Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [kyrabaybee:] :L (téma lezárva)

Hozzászólások

(#21735) Geri Bátyó


Geri Bátyó
őstag

Mindig én etessem a birodalmat? Pedig van jónéhány tehetséges szakács rajtam kívül is! :K

Így kénytelenek lesztek megint az én főztömet enni! ;]

A sonkából lekanyarítok egy jókora darabot és felrakom főni, mégpedig hagymával, fokhagymával, borssal és babérlevéllel. Amikor megpuhult, kiveszem a főzőléből és berakom egy elektromos grillbe, vagy grillfunkciós sütőbe, hogy a külseje kissé megpiruljon (valószínűleg egy grillezős mikró is megfelel).
Köretnek pirított burgonya lesz. A felkockázott krumplit félig megfőzöm, majd egy kevés olajon jól megpirítom. Kívül ropogós, belül puha, pont, mint a sonka.
A petrezselyemből egy pestót készítek. Jókora adag petrezselymet fokhagymával, sóval, borssal, szárazon pirított dióval, parmezánnal és olivaolajjal összeturmixolok, hogy jó sűrű szószt kapjak.
A paradicsomból egy egyszerű (és szintén olaszos beütésű) saláta lesz. Felkarikázom a paradicsomot, sózom, borsozom, valamint szórok rá egy kevés zúzott fokhagymát és meglocsolom ezt is olivaolajjal.

Tálaláskor egy jókora kupac pirított burgonyát teszek a tányérra, erre kerül egy vastag szelet főtt, pirított sonka, amit meglocsolok egy jó adag pestoval és mellé külön tányérban oda kerül a paradicsomsaláta.

Jó étvágyat!

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [kyrabaybee:] :L (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.