2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Felfoghatatlan!

    Sajnos a mostani blog bejegyzés nem lesz túl vidám, de úgy érzem, hogy meg kell osztanom veletek, mert ha a környezetetekben valaki krízishelyzeten megy keresztül, akkor hátha ti lesztek a megmentői. 4 évig voltunk együtt. Az első igazi szerelem. Szakítottam vele. Azóta jó pár év eltelt. Sokszor keresett és mindig betonfalat talált. Hogy miért engedtem el? Fiatalon nehezen köteleződünk el. Kellett a kaland. Megbántam? Számtalanszor.

    Már nem keres. Nem is fog soha többet, hiszen elment örökre. Elvette az életét saját kezével. Nem támogatta senki. Nem volt ott mellette senki, hogy szeresse. Próbálok ítélkezni, de nem tudok. Tegnapi napon távozott az élők világából. 26 évesen. Remélem most már nyugalmat talál.

    Ilyenkor mindig előjön a nagy kérdés. Mit tehetettem volna én? Sok mindent és semmit. Boldog párkapcsolatban élek. Tegyek kockára egy másik életet, hátha az övét megmenthetem? Nem. A racionalitás nem ezt diktálja. A szívem? Minden erejével. Nem szerettem a szívemre hallgatni soha, mert becsap. Ezután sem fogok. Tanulságképpen viszont lényegesen jobban oda fogok figyelni a környezetemben élőkre. Erről blogoltam párszor. A közöny, a szeretethiány megöli az embert. Megöli a lelkét. Ez történt vele is. Nem volt elég erős, hogy elviselje és a könnyebb utat választotta.

    Nyugodj békében kisangyal. :( :(

    Carlytoo 4 éve 57

  • Ügyfél kontra ügyintéző #Remastered

    Ügyfél: Jó napot kívánok!

    Ügyintéző: Üdvözlöm, parancsoljon.

    Ügyfél: Önöknél lehet valamiféle bér jellegű támogatást igénybe venni cégeknek?

    Ügyintéző: Igen, van rá lehetőség.

    Ügyfél: *kitörő örömmel* Hurrá! Jaj de jó! Viszontlátásra! *távozik*

    Ügyintéző: ??

    Carlytoo 4 éve 4

  • Szürrealizmus

    Egy zsiráf kapával a kezében bicikliket árul az óceán partjain tegnapelőtt.

    Ti jöttök!!négy!!!

    Carlytoo 4 éve 13

  • Egy kakaós csiga LESZ!

    Nem lesz. Jelenleg is ott van. Mikor tanuljuk már meg végre, hogy ezt a "valami lesz" dolgot elhagyjuk szépen és megpróbálunk valamit KÉRNI?

    Tehát helyesen: Kérek szépen egy kakaós csigát.

    Akinek nem inge... :U

    Carlytoo 4 éve 109

  • Schobert Norbi és a ketokamu

    Igen, egy picit hatásvadász, de az írás témája még sem az étrend hitelessége, vagy hiteltelensége. A kérdésem csupán egy dologra korlátozódna:

    Miért foglalkozik bárki ezzel az emberrel és a brand-el, amit maga köré épített?

    Egyszerűen túl van hajszolva az egész. Először azt hinné az ember, hogy a csökkenő érdeklődés és az eladási mutatók lassú apadása okán próbálta magára a figyelmet felhívni, de úgy néz ki, hogy sikerült az ellenkezőjét elérnie a sorozatos baklövéseivel. Miért nem hagyják ezt a hajót magától elsüllyedni?

    Az első mondatom ellenében még is meg kell hogy jegyezzem:én úgy gondolom ,hogy a keto-étrendnek nevezett valami hosszú távon egészségkárosító. Persze ezt nem én találtam ki, hanem diabetikus és dietetikus szakemberek véleményére alapozom az állításom.

    Mit gondoltok?

    Carlytoo 4 éve 42

  • Az autóvásárlás rejtelmei

    Mostanában eléggé belemerültem az autók világába. Aktualitását élvezi, hiszen vásárolnom kellett egy autót, hogy közlekedni tudjak. Elég széles a paletta. Vajon mit érdemes vásárolni? Ez egy megválaszolhatatlan kérdés. Mindenkinek mások az igényei. Persze lehet ágaskodni az olcsón fenntartható, benzinüzemű gépjárművek mellett, hiszen elég sok ok van rá, de mi van ha az egyéni preferenciáim mást diktálnak?

    Kitől is vegyük az autót? A kereskedés jó ötlet lehet, hiszen ha gond van az autóval elméletileg könnyebb intézkedni. Persze ez csak abban az esetben igaz, ha a kereskedés együttműködő, ha fellép egy esetleges hiba és nem a 3A nevű, aki sz*rik az egészre. Mi a helyzet magánszemély esetén? Ugyebár itt nehezebb az igény érvényesítése, mert nem fogyasztói szerződés és szinte mindent a vevőnek kell bizonyítani.

    Álljon itt egy személyes példa:

    2019.12.27. napján elindultunk a "nagy autóvásárlásba". Vittem magammal egy hozzá értő személyt, legalábbis hozzá értőbb, mint én. :K . Reggel indultunk el, hogy legyen idő szétnézni. Volt már egy pár előre leegyeztetett címünk, amik enyhén szólva sem voltak megfelelőek. Mindnek volt egy olyan problémája, ami később magasabb kiadásokhoz vezetett volna, ezért továbbálltunk. Végül eljutottunk egy kereskedéshez. Megnéztünk ott is vagy 3 autót, de nem nagyon találtuk meg az "igazit".

    Folytatás...

    Carlytoo 4 éve 97

  • A hit kérdései (Teizmus, Ateizmus)

    Előre leszögezem, hogy ez nem vallásfilozófiai alapokon nyugvó szösszenet. Nem a vallásról szól. Egyáltalán nem. Ne is keverjük bele, mert amúgy sem szeretnénk az egyén lelkivilágát összetörni.

    Tehát miről is van szó?

    Mi a hit? Ez vajon az agyunk által generált érzetek összessége? Esetleg egy magasabb rendű kérdés, amihez hozzákapcsolódik egy felettünk létező is?

    - Materialista vagy és nem hiszel egy a matériumon kívüli világban, vagy úgy gondolod, hogy az életünk nem csak materiális javakkal áll kapcsolatban?

    - Mi a bizonyíték egy felettünk létező létezésére?

    - Mi a bizonyíték egy felettünk létező nem létezésére?

    - Az Univerzum teremtetett, vagy megalakult?

    Szándékosan nem használtam az Isten szót. Nyilván mindenki sejti majd, hogy erről van szó, de mivel ismételten kiemelem itt nem a vallás és az egyházak kérdéskörét fejtegetjük, csak és kizárólag a hit kérdését. A kettő nem feltétlen összekeverhető, de van köztük kapcsolat. Megkérek mindenkit- bármilyen felekezet tagja is legyen, vagy nem tagja- ne használjunk degradáló kifejezésmódot mások álláspontját illetően. Tartsuk tiszteletben mások véleményét és világlátását! Kíváncsian várom a válaszokat.

    Carlytoo 4 éve 134

  • A sötét anyag és a sötét energia

    A kozmológiában használatos 2 fogalom az írásom témája. Mint, ahogy megszokhattuk nem fogok semmit kifejteni. Annak nem sok értelme van, hogy Wiki-ről és más oldalakról, illetve nevesebb emberektől idézzek, mert ők azt mondták. Mivel egy hatalmas talány az egész, amiről egyelőre csekély információnk van ,ezért arra kérlek titeket, hogy találgassatok.

    - Mire jó a sötét energia?

    - Hogyan nézhet ki a sötét anyag?

    - Hogyan hasznosíthatnánk őket?

    - Miért gondoljuk ennyire meghatározónak, ha nem értjük valójában még a lényegüket, csak kapargatjuk a felszínt?

    Carlytoo 4 éve 50

  • A mars története

    A mars az "emberiség jövője" írják sokan.

    Valóban így van?

    Azon a bolygón vajon lehetett-e élet korábban?

    Lehetséges, hogy az a bolygó az emberiség múltja?

    Mi történt a légkörével? Vajon mindig is ilyen volt?

    Néhány ötletet, illetve spekulációt szívesen fogadok. Nem szükséges tudományos bizonyítékkal előrukkolni.

    Carlytoo 4 éve 77

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.