Mindig én etessem a birodalmat? Pedig van jónéhány tehetséges szakács rajtam kívül is!
Így kénytelenek lesztek megint az én főztömet enni!
A sonkából lekanyarítok egy jókora darabot és felrakom főni, mégpedig hagymával, fokhagymával, borssal és babérlevéllel. Amikor megpuhult, kiveszem a főzőléből és berakom egy elektromos grillbe, vagy grillfunkciós sütőbe, hogy a külseje kissé megpiruljon (valószínűleg egy grillezős mikró is megfelel).
Köretnek pirított burgonya lesz. A felkockázott krumplit félig megfőzöm, majd egy kevés olajon jól megpirítom. Kívül ropogós, belül puha, pont, mint a sonka.
A petrezselyemből egy pestót készítek. Jókora adag petrezselymet fokhagymával, sóval, borssal, szárazon pirított dióval, parmezánnal és olivaolajjal összeturmixolok, hogy jó sűrű szószt kapjak.
A paradicsomból egy egyszerű (és szintén olaszos beütésű) saláta lesz. Felkarikázom a paradicsomot, sózom, borsozom, valamint szórok rá egy kevés zúzott fokhagymát és meglocsolom ezt is olivaolajjal.
Tálaláskor egy jókora kupac pirított burgonyát teszek a tányérra, erre kerül egy vastag szelet főtt, pirított sonka, amit meglocsolok egy jó adag pestoval és mellé külön tányérban oda kerül a paradicsomsaláta.
Jó étvágyat!
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)