Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-08-02 12:58:01

LOGOUT.hu

Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26351) cigam válasza Aryes (#26347) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

Ez eléggé relatív, hogy kinek mennyit érnek a pihenőnapok/családi/baráti események emlékei. Ami nincs legalább 3 helyre elmentve, az olyan mintha nem is létezne. Még mielőtt "valaki" beszólna, hogy így is van-e nálam vagy csak "dumálok", igen. A gépem fontosabb adatai 2 külső merevlemezen is megtalálhatóak+ a felhőben.
Nem mellesleg
- elő lehet venni, jövőre is.
- másra is használható, pl. az otthoni gép(ek) biztonsági mentései.
- eleve miért a kártyán spórol? 3db nélkül ki nem lépnék az ajtón. Mi történik, ha már az első nap elromlik a kártya? Mi van ha nap közben betelik?

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#26352) MaCS_70 válasza cigam (#26351) üzenetére


MaCS_70
félisten

Ez az eszköz szerintem is irreálisan drága. Két 1 TB-os külső HDD is bőven kijön az árából, a netes tárhelyre mentés pedig (különösen a roaming olcsósítása után) nem lehet probléma. Pár száz TB on-line helyet ingyen sem nehéz összegyűjteni, de 1 TB 2100 forintért simán megvan, ráadásul stabil helyen.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#26353) Aryes válasza cigam (#26351) üzenetére


Aryes
nagyúr

Én nem bízok fontos adatot flash alapú tárolóra (állítólag még mindig a mágneses adattárolás a legmegbízhatóbb), ezért - szerintem - egynél több sd kártya archiválás céljából: pénzkidobás. :)
Nekem két külső winchesteren vannak tükrözve a régi képek, videók, fontos adatok, felhőbe nem mentek, valahogy abban még kevésbé bízok, mint az sd kártyákban.

(#26354) MaCS_70 válasza Aryes (#26353) üzenetére


MaCS_70
félisten

Nem a mágnesen tárolással van a gond, hanem az azt kiszolgáló mechanika sérülékenységével.
A jobb cégek felhőmegoldásai pedig adatbiztonsági szempontból nagyon stabilak (jellemzően stabilabbak az otthon elérhetőnél), ha pedig valamiért adatvédelmi aggályaid vannak, simán titkosíthatod a felhős tárolást.

De a RPI-nek az adott kérdésben nem sok értelmét látom. Éppenséggel összeköthető vele a kártya és egy HDD, de macerás.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#26355) MaCS_70 válasza Aryes (#26132) üzenetére


MaCS_70
félisten

Tesztelgettem a Lidlben vett 1300 forintos töltőt -- mindjárt hármat is (bevásároltam).

A PI3-nak folyamatosan 4,7 voltot ad, virít is a sárga villám, de stabilan működik a készülék leterhelten is.

Vélhetően valami okosság állhat a háttérben, mert a notebookomat 5,1 volt 1,z amperrel tölti, az erő tehát megvan benne, csak a hajlandóság hibádzik.

Holnaptól új akció: átmenő adapter, tehát a kimeneti oldalon van egy normál Schuko dugalj meg két USB -- ami végre egy praktikus megoldás. Sosem értettem, hogy miért nem triviális ez a kialakítás.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#26356) azbest válasza MaCS_70 (#26355) üzenetére


azbest
félisten

Ha okostöltő, akkor a buta pi tápcsatinál leszabályozhatja magát

(#26357) MaCS_70 válasza azbest (#26356) üzenetére


MaCS_70
félisten

Vélhetően ez történik, csak az a bosszantó, hogy a csomagolásán nincs erre utaló jelzés, sőt, az áll rajta, hogy töltő és tápegység.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#26358) MaCS_70 válasza MaCS_70 (#26357) üzenetére


MaCS_70
félisten

Helyesbítek -- elcsesztem. Összekevertem a töltőfejeket.

A helyzet a Lidl-féle töltővel változatlanul az, hogy szerintem nem valamilyen szabályozás működhet benne, hanem egyszerűen 4,7 volt a beállított feszültsége. A PI-imet (1-2-3-0) stabilan meghajtja, de csak 4,7 volttal, ami miatt folyamatosan aktív a panasz a jobb felső sarokban.

A notebookomat viszont egyáltalán nem tölti, a telefonjainkat igen -- függően attól, hogy minek elég a 4,7 volt.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#26359) azbest válasza MaCS_70 (#26358) üzenetére


azbest
félisten

másik kábellel is?

(#26360) cigam válasza MaCS_70 (#26352) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

Mennyire életszerű, hogy több 10(0)GB-os internet csomagod van a mobilodhoz, és folyamatosan, vagy naponta 1-2 órát azzal töltesz hogy feltöltsd a kártya tartalmát a felhőbe? (Ugye a garantált sebesség 0/0 )
Pl. a Telenornál az adatroaming díja Ausztriában Belföldi adatdíj + 17,81 Ft/MB. Vagyis 30GB-al számolva: 30720*17,81= 547'123,2Ft!
Ausztráliában pedig már 236,93 Ft/0,1MB.(307200*236,9=72'775'680!!!) Ehhez képest szerintem nevetségesen olcsó a 40k-s eszköz ár.
Jó persze wifi is van itt-ott, de ha mégsem, vagy nagyon lassú, vagy ott is fizetni kell az adatforgalom után?

aryes
egynél több sd kártya archiválás céljából: pénzkidobás.
Félreértesz. Nem archiválni, hanem tartaléknak, használni, és este lementeni róluk minden adatot, hogy másnap üres kártyával indulj neki az élményeknek.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#26361) MaCS_70 válasza cigam (#26360) üzenetére


MaCS_70
félisten

Én korlátlan mobilnetet használok -- nem tudom, hogy ez mennyire lesz ingyenes a csoda új világban (meg azt sem tudom, hogy a kolléga mikor utazna). Mindenesetre akár egy hónapra is igénybe vehető nem egész 5000 forintért, és nem kell vele napi több órát foglalkozni, elketyeg a háttérben, és a mobilnet ára az Asus 45e Ft-os eszközével sem lesz alacsonyabb.

A 45e forintos eszközárat a sima 1 TB-os HDD-hez képest tartom soknak, mivel így kb. 25e Ft az ára csak a rádiós modulnak -- ha jól látom. Ez pedig elvben már benne van a mobiltelefonban is, csak pár száz forint kábel kérdése. Tehát ha van egy 1 TB-os HDD-m és egy mobiltelefonom, akkor ugyanazt ki tudom hozni belőlük -- szerintem.

De lehet, hogy egyszerűen nem veszek észre valami fontos szolgáltatást az Asus kütyüjénél.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#26362) azbest válasza cigam (#26360) üzenetére


azbest
félisten

" hanem tartaléknak, használni, és este lementeni róluk minden adatot, hogy másnap üres kártyával indulj neki az élményeknek."

ha jól veszem ki ez a célja, csak nem akar laptopot vinni hozzá. Mobil winyója meg már van, telefonja van, így esetleg az y kábel olcsó kompromisszum.

Vagy esetleg, ha kábel nélkül, múltkorában betettem ide, hogy oldottam meg a karácsonyi hazalátogatáskor a nas/tv/net elosztást pi-k mellé :)

nexx 12 dolcsis mini router, rajta az usb keretes winyó, samba megosztáson wifin kiajánlja a rákapcsolódó eszköznek. Ez is lehet egy opció, hogy sambán wifin át másoljon. Valsz valamivel lassabb a kábelhez képest.

[ Szerkesztve ]

(#26363) cigam válasza MaCS_70 (#26361) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

Nem csak egy wifi modullal több mint egy sima merevlemez. Van benne kártyaolvasó, és egy gombos mentés is. Az Asus (és más hasonló eszközök mint pl. a WD My Passport Wirelesseszközének pont ez a lényege, hogy nem kell hozzá mobil internet, sőt elektromos hálózat se, hiszen beépített akkumulátorról is üzemel pár órát. Az már csak hab a tortán, hogy mint hordozható WiFi-s NAS-ként is működik, dlna eszközként elérik a TV-k és egyéb médialejátszók. Vagyis ha úgy vagy eleresztve műszaki eszközökkel, azonnal visszanézheted a fotókat, videókat. Ha több ismerőssel közösen mennek, lehet osztozni a kütyü árán, és tárhelyén.
Szóval szerintem jóval több mint egy drága külső 1TB-os lemez. Az már más kérdés hogy valóban kitudod-e használni. Én látok benne fantáziát.

A mobilinternet se lesz olcsóbb ezzel az eszközzel, de nincs is rá szükség. Természetesen ez az eszköz is elromolhat, és akor megintcsak elvesznek a fotók.

Esetleg 10-20k-ért vesz egy használt netbook-ot. Azokon van beépített kártyaolvasó, és 160-320GB tárhely.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#26364) MaCS_70 válasza cigam (#26363) üzenetére


MaCS_70
félisten

Valóban okos eszköz, jó hogy belinkelted! De mivel a kollégának már van HDD-je és ennyit nem szánna rá, már elég nagy a felesleges redundancia benne.
A többiben lásd: Azbest. :)

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#26365) Petyás válasza cigam (#26346) üzenetére


Petyás
tag

Ehhez kell vegyek egy plusz külső vinyót.
Akkor már léteznek wifi-s HUB-ok, amikhez csak mellé kell raknom a rendelkezésre álló eszközöket és jóval olcsóbb is. De köszönöm!

(#26366) Petyás


Petyás
tag

Urak!
Köszönöm a részletes ötleteket.
Pár háttérinformáció: olyan helyen leszek, ahol nem hogy mobilnet, de telefon sem lesz.
Így a felhős dolgok kiestek.
Rákölteni nem igazán akarok, mert úgy gondolom, hogy minden szükséges drágább eszköz (telefon, HDD) rendelkezésre áll. Mivel a mai világban már mindent gyártanak, gondoltam utánaérdeklődöm, hátha létezik egy ilyen interfész. Sajnos különálló nincs, de az Y-kábeles, vagy HUB-os megoldások tetszenek.
Még egyszer köszönöm, hogy ennyi OFF-fal is segítettetek!

(#26367) Aryes válasza Petyás (#26366) üzenetére


Aryes
nagyúr

Ha elfogadsz egy tanácsot: éveken keresztül, ha elutaztam valahova, mindent lefényképeztem, amit lehetett. Így sem akkor nem láttam semmit a saját szememmel (csak mindent a keresőn keresztül), sem itthon. Ma már mindent ott és akkor nézek meg, ahol éppen vagyok. És sz.rok a fotókra. Tegyél te is így. Akkor elég lesz 1db memória kártya is. :DDD

(#26368) cinemazealot válasza Aryes (#26367) üzenetére


cinemazealot
addikt

Úgy-úgy! :K

(#26369) DonCosta válasza Noxy (#26345) üzenetére


DonCosta
tag

Mondhatnám, hogy örülök, hogy aggódsz a minden részletre kiterjedő előzmény információk feltárásáért, de sajnos inkább bosszús vagyok amiért félrevitted a témát. Az eredeti kérdésem arra vonatkozott, hogy tapasztalt-e valaki hasonlót LE legfrisebb verziójával. Azt gondolom ez teljesen független attól, miért váltottam. Köszönöm a többieknek a tippet és a segítő szándékot.

(#26370) consono válasza Aryes (#26367) üzenetére


consono
nagyúr

Egy nagy +1 erre!

"In God we trust. All others must bring data"

(#26371) JohnnyX


JohnnyX
senior tag

Fel eve voltam 5 napot tavolkeleten, 12gb helyem volt az lg g2 32gb telomon.
Erre az ures helyre sikerult 2gb video, es 4xx fenykep.
(Ez majdnem napi 100, az utazasi ido is sok volt, aludni is kellett.)

_Z87-Extreme3_-_4670k_-_16Gb_-_1050Ti_

(#26372) artiny


artiny
őstag

Statikus IP cimet hogyan allitsak be az ethernet es a wifi re is? valaki tudna mutatni egy template-t (sablont) az interfaces - fájlnak hogy kene kineznie.

(#26373) Flowtation válasza artiny (#26372) üzenetére


Flowtation
őstag

A routerben MAC címre beállítva nem jó?

Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.

(#26374) Pulsar válasza artiny (#26372) üzenetére


Pulsar
veterán

wicd curses -t szedd le. Azzal elég egyszerü :)

(#26375) icemad


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Sziasztok. Van ez a raspberry pi-re épülő okosotthonos megoldás, amit a magpi újságban részletesen leírnak. Ez csak az újsághoz mellékelt eszközökkel működik? Mert elméletileg van itthon mindenem hozzá, de nem olyanok. Valaki próbálkozott már ilyesmivel? Unalmamban elszórakoznék vele.

Erre gondolok: [link]

[ Szerkesztve ]

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#26376) icemad


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Másik kérdésem is lenne, bocs a dupláért. Szóval Osmc-be valahogy lehet varázsolni web böngészőt? Nem kell semmi extra, csak híreket olvasni. Megoldható?

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#26377) weiss


weiss
addikt

LE-ben még benne van az a bug, hogy túl hosszú wifi jelszóval nem tud csatlakozni? Kb. egy hónapja szívtam vele.

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#26378) azbest válasza icemad (#26375) üzenetére


azbest
félisten

Semmi speciális nincs rajta valószínűleg, talán egy egyszerű hangkártya mikrofonnal és pár io gomb adapterrel az egész. Magát az újságot ingyen is meg lehet tekinteni (pdf 57 es magpi szám).
Szerepel benne a link az előre beállított oprendszerre is, ami ez https://www.raspberrypi.org/magpi/pi-sd-etcher/

(#26379) wassermann válasza icemad (#26376) üzenetére


wassermann
Topikgazda

Ha Noobs-al Dual-bootos kártyát csinálsz, indítás vagy reboot után a grafikus választómenüből indíthatsz OSMC-t vagy egy Raspbian linux-desktopot, utóbbin lehet Firefox vagy Chromium is (most is arról írok épp : )

(#26380) Csicsóka válasza artiny (#26372) üzenetére


Csicsóka
őstag

allow-hotplug eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.0.3
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.0.1
nameserver 84.0.0.1
nameserver 84.1.0.1


auto wlan0
iface wlan0 inet static
address 192.168.0.4
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.0.1
nameserver 84.0.0.1
nameserver 84.1.0.1
wpa-conf /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf

/etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf

network={
ssid="ANUBIS"
psk="Anyámtyúkja"
key_mgmt=WPA-PSK
}

[ Szerkesztve ]

(#26381) apezka


apezka
tag

Ezt éppen most láttam a tv-ben: Rather board.
Érdekes, bár nem igazán látom a létjogosultságát, hiszen pont a "bütykölés élét" veszik el. De ha valaki termék családot szeretne akkor neki biztosan tetszik (majd). Mindenesetre sok sikert a srácoknak! ;)

Háta valakit érdekel és persze mert magyar! :R

A stressz akkor jön, amikor nincs kit pofán b...!

(#26382) Gyula84 válasza apezka (#26381) üzenetére


Gyula84
veterán

láttam már róla videót szerintem nem rossz dolog nekem is csak össze van rakva és ledobva a pi, hozzá se nyúlok, persze nekem nincs erre szükségem

Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.

(#26383) weiss válasza weiss (#26377) üzenetére


weiss
addikt

Megválaszolom: igen, még mindig invalid arguments-et dob.

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#26384) krisztianAMG


krisztianAMG
senior tag

Zero-t honnan lehet most jó áron beszerezni? Külföldi rendelés nem gond, garancia nem érdekel.

(#26385) hunaqua válasza krisztianAMG (#26384) üzenetére


hunaqua
addikt

Innen szoktak rendelni.

https://shop.pimoroni.com/products/raspberry-pi-zero-w

SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi

(#26386) krisztianAMG válasza hunaqua (#26385) üzenetére


krisztianAMG
senior tag

Köszi!

Esetleg van itt olyan, aki próbálkozott már okostükör készítésével?

(#26387) Keef_Lee válasza krisztianAMG (#26386) üzenetére


Keef_Lee
senior tag

Attól függ mit nevezünk okosnak. Mert hallottam már olyanról, aki kérdezgette, hogy ki a legszebb a vidéken... Szóval az már próbálkozott az okos tükörrel :DDD ;]

(#26388) krisztianAMG válasza Keef_Lee (#26387) üzenetére


krisztianAMG
senior tag

Arra tudom a választ. ;]

Semmi komolyat nem szeretnék, csak idő, dátum, névnap, időjárás + még pár esetleges apróság, ami időközben eszembe jut. 4,5k-ért találtam egy 23"-os fHD LED képernyőt, aminek a szélén van három viszonylag kis fekete folt. Azt a részt úgysem használnám ki, úgyhogy ennyi pénzért, ilyen hibával tökéletes lenne alanynak. Értelme nem sok van, mert ezt telefonon is meg tudnám nézni, de kihívásnak jó lesz. Meg jó lesz hallani, ahogy az ismerősök álla koppan. ;]

Itt látható a monitor hibája: [link]

(#26389) icemad válasza krisztianAMG (#26388) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Én próbálkoztam vele, de feladtam. Maga a rendszer működőképes, de ilyen féligáteresztő tükröt (ha egyáltalán ez a neve...) baromi nehéz beszerezni hollandiában. Próbálkoztam autóüveg fóliával is, de nem volt az igazi. Végső megoldásnak próbálkoztam webkamerával is. Középre raktam a kamera által vett képet, köré az információkat. Itt a képen lehetett látni, hogy nem rendes tükör, igazából tök gagyi volt az egész... Ha tudsz szerezni olcsón ilyen spec tükröt, akkor biztos jól néz ki. Több videót is láttam róla, baromi jó cucc. Asszonykámat próbáltam egy ilyennel meglepni, de nem jött össze.

(#26379) wassermann : Ezzel az a baj, hogy tegnap sikerült végre rendesen összerakni a rendszert. (Osmc+movieshark+iptv+retropie) és nincs kedvem újra elkezdeni... Talán majd ha lesz egy szabadnapom.

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#26390) cinemazealot válasza krisztianAMG (#26386) üzenetére


cinemazealot
addikt

A minap egy a tévé szerepe a jövőben témájú cikk hatására néztem utána a témának, mert úgy gondoltam, hogy míg a tévét nem, egy ilyen okos tükröt sokkal inkább el tudnék képzelni a házi okos eszközök központjaként. Aztán elég hamar rábukkantam erre az "Egy újabb okos tükör" projektre, ami történetesen pont egy RPi-re és egy használaton kívüli LCD tévére épül. A tükröt a srác félig áteresztő tükörfóliával valósította meg, a fényképek szerintem elég biztatóak. Eszköznek már gondoltam egyébként levetett táblagépre is, igaz, azzal csak a tablet képernyőméretéig lehetne nyújtózni... hacsak nincs HDMI kimenete és használni a tabletet kezelő felületnek, a HDMI végén lévő képernyőt meg nagyobb képernyőnek.

[ Szerkesztve ]

(#26391) krisztianAMG válasza icemad (#26389) üzenetére


krisztianAMG
senior tag

Én találtam tükröt, nem is túl drágán (10€ se lenne a nekem kellő darab), de 20€-ért szállítanák el az ország másik végéből ide... Annyit nem ér meg nekem, pedig tökéletes lenne, viszont találtam 6€-ért öntapoadós fóliát(45x100cm). Van a családban üveges, úgyhogy első körben megpróbálom ezt az utat.

A softwares részt hogy oldottad meg?

cinemazealot: Köszi, este átbogarászom ezt is! Először én is telefonos/táblagépes megoldáson gondolkodtam, de ez a monitor most más irányba vitte a projectet. 3 USB csatlakozója van, úgyhogy a Rpi tápellátása is meg van oldva. És a Zero W 15€-s árát nehéz lenne felülmúlni. Így tényleg csak egy tápkábelt kell a monitornak húzni, és minden más meg van oldva.

Plusz még azon gondolkodtam, hogy feleslegesen menne egész nap, de ha a monitor teljes tápellátását szakítom meg, akkor borzasztó hosszú ideig bootolna... Úgyhogy azt hiszem kap majd egy mozgásérzékelőt (vagy az üveg mögé rejtett infra diódát) és a háttérvilágítás PWM vezérlést. Így szépen, átmenettel lehetne megoldani a ki és bekapcsolást. Plusz még nagyobb a "wow" faktor. :) Mindezt arduino alapon, ami mondjuk egy fényérzékelő adatait kiértékelve reggel bekapcsolná a rendszert, lámpaoltás után pedig le.

[ Szerkesztve ]

(#26392) apezka válasza krisztianAMG (#26391) üzenetére


apezka
tag

Én is kacérkodtam az ötlettel, mert baromi látványos és dizájnos. De 3 dolog miatt letettem róla.
1. Az volt amit te is említettél, hogy miért menjen egész nap, még akkor is amikor nem vagyok/vagyunk otthon!? Erre valóban jó megoldás a mozgás érzékelővel vezérelt háttér világítás. :R
2. Nincs a jelenlegi lakásunkban olyan szabad falfelület konnektorral ahol fel lehetne akasztani egy tükröt, talán ha a lakás újra vezetékezése előtt jut eszembe a dolog akkor vésetek még egy konnektor helyet... :W
3. Hiába nagy a 23'-os kijelző monitornak, előszobai tükörnek azért szerintem kicsi. Ekkora tükröt inkább a fürdőben tudnék elképzelni, ott pedig azért van nem kevés pára is... :F

Persze ha sikerül költöznünk és az új lakás/házban lesz rá igény akkor simán belevágok, de addig tanulok a próbálkozásokból! ;)

Ami nekem igazán tetszene az az lenne, hogy a tv- képernyőjét le tükör fóliázni, és amikor nincs be kapcsolva a tv akkor látszódnának az info adatok (óra, dátum, naptár, időjárás, stb.). Szerintem jól mutatna a nappaliban.

A stressz akkor jön, amikor nincs kit pofán b...!

(#26393) cinemazealot válasza apezka (#26392) üzenetére


cinemazealot
addikt

"3. Hiába nagy a 23'-os kijelző monitornak, előszobai tükörnek azért szerintem kicsi."

A tükörfelületnek nem kell, hogy teljes egészét kitegye a monitor, a fólia mögött úgysem látod, meddig ér. Tehát a tükör lehet akár egész alakos is, az aktív terület meg akkora, amekkora a monitor mögötte. :)

(#26394) icemad válasza krisztianAMG (#26391) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

A fólia is jó ötlet, ha van aki szépen feltegye. A szoftveres részt egy az egyben copyztam egy YouTube videó leírásából, apróbb módosításokkal. De szerintem egy sima kodi is megfelel, fekete háttérrel.

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#26395) apezka válasza icemad (#26394) üzenetére


apezka
tag

Sima html oldal is megfelel, fekete bgcolor-al és persze néhány pozicionált div-vel. Abba könnyen be lehet integrálni időjárás és naptár API-kat is.

#26393 cinemazealot:
Jogos! :)

[ Szerkesztve ]

A stressz akkor jön, amikor nincs kit pofán b...!

(#26396) dew28 válasza cinemazealot (#26390) üzenetére


dew28
aktív tag

nalam egy 32" tv van, elotte egy reflektiv uveg a tv teljes mereteben (nem tukor, de ha sotet a hatter, akkor tukrozodik pont amennyire nekem eleg., es erre ragasztva egy infrakapus multitouch erinteserzekelo. MagicMirror 2.1 sw, majd csinalok kepet ha van ra igeny :)

[ Szerkesztve ]

(#26397) cinemazealot válasza dew28 (#26396) üzenetére


cinemazealot
addikt

Mindenképpen! :K És engem az az infra kapus multitouch érzékelő is érdekelne. Ez miez?

(#26398) krisztianAMG válasza apezka (#26392) üzenetére


krisztianAMG
senior tag

3. Hiába nagy a 23'-os kijelző monitornak, előszobai tükörnek azért szerintem kicsi.

Nem érdekel a tükör, a barkácsolás a lényeg. :D Még kollégiumbam lakom, így is csak egy apró tükör van a szobában. A TV fóliázása azért vakvágány szerintem, mert még az áteresztő oldal is felfog nagyjából 30%-ot a fényből, ami tévézésnél már hiányozhat. Plusz lehet, hogy valamelyik irányból és adott környezeti fénynél zavaróan tükröződne. A sima fényes felületű laptop képernyők is nagyon tudnak tükröződni.

icemad: Ez volna az a videó?

apezka: Ebből a két mondatból csak a kötőszavakat értettem, de kiindulási alapnak jó lesz. :D

dew28: Jöhetnek a képek! :K

(#26399) dew28 válasza cinemazealot (#26397) üzenetére


dew28
aktív tag

gyakorlatilag egy keret, kb 2.5centi vastag, usb-vel csatlakozik barmire, es 10 ujjas multitouch kepes. kinabol van, 32-es meretbn 40k korul van vammal mindennel. holnap csinalok kepeket

[ Szerkesztve ]

(#26400) toth_janika válasza dew28 (#26396) üzenetére


toth_janika
őstag

Esetleg egy rövid leírást az építésről, buktatókról, stb? Vagy egy logout cikk? :) Nagyon hálás lennék, ha lenne egy normális leírás az eszközökről, arra, hogy mire kell figyelni, hol érdemes beszerezni, stb... :R

Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.