2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Autószerelői "szakértelem"

    Tudom-tudom ez már egy sokszor lerágott csont, de most fel vagyok háborodva. Egyszerűen nem hiszem el, hogy ha nem magamnak szerelem, akkor probléma lesz később. Nekem van egy E39 530D béjemvém. Én nem a tulajos autós vagyok, hanem a gazdás. Szeretem ha az öreglány rendben van, ezért megy is rá a lóvé. Szerelő barátommal szoktuk csinálgatni. Most már majdnem minden kész van rajta. Egyik nap gondolt egyet és tüdőrákos lett. Terhelésre dadogott, köhögött. Oké. Haveromnak nincs gyári diagja, ezért elvittem egy ismerős BMW "szakihoz", akinek van. Megcsinálta a diagnosztikát és mondta, hogy az alsó AC lesz a ludas. Mondtam neki, hogy az üzemanyagszállítási mennyiség pedig jó a diagon. "NEM, tuti, hogy az alsó tápszivattyú." Oké. Elmentem venni egyet, aztán gyorsan kicseréltem. Természetesen semmi változás. Felhívtam, hogy szép volt, így kell ezt csinálni. Aztán agyaltam, számoltam, matekoltam. Kölcsönkértem egy INPA nevű diagot és 2 órán át dolgozgattam vele és agyaltam. Mondom, szerintem rájöttem a hibára. Elmentem venni egy üzemanyagszűrőt (MANN) és kicseréltem. Azóta hibátlan a kocsi. Nincs dadogás, köhögés és úgy megy, ahogy azt kell egy ilyen motornak. Veszek inkább egy INPA diagot és csinálom magamnak.

    Hozzáteszem, hogy nagyon elismert, BMW """"specialistához"""" vittem.

    Carlytoo 3 éve 112

  • Az őszinteség

    Egy másik topic ihlette azt a vezérötletet, hogy írjak erről a megosztó szóról. Bármilyen élethelyzetben is vagy, kell-e maximálisan őszintének lenned? Ez lehet párkapcsolati, szociális, politikai, munkahelyi stb. Megengedhető-e a kegyes hazugság? Az őszinteséget is lehet más-más formákban prezentálni, de kérdés, hogy okozol-e vele valamilyen kárt az egyénben? Mindenkinek más-más a befogadókészsége. Vajon olyan életszituáció, amikor hazudnunk kell? A kérdéskör megvitatását rátok bízom.

    “Soha ne mondj igazat, ha egy jó hazugság is rendelkezésre áll!” - Jockey Ewing

    Carlytoo 3 éve 91

  • Androidról vissza IOS-ra

    Úgy alakult, hogy megint meguntam a droidot. Volt egy Xiaomi Mi10T Pro készülékem és hát jó volt, szép volt, de ennyi volt. Elköszöntünk egymástól. Sajnos a MIUI még tele van gyerekbetegségekkel, amik már kezdtek nagyon fárasztani. Vettem egy iPhone 11-et. Volt már korábban iPhone-om, szóval nem idegen a környezet. A végén mindig arra lyukadok ki, hogy ez egy stabilabb, átláthatóbb rendszer, de persze megvannak a maga korlátai. Most egyelőre marad ez, aztán meglátjuk hogy a 13-as széria 120Hz-es ProMotion kijelzője, fejlesztett kamerarendszere, kisebb notch dizájnnal mit fog mutatni. Egyébként a Mi10T 144Hz-es kijelzője eléggé fluidnak érződött, de rájöttem hogy a scrollozás gördülékenysége nem dob annyit a latba. Videók, játékok úgy is 60Hz-en mennek. Otthon van egy 144Hz-es monitorom, amin ha időm engedi gamerkedek egy kicsit. Na ott, azért már más a leányzó fekvése.

    Carlytoo 3 éve 47

  • Diagnosztizált pánikszindrómám története. #2

    Eltelt az írásom óta néhány hét és gondoolom néhányan kíváncsiak vagytok, hogy mi a helyzet. Nos a helyzet lassan, de biztosan javuló tendenciát mutat. Lassan teljesen elhagyom a Rivotrilt, szóval ez is már valami. A rexetint minimum 6 hónapig szednem kell és ha már nem produkálok tüneteket, akkor szépen lassan azt is el lehet dobni. Rengeteg feszültségtől már most megszabadultam ,aminek az-az eredménye, hogy fáj és kötött a tarkóm, illetve enyhe hányingerem van, viszont ezen kívül jelenleg nincs más problémám. Mivel ez egy lassú és nagy önuralmat igénylő folyamat, ezért minden téren megerősödöm a végére úgy érzem, bár az mész messze van. A pszcihológus örül, mert állítása szerint nagyszerűen haladunk. A pszichiáterem(magán) is örül, mert szerinte a gyógyszerre jól reagálok. A refluxom is erősödött a stresszhatás miatt, de ez idővel úgy is javul és ahogy megszűnnek a problémák és a vegetatív tünetek, akkor az is meg fog szünni. Megyek aug. 6.-án hipnózisra. Kipróbálom, hátha ér az esetemben valamit. Van az ismerettségi körömben, akit ezzel kezeltek ki a bajból. Nagyjából ennyi. Folyt. köv.

    Carlytoo 3 éve 8

  • Diagnosztizált pánikszindrómám története.

    Az elmúlt néhámy hónapban nem voltam tól jól. Ez addig csúcsosodott, ameddig sajnos szakember segítségét kellett kérnem. A diagnózis: generalizált szorongás és pánikszindróma. Legalább depis nem vagyok. :DDD . Kaptam 0.5-ös rivotrilt, illetve rexetint. Egyelőre a rexetinhez még nem mertem hozzányúlni, mert nagyon sok rosszat is hallottam róla, de konzultálok több szakemberrel, hátha nem is olyan rossz dolog az. Rendszeres halálfélelem, rettegés, ami sajnos olyan szintűre erősödött, hogy a lakást sem mertem elhagyni. Egyébként a lakásban is voltak problémáim. Néhány nap, főleg az utolsó néhány pokol volt. Óriási mázlim ,hogy van egy szerető párom és támogató családom, akik miatt végig kell ezt csinálni. Ma este kimentünk sétálni, ami meglepően kifullasztott. Gondolom a nagy fokú elszokás, meg, hogy kb. a wc-re is kocsival jártam. Alapvetően rettegek a betegségektől. Nyugodtan hívhatjuk hipochondriának. Elkezdtem pszichológushoz is járni. Hosszú és rögöös még az út, de a végén egy sokkal jobb önmagamat szeretnék. Ez a cél. Ha valakinek van valami jó tanácsa, akkor szívesen fogadom.

    Carlytoo 3 éve 87

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.