Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2705) J.K.F.


J.K.F.
tag

A módosított firmware-t használókhoz lenne olyan kérdésem, hogy abban milyen gyakran frissülnek a DMT Tool-lal is lekérdezhető információk (pl: adslctl info --SNR)?

Az eredeti firmware-hez barkácsolt saját lekérdező/naplózó programocskám tesztelésekor tűnt fel ugyanis, hogy annál hiába kérdezem le 5 másodpercenként az adatokat, az SNR/tone diagram alakja csak 3-4 lekérdezésenként változik, ennek megfelelően pedig az ezeket a változásokat szummázó "Overall SNR/tone fluctuation" grafikonon is csak 3-4 lekérdezésenként (tehát 15-20 másodpercenként) történik változás. Lásd a lenti ábrán, különösen jól látszik a pirossal bekarikázott tüskénél.

Rá is szálltam a témára és leteszteltem, mit történik, ha csak az SNR táblázatot kérdezem le, de másodpercenként (még épp belefért az SNR táblázat lekérése 1 másodpercbe). Az eredmény az lett, hogy 17-18 másodpercenként változtak az adatok, és egy 10 perces vizsgálat alatt szinte századmásodpercre pontosan 17.5sec jött ki "adatfrissülési periódusként". Ha viszont ez így van, akkor nincs is értelme 5 másodpercenként lekérdezni a modemet, a 15 másodperces adatgyűjtés szinte tökéletes: minden 7 mérésből 6 különböző értéket fog tartalmazni, csak 1 ismétlődés lesz.

Érdekelne viszont (hogy visszakanyarodjak az első mondatomhoz), hogy vajon a módosított firmware-ben is csak ilyen ritkán frissülnek a táblázatok (tehát a frissülési gyakoriságra nincs hatással a módosítás), vagy ennél gyakrabban (ne adj' Isten ritkábban).

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.