Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:53:21

LOGOUT.hu

Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)

Figyelem! Fontos!
Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy, aki hatósági karanténban vagy önkéntes karanténban van, esetleg beteg, köhög, lázas stb, annál sem a hibajavítás, sem a létesítés nem fog megtörténni, hanem halasztásra kerülnek!
Kérlek titeket, csak akkor hívjátok a szerelőket ha tényleg semmi bajotok nincs (bár ez sem garancia semmire)!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#66001) Zimi91 válasza DJ. Ru$y (#66000) üzenetére


Zimi91
tag

T*rr-ral mi a helyzet? Nálunk ugye az van, jelen vannak vagy 4-5 megyében, plusz az árazása is jobb, ha csomagban veszed igényben.

(#66003) dchard válasza DJ. Ru$y (#66000) üzenetére


dchard
veterán

"40/3-at kínálnak 8000 Ft-ért" és "a net van olyan jó, mint a DSL"

Az 50/15-ös VDSL2 egy év hűséggel, tv-vel 6.500 (nem hiéna ár). Ezért nincs kedvezmény (mert így is olcsóbb és gyorsabb). Semmi köze ennek a regionalitáshoz, erre akartam rávilágítani. És ezért van neked a neted a Telekomtól, mert még önmagában nulla kedvezménnyel sem kerül többe, ráadásul gyorsabb, nem is kevéssel. Azt elhiszem, hogy szomorú vagy a szülők TV-s döntése miatt, mert neked a TV nem fontos (nekem sem), viszont ha az is a Telekomnál lenne akkor jóval olcsóbb lenne az egész.

Tehát röviden: a hallottak alapján nincs partiban a társszolgáltató, ezért nincs kedvezmény. Értem én, hogy jó lenne, de ne tegyünk úgy, mintha valódi konkurencia lenne (mint a digi vagy a upc). Ha a 40/3-mat 5 rugóért adná, akkor lenne kedvezmény is, abban biztos lehetsz :)

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#66004) wagi válasza #78121280 (#65999) üzenetére


wagi
senior tag

Akkor úgy látszik a Digi több kis szolgáltatónak adja át a tv csomagját.
Nálunk is van egy helyi szolgáltató és ők is a Digitől veszik át a komplett programcsomagot.
És az a poén,hogy még így is olcsóbban tudják adni,mint a Telekom vagy az Invitel.

[ Szerkesztve ]

(#66005) MajaG válasza dchard (#66003) üzenetére


MajaG
senior tag

NAKED XL:

0 év 9200 Ft/hó
1 év 8200 Ft/hó
2 év 7900 Ft/hó

[ Szerkesztve ]

(#66006) Zimi91 válasza dchard (#66003) üzenetére


Zimi91
tag

Nem akarom húzni a témát, de nálunk pl 40/5-os csomag + fullos TV (90 csatorna, 18 HD, köztük a Digi 3 darab sportcsatornája, ami sokak számára fontos), ez kerül 9400ba, Telekomnál 30/5 - 8900, 50/5 - 9700. Vonal minőségével sincs gond. Plusz a fél város nálunk van, fele a T-nél, ez szerintem mondható konkurenciának...

(#66007) OldMike


OldMike
őstag

Sziasztok, szeretnék segítséget kérni.

Az alapadataim - gondolom szükség lesz rá - koax rendszer, IPTV előfizetés, 30/5 net, cisco 3925 HGW. A net sebessége rendben van, a ping általában 6 körül.

A gond a következő: egy programmal másfél- kéthetente kapcsolódni szoktam egy frissítőszerverre, az aktuális frissítések elérése miatt. Utoljára december 23-án kapcsolódtam sikeresen, január 2-án már nem sikerült, és azóta sem.

A supportjuk szerint - a kért és megküldött log adatok alapján - az én internet kapcsolatommal lehet valami gond. Sajnos nem vagyok hozzáértő, ezért nem igazán tudom merre kellene keresgélnem. Proxyt - tudtommal - nem használok. Próbáltam kikapcsolt vírusirtóval és kikapcsolt tűzfallal, eredmény nélkül. Amúgy a tűzfalnál engedélyezve van a programnak az internet kapcsolat. Nem tudom hogy a HGW-nek van-e valamilyen tűzfal funkciója, és annak lenne-e erre hatása.

A fenti két időpont között egyetlen dolog történt, ami esetleg bezavarhatna. December 30-án volt egy IPTV leállásunk (az internettel semmi gond nem volt), ami úgy szűnt meg hogy a 1412-re betelefonálás után bentről - az ügyintéző elmondása szerint - egy frissítést küldtek a HGW-re (nem FW volt, mert az maradt a 2014. december 8-i).

Megjegyzem hogy minden általam szokásosan használt weboldalt el tudok érni, viszont van egy - legalábbis számomra - furcsa dolog. Próbáltam pingelni honlapokat (esetenként IP címmel is), egyeseknél jött rendesen a válasz, másoknál pedig egyáltalán nem. Ugyanakkor a böngészőkből mindegyiket el lehetett érni. Csak kiragadott példaként: a prohardver.hu válaszolt, a telekom.hu nem.

42LM660S

(#66008) adika4444 válasza OldMike (#66007) üzenetére


adika4444
addikt

Hali!

HA a géped felé van csatlakozás a program részéről, lehet hogy portot kell nyitni. Esetleg máshol ki tudod próbálni h megy-e?
A programnak (ha van) az internetes szolgáltatásai működnek?
A ping dolognak nem sok köze van hozzá, van ami válaszol van ami nem, ennyi. Ez az adott oldal beállításán múlik.

üdv, adika4444

(#66009) OldMike válasza adika4444 (#66008) üzenetére


OldMike
őstag

Sajnos egyelőre nem tudom más gépen kipróbálni, talán majd néhány nap múlva. A program részéről van-e csatlakozás a gép felé mondatot én nem tudom értelmezni. Nem hinném hogy titkos lenne, a Naviextras Toolboxról van szó. Ez a Naviextras.com (NNG) honlap vásárló/frissítő szoftvere a PC-n. A honlapot elérem, be is tudok oda jelentkezni, de a frissítéshez a szoftvert kell használni. Ebben jelentkezik a hibaüzenet, hogy a szerver jelenleg (valószínűleg csak a számomra) nem elérhető. A tűzfal napló szerint van kifelé kapcsolat.

Esetleg a port nyitást el tudnád magyarázni?

42LM660S

(#66010) adika4444 válasza OldMike (#66009) üzenetére


adika4444
addikt

A szolgáltatói eszközben nyiss portot a géped felé. Próba képpen DMZ-t.

üdv, adika4444

(#66011) Teko001 válasza dchard (#66003) üzenetére


Teko001
őstag

"Az 50/15-ös VDSL2 egy év hűséggel, tv-vel 6.500 (nem hiéna ár)."

Lehet én értek félre valamit, de normál áron a 2 szolgáltatás esetén csak az 50/15-ös net 6560 Ft/hó, és ehhez hozzá jön még 2960-ért az alap TV.

(#66009) OldMike: Valószínűleg nem oldaná meg. Próbáld meg, hogy kikapcsolod a vírusirtót (és tűzfal kombót ha épp olyan) meg a beépített tűzfalat egy pár percre, és úgy megnézni. Nem oldja meg?

[ Szerkesztve ]

(#66012) dchard válasza Teko001 (#66011) üzenetére


dchard
veterán

Jól érted. Azért írtam a TV-s árat, mivel nekik is legalább két szolgáltatásuk van (a telefonról nem volt szó), amiből a TV egy másik szolgáltatónál van, de ez döntés kérdése, akár lehetne mindkettő a telekomnál (ha mást nem, akkor SAT-on).

A telekom nem abban érdekelt, hogy tőle vedd kedvezményes áron a netet, a TV-t meg mástól, így erre nem ad lófüttyöt se. Viszont ha mindkettőt tőle veszed, akkor a net kijön 6500-ból (ami gyorsabb), amire nyilván rájön a TV, de gondolom a 40/3-ra adott 8000Ft-os árajánlatban sincs TV a "konkurenciánál".

Tehát összességében a Telekom olcsóbb és gyorsabb is (még hiéna nélkül is) ha van legalább két szolgáltatás. A lényeg, hogy erre próbáltam rávilágítani, ezért nincs hiéna kedvezmény, mert ahhoz az kell, hogy a társszolgáltató érzékelhetően olcsóbb legyen, pedig ebben az esetben drágább és lassabb is.

Szerintem Ru$y megértette, a többieknek meg úgyis mindegy :)

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#66013) DJ. Ru$y válasza dchard (#66012) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Lehetne ezt még rágni, hogy a TV szolgáltatómnál 5 TV-t köthetek a szerződés szerint a kábelre minden megkötés nélkül, míg T-nél maximum 3 STB adható ki (egy után mindegyik felárral, ezt is számoljuk), és maradjunk annyiban, hogy ez elég korlát jelenleg, ahhoz, hogy ne váltsunk, + már írtam, hogy olyan csatornák vannak, amik T-nél (már) nincsenek pl. (Itt van ES, ES2, Digi stb) De ezért nem is rágtam tovább a témát. Sajnos a T nálunk TV fronton nem alternatíva ez van. Beletörődtem és abba is, hogy annyi a net amennyi, nem is ugrálok, csak felvetettem.

Szerk.: Amúgy igen, fogtam amit írtál.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#66014) Nooeca válasza dchard (#66012) üzenetére


Nooeca
senior tag

De ott az a tény is, hogy ugye van két távközlési szolgáltató, és általános trend, hogy csomagban minden olcsóbb... Na most van egy user, mint pl. a jelenlegi példa is mutatja, akinek jó mondjuk a T-s net, de a TV nem opció.

Ilyenkor a T döntés elé állít, hiszen mint írtam csomagban minden olcsóbb... Vagyis 2 lehetőséged van: Megveszed csomagban, lemondasz a plusz csatornákról - sokak így döntetnének - vagy megosztod a két szolgáltatást a két cég között... ez a legdrágább megoldás.

Sokan vannak ilyen helyzetben, és mindenki morfondírozik ezen, de a legtöbb ismerősöm mind inkább lemondta a UPC-s TV-t (független ugye, hogy nekik olyan részből jobb lett volna, hogy + analóg illetve jobb csatornakínálat) és T-st kötött be, mert így összességében olcsóbb...

Van olyan is, aki meghagyta a UPC-st, de azon a Telekom se szenved, hiszen a netet meg tőle veszik. Mert ugye a 29-esben hiába van UPC TV (Videótár nélkül mert nem visszairányos, habár mondhatni hogy ezt leszámítva ugyanaz mint pl. Pesten) ezért a Telekom nem ad kedvezményt.

A Telekom sem hülye, tudja, hogy aki előfizet náluk netre, az elgondolkozik a TV-n is - ha van rá szükség - mert hogy magában csak az ára miatt és hát tudjuk hogy kis hazánkban az ár az első.

(#66015) dchard válasza Nooeca (#66014) üzenetére


dchard
veterán

Gyakorlatilag leírtad azt amit én, örülök hogy egyetértünk :)

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#66016) atala válasza wmati (#65995) üzenetére


atala
addikt

Akkor most már értem miért kaptam én nagyobb kedvezményt mint amit a weboldalon írtak. :)

(#66017) atala


atala
addikt

Néha elmegy az internet, van, hogy napi 1x, van hogy csak 3-4 naponta. Legalábbis amiket észre veszek.
Most amikor megint elment a net, megnéztem a jelszinteket.
Most azért 0 a jelszint, mert eldobta a netet, vagy azért, dobta el, mert 0 lett a jelszint?

(#66018) dchard válasza atala (#66017) üzenetére


dchard
veterán

A képed azt a pár másodpercet kapta el, amikor a modem éppen próbál újra csatlakozni a hálózathoz, ez nem a normál állapot.

A képen a "cable modem status" melletti scanning árulkodik.

Várd meg, amíg ugyanitt az jelenik meg, hogy operational. És készíts egy olyan képet.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#66019) atala válasza dchard (#66018) üzenetére


atala
addikt

Azt tudom, hogy nem ez a normál állapot. Azt jó lenne kideríteni, hogy miért indul újra a modem.
Itt vannak a mostani jelszintek.

[ Szerkesztve ]

(#66020) kabelmania27 válasza atala (#66019) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Ezek teljesen jó értékek.
Nézd meg nem lazultak-e ki az F csatlakozók.

[ Szerkesztve ]

(#66021) atala válasza kabelmania27 (#66020) üzenetére


atala
addikt

Tudom, hogy jók az értékek. Már minden le lett ellenőrizve. Még a T-s szerelő is volt kint többször. Egy darabig megjavult, most pár hete újra kezdte. Még a HWG-t is kicserélték.

[ Szerkesztve ]

(#66022) atala válasza kabelmania27 (#66020) üzenetére


atala
addikt

Sőt, azt mondta, hogy hogy ha nem javul meg, akkor behúz egy teljesen új kábelt az oszloptól a modemig. Aminek én nagyon nem örülnék, mert egy része a ház szigetelése alatt megy eldugva.
De egyébként próbáltam azt is, hogy kicsavartam az F csatlakozót, kihúztam a dugót, majd visszadugtam, mintegy szimulálva a szakadást, de nem történt semmi. Nem indult újra a modem. Egyből volt internet.
Még a rövidzárat nem szimuláltam, Tehát ha valahol néha össze ér a két érpár, de nem hinném, hogy ilyen lenne bárhol is.

(#66023) BB9360


BB9360
aktív tag

Üdv!

Rendeltem egy mobileszközt kiszállítással. Kaptam értesítést, hogy a dokumentumok fel vannak töltve, és egy másik üzenetet, hogy 30 napon belül kiszállítják az eszközt. Ok, hogy ez nem lesz 30 nap, de a dokumentumok között a számla és a jótállási jegy alapján a vásárlás napja a dokumentumok feltöltésének napja (ez a teljesítés is), a jótállás kezdete pedig a vásárlás napja.
Számomra ez azért nem ok, mert (leszámítva, hogy számvitelileg is érdekes), de a termék 1-30 napon belül lesz csak nálam, akkor miért nem az átvételtől számít a jótállási idő kezdete? Ha az átvételtől számítva 1 nap híján 12 hónappal később tönkre megy a készülék, akkor még a jótállás vonatkozna rá, de mivel a vásárlás ennél mindenképpen előbb volt, majd el fognak hajtani.

Ez így van/lesz vagy valamit még tudnom kellene? Köszönöm.

(#66024) Teko001 válasza atala (#66021) üzenetére


Teko001
őstag

A HGW tápegységét is kicserélte?

(#66027) OldMike válasza Teko001 (#66011) üzenetére


OldMike
őstag

Írtam privátot.

OldMike

42LM660S

(#66028) SzlobiG


SzlobiG
félisten

Csütörtökön jönnek bekötni kb másfél hónappal ezelőtt volt a szerződés kötés. Ekkora késés esetén lehet reklamálni?

(#66029) Zimi91 válasza SzlobiG (#66028) üzenetére


Zimi91
tag

Nem kell reklamálni, max ha 2-3 hónap múlva se kapod meg a kötbért. Kötelesek adni, én is és ismerősöm is kapott automatikusan. Nálam mondjuk nem tudták bekötni azért, nála viszont kb hasonló csúszás volt, mint nálad, elég szép összeget kapott.

(#66030) spici válasza Zimi91 (#66029) üzenetére


spici
tag

Ez így igaz, kötelesek.
NMHH-nál feldobtam a telekomot és majdnem 1 hónapon át nyitva volt a hibajegyem és ők a levélben elég nagy pofával kijelentették hogy eddig 13 rugót adtak többet ők aztán tuti nem adnak, ha nem tetszik felmondhatjuk (Nincs konkurencia, könnyű ezt mondani :) )

Most December végén jött egy levél, hogy kötbérre voltam jogosult amit jóváírtak :DDD :DDD
Az hogy mennyi a kötbér amúgy hol tudom megtudni?

Mert ugyebár ha több mint a havi számlám akkor nem jön számla és így nem tudom megnézni a kötbért.

(#66031) SzlobiG válasza Zimi91 (#66029) üzenetére


SzlobiG
félisten

Tehát akkor nem kell semmit tenni, maguktól fizetik majd a kötbért? Ez eléggé hihetetlen ebben az országban. :D.

Majd azért megkérdem őket holnap amikor jönnek.

(#66032) Zimi91 válasza spici (#66030) üzenetére


Zimi91
tag

[link] - nem tudom miből adódóan kaptál kötbért, de a szolgáltatás nem időben történő megkezdésére elvileg 6.3.1-es pont vonatkozik.

SzlobiG

Nem tudták bekötni, aztán rá kb 1.5 hónappal jött a levél, hogy kapok kötbért. (4000-5000 Ft lett volna azt hiszem a havidíj, 2 évre írtam alá és 40.000 Ft-ot kaptam majdnem). Egyik ismerősömnél december elején történt a megrendelés, de csak január közepén kötötték be, ő se reklamált és jött a levél, hogy kap pénzt. :) Ha 1-2 hónapig semmi kérdezz rá nyugodtan, mert jár. Amúgy tényleg hihetetlen, de így történt. :D

(#66033) spici válasza Zimi91 (#66032) üzenetére


spici
tag

Nekem hibajegy volt megnyitva, azaz a miatt gondolom.
Bár 27 napig volt nyitva és addig rossz volt így az 1 napra vetített ár x4 azaz elég jó pénzt kellene fizetniük.

A szolgáltató tudtommal köteles kötbért fizetni (kivételek egyike sem állt fent)

(#66034) dptrsk válasza spici (#66030) üzenetére


dptrsk
Topikgazda

Ha a kötbér nagyobb, mint a számla akkor is kell jönnie számlának!! (Nekünk küldtek rendesen akkor is, csak nem volt befizetendő összeg)

ÁSZFben le van írva, hogy mennyi.
Ha jól rémlik, akkor ha nem tudtad használni a szolgáltatást, akkor [késedelmes napok száma]*[havidíj/hónap napjainak száma(~napidíj)]*8
Ha korlátozottan tudtad használni, akkor azthiszem csak 4szeres szorzó van.

(#66035) SzlobiG válasza Zimi91 (#66032) üzenetére


SzlobiG
félisten

Az szép kíváncsi leszek erre mi 13000e ft-os szerződést kötöttünk november végén, azt mondták karácsony előtt bekötik... Hívtam őket vagy háromszor e miatt azt mondták kicsit megcsúsztak az idővel. :U

(#66036) Zimi91 válasza SzlobiG (#66035) üzenetére


Zimi91
tag

A "nem tudták bekötni" -t úgy értem, hogy nem megoldható sajnos, hogy behúzzák a kábelt hozzánk, plusz oszlop kellene, amit a szomszéd telkére kellene tenni, így ha a szomszéd bele is menne nem vállalják, mert bármikor meggondolhatja magát. Úgyhogy biztos, hogy kevesebbet fogsz kapni, mint én. Azért írom, mert szerintem félreértetted. Ismerős azt hiszem ilyen 10-20.000 között kapott, de ki lehet számolni a fent linkelt ÁSZF alapján.

[ Szerkesztve ]

(#66037) SzlobiG válasza Zimi91 (#66036) üzenetére


SzlobiG
félisten

Beleolvastam ami engem érint, hát azért vannak kis kapuk amik őket segítik, na mind1 majd meglátjuk először is most már kössék be. :)

(#66038) Elvagyok


Elvagyok
senior tag

Sziasztok!Van-e információja Valakinek a "Telehold" nevű ujságról és hogy milyen csatornákkat fog műsorujságjában leírni?Laci. :R

[ Szerkesztve ]

Soha többé ...

(#66039) amadeus11


amadeus11
senior tag

Üdv! December 2-án járt le a két éves hűségem adsl internet és telefon szolgáltatásra. Előtte egy héttel felhívtam őket, hogy mikor melyik napon mondjam le, hogy minden oké legyen. Az ügyintéző azt válaszolta a telefont nem lehet előre lemondani, a forduló napján telefonáljak és mondjam le telefonon, modemet küldjem vissza. Ez volt december másodikán. Erre most kaptam a számlát kilenc napot számláztak ki (12.01- 12.09). Van valami átfutási idő vagy miért kell nekem hét nappal többet fizetnem? A szolgáltatást nem használtam lemondás után.

There is a star

(#66040) Teko001 válasza amadeus11 (#66039) üzenetére


Teko001
őstag

Van, a lemondástól számított nyolc napon belül kapcsolják ki.

Szerk: Egyébként 8 és 30 nap közötti időpontot te is megjelölhetsz ha jól tudom. De ez benne van a szerződési feltételekben.

[ Szerkesztve ]

(#66041) spici válasza dptrsk (#66034) üzenetére


spici
tag

Ha távszámla van akkor nem küldenek számlát, esetleg ha telefonon felhívom őket akkor megtudják mondani?

(#66042) Teko001 válasza spici (#66041) üzenetére


Teko001
őstag

Természetesen meg.

(#66043) atala válasza Teko001 (#66024) üzenetére


atala
addikt

Na, ez jó kérdés, de ha jól emlékszem igen. De majd keresek egy ugyan olyan kaliberű tápot, és lecserélem próbaképpen.

(#66044) Marcell2002 válasza kabelmania27 (#65959) üzenetére


Marcell2002
csendes tag

Szia!
Kivettem az elosztót, így ezek az értékek vannak:
Downstream Channels

Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: -6.5 dBmV 39.0 dB
Channel 2: -6.6 dBmV 39.0 dB
Channel 3: -6.6 dBmV 38.9 dB
Channel 4: -6.4 dBmV 39.0 dB
Channel 5: -6.8 dBmV 39.4 dB
Channel 6: -6.8 dBmV 39.5 dB
Channel 7: -6.5 dBmV 39.8 dB
Channel 8: -6.3 dBmV 39.9 dB

Upstream Channels

Power Level:
Channel 1: 46.5 dBmV
Channel 2: 46.2 dBmV
Channel 3: 47.7 dBmV
Channel 4: 47.2 dBmV

Ezek rendben vannak? :))

Megoldom!! :)

(#66045) adika4444 válasza Marcell2002 (#66044) üzenetére


adika4444
addikt

Vételi érték picit alacsony de amúgy jók az értékek.

üdv, adika4444

(#66046) dptrsk válasza spici (#66041) üzenetére


dptrsk
Topikgazda

Nekem is Távszámla volt/van és kötbér miatti túlfizetésnél is jön a számla 0 forintos befizetendő összeggel!

[ Szerkesztve ]

(#66047) Marcell2002 válasza adika4444 (#66045) üzenetére


Marcell2002
csendes tag

Köszönöm, hát még mindig a 20-helyet 15 mbps-jön, Telekomnak kéne szólni hogy tekerjenek az erősítőn vagy vegyek én erősítőt, bár azt nem szeretnék nagyon venni.

Megoldom!! :)

(#66048) kabelmania27 válasza Marcell2002 (#66044) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Igen, ezek az értékek rendben vannak.

(#66049) xigris


xigris
őstag

Sziasztok! Ma végre bekötötték az új optikát 120/50 egy álom a régi adsl-hez képest :)

(#66050) dptrsk


dptrsk
Topikgazda

Óbudán/máshol másnál is behalt az IPTV?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.