Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2660) KRM


KRM
csendes tag

Sziasztok!

Van egy kis problémám, nem mondom, hogy eget rengető, de néha idegesítő.
Augusztus óta Netmania S-es netem lett, előtte B-telnél voltunk (Enternet örökség) 5megával.
DSL-321B modem az itt ajánlott firmware-rel (semmit nem állítgattam át, mert jók az értékek), TL-WL741ND router Openwrt-vel. Már jó ideje használom ezt a párost és nagyon bevált, bár a modemre szeptemberben szuszakoltam rá a cuccot, nem mintha előtte lett volna a gyárival gondom.
Szóval a helyzet az, hogy amióta Netmániás vagyok, ritkán, de megszakad a net. Gyanítom, hogy nővérem Xperia Mini Pro-ja miatt, de régebben mintha nem lett volna ilyen.
A dslam kb 1km-re van tőlünk és mindig is stabil volt a kapcsolat.
3 gép van a családban, 2 laptop (windows xp), meg az én asztalim (Ubuntu, néha a társai is), + a nyomorék Xperia.
Gondolom a szerelő valamit buherált a központban, mert amikor jött bekötni, akkor 2x is elment oda és az is benne lehet a pakliban. De azért gyanús az Xperia, mert amikor tesóm itthon van és épp fut nálam torrent pár kapcsolattal, és anyám is gépnél van, tesóm is gépnél + a telefon akkor szakad, rögtön állítok is le mindent nálam, hogy csökkentsem a terhelést. De, ha meg nincs itthon tesóm és nálam volt, hogy 40 torrent is kapcsolatban volt, akkor vígan elvoltunk anyámmal ketten.
Nem kizárt, hogy a dslam-ban lett átdugva a cucc és gyönge?
Mondjuk nem tudok egyikkel sem mit kezdeni, mert tesóm telója garis és finnyás rá, bár én kidobnám, mert 1x megcsináltam neki jól még az elején, de nem ért hozzá és folyton nyavalyog miatta.
A T-seknek meg gondolom hiába mondanám, hogy alkossanak valamit vele.
Csak jó lenne tudnom ezeket, ha zaklatnak, meg panaszkodnak itthon, akkor tudjak mit mondani megfelelő érvekkel :D
Amikor élt még a HD2-m azon az Android vígan pörgött és nem volt tőle tetű a net.
Openwrt-t is már cserélgettem, eleinte a 12.09 volt rajta, és egy jó ideje a Barrier Breaker futkos Luci nélkül, viszont Qos-sel.

Ja ez a másik, nem ide tartozik, de nem akarok máshova is irogatni, hogy ha 1x a Qos rendesen be van állítva, és minden gépre annyit oszt épp amennyit kell, akkor hogy hogy az Xperia szarik rá és lefoglalja az egész routert? Még kábelen sem nagyon tudok mit csinálni, de látom, hogy a wifi led meg majd kiugrik.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.