Nekem meg bélszín, szívesen adom.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
(#21601) Vakegérke válasza Geri Bátyó (#21600) üzenetére
Nekem meg bélszín, szívesen adom.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
(#21602) Geri Bátyó válasza Vakegérke (#21601) üzenetére
(#21603) geprombolo válasza Geri Bátyó (#21600) üzenetére
Hű, hogy ez milyen finom tud lenni! Székelyföldön hiripnek nevezik, nagyon szeretem a gombatokányt hiripből, meg rókagombából.
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
(#21604) Geri Bátyó válasza geprombolo (#21603) üzenetére
Én amikor először ettem vargányát, apám csinálta. Betekerte a gombát szalonnába és nyársra fűzte hagymával, kolbásszal és paprikával. Lehettem talán 7 éves, de azóta sem ettem ennél finomabbat!
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
Na, hogy cifrázzuk, legyen a mai vacsiban tarkabab is.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
(#21606) Geri Bátyó válasza Vakegérke (#21605) üzenetére
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!
Ez hogyan jutott az eszedbe???? Szívassuk a szakácsot?
Na, de megoldom ezt is, hacsak nem főz valaki más!
Minden esetre itt van egy kis rukkola! (Tudom, hogy úgy néz ki, mint a gyermekláncfű, alias pitypang, de ez nem az!)
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
(#21607) Vakegérke válasza Geri Bátyó (#21606) üzenetére
A (tarka)bab minden eddigi összetevővel harmonizál, legalábbis szerintem.
Nem az a poén, hogy bebiflázott recept alapján főzünk, hanem ha alkotunk valami fincsit, ha fura is elsőre.
Na, szerintem itt az ideje, hogy vöröshagyma is legyen az asztalon.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
(#21608) Geri Bátyó válasza Vakegérke (#21607) üzenetére
Ki mondta, hogy bebiflázott receptek alapján főzök? (Igaz, volt már rá példa, de az véletlen volt, nem tudom befolyásolni az hozzávalókat.)
Az összetevőkből volt egy elképzelésem, de a bab nem passzolt hozzá (azóta már kitaláltam, hogy mit kellene vele kezdeni), de pont azt mondtam, hogy nem probléma!
A hagyma viszont nagyon is kell! Talán még tejszín.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
Na, ez a hír teljesen ide passzol! Zseniális!
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
(#21610) geprombolo válasza Geri Bátyó (#21608) üzenetére
Mindjárt megtudjuk, hogy mit eszünk. Én adom hozzá a kenyeret, amit mindjárt sütök!
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
(#21611) Vakegérke válasza Geri Bátyó (#21608) üzenetére
Egy szóval se mondtam, hogy maflás... ja, nem is, biflás kajáid vannak.
Amúgy ha valamit szeretek, a top tízes listán van a bab.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
(#21612) Geri Bátyó válasza geprombolo (#21610) üzenetére
Na, akkor itt a vacsi! Tulajdonképpen kenyér is jöhet mellé, ha valakinek ingerenciája van rá!
A bélszínt bepácolom, olaj, só, bors, borókabogyó és fokhagyma segítségével. Mivel én nem szeretem a véresre sült húst, így 2 napig hagyom a pácban (természetesen hűtőben).
Kiveszem a pácból és egy serpenyőben jól megpirítom mindkét oldalát, majd átrakom egy tepsibe és beteszem egy jó forró sütőbe, úgy 15 percre. Mivel kérget sütöttem rá, így a sütőben a saját levében meg fog párolódni és bár szaftos marad, nem lesz nyers!
A pirítás után fennmaradó olajba beleszórok egy jó adag gyöngyhagymát és a hasonló méretűre vágott vargányát. Kissé megpirítom és felöntöm vörösborral, majd amikor ez kissé összepárolódott, sózom - ha szükséges - és borsozom, valamint beleteszem a tejszínt. Jól összeforralom és kész is!
Köretként krumplit gyufaszál vékonyságúra vágok és egy serpenyőben, kevés olajon megsütöm úgy, hogy nem kevergetem. Így összesül egy darabba és kívül ropogós, belül puha lesz. Ezt teszem a tányér aljára. Erre kerül a hús, mit meglocsolok a gombás, hagymás, vörösboros, tejszínes szósszal.
Mellé egy hideg salátát tálalok. A tarkababot egyszerű sós vízben (persze áztatás után) puhára főzöm. Még melegen meglocsolom olivaolajjal és kevés balzsamecettel, valamint sózóm és borsozom. Hozzárakom a vékonyra szeletelt hagymát és hagyom így kihűlni. Ezzel a bab és a hagyma is magába szívja az ízeket. Miután kihűlt, hozzá keverem a kockára vágott paradicsomot és a rukkolát.
Jó étvágyat!
Egérke: Remélem, hogy megelégedésedre szolgál a bab ilyetén felhasználása!
[ Szerkesztve ]
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
(#21613) geprombolo válasza Geri Bátyó (#21612) üzenetére
Na mindegy, akkor a kenyérkét majd megeszem reggelire. Finomat főztél-sütöttél, ismételten sikerült jóllakatnod a Népet!
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
(#21614) Geri Bátyó válasza geprombolo (#21613) üzenetére
Jó ehhez a kenyér is! Az a krumpli inkább csak mutatóban van, a fő köret a saláta és ebben a formában a kenyér teljesen passzol (ahogy írtam is), hogyha valakinek a zőccség kevés!
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
(#21615) Vakegérke válasza Geri Bátyó (#21612) üzenetére
Tökéletes! Bár én inkább a zsírt szeretem, mint az olajat.
De tényleg.
A pác külön meglepetés volt, méghozzá pozitív. Egyébként én sem szeretem, sőt, nem is enném meg a véres semmitsenem.
Babsaláta stipi-stopi! Bár ha kér belőle valaki, szívesen megosztom.
Ami a kenyérkét illeti, kötelező tétel a terített asztalon. Én még a tésztához is eszem kenyeret, akkor ehhez a mámoros kajához hogyne ennék?
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
(#21616) Geri Bátyó válasza Vakegérke (#21615) üzenetére
Én is jobban szeretek zsírban sütni, de mivel pácolni csak olajban lehet, így kényszerhelyzet volt. Illetve az ilyen jelegű (gyakorlatilag grillezett) húsokat csak olajjal lehet elkészíteni.
Nem véletlenül írtam, hogy a kenyér ott van a asztalon!
A babsalátából pedig én is kérek! Nehogymá kisajátítsd! Van belőle elég! (Örülök, hogy elnyerte a tetszésed!)
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
(#21617) Vakegérke válasza Geri Bátyó (#21616) üzenetére
Már most töröm a buksim, hogy holnap milyen alapanyaggal hozzalak zavarba.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
(#21618) Geri Bátyó válasza Vakegérke (#21617) üzenetére
Emlékezz vissza a disznósajtra.
Van egy olyan érzésem, hogy nem tudsz zavarba hozni, de próbálkozni lehet!
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
(#21619) Vakegérke válasza Geri Bátyó (#21618) üzenetére
Jól van, ingereld csak az alvó oroszlánt...
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
(#21620) Geri Bátyó válasza Vakegérke (#21619) üzenetére
A kihívástól csak még kreatívabb leszek! Jöhet bármi!
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
(#21621) Vakegérke válasza Geri Bátyó (#21620) üzenetére
Jól van, holnap kapaszkodj.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
(#21622) Geri Bátyó válasza Vakegérke (#21621) üzenetére
A kapaszkodásról mindig az a mondás jut az eszembe, hogy: Nem lehetsz elég részeg, ha hason fekve, kapaszkodás nélkül tudsz hányni!
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
(#21623) geprombolo válasza Geri Bátyó (#21622) üzenetére
Ez jó, tetszik!
Ez viszont siralmas és röhejes egyszerre. És az ilyeneket sztárolják!
[ Szerkesztve ]
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
(#21624) geprombolo válasza Vakegérke (#21621) üzenetére
Na, tolod azt a kapaszkodós cuccot, vagy adjak én hozzá valamit?
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
(#21625) Vakegérke válasza geprombolo (#21624) üzenetére
Én adjam az elsőt? Jól van, legyen méz. Főtt kajához ideális.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
Építésztechnikus. Építőmérnök.
Te gonoszabb vagy, mint én.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
Most miért mondod? Tök jó kajákat lehet csinálni mézes mustáros pácolással...
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök.
Nem ám megsértődni, csak poénkodtam.
Egyébként én is hasonló dologra gondoltam. Majd ha lesz még cucc az asztalon, kitalálok valami huncut alapanyagot a vacsihoz.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
És még hogy én vagyok a gonosz
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök.
Jó, én vagyok a főgonosz. Lennél a segédem mára?
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
(#21632) Geri Bátyó válasza föccer (#21628) üzenetére
Jól mondod!
Egy ilyen páchoz a legjobb a csirkemell!
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
(#21633) föccer válasza Geri Bátyó (#21632) üzenetére
Én a mustárt inkább valami vörös hússal tudom elképzelni, de meglátjuk, hogy mi fog belőle kisülni
Vakegér: a gonosz kukta?
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök.
(#21634) Geri Bátyó válasza föccer (#21633) üzenetére
Hogyha csak mustár lenne, akkor egy jó marha hátszín, vagy sertés tarja lenne, de a mézzel együtt, jobban passzol a szárnyasokhoz. Lehetett volna kacsa is, vagy pulyka. Talán libához nem tudnám egyedül elképzelni.
Gonoszkodjatok csak!
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
Inkább oda nem illő kajabecsempész.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
Nem túl nagy gonoszságom terméke az édeskáposzta.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
Köretbe megpárolva simán. Jó kis könnyed vacsi lesz ebből már látom előre
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök.
Látod, én még a gonoszságban is jóságos vagyok.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
Áldott vaj szíved.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök.
Második gonoszságom: mandula.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
Adok lisztet, és akkor csinálhatunk palacsintát. A mandulából és a vajból meg isteni mandulakrémet lehet csinálni tölteléknek. Sőt! lehet palacsintatortát is csinálni, ha véletlenül eszedbe jutna baracklekvárt is feltenni az asztalra
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök.
Nesúgjá! Baracklekvár, még mit nem? Sáfrány az utolsó gonoszságom.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
És utána meg csodálkozik a banda, hogy nincs vacsora
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök.
Legyen benne zöldbab is.
Geri, ismét gratulálok! Nagyon élvezem minden főztödet!!
1 komoly kérdés: Hogy vágod a krumplit gyufaszál vékonyságúra?
[ Szerkesztve ]
IN GOD WE TRUST!
(#21645) Geri Bátyó válasza talmida (#21644) üzenetére
Létezik erre többféle eszköz is, ami különböző vékonyságú hasábokat képes vágni a zöldségeket, de mivel nekem ilyen nincs, marad a kés. Kissé macerás, de megoldható.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
(#21646) Vakegérke válasza Geri Bátyó (#21645) üzenetére
Mondjuk ráraksz egy gyufaszálat, és körbevágod?
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
(#21647) Geri Bátyó válasza Vakegérke (#21646) üzenetére
Nem igazán!
Viszont most várnotok kell a vacsorára (már amennyiben rám bízzátok a főzést), mert még melózok (a megrendelőim hibáztak, én javítok) és ma be kell fejeznem, mert holnap már a másik munkát kell csinálnom.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
(#21648) Vakegérke válasza Geri Bátyó (#21647) üzenetére
Én ma nem főzök, az tuti. Igyekezz, éhesek vagyunk. Hacsak meg nem előz valaki...
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
Nem vállalom
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök.
bejegyzés :L