Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2515) dchard válasza tegyebek (#2510) üzenetére


dchard
veterán

A teljesség igénye nélkül néhány pontosítás:

"Ha a fűrészfogszerű zaj még az új érpáron is jelen van a képen"

A zaj karakterisztikáját maximum szkóppal lehetne megállapítani, ezekből az adatokból semmiképpen. Egyébként inkább mondanám impulzus-szerűnek, mivel baromi sok a javítható RS hiba. Valószínűleg a magas ID miatt javítható.

"Nem gondoltam, hogy van olyan szerelő, aki 6-7 dB-t állít be egy ilyen vonalon"

A szerelő semmit nem állít be, de főleg nem az SNR margint. Ezek előre meghatározott központi profilok.

"és mind a DSLAM eszköz, és a modem(közösen) alapból, mind az új "DSM"(amit még mindig nem értem, hogy hogy működik) ilyen buta, hogy egy ilyen vonal 6-7 dB marginnal működhet"

A modem és a DSLAM nem egyeznek meg semmiben, itt alá-fölérendeltségi viszony van. A modem többé kevésbé azt cisnálja amit a DSLAM mond. Tehát ha a DSLAM porton 10dB a DS margin akkor annyi lesz (hacsak az én szoftveremmel másra nem kényszertjük a modemet). A DSM-mel a probléma a következő: amikor problémát érzékel, akkor nem a sebességet kéne fixen visszavenni, hanem a taget margint emelni. EZ azért is lenne jó, mert ezt még felül lehetne bírálni a modem beállításával, viszont ezzel szemben most a sebességet lockolják, ezért nem változik semmi ha az SNR margint álítjuk. Illetve ez nem igaz, mivel tovább lassítani tudjuk a vonalat (csak hát ki akar ilyet).

"Ezt értettem eddig is, de SNR lock alatt a nem DSM általi, nem automatikus, de kizárólag az SNR margint érintő SNR lockot értettem"

A DSM előtt semmi nem volt, a modemek a portsebesség és a target SNR margin alapján álltak be. Csak kellett hozzá némi idő, amíg lettek olyan modemek amikben állítani lehetett a DS margint. Ez sosem volt "lock" csak régebben nem tudtuk mivel és hogyan kell csinálni. A DSM pedig nem az SNR margint változtatja meg ahogyan korábban kifejtettem, hanem egyszerűen lekorlátozza a portsebességet.

"Az átkábelezést(földelt, árnyékolt, összekötve a földet, árnyékolást, minden kábel minden kötésén) meg nem akartam 25-ször leírni, ha nem veszik figyelembe."

Pedig itt valószínűleg ez lesz a maximum amit tenni lehet. Ha a padlástérben találunk földelőszálat és/vagy nem használt érpárat, akkor SFTP-vel lejövünk rögtön a modemig, fent a földelőszálat és az összes nem használt eret közösítjük, lent ugyanezt megtesszük és földeljük őket. A kötéseket forrasztással fixáljuk. Ha ez nem segít, akkor feljebb van probléma (oxidált kötés, hibás kötés, beázás, mikro szakadás stb.).

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.