szerkesztve ]

Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.