Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:53:21

LOGOUT.hu

Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)

Figyelem! Fontos!
Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy, aki hatósági karanténban vagy önkéntes karanténban van, esetleg beteg, köhög, lázas stb, annál sem a hibajavítás, sem a létesítés nem fog megtörténni, hanem halasztásra kerülnek!
Kérlek titeket, csak akkor hívjátok a szerelőket ha tényleg semmi bajotok nincs (bár ez sem garancia semmire)!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#36151) €uro


€uro
őstag

Sziasztok!

A hét elején nekem is lecserélték a modememet Speedport W 724V-re. Ezzel kapcsolatban szeretném a segítségeteket, tanácsotokat kérni.

1. Használok egy Synology NAS-t, aminek a WEB-es kezelőfelületét kintről a routeren keresztül az 5000-es TCP porton keresztül szeretném elérni. Ehhez a router 5000-es TCP portját kell átirányítani a NAS 5000-es portjára.

A képen látható beállítással próbálkozom. A DISKSTATION a 192.168.0.3-as fix helyi IP címen van. A Speedport kezelőfelületét külső IP címről és dinamikus DNS címről el tudom érni. De ha az 5000-es portját hívom meg, akkor a böngésző Unable to connect hibaüzenetet ad, az oldalt nem tudja elérni.

Egy Port Forwarding Tester oldal szerint az 5000-es port nyitva van.

A NAS beállításai minden bizonnyal rendben vannak, mert a régi routeremmel hibátlanul működött az átirányítás.

2. Nekem is rossz időt mutat a Speedport órája. Nem életbevágó problémáról van szó. De a telefonhívások naplózásának visszanézésekor jól jönne, ha helyes időpontokat látnék.

Az említett két dolgon túl egyébként rosszat nem tudok mondani a készülékről. Hozza szépen az elvárt sebességet és nagyon elegáns kis doboza van. :)

(#36152) devil-k válasza €uro (#36151) üzenetére


devil-k
nagyúr

Nem akarlak elszomorítani, de ne sokat várj ettől a hulladék eszköztől, ugyanis országos szinten vannak vele problémák. Nem működik rajta számos funkció (pl.: torrent, vagy a beállításokat "efelejti"... stb). Nem is beszélve arról, hogy olyan szinten van lekorlátozva, hogy az valami hihetetlen.(De egyébként nem lenne rossz vas!) Nálam is volt, de mondtam a "Té"-nek, hogy tüntessék el. Azóta egy ZTE-t hoztak, ami a saját routeremmel használva megold minden kérést, óhajt, sóhajt.

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#36153) €uro válasza devil-k (#36152) üzenetére


€uro
őstag

Nem hangzik túl jól, amit írsz. Még adok esélyt a készüléknek. Mivel új modemről van szó, ezért számítok firmware frissítésre is, ami orvosol majd mindenhol minden problémát.

Már csak azért is örülnék, ha gond nélkül tudnám használni, mert nem kellene "feleslegesen" két routert működtetni. Kevesebb áramot fogyaszt egy eszköz, és így a saját routeremet pénzzé tehetem, használhatom a T-Home eszközét.

(#36154) hzcs válasza Peltár (#36146) üzenetére


hzcs
senior tag

Köszi!

Úgy van, hogy van a speedport, ha csak ez van, akkor letöltés van, de semmi más nincs, csak akkor, ha befejeződik a letöltés (vagy ha visszaveszem a sebességet). Igaz, megoldottam egy másik router beiktatásával, de azt szeretném, ha nem kéne kiegészítő eszközöket használnom, hanem ha már ott a modem-router-wifi-voip kombó, akkor ne kelljen még 1 routert beiktatni, hogy normálisan menjen.

Nálam transmissionnal megy a torrent a nasról, de amikor még nem volt, akkor a gépen ment utorrenttel, de akkor is vagy torrent volt, vagy böngészés.

Megszívatni meg nem akarom magamat, hogy hozzanak egy zte-t, mert az csak 100as, és van olyan ismerősöm, akinél ugyanezt csinálja.

(#36155) hzcs válasza €uro (#36153) üzenetére


hzcs
senior tag

A nast benti ip címen is az 5000 porton használod, vagy a 80ason? Mert ha nem az 5000esen, akkor a router 5000-es portját kell a nas 80as portjára forwardolni.

(#36156) €uro válasza hzcs (#36155) üzenetére


€uro
őstag

Természetesen a benti címen is 5000-es portot használok. Belső címről el tudom érni - azon menedzselem.

(#36157) hzcs válasza €uro (#36156) üzenetére


hzcs
senior tag

próbáld ki, hogy az udp-hez is beírod, hátha

(#36158) €uro válasza hzcs (#36157) üzenetére


€uro
őstag

Próbáltam már.

DMZ-t is ki-be kapcsolgattam - mivel nem igazán tudom, hogy ez mire való.
DHCP beállításoknál felvettem a NAS-t Reserved IP címként is - ezzel sem működött.

A mai nap folyamán valószínűleg felhívom az ügyfélszolgálatot és megkérem, hogy segítsenek.

(#36159) €uro válasza €uro (#36158) üzenetére


€uro
őstag

...Beszéltem is a T-Home-mal.

Azt mondták, hogy ennél a készüléknél (Speedport W 724V) a port átirányítás nem mindig működik. Rögzítették a hibabejelentésemet és 72 órán belül cserélni fogják a modemet.

(#36160) hzcs válasza €uro (#36159) üzenetére


hzcs
senior tag

DMZ: demilitarized zone, vagyis a nasod minden portja látszódna kifelé.

Azért furcsa, hogy cserélik a modemet, mert ez inkább szoftveres, mint hardveres hiba, márpedig ha ugyanolyan szoftverrel kapod, akkor nem kéne különbségnek lennie, ha van, akkor más rajta a szoftver.
Ha megkapod a másik speedtouchot (ha azt kapsz), majd írd le légyszi a szoftver verziószámát. Köszi!

(#36161) €uro válasza hzcs (#36160) üzenetére


€uro
őstag

Igen, logikusan gondolkodsz. Ezzel együtt én már olyan sok mindennel találkoztam, hogy néha teljesen kiszámíthatatlan egyéb tényezők befolyásolják egy-egy rendszer működését. És bár szerintem is szoftveres problémáról van szó, valószínűleg egyelőre egyszerűbb nekik modemet cserélni. Aztán később egy firmware frissítéssel úgy is megfelelő működésre bírják majd ezeket a Speedport készülékeket is. Addig meg odaadják majd olyan felhasználónak, akinek nincs szüksége port átirányításra.

Köszi a DMZ-ről az infót.

Ha megkapom az új modemet, leírom majd a típusát és egyéb paramétereit.

[ Szerkesztve ]

(#36162) SFAkos


SFAkos
aktív tag

Sziasztok!

Két kérdésem lenne.

Most nem rég cserélte a T-home a router-t mert a ZTE egy fos volt. Kaptam ezt az újabb komoly márkát a SpeedPort-ot. Elvileg n-es a wifi-je, úgy is csatlakozik a laptop, de a sebességhez 72mbps-t ír. A router configba bevan pipálva, hogy max 300mbit. Mi lehet a probléma?

Másik. IPTV-m van a telefon pedig VoIP-os. Viszont most nincs sima telefon készülékem. Olyan kérdésem lenne, nem megoldható az valamilyen módon, hogy az androidos telefonomat használjam a voip készülékként? Vagy itt még nem jár a technika, vagy esetleg a T ? :)

(#36163) devil-k válasza €uro (#36159) üzenetére


devil-k
nagyúr

Mondtam. :( :( :( :O :O

- mozi bolondéria -

(#36164) hzcs válasza SFAkos (#36162) üzenetére


hzcs
senior tag

voip: a szolgáltató nem adja ki az aatokat, szóval csak a speedporton keresztül megy a telefon.
A wifire passz, esetleg másik csatorna, vagy ha tudja a laptopod, akkor tedd át 5 ghz-re.

(#36165) SFAkos válasza hzcs (#36164) üzenetére


SFAkos
aktív tag

Úgy gondoltam valahogy hogy a WiFi-n ugye rácsatlakozok a speedportra ( honnan kukáznak össze ezek ennyi noname routert? ) és akkor valahogy úgy nyomatni a VoIp-et. De gondoltam, hogy a Tré lekorlátoz minden lehetőséget. Azért köszi a választ!

(#36166) 206 cc


206 cc
senior tag

Sziasztok!
Adott egy ZTE ZXDSL 931VII hgw és nem valami erős a wifi-je de egy emeletre tulajdon képen elég.Viszont szeretnék a földszinten is netezni általában okos telefonnal és tablettel.Ezek ugye wifin kapcsolódnának a netre.... van itthon egy Linksys wrt-600 routerem ezt össze lehetne hozni akár kábelen is a ZTE-vel úgy hogy lent szórja a netet wifin?Tehát érthetőbben, szeretnék emeleten és földszinten is wifi-n netezni a fenti eszközök adottak,kábelezés sem gond.VDSL 30/5 MB vonal adott...

206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....

(#36167) dchard válasza 206 cc (#36166) üzenetére


dchard
veterán

Igen és elég egyszerű.

A linksys-ben beálítasz egy olyan IP-t ami a ZTE tartományában van, illetv eletiltod a DHCP szervert, majd a ZTE valamelyik LAN portját összekötöd a Linksys valamelyik LAN portjával. És kész is. A linksys-en értelem szerűen más csatornát kell választani, különben saját magadat zavarod. Ha mindkét hálózatnak ugyanaz az SSID-je, akkor a telefonok, tabletek tudnak roamingolni a két AP között (előnyös lehet ha sokat mászkálsz a két emelet között).

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#36168) 206 cc válasza dchard (#36167) üzenetére


206 cc
senior tag

Köszönet!
A Linksys azon részével kell törődnöm ahová az internethez kapcsolódó adatokat kell írni.Most ott ugye PPPoe van kiválasztva....azzal mi legyen?...vagy ha kikapcsolom a DHCP-t akkor nem kell törődnőm azzal?
A router wrt-610-es modell pontosítva és tud 5 ill. 2.4GHz tartományt is 20 ill 40Hz hullámhosszal ezt hagyhatom auto módon vagy állítsak be 5GHz-nél 40Hz-et 2.4GHZ esetében 20-at és válasszak adott csatornaszámot is hozzá?...mit tanácsolsz?

[ Szerkesztve ]

206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....

(#36169) Gubek-Einste válasza 206 cc (#36168) üzenetére

Mivel a WAN port nem lesz használatban így nem is kell ezzel foglalkozni.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#36170) 206 cc válasza Gubek-Einste (#36169) üzenetére


206 cc
senior tag

Ok...valahogy így gondoltam,de biztos ami biztos...
jaaa...még egy dolog! Az SSID-t azt átírtam a ZTE-ben megadottra,de a titkosítás miatt a jelszóval mi legyen ugyan azt kell adni gondolom mint a ZTE esetében?

[ Szerkesztve ]

206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....

(#36171) evitiguF


evitiguF
senior tag

Üdv!

a héten cserélték nekem is a készülékemet, jelenleg egy Speedport W724V Type Ci van. Amióta ezt "beállították" csak küzdök a nettel. Valakinek a segítségét kérném, aki segítene helyesen beállítani, konfigurálni itt a dolgokat, hogy végre arra, és olyan mértékben használhassam, ahogyan szeretném/illene.
A helyzet úgy néz ki, hogy:
- Speedport 3 csatlakozójában IPTV, a negyedikben kapcsolódik routerre
- TP-Link WR841N router, 2gép vezetékkel rákötve + 2 gép wifin használja + 4 telefon wifin használja
A speedport beállításaihoz nem nyúltam, azt a "szakember" állította, a routerembe be tudok lépni, ott azt látom, hogy PPPoE-n kapcsolódik. Net van, bár néha belassul, a legnagyobb gondom torrentnél van. Véleményem szerint passzívban vagyok, és ezt támasztja alá az is, hogy ha port-tesztelő oldalon letesztelem azt a portot, amit nyitottam a routerben, akkor azt írja ki rá, hogy : Port xxxxx on xx.x.x.xxx is closed! - Connection refused (x-ek helyén ugye számok vannak...)
Routerben a Port Triggering résznél nyitottam portot, mindkét irányba, tehát nem értem, hol lehet a gond. Előző T-s készülékkel nem volt ilyen gond.
Valaki akár itt, akár privátban, szánna rám időt, és szájbarágósan elmagyarázná, hogy hol, mit mire kellene állítanom, hogy megfelelően működjön a dolog?

[ Szerkesztve ]

(#36172) Gubek-Einste válasza 206 cc (#36170) üzenetére

Ha ugyan az az SSID akkor a jelszó is legyen ugyan az de használhatsz külön SSID/jelszó párost is.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#36173) 206 cc válasza Gubek-Einste (#36172) üzenetére


206 cc
senior tag

Köszönet mindenkinek a segítségért!Minden működik profin.... :R :R :R

206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....

(#36174) spiritex


spiritex
veterán

Sziasztok!
Ezeket az értékeket mérem most, eléggé felugrott az elmúlt 2-3 hétben és marad is.
Miért lehetnek ilyen magasak a Downstream értékek és gond-e ez? Itt korábban minden csatornán 4-7 dBmV érték volt...

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#36175) wmati válasza spiritex (#36174) üzenetére


wmati
addikt

Hát Power Level -nél -15 +15 közt kéne maradnod és lehagytad az alját.

(#36176) spiritex válasza wmati (#36175) üzenetére


spiritex
veterán

Az alja az mind 44.
Ez hogy már 22-nél vagyok gondot okozhat a netezésben, iptv-ben? Mi lehet az oka? Ezért csak nem szólhatok az ügyfélszolgálatnak, hogy: "A Power Level értékeim meghaladták a +15-öt!" Kinevetnének szerintem.

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#36177) dchard válasza spiritex (#36176) üzenetére


dchard
veterán

Áramtalanítsd a modemet 1-2 percre, kapcsold vissza, várd meg amíg van net, majd utána csinálj képet megint és az alja is legyen benne. NÉha a modem hülyeségeket ír ki, de ha tényleg +22 a jelszint az nem jó.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#36178) spiritex válasza dchard (#36177) üzenetére


spiritex
veterán

Megcsináltam, most ennyi:

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#36179) spiritex válasza spiritex (#36178) üzenetére


spiritex
veterán

Lehet, hogy tényleg nem ártana kicserélni a padlásról lejövő vacak kábelt egy háromszorosan árnyékoltra?

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#36180) joecontra válasza spiritex (#36179) üzenetére


joecontra
addikt

Lehet, hogy nem ártana. :D
...és nem neked, hanem a szolgáltatónak, aki szakszerűen csatlakoztatja be. :K

Üdv,
J

(#36181) spiritex válasza joecontra (#36180) üzenetére


spiritex
veterán

Hát ő csak a padlásig csinálta meg, hogy egyszerűbb legyen a dolga, és úgy hagyta a 10 éves vékony fehér koax kábelt, ami anno egy analóg antenna jelét hozta le a tv-be... a legutóbbi beázásos, szakadásos problémámnál meg amikor itt volt, csak annyit mondott, hogy ezt nem ártana lecserélnem.

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#36182) dchard válasza spiritex (#36179) üzenetére


dchard
veterán

Na látod, a 16 azért nem 22 :)

A kábelt valóban nem ártana kicserélni, 3szorosra. A feladat egyébként egyszerű, csavaros F csatikkal házilag is könnyen elvégezhető, csak oda kell figyelni, hajlítási sugarakat betartani.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#36183) spiritex válasza dchard (#36182) üzenetére


spiritex
veterán

Hát igen! :)
Akkor nem kell olyan préselős F csati, amiket ők használnak? És a hajlítási sugár mit jelent? Hogy minél egyenesebben próbáljam levezetni a kábelt nagyobb hajlítások, törések nélkül?

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#36184) dchard válasza spiritex (#36183) üzenetére


dchard
veterán

A hajlítási sugár azt jelenti, hogy az annál jobban meghajlított kábel belső szerkezete sérül. Ilyen például, amikor az ajtókeret átfúrásánál stb. arra kérik a szerelőt, hogy a kábel kövesse az éleket (90 fokban), na ez eleve hiba. És minnél jobb minőségű a kábel, jellemzően annál merevebb, és annál nagyobb az a hajlítási sugár, ami alatt sérül a kábel. Erre érdemes odafigyelni. Láttam már olyan végpontot is, ahol jelsznt minden rendben volt, és mégis megbízhatatlan volt a szolgáltatás. Kiderült, hogy egy a hajlítási sugránál jobban megnyomorított de látszólag ép kábel volt a ludas...

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#36185) polonic


polonic
félisten

A Telekom is egyetemes gáz és áramszolgáltatást nyújt?

(#36186) adam3 válasza polonic (#36185) üzenetére


adam3
aktív tag

Nem.

(#36187) polonic válasza adam3 (#36186) üzenetére


polonic
félisten

Szóval akkor rá nem vonatkozik a rezsicsökkentés.

(#36188) kali


kali
legenda

ismét egy problémás telefonos ügyintézés; lejárt a hűség, így díjcsomagot módosítottam - a speciális trió volt -, mert megyek majd át másik szolgáltatóhoz - hűség nélkül is olcsóbb, mint a t-s előfizetés hűséggel, meg nem is írhatnám már alá az 1 év hűséget, mert csak szeptemberig lakunk itt -, és addig is nem kell már a kábeltelefon, ezért kértem annak kikapcsolását, illetve kértem, hogy az iptv családi + prémium opció maradjon, valamint az online felületen tévesen szereplő kábelnet extra előfizetést módosítsa, mert már egy éve netmánia l van használatban, de az is maradjon, közben persze többször mondtam a hölgynek a beszélgetés során, hogy nem írok alá további hűséget, mert bármikor jelentkezhet a másik szolgáltató a bekötés miatt, mire mondta, hogy informatikai hiba miatt nem íródott át egy év alatt a kábelnet extra a valósan használt netmánia l díjcsomagra, de ezt most orvosolja, mindjárt látom majd az online felületen is.
láttam is egy percen belül, de azt is tapasztaltam, hogy rákerült további 1 év hűség a netre!?!?
mondom a hölgynek azonnal, hogy mi a helyzet, hiszen többször is jeleztem a beszélgetés során, hogy nem írok alá további hűséget, mire közli, hogy rátette a rendszer, de nem probléma, mert már beírta a megjegyzésbe, hogy határozatlan időre kértem, hűség nélkül, így nem lesz probléma, a kábeltelefon kikapcsolása miatt pedig 24 órán belül visszahívnak.
vissza is hívtak még azon az estén 21:39-kor(!), persze azt vettem le, hogy nem a kábeltelefon kikötése miatti teendőkkel kapcsolatban, hiszen azt csak kilövik a központban és annyi, hanem ügyfélmegtartás kapcsán, próbált rábeszélni a hölgy a hűségre, hogy keresek majd rokont vagy ismerőst, akire átirathatom a még hűséges előfizetésemet, ha én már nem tudom használni, persze nem győzött meg - kifogáskezelés, érvelés, keresztértékesítés? persze... -, majd közli, hogy amúgy sem mondhatom le, hiszen a netre ma lett aktiválva újabb 1 év hűség! mondom neki, nézze már meg a megjegyzést, ott szerepel a korábbi illetékes hölgy által eszközölt bejegyzés, hogy valójában nem kértem hűséget, határozatlan intervallumról van szó!
erre mondja a hölgy, hogy az úgy szerinte nem jó, panaszoljam meg, hogy vegyék le a hűséget, kivizsgálják majd 30 napon belül.
kapcsolt egy illetékest, akinél megtettem a panaszt, aki szintén közölte, hogy 30 napon belül kivizsgálják.
biztos vagyok benne, hogy számomra kedvező módon döntenek majd, hiszen többször is közöltem az illetékessel a rögzített beszélgetés során, hogy nem írok alá további hűséget, de van egy nagyobb problémám; 30 napon belül kivizsgálják, a korábbi tapasztalat alapján - ahol szintén hasonló sztrorim volt, és akkor is nekem lett igazam - a határidő utolsó napján küldenek sms értesítést a kivizsgálás megtörténtéről, majd néhány napon belül érkezik postai úton a hivatalos eredmény, tehát lehet, hogy csak január elején lesz levéve a hűség az előfizetésemről - amit valójában rá sem tehettek volna, mert nem kértem -, így mi a helyzet, ha a valójában nem létező hűségemet a jövő héten lemondanám, mert kopogtat a másik szolgáltató, hogy jönne bekötni?!?!
a másik szolgáltató is azonos kábelre köt majd rá, szóval nem csak anyagilag, de fizikálisan is problémás a kettősség...
ez megint fog fájni anyagilag is a telekom számára, ahogy már korábban is bebuktak velem egy hasonló helyzetet!

[ Szerkesztve ]

(#36189) adam3 válasza polonic (#36187) üzenetére


adam3
aktív tag

Jogilag nem, de mivel a százalékos kedvezményt az egyetemes szolgáltató árából adja, így csökkennek az ő szolgáltatásainak árai is.

(#36190) joecontra válasza spiritex (#36183) üzenetére


joecontra
addikt

Ha csavaros F-csatlakozóval állsz neki, akkor 7.2 mm átmérőjűt használj. A tri-shield kábel vastagabb mint a régi bi-shield kábel.
A hajlítási sugárnál csak arra figyelj oda, hogy ne legyen esélye megtörni a kábelnek. Gyakorlatban ez nem nehéz, de megéri odafigyelni.

Amíg szereled az F-csatlakozót, a kábel egyik végén se legyen a hálózatba kötve. Ha végeztél, bekötés előtt ellenőrizd, hogy a test szálak ne érjenek a középső réz vezetőszálhoz.

Üdv,
J

[ Szerkesztve ]

(#36191) spiritex válasza joecontra (#36190) üzenetére


spiritex
veterán

+ (#36184) dchard

Köszi szépen! :R

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#36192) dchard


dchard
veterán

Néhány gondolat az új T-Home lapcsaládról.

Hát ez brutális. Olyan lassú minden lekérdezés, hogy azt nem lehet kivárni.

Két szolgáltatást akartam megohsszabbítani egyet váltani. ALig találtam meg azokat az opciókat amiket kerestem. A legbosszantóbb a sebességén és a tematikáján kívül az, hogy például egy internet csomag hosszabbításánál hiába van több előfizetésed, mégis: a csomag kiválasztóban nem tudsz ugyanarra a csomagra kattintani, hanem helyette a "csak internetet kérek" gombra kell kattintani, majd ott már lehet választani, hogy meglévő ügyfél vagy és lehet hosszabbítani is. MÉg egyszer: hiába van több előfizetés a "csak internetet kérek" gombra kell kattintani. Logikus...

Végül is sikerült mindent megrendelni, de a 60-éves anyámra biztosan nem bíznám rá ennek a kezelését. Szerintem pont az egységesítés és a letisztulás nem sikerült, pedig mintha ez lett volna a fő cél.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#36193) gembird90


gembird90
újonc

Üdvözletem!

Olyan problémám van,hogy nekem még a nyáron küldtek egy fehér színű Telekomos digitális elosztót routert.
Akkor mikor megkaptam kicseréltem a régi modemem erre ,összedugtam a kábeleket (asztali számítógépbe)
felcsatlakozott.... tökéletes volt.

Most azonban vettem egy Acer laptopot és mikor a wifire szeretnék csatlakozni vele akkor,igazából felcsatlakozik nekem,úgy is írja ,h csatlakoztatva,de valójában sárga felkiálltójeles a kapcsolat jelem a jobb alsó sarokban.
Nem tudom mi lehet a probléma , a laptop beállításaival nem hinném ,hogy gond van mivel más wifire fel tudok csatlakozni,csak ezzel van problémám....

A routerem típusa: ZTE azon belül is ZXV10 H201L
Megpróbáltam belépni a http://192.168.1.254/ oldalra is a WLAN beállításoknál látok egy olyat MAC Adresse elképzelhető,hogy ez a probléma vagy esetleg valami más???

Nagyon megköszönném,ha valaki tudna nekem esetleg segíteni!!!

Válom a tippeket ötleteket ,köszönöm! :R

(#36194) hzcs válasza gembird90 (#36193) üzenetére


hzcs
senior tag

Ha a wifiről léptél be a sárga felkiáltójeles gépen a routerbe, akkor nézd meg, hogy nem fix-e az ip cím beállítás a laptop wifijén (átjárónak a router ip-je kell, hogy legyen).
Ha másik géppel léptél be, mert a laptopén nem tudtál, akkor nézd meg, vannak-e a küldött-fogadott adatok a wifi kártyán. Ha nincs, akkor próbáld meg a zte-ben állítani a sebességet, csatornát.
Első körben próbálj meg drivert frissíteni a wifi kártyán, hátha megoldja a problémát.

(#36195) lufi7


lufi7
aktív tag

Sziasztok!
Lehet még analóg tévére hűséget hosszabbítani ?

"Csak szóljatok mindig 5 perccel a gól előtt"

(#36196) hackeeeee válasza lufi7 (#36195) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Meglévő előfizetésre elvileg lehet, gyakorlatilag már nem biztos.

Pár hónappal ezelőtt még lehetett.

Véleményem szubjektív...

(#36197) #41133696


#41133696
törölt tag

Csütörtökön megrendeltem egy kis átkábelezést. A DSL vonalat nem érintette, csak annyiban, hogy oda lett tűzve az egyik küszöbhöz. Vettem 4x2 méter kábelvezető-csatornát, meg 15 méter koaxot. Illetve rendeltem újból 15 méter Cat5E Patch kábelt, mert kevesebb mint egy év alatt szétment. Azért kellett kábelezni, mert a szőnyeg alatt futottak a kábelek egy része, és szépen némán szétmentek. A Koax egy kb 10+ méteres része még 2007-ből való volt, a Digisek fektették le, és ehhez mostanáig nem nyúltak. Viszont bizonyos részein már csak az árnyékolás volt meg, ettől függetlenül még szemmel nem látható hibákat sem produkált HD csatornáknál sem. Péntek reggel a szerelő ébresztett, hogy a kapuban áll, gyorsabb volt mint a PickPackPont-on keresztül érkező csomag amiben benne van a CAT5e UTP Patch kábel is :)

A szerelővel átfúrattam a második és a harmadik szoba közötti falat is egyúttal, hogy legyen közvetlen kábel kapcsolat mind a három router között.

A Dolog így néz ki:

Az én szobámban a HGW, onnan megy át egy kábel (ez lett cserélve), a T-Től ajándékba kapott D-Link DIR-600-ba ami AP módban van (ebből egy kábel megy a Sony TV-be), illetve egy kábel a harmadik szobában lévő ASUS RT-N10+-ba, ami szintén AP módba lett átkapcsolva Repeaterből.

Kedden ér ide a rendeld 15 méteres kábel, azt bekötöm az ASUS RT-N10+-ba, a másik végét meg az ADB STB-be :)

Felszedtük a régi analóg vonal kábeleit is. A Digis koax egy része meg még mindig használatban van. Érdekesség, hogy a koax végén lévő préselt csatlakozóhoz szükséges krimpelő fogó még abban a boltban sem volt ahol vettem a koaxot, egyébként kb 9000 Ft egy ilyen, nem baj a szelő természetesen hozott magával.

Kérdezem a szerelőtől milyen a kábel, CAT5E vagy CAT6? Azt mondja CAT5, nem kell ide a tévéhez meg az STB-hez gbps-os kapcsolat, meg egyébként is 20-as VDSL van :)

Azért a kép alapján CAT5E-nek tűnik :)

(#36198) RoSSo3 válasza #41133696 (#36197) üzenetére


RoSSo3
senior tag

Sziasztok!

Kezdem az elején: nemrégiben nagyobb sebességű ADSL netre váltottunk, múlt héten kaptuk is az sms-t, hogy szolgáltatás aktiválva. Nos, kb 1 nappal korábban úgy lecsökkent a sávszélesség, hogy csak ne, speedtest.net-el 1,2 mbps-t mértem kb, a 20-as csomag helyett. (Tudom, 20 sose lesz, na de azért ez az 1,2 "picit" kevés.)

Telefonáltam is, mondtak ezt-azt (kapcsoljam ki, áramtalanítsam, két IPTV-+t nyomjam ki, ráküldték az adatokat, menni kell, stb.) Semmi nem használt. ZTE ZXV10H201L típusú modem és egy Linksys router működött ekkor. Semmi nem jött be, tegnap itt volt egy T-s emberke, kicserélte a modemet, mondván ez már nem bírja a 20 mbps-t. (Holott, mikor az IPTV-t beszerelték tavasszal, azért kellett erre a modemre váltani, mert ez bírja a nagyobb sebességet.) Szóval nem értettem, miért kell kicserélni. De kicserélték, és (sajnos) a Speedport W 724V CI típusú modemre, amit olvastam itt nálatok is, hogy semmire sem jó szinte.

A T-s emberke megmérte a laptopjában, neki megvan a sebesség, a "speedtes.net biztosan hibás eredményt mér". És elment. Aztóta kiderült, hogy nem megy a torrent, és van, hogy a net sem, egyáltalán, így ugye a TV-k sem...

Kérdésem a következő: milyen hibát jelentsek be, hogy visszacseréljék a ZTE-re, és végre normál sebességem lehessen? Mondjam, hogy nem megy a torrent? Ez így nem gáz? :D A sebességem most is kb 1-2mbps körül mozog, több oldallal is megmértem, közel sincs 20, de még 10 se!

Köszönöm a tanácsokat! :)

(#36199) korcsi válasza RoSSo3 (#36198) üzenetére


korcsi
veterán

Nincs meg a sebesség (10M), nem megy a TV, ez nekem elegendő indoknak tűnik.

Itt arról írnak, hogy kell a port forwardot beállítani (persze 81 helyett a saját torrentes portodat kell beírni).

"hogy semmire sem jó szinte." ÁSZF-ben utána kell nézni mit kellene tudnia, ha megy az internet a TV és még a portforward is működik akkor onnantól rajtad múlik, hogy a mögé pakolt megfontoltan kiválasztott saját eszközzel mit tudsz elérni...

[ Szerkesztve ]

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#36200) RoSSo3 válasza korcsi (#36199) üzenetére


RoSSo3
senior tag

Hát ez az, nincs meg a sebesség, de erre azt a választ kaptam, hogy "biztosan hibásan mér a speedtes.net" , náluk minden oké. Erre most mit tudok tenni? Fenyegetőzzek szerződésbontással? Nem lenne az én stílusom, szimplán egy korrekt segítségnyújtást várnék - mivel egyik napról a másikra, önhibámon kívül lecsökkenbt a sebesség, magasabb havidíj mellett...

Ez a rajtam múlik dolog: mondhatom, hogy nulla a hozzáértésem a hálózati dolgokhoz, bár inkább vagyok szoftveres, mind hardveres. Amit tudok, hogy nincs meg a sebesség, ugrál össze-vissza, és most már a torrent sem megy - de ezzel meg nem biztos, hogy újra telefonálni szeretnék.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.