2022. május 21., szombat

Gyorskeresés

Hogyan kezeljük a kezelhetetlennek tűnő embert?

Írta: | Kulcsszavak: Kezelés . Kezelhetetlen . Vita . Párbeszéd

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Minden bizonnyal találkoztatok már olyan emberrel, akivel nem lehet vitatkozni. Ennek több oka lehet. Ezeket az okokat kell először megtalálnunk és erre fektetni a hangsúlyt. Néhány típust megneveznék:

1.: Dührohamos: Itt elég nehéz lesz a dolgunk, mert nem biztos, hogy megtaláljuk elsőre a kiváltó okot(kat). Itt a legbiztosabb módszer, hogyha hagyjuk hogy lecsendesedjen a vihar. Felesleges nyugtatgatni, illetve bármiről is meggyőzni, hiszen nem érünk el vele semmit, viszont kitolhatjuk ezt az állapotot és teljesen az ellenkezőjét érjük el vele. Itt célszerű a kivárásra játszani.

2.: A felsőbbrendű: Ez csak látszólag nehéz eset. Itt a vitapartnerünk azt gondolja, hogy
a táplálékláncban sokkal feljebb áll, mint mi. Itt nem úgy kell az ellenkezőjéről meggyőzni az ilyen típusú embert, hogy az álláspontjára egy teljesen ellentétes állásponttal reflektálunk, hanem célravezetőbb ha kérdéseket teszünk fel. Amennyiben lehet próbáljunk olyan kérdéseket feltenni, amiben azt látjuk, hogy egyetértünk. Célszerű még helyeselni a válaszaira is és az általunk adott pozitív visszacsatolás meghozza előbb vagy utóbb az eredményét és meg tudjuk győzni az igazunkról.

3.: Az érdektelen: Hasonló típus, mint az előző, de itt kicsit nehezebb dolgunk van. Azt kell megtudnunk, hogy mi az, ami felkeltheti az érdeklődését és ezen a mezsgyén elindulni és rávezetni a mi álláspontunkra. Ott már látni fogja az összefüggést az ő érdeklődési területe és a mi álláspontunk között és így jobban meggyőzhető.

4.: Unintelligens.: Legkönnyebb. Itt csak elég látszólag nagyon műveltnek lenni és már meg is vagy. Itt mindenféle fals infót is bevethetsz, hogy meggyőzd, hogy amit állítasz az neki nagyon jó. Úgy is el fogja hinni.

Véleményem szerint a legnehezebb típus: Unintelligens és felsőbbrendű keveréke. Ez a hülye és okoskodik típus. Nem fogja elfogadni a te álláspontodat, mert az nem az övé. Bármit mondasz nem fogod tudni meggyőzni. Hál' Istennek kevés ilyen valódi típussal találkoztam és valóban kevés van belőle, még ha nem is így tűnik. Típusos jelszavak: " Majd azt én tudom" , "Szart sem tudsz", "Ne okoskodjál, mert én jobban tudom", "Csak nekem lehet igazam".

Várok Tőletek is néhány típust. Természetesen ezek nem irodalmi jellegzetességek. Saját tapasztalaton alapulnak. Ti hogyan kezelnétek az utolsót?

Hozzászólások

(#1) #90088192


#90088192
törölt tag

Hogyan kell kezelni :)

Szerintem Moderálási alapelvek nagyon jól leírjak, igaz a való életben egy kicsit nehezebb BAN-t adni valakinek, de nem lehetetlen :DDD

(#2) Diabolis


Diabolis
tag
LOGOUT blog

Bézbózütő.

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#3) rover45


rover45
senior tag

Típusos jelszavak: " Majd azt én tudom" , "Szart sem tudsz", "Ne okoskodjál, mert én jobban tudom", "Csak nekem lehet igazam".
De hisz ez a saját öcsém, klasszik illik rá a 1. 2. 4. pontok :((
:(

szerk: kezelhetetlen ...

[ Szerkesztve ]

(#4) Narxis válasza rover45 (#3) üzenetére


Narxis
nagyúr

Szegény. :(

I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.

(#5) Hintalow


Hintalow
senior tag

Pasz, még soha nem vettem a fáradtságot, hogy ilyenekkel vitázzak :D
Bólagatok kicsit, közben megállapítom magamban, hogy gyökér, és megyek valami értelmesebb életet keresni a galaxisban.
Ez mindig bejön. ;]

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#6) Balika911 válasza Hintalow (#5) üzenetére


Balika911
félisten

Szegény OP számára tudtommal a munkájából kifolyólag ez nem opció. :)

Streacom F12 fekete + FLIRC-SE eladó, új állapot

(#7) Carlytoo válasza Balika911 (#6) üzenetére


Carlytoo
aktív tag
LOGOUT blog

Nagyon nem. :K

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#8) Lenry


Lenry
nagyúr

Rengeteg embert nem lehet meggyőzni, mert személyes sértésnek veszi hogy esetleg nincs igaza, ezért akkor is megpróbálja azt védeni, ha teljesen tarthatatlan hülyeség. Szerintem legtöbbször önértékelési zavarok állnak a háttérben.

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#9) Hintalow válasza Balika911 (#6) üzenetére


Hintalow
senior tag

Dehogynem :)
3 év személyes, majd 5-6 év telefonos ügyfélszolgálti tapasztalattal a hátam mögött (jó az utsó pár év már nagyon high level volt, ott kevés a gyökér) azt tudom mondani, hogy nagyon jól működik. Ha bejövő ügyfélszolgálat, és jön valami jó képességű, akinek sajátos elképzelése van a dolgokról, akkor szépen elmondom mik a lehetőségek, ha jön az okoskodás meg a nemúgyvanaz, akkor bólogatás (telefonban nem ad hozzá sokat tény és való :D ) hümmögés, és elmondom újra, ha nem értette volna meg, és ennyi. a 10-15-ik nekifutásra meg mindegyik elfárad és feladja. Vagy megad egy panaszt, és onnantól szintén számomra megoldódott a dolog.
Ha meg kifelé menő (marketing/tukmálás) jellegű a dolog, abban nincsenek tapasztalataim, és valszeg nem is lesznek már

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#10) Balika911 válasza Hintalow (#9) üzenetére


Balika911
félisten

Nem tudok az ő nevében írni, és úgyis kifejti, ha szeretné. De ha visszanézed a posztjait, akkor elég jól behatárolható a munkaköre. :)

[ Szerkesztve ]

Streacom F12 fekete + FLIRC-SE eladó, új állapot

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.