Hirdetés

2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  Star Citizen - OFF topic

Hozzászólások

(#2201) Malibutomi válasza TESCO-Zsömle (#2200) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Vegyel te is hamar egy T2 DD-t

(#2202) TESCO-Zsömle válasza Malibutomi (#2201) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Az lesz, de én esténként nem fogok ráérni...

Hétvégén viszont tolhatjuk, ha ráértek.

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#2203) Menthirist


Menthirist
veterán

Na jó ez instaget lesz :)

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#2204) mrfire


mrfire
őstag

(#32592) Yllgrim
Pedig így megy. Egy modi sem fogja olvasni unalmában az SC topicot.

(#2205) Drenadar válasza mrfire (#2204) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

Most tuti azt fogja hinni hogy én voltam :D pedig amúgy nem... volt már jó párszor arra késztetésem hogy megtegyem de végül nem tettem... de igazából mindegy, poekémon nem közösségbe való :|

(#2206) mrfire válasza Drenadar (#2205) üzenetére


mrfire
őstag

Nincs mit tenni, nem igazán tud beilleszkedni. Szép, hogy ilyen lelkes a játék miatt, nem is mindig mond baromságokat, de át kéne értékelnie, hogy mit hova ír, és jobban odafigyelnie ránk és a közzétett anyagainkra. Látod, most sem nyugszik, hogy 12 órát kapott, rögtön mehetne neki a következő is akár a legutóbbi HSZ-e miatt, csak gondolom már az emberek abba is belefáradtak, hogy jelentsék.

(#2207) Drenadar válasza mrfire (#2206) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

már az elején lehetett látni hogy úgy viselkedik mint egy 10 éves. Hiába kértÜNK (mert nem csak én) tőle bizonyos szabályok betartását... emlékeztek? A tömeges HSZ gyűjtés? Mikor egy percenként írt egy sort? mindig közölte hogy ő így szereti és "kuss" legyen... mint ahogy azt is közölte hogy neki lealacsonyító offtopicot használni, és hogy az is elég ha offba rakja a hülyeségeit... Nem értem Yllgrim miért védi, miért teszi alá a lovat...

(#2208) PhilBrick válasza Drenadar (#2205) üzenetére


PhilBrick
őstag

Én februárban megpróbáltam: az volt a válasz, hogy szerinte annyira nem zavaró. Azóta mások már négyszer sikerrel jártak. :K

(#2209) Szőrös  válasza mrfire (#2206) üzenetére


Szőrös 
veterán

Én még egyszer sem jelentettem de azt hiszem ennek is itt az ideje. Vagy kitalálom hogyan lehet a posztjait eltüntetni - biztos van vmi plugin erre - bár ez meg nem megoldás.

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#2210) Drenadar válasza Szőrös  (#2209) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

én legtöbbször csak simán ignorálom... és ha azt látom hogy mások neki válaszolnak, akkor azt is ignorálom... de ezt a siránkozását hogy kemény 12 óra pihit kapott már nem tudtam ignorálni, pedig csak egy két szót olvastam bele tudat alatt amit írt de már az kiverte... ADblockerrel nem lehetne valahogy megetetni hogy ő egy SPAM? egy reklám? amit nem akarok látni? :D

(#2211) ttamashu válasza Drenadar (#2207) üzenetére


ttamashu
aktív tag

A legutóbbi 12 órásnál én (is) jelentettem, mivel elegem volt. :(((
Ez volt az első jelentésem pedig előszeretettel nézegetem az AMD darázsfészek topicokat/cikkhsz-eket :D

Kértük, erélyesen rászóltunk, semmi nem hat. Úgyhogy szóltam az "óvónéninek".

Ez legalább időlegesen hatott...

(#2209) torz on borz: HSz szűrés témakörét én is körbejártam, ha meg is lehet oldani nem két kattintás, beleraktam 2-3 órát többet nem voltam hajlandó, hisz nem lennék sokkal beljebb, ha az ökörségei után jön 20-30 hsz vita arról amit írt. (Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne javítsátok ki, mert idetéved rnd.újjátékos Őt megtéveszthetne, tehát szükséges, de mocsokmód unalmas.)

Én azt szerettem ebben a fórumban, hogy egy helyen ("egy hírfolyamban") kaptam meg a tényeket linkek, kivonatok formájában, kaptam hozzá véleményeket és találgatásokat. Mindehhez még poénok is csapódtak.

Mostanság viszont a HSz-ek 20%-a egyszerű szemét, Don Quijote harc.

Tea az élet!

(#2212) Drenadar válasza ttamashu (#2211) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

majd talán újra jó lesz... vagy bízom még az SC-s fórumban is :) ha beindulna :)

(#2213) mrfire válasza Drenadar (#2212) üzenetére


mrfire
őstag

Majd ha átrakjuk phpBB-re, de amúgy a hajós témát simán ott is kibeszélhettük volna.. a mi hibánk :D

Az a baj vele, hogy tényleg nehéz követni a HSZ-eket. Bugos néha a kiírás, hogy ki szólt hozzá utoljára, és a feliratkozás meg nem működik... :U Kell az a normális fórum, és ha más nem, akkor veszek hozzá szervert, vagy szívesség alapon intézem.

[ Szerkesztve ]

(#2214) Bibgr0


Bibgr0
aktív tag

Sziasztok, gép hűtés témában segítsetek egy kicsit kérlek.

1. Hűtés
Van egy fractal design xl dobozom, kb 5 éves.

Viszont nagyon ráérősen mozgatja a levegőt és csak a gyári ventilátorok vannak benne. Elől egy 140-es, Hátul egy 140-es és felül egy 180-as ferdén.

Mivel két rekesz van és a PSU mellett alul tartom a merevlemezeket, így az a rész elég meleg, kb 40-42 fokosak a HDD-k és az SSD.

Arra gondoltam, hogy bepakolnék helyettük normális ventilátorokat, de nem tudom, hogy milyet érdemes és hogyan lehet vezérelni őket. Ennyit nem tudok az alaplapra kötni, kell hozzá egy külön vezérlő? Alapból a házhoz járt egy ilyen. 3 ventilátort tud kezelni.

Összesen előre 2x140 és 1x120 megy be, oldalra 1x140 és hátulra 1x140. Azért szeretnék jobb légáramlást, hogy a CPU és VGA hűtése jobb legyen és az egész gép halkabban működhessen. Most még egy asrock + 2500k + vlm xigmatek hűtő és egy 6950 van benne.

2. VGA
A VGA-t szeretném egy átmeneti kártyára cserélni, amivel azért fullHD-ban könnyebben tudok játszani amíg az új csíkszélességű AMD-k be nem futnak. Fury X pumpazajától tartok, sima Fury pedig ár-értékben nem tűnik most jónak. R9 390x kb uaz mint a 390, csak drágábban. R9 390-et néztem, MSI, csak most valamiért felment az ára. Szerintetek jó választás lesz? A 380x-re mondják, hogy VR-hez jobb, de gondolom összességében lassabb lesz mint a 390. Itt is fontos, hogy csendes legyen.

3. CPU + alaplap
Mire lenne jobb váltani szerintetek 2500k-ról? 6600-6700k-ra 1151-en vagy inkább x99 felé keresgéljek?

A cél az lenne, hogy egy oculus-szal menjenek az új játékok jövőre és ismét pár évig ne kelljen a gépen fejlesztgetnem.

Köszi és remélem nem gond az off offja :-D

(#2215) Yllgrim válasza mrfire (#2213) üzenetére


Yllgrim
őstag

Nyugaver csigalom sracok :)

Nem kell tobbet kepzelni oda ahol nincs is semmi, nem kell nekem vedenem Poe-t, megteszi o maganak, de nem is kell szetoltani allandoan, mert igazabol ha jol meggondoljatok nincs is miert. Azert mert o maskeppen kozeliti meg a dolgokat (az most mas kerdes hogy helyesen vagy helytelenul) nem kell mindenkinek raugrania es leoltani, ezzel adjatok ala a lovat. Nem jatszik a jatekkal, nem ismeri a jatek mechanizmusokat, nem ismeri a vilagot sem elegge ezert jar ide informaciot felszivni es a szabad kepzeloerejet kicsit kibontakoztatni. O meg egy nagy baba, mint mi mindnyajan, elvegre ezert jatszunk, gyerekek vagyunk es azok is szeretnenk maradni valamilyen szinten.

Mondjuk mindig a kevesebb, kissebb-ek partjara alltam mar az oviban is, nem azert mert veluk ertettem egyet, csak mindig oket bantottak, igaz ott minden heten panaszkodtak az ovi neninek hogy eppen melyik brigadot vertem meg :U De ez nem tartozik ide, itt nem fogunk verekedni, inkabb ugy mondom, hogy minden csapatba kell egy ilyen a valosagoktol alrugaszkodott velemeny, vagy alapjaiban teves megkozelites, ez egy teljesen jo viszonyitasi pontot adhat a mi elkepzelesunk helyessegerol vagy helytelensegerol, akar adhat vad otleteket is.

Ha ugy fognatok fel, ahogy en szerintem ezeket irja, hogy lelkesen es mosolyogva, akkor ti is kinevetnetek es akkent kezelnetek, egy szinfolt a forumon, egy hang a tomegbol, ez teszi szinesse a kulonbozo csoportokat, tarsadalmakat. Mindenhol vannak ilyenek, es nem kellene elnyomni oket, ha nem tetszik, lepj tul rajta, ha szerinted hulyeseg max tegyel oda egy megjegyzest hogy ez igazabol nem igy mukodik a jatekban (tehetsz oda linket is miert) es lepj tovabb (tudom megvolt, meg nem erdekelte, akkor meg megtanultad a lecket, tobbet nem figyelsz ra, nem segited) :)

Ha nem akar OFF-topikolni, mert kulonckodni akar, vagy szandekosan flood-olni az SC topikot (amire mar volt pelda) ha ignoraljatok, megunja es nem valaszol majd ra.

Ertem azt is hogy a csoport tobbsege szempontjabol "karos" a jelenlete (bar igazabol nem ertem mi lehet karos abban hogy valaki hulyesegeket ir komolytalanul, mert ha meg komolyan vezetne felre embereket azt megertem, de komolytalanaul) es valamilyen formaban szeretnetek megrendszabalyozni, ez nem fog menni, ezert meg kar lenne veglegesen kitiltatni. Foleg ha megnezzuk, sokszor milyen hozzaszolasokat termelunk mi is oda...

Nem kell tulspirazni valamit, ami nincs ott, van topikgazda, ha Zsomle szerint tullott a celon akkor majd o rendezkedik, a torlesi/atmozgatasi jogot tamogatom, ezt ki kellene bulizni a moderatoroknal, es akkor lehetne egy fosodor vonalat "szakmai"-nak hagyni, meg egy almodozos topikot mellerakni, vagy akarmi.

Roviden, amig nem bantott senkit es nem okozott neked kart azert mert mas a velemenye nem kell nekiesni, ignorald, lepj tul rajta (akar 100adjara is), kulonben csak adod ala a lovat.

Peace.

Yll

Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.

(#2216) Nathan Boggs válasza Yllgrim (#2215) üzenetére


Nathan Boggs
senior tag

Egyetértek.

1._Magyar_Kereskedelmi_és_Iparos_Szövetség robertsspaceindustries.com/orgs/HUNS Hel_Taktikai_Támogató_Flotta_CTF robertsspaceindustries.com/orgs/CTF

(#2217) PhilBrick válasza Yllgrim (#2215) üzenetére


PhilBrick
őstag

"max tegyel oda egy megjegyzest hogy ez igazabol nem igy mukodik a jatekban (tehetsz oda linket is miert) es lepj tovabb (tudom megvolt, meg nem erdekelte, akkor meg megtanultad a lecket, tobbet nem figyelsz ra, nem segited)"
Ééén tanuljam meg a leckét?! :C

(#2218) Drenadar válasza Yllgrim (#2215) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

Én úgy lépek tovább hogy teljesen figyelmen kívül hagyom. Már rég elhagytuk azt az egészséges határt vele kapcsolatban, hogy kijavítgassuk a kis álomvilágát, hogy mi hogy fog működni. Ha érdekli hogy van igazából majd utána olvas... ennyi.

(#2219) Yllgrim válasza Bibgr0 (#2214) üzenetére


Yllgrim
őstag

Csao, ennek szentelek egy kulon topikot hogy ne vesszen el a tobbi kozott :)

1. A fractal ventik kicsit lightosan fujkaljak a levegot de legalabb nem hangosak, elolre fer ketto neked, meg oldalra is egy a gyari leiras alapjan, belulrol jo lenne latni hogy nez ki a dzsungel, lehet azert nem tudja attolni a levegot rendesen es ezert melegszik. vezerlonek lehet nezni hardver apron hasnzlat venti vezerloket, a jobbakkra meg tudsz Y splittereket tenni, es akkor mindjart 2x annyi venti mehet, bar neked igazabol 4-5 ventirol lenne szo.

A hazon belul fontos lenne hogy minel jobban tudjon jarni a levego, a VGA ne alljon a legaram utjaba, meg a CPU bordaja se legyen teljesen zavaro, kabeleket is el kellene rejteni amennyire lehet.

Elolre tegyel be 3 ventit, felul hatul meg el tudjak szivni a meleget es kialakulna agy jo kis aramlas, alulrol sajnos nem tudod tolni, egy a PSU-t kellene ugy forgatnod hogy ne a HDD-k iranyaba fujja a levegot ha megoldhato.

Akasa, Noiseblocker, Gentle Typhoon, Phanteks egyes modelljei jok, de erdemes szetnezni, vannak itt szakik, ok tudnak segiteni.

2. 390-es remek kartya, AMD ki tudja mennyit fog csuszni a kov generacioval, 380X meg nem nagyon van, de par honap es lehet, en vennek egy 390-est, es majd a kov generaciot ha mar kaphato es bealltak az arak. Ezek is hosszu kartyak, kerdes befer-e majd.

3. 4xxx-es sorozat, ott eldontod hogy I5 vagy I7, en 4790K-val adom neki, ez teljesen rendben van es jo par evig eleg lesz, Skylake is, kollegam most rakja ossze, egybol DDR4-re mehetsz meg az uj ficsoroket is hasznalhatod, az is ki fog szolgalni jo par evig.

Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.

(#2220) Yllgrim válasza PhilBrick (#2217) üzenetére


Yllgrim
őstag

Mondhatom azt is hogy levontad a megfelelo kovetkeztetest :) Amugy ne gondold hogy csak neki van meg tanulni valoja, nekunk is, nekem is :) Van hogy belatom hogy nincs ertelme tovabb es az addigi allaspontomat atgondolva uj allaspontra kenyszerulok. Igen, van ilyen. :U De nem azert mert az indokaim mar nem helyesek, hanem mert a vitapartnerem annyira fakocka :) Legyintek es megyek tovabb, rahagyom, volt mar hogy lerantottak a szintjukre emberek es legyoztek a rutinjukkal :B

[ Szerkesztve ]

Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.

(#2221) Malibutomi


Malibutomi
nagyúr

140-es ventibol a TY-140(es alfajai) a nyero, jol fuj csendes, es olcso

(#2222) PhilBrick válasza Yllgrim (#2220) üzenetére


PhilBrick
őstag

Egy 10 éves mentalitásával rendelkező entitást én nem nevezek vitapartnernek.
Nem vitatkozni akarok pokémonnal, hanem nevelni!

üvözlettel, Don Quijote

(#2223) Yllgrim válasza PhilBrick (#2222) üzenetére


Yllgrim
őstag

En azt sem, nem az en dolgom, ha 10-evesek, ajanlom a legjobbtol a legjobban, Janus Korczak, van egy film is rola, lengyel, olvasgass a filofoziajarol, hogyan tanitott, mennyire imadtak a gyerekek es mit meg nem tett ertuk. Tanulsagos, ma mar keves ilyen elhivatott tanarember van sajnos, pedig nagyon nagy igeny lenne ra...

Olyan megkozelitese volt az oktatas teren ami egyedulallo volt akkor is, egeszen gyerek kozpontu, modern es zsenialis. Amikor az egyetemen lehetett valasztani, kapasbol erre mentem, minden mas hozza kepest lopikula, rideg es szanalmas, Makarenko meg a porosz modszer is egy nulla, de sorolhatnam.

[ Szerkesztve ]

Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.

(#2224) Bibgr0 válasza Yllgrim (#2219) üzenetére


Bibgr0
aktív tag

1. Hűtés
Köszi Yllgrim, feltöltök majd pár képet a belsőről. Amennyire tudtam azért elrendezgettem a dolgokat, de lehet, hogy lesz ötletetek.

A PSU alulról szívja a levegőt és hátra fújja ki és gondolom, hogy ha elölről kap egy befújást a merevlemezeken át, akkor hűvösebb lesz az alsó rekesz.

Malibutomi, házhűtés. Köszi! Megnéztem a Thermalright oldalát és ezeket találtam 140-re. Itthon a Merlinben látom őket és 3300 darabja. Ez designban is egyezik. Fekete-fehér.
Ezeket rá tudom kötni arra tekerős vezérlőre amit a fractal design adott vagy menjenek inkább az alaplapra?
120-asra van ötletetek?

2. VGA
Akkor a 390-nél már csak várni kell egy kicsit, hogy újra 120e körül legyen az MSI és megveszem.

3. CPU+lap
A mostani Z68 lap és 2500k csere lenne. Ezért gondoltam, hogy inkább Skylake, ha már úgyis platformot váltok.

És plusz egy kérdés: 60Gb-os SSD-t cserélek majd nagyobbra. Samsung Evo vagy Pro szerintetek jó választás? A Pro-t jól érzem, hogy otthonra felesleges?

(#2225) ttamashu válasza Yllgrim (#2223) üzenetére


ttamashu
aktív tag

Én viszont még csak nem is nevelni jövök, hanem informálódni és jól érezni magam.

A HSz-eidben azt sugallod, hogy nekünk kell hozzá idomulnunk, eltűrnünk. Viszont ez nem az a hely, egy közösség nem így működik. Mindenki igazodik a nagy egészhez, erre viszont Ő nem mutat hajlandóságot.

Minden közösség szabályokon alapszik, ahogy ez is. Aki sorozatosan, szándékosan (mitöbb heccből) áthágja ezen szabályokat, annak nincs helye a közösségben. Ezt viszont nekem nincs tisztem eldönteni, erre vannak a moderátorok, hogy helyes mederben tartsák a társalgást. Még csak nem is arra, hogy klitiltsanak valakit, ahogy jelen esetben sem ez történt, először figyelmeztették, moderálták a posztjait, majd többedszerre való figyelmeztetés után jöttek a szankciók.

Nem futok én se szíre-szóra értük, nagyfiú vagyok megoldom a problémáim (ez volt az első hsz-em modi topicban és remélem az utolsó :) ). Még csak nem is szeretném, hogy POE eltűnjön a topicból, azt szeretném, ha visszafogná destruktív énjét. Azért hogy MINDENKI (beleértve engem is) jól érezzük magát itt!

Tea az élet!

(#2226) Yllgrim válasza ttamashu (#2225) üzenetére


Yllgrim
őstag

Hat akkor ket lehetoseg van, vagy en mondtam el rosszul vagy Te ertettel felre :) Mindegy, abban egyetertunk hogy nem egy emberhez igazodik a kozosseg, hanem a kozosseg szabalyaihoz az emberek, ez igy mar jobb. Nem sugallom hogy igazodjunk hozza, azt mondom, hogy fogadd el hogy o ilyen, es dontsd el hogy reagalsz ra vagy sem, Mi majd igazodunk egymashoz es jol erezzuk magunkat, mert hat ez a lenyeg.

Mondjuk en meg nem lattam a kozosseg szabalyait, tehat en is csak ugy nagy altalanossagban tol-ig ezek (nem a PH szabalyokrol beszelek, hanem az SC.hu kozosseg szabalyairol :) )

Szoval nagy altalanossagban jol mukodunk, a tobbit meg kezelni tudni kell, vagy nem foglalkozni vele.

Ha en sugallni akarok valamit amugy is, en mondom, nem kerulegetem sosem ;)

Szerk: nekem a modik olyanok mint a cenzura, nem szeretem. Raadasul az en esetemben siman figyelmeztettek, masok eseteben meg szarnak ra, szoval hagyjuk ezt a reszet :)

[ Szerkesztve ]

Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.

(#2227) Yllgrim válasza Bibgr0 (#2224) üzenetére


Yllgrim
őstag

Majd Menthirist elmagyarazza hogy miert jo szerinte a Samsung, Evo-m van, nincs vele gond, a Pro-nak van hosszabb garija, meg picit gyorsabb.

Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.

(#2228) Drenadar válasza Yllgrim (#2227) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

én prot vettem teljességgel felesleges... persze mondhatom hogy szuper és tökéletes :)
de a következő nem pro lesz... sőt remélem hogy addig az m.2-es ára lejjebb megy, de úgy se fog... kellene még egy ssd az SCnek :D meg egy nagy HDD, és ennyi volt :)

(#2229) Yllgrim válasza Drenadar (#2228) üzenetére


Yllgrim
őstag

Majd megnezem jovore, hogy PCI-E vagy m.2 a gyorsabb, akkora jon par uj termek is, most mar van egy rakat SSD-m, igazabol a fele uresen all mert lusta vagyok rendeltetes szeruen megtolteni :) Soon :)

Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.

(#2230) Drenadar válasza Yllgrim (#2229) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

nekem csak azért szimpatikus az m.2 mert akkor nincs +1 kábel a kábeldzsungelben...

ha lenne értelmes áron pci ssd akkor olyat vennék :) Gyűlölöm ezt a sok szar kábelt és nem tudom rendesen elrendezni hogy rend legyen... :|

Tehát szívem szerint szereznék egy alaplapi SSD-t egy fél gigásat, és a 2 HDDm lecserélném egy nagyra...

(#2231) TESCO-Zsömle válasza Yllgrim (#2226) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Pedig első körben ott vannak a PH szabályai, amit regisztrációkor mindenki elfogadott. A moderátorok se azért szankcionálnak, mert valaki beírja nekik, hogy ezt és ezt kéne, hanem mert szabálysértés történt. Méghozzá sorozatosan. A modker topic nem egy besúgó-rendszer, csupán segíti az amúgy kevés számú moderátornak az amúgy irdatlan nagy számú topic rendbetartását. Erre találták ki a topicgazda rendszert is, hogy ezen feladatok egy részét levegyék, levegyük az amúgy is túlterhelt moderátorok válláról.

Például -mint látható- ezentúl a TIR és az oldalsáv frissítéséhez se kell moderátort keresni, magam is meg tudom csinálni. Illetve az OFF-on kívül mindennemű szabálysértő HSZ-t jogomban áll (és kötelességem is) törölni. Ugyanúgy számon kérhető vagyok, mint bárki más. A moderátorokkal is lehet vitatkozni, lehet tiltakozni, amíg ez kulturált hangnemben történik, nem fogják leharapni senki fejét.

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#2232) Menthirist


Menthirist
veterán

Nah hogy egy kicsi offot is csepegtessek az off topicba: :D
Belaktam a Define S-t.
Galéria (nem időrendben)

Egyelőre még nem tudtak nekem harmadik F14 PWM-et szerezni előre, így bennmaradt a Fractal Design fehér ventije, de majd ahelyett is F14 kerül. Hátul maradt az eredeti fractal design venti, mert a scythe slipstream-em sem pwm-es, így most minden pwm elvileg a házban :)

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#2233) Yllgrim válasza Menthirist (#2232) üzenetére


Yllgrim
őstag

:C Szep, kicsi de jatekos :) Az a hatso resze a vinyoknak az nagyon jo otlet, ott elfernek es ott hangoskodhatnak, alig hallani, viszont az a cpu borda az nem er hozza a VGA-hoz? Nehogy osszezarjon at par aramkort amit nem kellene :)

szerk: ebbe milyen fasza kis vizet lehetne rakni... Jo a szerelhetosege, kabeleket is el lehet rejteni, nem rossz :)

[ Szerkesztve ]

Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.

(#2234) Menthirist válasza Yllgrim (#2233) üzenetére


Menthirist
veterán

dehogy ér hozzá. Még egy komplett pci-e 1x port van a kettő között.

Amúgy korrekt, a szerelhetősége meg változékony, volt amit öröm volt szerelni rajta, másokat meg nem :) Eleinte minden szép és boldogság, de amikor az ötödik sata kábelt vezeted, meg a tápodból is megpróbálsz mindegyiknek áramot adni. Nem vagyok teljesen elégedett amúgy most az egésszel, van valami mély morajlás, amit még nem tudtam pontosan kitalálni hogy miből is jön. Kicsit fejfájdító. Ha az oldalfal nincs fenn, akkor nem igazán vettem észre, de a plexi sem rezonál... Nézegetem még mi lehet. Esetleg túl nagy a belső nyomás és túlpörgeti a hátsó ventit.

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#2235) Drenadar válasza Menthirist (#2234) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

mennyi volt ez a ház? Egy ilyenben talán már én is elférnék... :| Most azt nézem hogy lehet hogy az a kompakt víz se fog egyszerűen elférni nálam ami nem 240mm csak 120... :|

Az a kaszás cpu hűtő az nagyon nagy :| nah ezért nézem én ezeket a vizeket...

(#2236) Yllgrim válasza Menthirist (#2234) üzenetére


Yllgrim
őstag

Igen, az elso kepek egyiken latszik, mas szogbol mar olyan mintha ra lenne tolva :)

Nalam is van valami ami indulaskor egy percig kb "kerepel" de halk es elmulik uh most nem kutatom ki melyik az, mar csak a fenyekkel kellene kezdenem valami, mondjuk beszerelni :) Lehet nekiallok, aztan meg telepitgetek par dolgot, mostanaban Crysis 3-aztam, leraktam High-ra uh most mar kitolja 50-60 FPSel, viszont meg igy is valami frenetikusan reszletes.

Kabelek azok kaki dolgok, bar nalam tobb hely van azokat elrejteni, most neztem hogy a vinyomat en is el tudnam tenni hatra, csak akkor mit teszek elore? :)

Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.

(#2237) Nathan Boggs


Nathan Boggs
senior tag

(#2232) Menthirist: Menő lett a ház, bár nem értek hozzá, de jól néz ki :) Az utolsó képen valami tükröződik a plexin, vagy valamivel el van takarva a belseje?

Na, gyorsan átrágtam magam az eddigi rendszerleírásokon, hogy végre megírhassam az előtörténetet... vagy legalább elkezdhessem :D Úgyhogy megvan a nyertes szülőrendszer, bolygó és város :D

[ Szerkesztve ]

1._Magyar_Kereskedelmi_és_Iparos_Szövetség robertsspaceindustries.com/orgs/HUNS Hel_Taktikai_Támogató_Flotta_CTF robertsspaceindustries.com/orgs/CTF

(#2238) Menthirist válasza Drenadar (#2235) üzenetére


Menthirist
veterán

hivatalosan 28-30 körül lenne boltban, ha lehetne kapni. Én a német ebay-ről rendeltem meg, postával kb 40-ben volt.

amúgy valami nincs rendben az F14-esemmel (vagy a házzal), mert hangos. Mármint az adja a fájú-búgó hangot. érdekes, az előző házban nem tűnt fel hogy hangos lenne, ebben pedig, különösen amint felkattintom elé a légszűrőt, elég bántó szélzajt ad.

Az ashura meg még nem is különösebben nagy (magas, de vékony). A kompakt hűtők a proci részén lehet hogy nem ekkorák, de cserébe a radiátor és a pumpa nem kicsi, és extra hangot is ad.

Nathan Boggs: az utolsó képen még a be nem lakott ház volt, és a nejlon is rajta volt a plexin elől-hátul.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#2239) Drenadar válasza Menthirist (#2238) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

engem aztán nem zavar a hang, teljesen hangtalan nem lesz a gépem sose úgy sem...

de annak azért brutál hangja van mikor már nagyon szenved a cpu és felpörög... de lehet nem is az intel hűtő pörög fel hanem a vga hűtője... ami azért fura mert az tök jó alig 60 fok fölé szokott menni picivel...

a megfelelő topicba nem mondtak erre semmit itt is felteszem...

adott a cpu > 100fokos.
adott a vga > 65 fok körül.

a cpu intel hűtőjének bordáját simán meg tudom fogni épphogy meleg.
a vga heat pipe-ja meg kiba forró... ez így normális?vagy csak ennyire gagyi az intelen lévő borda hogy 100 fokból kb 30 fokot közvetít??

40-et most nem költenék dobozra :( de kicsit most sajnálom hogy akkor nem jártam jobban körbe a ház kérdést... persze egy shinobi xl is jó lenne

[ Szerkesztve ]

(#2240) Yllgrim válasza Drenadar (#2239) üzenetére


Yllgrim
őstag

2-3 honapja hirdettem a Fractal hazamat :U Talan ide is beszurtam :)

Mivel hutod a CPU-t, milyen pasztaval kened es milyen a legaramlas a hazban, a VGA 65 fok idle alatt az lehet sok picit, lojj egy kepet es told be az infokat. Biosban mennyi V-t adsz a procinak, az is felloheti az egekbe am.

Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.

(#2241) Menthirist


Menthirist
veterán

nah valami kavarodás lehet, mivel a gyári Fractal Design GP-14-ek nem pwm-esek, ugyanakkor hangtalanok, míg egy sorba kötöttem őket az F14-ekkel, amik ezáltal feszt haladni akartak, azok meg hangosak. Lehet hogy rendelek simán még két GP-14-et, mert kellően halkak. Vagy csak egyet, a hátul lévőt előre teszem (így lesz elől három), hátra meg megy az egyik F14, hátha ott már tud viselkedni :)

Amúgy felemásak az érzéseim ezzel a Define S-sel. Egyrészt jól néz ki, jók hátul a kábelmanagement cuccok, ugyanakkor marha könnyen karcolódik, és az első panel amire a 14-eseket lehet szerelni, papíralumínium. Ott ahol rácsavartam a ventit, már nincs festék -.-
A 690 III-hoz képest is van jó és rossz tulajdonsága. Egyrészt jó hogy 3 venti mehet előre, nincs benne optikai meghajtónak fenntartott terület, és ezzel a 3 hdd 2 ssd kombóval is el lehet lenni. a tépőzáras kábelrendezés remek, de még a vinyórögzítő megoldás is. Ugyanakkor fenn nincs porszűrő (de legalább azok a panelok amik ott vannak, és a vinyó oldali oldalfal hangszigetelt). Mivel viszont fenn rácsozat van, így fentről nem lehet besegíteni a prociventi körüli matatásba.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#2242) Drenadar válasza Yllgrim (#2240) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

ki beszélt idle-ről? :D terhelés alatt :) jó majd leírom megint hogy mi van :D

(#2243) Yllgrim válasza Drenadar (#2242) üzenetére


Yllgrim
őstag

Akkor is sok :) Kap eleg levegot, feszultsegek jol vannak-e beallitva, paszta milyen, mikor kented? :)

Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.

(#2244) Drenadar válasza Yllgrim (#2243) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

a 60 fok sok terhelve? menjé már! hát hol nem szarom le a VGA hőfokát? a cpu jobban zavar, de az is leszabályozza magát, 100foknál sose melegebb :D :D :D

(veszek rá egy normális hűtőt, normális pasztát és majd meglátod hogy úgy is rohadt meleg lesz)

enermaxból egy 120-asat kellene keresnem... csak ciki mert kb minden olyan boltból elfogytak ahol én megfordulok.

(#2245) Yllgrim válasza Drenadar (#2244) üzenetére


Yllgrim
őstag

A VGA terhelve 60-65 az jo, CPU 100 az rossz :) Elso korben probald meg ujrapasztazni, es megoldani a rendes levego aramlast ra, az sokat segithet. BIOS-ban mennyi feszkokat kap a CPU?

Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.

(#2246) Menthirist


Menthirist
veterán

nah mára befejeztem a variálgatást. Az F14-ek kikerültek a házból, hátulról előre került a GP-14, így most két gp-14 és egy Pure Wings 2 van elől, egy Pure Wings 2 hátul. Egyik venti sem pwm-es.

újabb pro-kontra a házzal kapcsolatban:

Pro: jók ezek a nem kieső csavarral záródó oldalfalak (tehát úgy van kialakítva, hogy kicsavarhatod és elenged a rögzítés, de az odalfalból nem szedhető ki a csavar)

Kontra: a ház nettó közveszélyes. A sok éles él és sarok miatt konkrétan ha nincs 4-5 vérző sebem, egy sem. A CM690-be úgy be tudtam pakolni, hogy semmim sem vérzett. Mára ennyi, most így minden venti pörög (nem akartam hogy csak egy pörögjön elől), és elég csendes.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#2247) Drenadar válasza Yllgrim (#2245) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

1V körül kap a CPU. (AUTO - de nem ad neki sokat... nekem úgy rémlik hogy a régi Q9450-esem ilyen 1,2V körül kapott ez meg jóval kevesebbet... meg kellene nézni mi az a legkevesebb v amivel még stabil, de nincs kedvem hozzá lusta vagyok és túl részletes a lap beállítása)

vagy a paszta nem jó, vagy a CPUBÓL hiányzik a paszta, vagy rossz a hőmérő...
vagy a gyári intel hűtő is lehet selejtes :)

(#2248) Yllgrim


Yllgrim
őstag

Errol csinalnal egy kepet par szogbol hogy latszodjon az egesz? Alapon a kavedaralo is eleg kell legyen, de nagyon ugy nez ki nem kap eleg levegot, nem fuj ra semmi huvos levegot, nalam is volt ilyen rossz elrendezes miatt, a VGA elfogja a huvos levegot, csak meleg allo levegot kap, ami egy helyben van es nem tud lehulni, felulre is tehetnel ventiket hogy onnan szivjanak es eroltessenek valami legaramlast, vagy egy AIO es a meleget ki is fujna egybol fent.

Dobj par kepet majd vmikor :)

Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.

(#2249) Drenadar válasza Yllgrim (#2248) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

most alul van egy venti ami fúj levegőt felfele, a cpu mellett van egy venti ami szívja ki a levegőt ugye hátul, fentre tervezek kettőt csak azzal meg akarom várni az új hűtőt, mert akkor a kis radi fent lesz (feltéve ha elfér a ramoktól. ha nem fér el, akkor hátul lesz és akkor fent lesz kettő venti....

(#2250) Gróf... válasza Menthirist (#2246) üzenetére


Gróf...
aktív tag

Dehát nincs is házban semmi, amibe beleakadj!?!!?! :)

Ettől eltekintve, nem túl meggyőző ez a ház. Mondjuk nekem mindegyik csalódás volt valamilyen szinten, amit eddig birtokoltam.

A zaj kérdést megoldotta a ventilátor cserebere? Szerintem az a három HDD sem tud kimaradni a zajkeltésből, főleg ha összegerjednek. Én is jártam már így. Azóta igyekszem max egyet rendszeresíteni a gépben. De én nem is folytatok "Gyűjtögető" életmódot!!! :)

Drenadar!
Az a 60 fok álomszerű! Viszont olyanról nem is hallottam, hogy egy CPU üzemszerűen elérje a 100-at! Valami ott nagyon nem kerek. Vagy az adat hamis, vagy valami rosszabb. Nincs véletlenül HWINFO-d? Talán fényt lehetne deríteni vele a turpisságra! A 4690K ráadásul egy "javított" változat, aminél jobban odafigyeltek a pasztázásra. Nekem egy 4770K van, ("TERMÉSZETESEN" skalpolt!) ami még az ótvar pasztával sem ment 85 fölé. (arra nem emlékszem, hogy próbáltam volna a gyári hűtővel) Most Aidával 54 fokig tudtam feltornászni. (4300/1.3volt/ "RENDES" hűtő)
Szóval, nem a riogatás végett, de ha az a CPU nem mostanában kezdett el hisztizni, akkor remélem megvan a számlája!?!?!?

Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  Star Citizen - OFF topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.