Hirdetés

2024. június 13., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  PayPal (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:35:44

LOGOUT.hu

A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40501) Veron válasza V/ (#40500) üzenetére


Veron
őstag

365 ft/eur árfolyammal zároltak, remélem ennél jobban vált a bank majd!

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#40502) V/ válasza Veron (#40501) üzenetére


V/
Topikgazda

+/- 2-3 Ft, de a bankodé ez az árfolyam is, vagyis annak kellene lenni. Még a pénteki deviza eladásit használják.
Melyik bank lenne? A PayPal vásárlási árfolyama 366,61 Ft.
A bankod felé ugye az €-os összeg ment el a PayPalról, nincs semmi forintos konverziós szöveg a vásárlási tételsornál ami forintként van elküldve? És nem pénzküldés volt a fizetés?
Másik ha volt egy kártyád és annál be volt állítva a váltás, akkor ha változott volna a kártya akkor ahhoz szintén be kell állítani, mert ez a kártyához kapcsolt dolog, nem a PayPal fiókhoz. Ez amit írtál nagyon PayPal árfolyamnak tűnik.

[ Szerkesztve ]

(#40503) Veron válasza V/ (#40502) üzenetére


Veron
őstag

Pénzküldés barátnak tipusú tranzakció volt és pont előtte állítottam be a banki váltást a kártyához. Az van a közleményben, hogy "Eredeti összeg" és a HUF összeg utána.
Most nézem, hogy 361 HUF-ért váltotta pénteken az EUR-t az Erste Bank... nem hittem, hogy ilyen drágán, ezt megjártam.
Jobb lett volna EUR számlát nyitni a PayPalnál, de hirtelen a hétvégén nem tudtam volna rátenni jobb áron devizát, szóval ez van.

[ Szerkesztve ]

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#40504) neophyte79


neophyte79
tag

Sziasztok.
Van egy meg nem érkezett iHerb rendelés, amit visszatérítettek. De ez nekem nem világos most, hogy miért szerepel a kártyám rajta, idáig nem érkezett meg az összeg.
Köszönöm, aki tud valamit erre.

(#40505) V/ válasza neophyte79 (#40504) üzenetére


V/
Topikgazda

Mert a pénz a bankkártyáról lett levéve. Ilyenkor ami refundként jön az mindig az eredeti pénzforrásra kerül vissza.
Ha az egyenlegről, akkor oda, ha bankkártyáról, akkor arra bankszámlára, amelyhez a kártya tartozik.
Általában 3-5 banki munkanap, amíg könyveli a bank, de nem a kártyaszámlán, hanem a főszámlán hiszen arról lett elutalva, nálad az iHerb-nek. Ez minden kártyáról vett pénz esetén így működik.

[ Szerkesztve ]

(#40506) V/ válasza Veron (#40503) üzenetére


V/
Topikgazda

Azt írtad hogy fizettél, amit vásárlásként értettem, csak ekkor használatos ez az előre beállított konverziós beállítás automatikusan.
Ha pénzt küldesz akkor neked kell beállítani.
Ha megnézed az Összefoglalóban a 6. PayPal pénzküldés másnak vásárlás ellenértékeként vagy barátnak, családtagnak pénzküldés leírást ott a a végén ezt írom is a 4. Még egy kiegészítés a deviza konverzióhoz. részben.

(#40507) neophyte79 válasza V/ (#40505) üzenetére


neophyte79
tag

Oké, köszönöm, így értem. Az is fura volt, hogy miért így csinálták, de most már értem. Azt hittem, hogy az egész a Paypal-ra megy vissza, nem volt világos, hogy miért nem a számlaszámra. Bennem az volt, hogy az egész a Paypal-ra, vagy egyből a Paypal a számlaszámra utalja. Ezt a bankkártyás dolgot nem tudtam.

(#40508) Veron válasza V/ (#40506) üzenetére


Veron
őstag

Nem voltam teljesen körültekintő úgy tűnik. Mobilappról indítottam és nem találtam a leíráshoz hasonló konverziós beállítást.
De most megnéztem újra böngészőből is és itt sem látom, ennyire vak lennék? :)

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#40509) V/ válasza Veron (#40508) üzenetére


V/
Topikgazda

A következő oldalon lesz, ahol választanod kell a pénzforrást.
Nincs magyar nyelvű képem (majd csinálok), de a leírásban ott a következő kép:

[ Szerkesztve ]

(#40510) Veron válasza V/ (#40509) üzenetére


Veron
őstag

teljesen nyomorék vagyok.
valóban ott van és emlékszem is, hogy nézegettem a beállítást, de nem tudom végül átállítottam-e. utólag meg nem látom a historyban, hogy ki váltotta az összeget.
na majd kiderül, ha lekönyvelik az összeget. :R

[ Szerkesztve ]

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#40511) V/ válasza Veron (#40510) üzenetére


V/
Topikgazda

Az adott tételsora kattintva lenyílik és látod, ha csak €-t látsz nincs forintos konverziós szöveg és nem forint levonás van akkor nem a PayPal váltotta.

(#40512) Veron válasza V/ (#40511) üzenetére


Veron
őstag

HUF van ott, akkor így jártam...

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#40513) Remov


Remov
aktív tag

Hello, üzleti PayPal fiókkal kapcsolatban lennének kérdéseim.

Tegyük fel van egy üzleti PayPal fiókom. Meg van erősítve, hozzá van adva kártya, bankszámla és be van küldve minden dokumentum, a PayPal már elfogadta.

Mi történik, hogyha eltávolítom a bankszámlát és a bankkártyát is? Lesz valami gond? Felfüggeszthetik a fiókomat? Az eltávolítás után nem szeretnék hozzáadni más kártyát / számlát

Köszi :)

Szerkesztés:
Mellékes kérdés: Mi lesz ha szüneteltetem / megszüntetem a vállalkozói jogviszonyomat, mint egyéni vállalkozó? Az üzleti számlát ugyanúgy tudom majd használni igaz? Elvégre a PayPal arról nem értesül. Vagy tévedek?

[ Szerkesztve ]

(#40514) V/ válasza Remov (#40513) üzenetére


V/
Topikgazda

Számlát hivatalosan nem lehet eltávolítani, az üzleti fiók kötelező eleme, a kártya az nem, de ha vásárlásra is használod akkor nem jó ötlet.
A szüneteltetés az oké, de ha már nem vagy vállalkozó akkor minek az üzleti fiók? Át lehet minősíttetni személyesnek. Ha nincs az üzleti fiók mögött üzleti adat, az nem egészen szerződési feltételek szerinti használat.

(#40515) M0RGI


M0RGI
őstag

Sziasztok!
Alin vásároltam bankkártyával, de egy visszatérítést paypalra akarnak nekem küldeni. Van paypal fiókom, össze van kötve a bankszámlámmal, kártyámmal.
Kérdésem, hogy hogyan tudnak nekem utalni a paypalra? Elég a paypal.me hivatkozást elküdenem nekik, vagy milyen adatot kell megadnom?
Köszönöm!

(#40516) V/ válasza M0RGI (#40515) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem kell PayPal.Me. Amíg ez nem volt úgy volt utalva hogy a bejelentkezési e-mail cím az azonosító amire küldeni kell, ez érvényes most is. Azt add meg.
A PayPal.Me nem erre van kitalálva. Kínából nem küldhet személyes tranzakcióval és ha arra van beállítva akkor nem sikerülhet.
A leglényegesebb, de ezt nagyon sokszor írtam már az AliExpress topikban, hogy tőled jutalékot fog vonni a PayPal, tehát csak akkor egyezz bele ha a visszajáró összeg + 5,4%+0,3 $-al növelt bruttó összeget küldi el.
Pl 10 $ esetén 10.86 $ vagy 20 $ esetén 21,46 $

[ Szerkesztve ]

(#40517) M0RGI válasza V/ (#40516) üzenetére


M0RGI
őstag

Köszönöm szépen a gyors választ!!!

(#40518) Remov válasza V/ (#40514) üzenetére


Remov
aktív tag

Hmm, értem. Szóval nem jogos a használat, de mivel ők nem tudják, továbbra is menne minden tovább elméletben.

Kösz mindent :K

(#40519) V/ válasza Remov (#40518) üzenetére


V/
Topikgazda

Persze, csak kérhetnek némi igazolást újból.

(#40520) Remov válasza V/ (#40519) üzenetére


Remov
aktív tag

De csak úgy random nem szoktak kérni igaz? Csak például ha gyanús tevékenységet észlelnek a fiókon

(#40521) V/ válasza Remov (#40520) üzenetére


V/
Topikgazda

De random, ha már megadtad egyszer.

(#40522) Segal válasza Segal (#39965) üzenetére


Segal
veterán

Mivel sikerült az ügy végére járnom, ezért gondoltam megosztom a tapasztalataimat.
Ugyan vissza lehet kattintani, az idézett hozzászólásra, de dióhéjban annyi volt a probléma hogy április végén lejárt az otp-s bankkártyám és a régi mastercard-os helyett visa-s érkezett. Maga a kártya működött, tudtam vele fizetni, de a paypal-ra nem tudtam beregisztrálni. Otp szerint a paypal volt a ludas, a paypal szerint meg a kártyakibocsájtó...
Mivel épp melót is kerestem az ügy közben mert mikor máskor vesztettem volna el az állásom a vírus végett, így lassabban haladt az ügyintézés, de lefutottam azóta egy olyan kört is az otp-nél ahol burkoltan de azt próbálta kihozni az ügyitéző hogy ha nem a kártya meg nem is a paypal a probléma akkor csak én lehetek mint user error... :C
Viszont kb 2 hete a szerencse rám ragyogott, amikor be kellett mennem a West End-be és gondoltam ha már úgyis ott vagyok miért is ne mennék be az otp-be. Új ügyintéző, új remények :DDD
Milyen jó ötlet volt, mert végre találtam valakit aki érdemben foglalkozott is a problémámmal és nem csak lepasszolni akart. Felajánlotta hogy intéz nekem egy másik kártyát ami mastercard-os lesz (meglepő mód a másik otp-ben erre esély sem volt mert már csak a visa-s lehetőség van... :(( ) és aa lényeg hogy ma megérkezett az új kártya és lássatok csodát elsőre pöccre elfogadta a paypal :Y :K
Gondoltam megírom a témába a történetem, hogy ha valaki így jár akkor el tudja kerülni a kellemetlenségeket amin keresztül mentem.

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#40523) epres pite


epres pite
friss újonc

Üdv mindenkinek!

Esetleg tudna valaki segíteni abban, hogy hogyan tudnám a korlátozást feloldani a Paypal számlámról?
Amennyire tudom már mindent megcsináltam amit kell. Bankkártya és bankszámla hozzáadva, két lépcsős biztonsági beléptetés aktiválva, személyim, lakcímkártyám legfrissebb bankszámla kivonatom elküldve. Mindent el is fogadtak mindenhol zöld pipa van. Ennek ellenére jött az email, hogy: "Ahogy azt a korábbi e-mailünkben említettük, a kért adatok elküldéséig nem küldhet, illetve nem utalhat át pénzt PayPal-számlájával." és közvetlen ez után leírják mit kell csinálnom: " 1. Jelentkezzen be PayPal-számlájára.
2. Kattintson az oldal jobb felső részén található Értesítések elemre (csengő ikon).
3. Kövesse az utasításokat, és végezze el az összes műveletet." Hát én követem az utasításokat, de azt írja ki, hogy köszönik, hogy beküldtem minden adatot. Pótlásra vagy újra küldésre egyáltalán nincs lehetőség.Fotót mellékeltem. Valakinek van valami ötlete? Köszönöm előre is!

[ Szerkesztve ]

(#40524) V/ válasza epres pite (#40523) üzenetére


V/
Topikgazda

Arról hogy elfogadták és nincs már limitálva fiók az e-mailt megkaptad? Ha igen akkor küld üzenetet az üzenet központon keresztül erre az értesítőre hivatkozva (bemásolva) a fiók limitációs témában hogy akkor most mi az igazság. Lehet hogy tévedésből kaptál egy másikat.

[ Szerkesztve ]

(#40525) Atish19


Atish19
őstag

Sziasztok! Paypalon kellene fizetnem letétet egy cégnek euróban, de amikor a fizetésre megyek a következő hibaüzenetet kapom: Nincs finanszírozási forrás hozzáadva a PayPal-számlájához. A folytatáshoz adjon hozzá egy kártyát.
A fiókomhoz már hozzá van rendelve egy Maestro kártya amivel eddig mindig gond nélkül tudtam is fizetni. Lenne ötletetek a problémára?

(#40526) V/ válasza Atish19 (#40525) üzenetére


V/
Topikgazda

Van elegendő pénz a kártyán biztosítva, nincs banki összeg vagy vásárlás darabszám limit? A PayPal vagy a bankod váltja a devizát, ez utóbbi esetben kevesebb forint kell.

(#40527) Atish19 válasza V/ (#40526) üzenetére


Atish19
őstag

Jóval több van a kártyán a szükségesnél. Devizaváltásra a bankom van beállítva. Limit biztos van, de a mértékére nem emlékszem sajnos. Ha feltöltöm a paypal egyenlegem akkor megoldódna ez a probléma?

(#40528) V/ válasza Atish19 (#40527) üzenetére


V/
Topikgazda

Nézd meg a Netbankban a limitet, az lehet gond.
Ha a pénzt küldéssel akarod letétbe helyezni akkor alapból -mivel nem vásárlás- PayPal váltja a devizát az ő árfolyamukkal, neked kell kézzel beállítani, lásd az Összefoglaló 6. pont leírásában a 4. pontot.
Nem tudom hogy mennyi pénzről van szó, de ha egyenlegre teszed a pénzt ott a PayPal árfolyamát fogod használni és veszíteni fogsz pénzt.
Persze van Maestro kártya probléma is mert még mindig létezik a hitelesítési hiba és egyszer csak nem tudsz vele fizetni Neten.

(#40529) Atish19 válasza V/ (#40528) üzenetére


Atish19
őstag

Megnéztem a netbankot. 2 limitet találtam. POS limit ami 300000HUF és ATM limit ami 150000HUF. ATM limit lehet a probléma? Ahhoz sajnos be kell mennem, mert a netbankon nem engedi átírni.

[ Szerkesztve ]

(#40530) Atish19 válasza Atish19 (#40529) üzenetére


Atish19
őstag

Az összeg lemaradt. 520EU-ról lenne szó.

(#40531) V/ válasza Atish19 (#40529) üzenetére


V/
Topikgazda

Az ATM a pénzfelvételi limit, az nem befolyásolja. A POS limitet emeld a duplájára, aztán majd visszaállítod. 190 000 Ft-ot kell érzékelnie a PayPal-nak ha 520 €.
Mindenképp úgy küldd hogy átállítod, mert ha PayPal váltja akkor úgy 9000 Ft lesz a veszteséged.

[ Szerkesztve ]

(#40532) Atish19 válasza V/ (#40531) üzenetére


Atish19
őstag

Ezt nem értem most. Ha a POS limit számít abba simán beleférek. Bocsi ha értetlen vagyok, de a 300000Ft POS limitbe a 190000Ft bele kellene, hogy férjen nem?

(#40533) V/ válasza Atish19 (#40532) üzenetére


V/
Topikgazda

Melyik banknál vagy ? Mondjuk OTP? Azt megnéznéd hogy nincs véletlenül valamennyi zárolt összeg a kártyához tartozóan?

(#40534) Atish19 válasza V/ (#40533) üzenetére


Atish19
őstag

Ez konkrétan a Nyugat Takarékos számlám. Van rajt zárolt összeg, de az kb 20000Ft. Bőven van még rajt ezen felül ami fedezné ezt a kiadást.

(#40536) V/ válasza Atish19 (#40534) üzenetére


V/
Topikgazda

Akkor ne emeld. A takarékos kártyákkal voltak mostanában gondok a beolvadásos mizériák miatt. Lehet hogy nem stimmelnek a limit értékek a kártyánál, ha ezt még az egybe olvadás előtt kaptad.
Maestrot azt biztos nem javasolnám Internetes vásárlásra. Ha nem akarsz pénzt bukni akkor egy másik Visa vagy MC kártyát kellene hozzáadni, az utalás már legkorábban csak hétfőn, de inkább kedd eredményez pénzt a PayPal egyenlegen.

(#40537) Atish19 válasza V/ (#40536) üzenetére


Atish19
őstag

[kép] Kálváriám folytatódik. Hozzáadtam a MC kártyámat, hitelesítettem is, de továbbra sem jelenik meg az opció.

[ Szerkesztve ]

(#40538) V/ válasza Atish19 (#40537) üzenetére


V/
Topikgazda

Min használod? A kártyahozzáadásról megkaptad az e-mailt és a fiókba belépve ott a kárttya a listában? A pénzküldésnél amikor beírod az összeget és átlépsz a fizetési forrás kiválasztásához akkor semmi nincs ott?

(#40539) Atish19 válasza V/ (#40538) üzenetére


Atish19
őstag

Megkaptam az E-mailt és a kártya is a listába került. A pénzküldés jelen esetben inkább egy díjbekérő amit a cég e-mail formájában küldött el nekem. Ha rákattintok a befizetem linkre ez az ablak fogad [kép] Ha itt a checkoutra megyek akkor kapom azt a képet amit az előbbi hsz-ben mutattam.

(#40540) V/ válasza Atish19 (#40539) üzenetére


V/
Topikgazda

Értem, akkor még egy gond lehet hitelkártya kell hogy legyen a pénzforrás. Írj neki hogy erre így nem tudod elküldeni, adják meg a PayPal azonosítót és azt hogy mit írjál a közleménybe.
Szerintem az kell nekik ami a képen a Description sorban szerepelhet.

Egy ellenőrzést tudsz tenni most, ha pénzküldést választasz ezt az e-mail címet beírod: salesDE@evga.com majd vásárlói védelmes pénz küldést mondjuk 100 € csinálod addig amíg nem jön az a képernyő hogy fizetési forrás, ha ott feladja a kártyát akkor fizethetnél.
De alul csak nyomja a Cancel-re.
Hha itt is azt írja hogy nincs forrás akkor PayPal fiók hiba.

[ Szerkesztve ]

(#40541) Atish19 válasza V/ (#40540) üzenetére


Atish19
őstag

Itt szépen feldobja mind a két kártyát. Akkor valószínűleg tényleg hitelkártyát kér. Köszönöm, hogy foglalkoztál a problémámmal. Írok a cégnek, hogy oldjuk meg másképpen.

(#40542) epres pite válasza V/ (#40524) üzenetére


epres pite
friss újonc

Sajnos nem kaptam ilyen email-t. Nincs feloldva a korlátozás. Viszont ma kaptam választ amiben annyi volt, hogy köszönik a dokumentumokat és ha további adatra lesz szükségük akkor megkeresnek.
Írtam nekik és megkérdeztem, hogy akkor mikor oldják fel a korlátozást. Erre délután jött egy újabb levél a szokásos sablon szöveggel, hogy küldjem el a személyes adataimat közüzemi számlát meg hasonlókat és, hogy ne legyen 12 hónapnál régebbi. Én a 2020.05.31-én kiállított bankszámla kivonatomat küldtem el. A közüzemi dolgaink a párom nevén futnak, minden (internet, gáz, villany, víz). A telefonom a KFT-m nevén van így ezt sem tudom beküldeni.
Nem látják rajta a dátumot? Ennyire hülyék? Nem értem, hogy azt miért nem lehet megmondani ha baj van a beküldött dokumentumokkal. Miért nem azt mondják meg mi a baj velük? Miért azt írják, hogy küldjem be?

Azért bemásolom ide a szöveget hátha valaki többet lát benne mint én:

I can understand that you're having trouble understanding your account limitation as you have provided all the documents already.

After a review of your account, I regret to advise you that the proof of address you have supplied cannot be accepted, as the document must clearly show that it was issued within the last 12 months. Please provide us with a recent proof of address.

We accept a copy of:
- Utility bills (phone and broadband services, health insurance, gas, water, electricity, etc.)
- Bank or credit card statements
- Your driving licence. (Note: We can only accept a driving licence if: it shows your address, it's been issued within the last 12 months, and it's accompanied by another valid government-issued photo ID)
- Your printed payslip.

We do not accept:
- Invoices
- Partial Documents.

Please note: The document must show your full name and address as registered on the PayPal account. The document cannot be older than 12 months and should be fully legible.

If you have questions or concerns of any kind, please make sure to reply to this message.

It's been a pleasure to assist you, and I wish you an amazing day.

Thank you, for using PayPal.

[ Szerkesztve ]

(#40543) V/ válasza epres pite (#40542) üzenetére


V/
Topikgazda

Lakcímkártya? Mo-n azzal igazoljuk a lakcímet mert nálunk jogosítványon nincs rajta. Ha más helyhez kötött közüzemit nem tudsz küldeni akkor csak ez marad, nekem ezt elfogadták. Bankszámla lakcímhez nem igazán, de ott látni kell a nevet és címet együtt, azt jelölni talán?

[ Szerkesztve ]

(#40544) joe-ker


joe-ker
senior tag

Sziasztok!
€ egyenleget át lehet váltani huf-ra Paypal-on belül?
Ha igen milyen módon.
Köszönöm!

(#40545) gyulaszu válasza joe-ker (#40544) üzenetére


gyulaszu
senior tag

Az összefoglaló 10-es pontja írja ezt.

gyulaszu

(#40546) joe-ker válasza gyulaszu (#40545) üzenetére


joe-ker
senior tag

:R

(#40547) epres pite


epres pite
friss újonc

Igen az megvolt. Eddig összesen 3x küldtem el a lakcím kártyámat.
Ezt pontosan, hogy érted?: "azt jelölni talán?"
Lehet ezt valahol jelölni?

Igazából azt sem értem miért kaptam a korlátozást.

(#40548) V/ válasza epres pite (#40547) üzenetére


V/
Topikgazda

Korlátozott mert törvény. írja elő az ügyfelek személyazonosságának ellenőrzését, így oldják meg. Úgy értem hogy bekeretezett legyen. A lakcímkártyát megmagyarázzák hogy nálunk ez a hivatalos

(#40549) epres pite válasza V/ (#40548) üzenetére


epres pite
friss újonc

Bocs, de ezt sem vágom. Hogyhogy bekeretezett legyen?

(#40550) V/ válasza epres pite (#40549) üzenetére


V/
Topikgazda

Elküldted az utolsó havi bankszámla kivonatodat, ezt általában pdf-be gyártjuk a Netbankból azt a részt az első oldalon ahol a neved, címed és nálam még bankszámlaszám is kiemelem bekeretezéssel hogy egyértelmű legyen. nem kell nekik a többi rész, nem állnak neki elemezgetni, átbogarászni.

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  PayPal (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.