Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  PayPal (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:35:44

LOGOUT.hu

A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33601) Béló


Béló
aktív tag

Sziasztok!

Volt egy OTP-s bankkártyám rendelve a paypal fiókomhoz, megrendeltem egy notebook akkumulátort ami hibásan érkezett meg, ezért az eladóval felvettem a kapcsolatot (ebay) és vissza is utalta a pénzt.

De az OTP-s kártyám és a kapcsolódó számlám már nem létezik, már bankhoz mentem át. Mondták az OTP bankban, hogy ők azonnal visszaküldték a régi számlára /kártyára érkező pénzt.

Azóta egy CIB-es kártya van a paypal-hoz rendelve.

Mikor kerül vissza az összeg a paypal számlámra?

Előre is köszi a választ!

(#33602) V/ válasza Béló (#33601) üzenetére


V/
Topikgazda

Mikor volt konkrétan a visszatérítés, refund napja?
Nem egészen pontos tájékoztatást kaptál. Amikor meg érkezik hozzájuk és nincs fogadószámla mert azt a tulajdonos megszüntette, a pénz 30 napig a bejövő általános devizaszámlájukon van, majd azután kerül visszaküldésre.
Ha már letelt 5 munkanap a PayPal refund érkezés dátumtól, akkor besétálsz egy bankfiókba viszed a régi számlád, bankkártyád erre a vásárlásra vonatkozó számlakivonatát, a PayPal refund igazolást és megkéred őket ahogy keressék már meg ezt a fent említett számlájukon és miután megtalálták utalják át az általad megadott CIB bankszámlára.
Ha kifogsz egy kevésbé értelmes dolgozót, akkor a fiók vezető is jó lesz neked, ha igaz lenne, hgy visszaküldték arról természetesen kell egy igazolás neked, hogy a PayPal-on tudj valamit kezdeni, így azt adjanak már.Persze nem lesz ilyenjük, ha még 30 napon belül vagy. Majd a pénzt találják meg.
Ez a módszer működik az Erste Banknál, a CIB Banknál (ott ők hívtak, hogy jött pénz menjek be annak ellenére, hogy már nem voltam az ügyfelük) és az OTP-nél is.
A telefonos ügyfélszolgálat általában ezzel nincs tisztában, gondolom ott mondták neked.
A szerződés megszünése után 8 évig tárolják a számlával kapcsolatos dolgokat, a banki részről a leadott bankkártya még 30 napig "élő" ne hagyd hogy megvezessenek, mert nincs kedve a könyvelést felhívni vagy telefonálni oda ahol igazolják hogy meg van ez a pénz a számlájukon.

(#33603) dudzsi válasza V/ (#33600) üzenetére


dudzsi
tag

Köszi. Át állítottam. Még egy kérdésem lenne. Ha a 4. pontba szereplőt megcsinálom és vásárolok ebayröl akkor valamikor felajánlja hogy PayPal balance és alatta pl. EUR 1.00 = C $1.44. Viszont alatta ott van hogy tudom a kártyámat is választani. Ha a PayPalost választom akkor ugyan ugy a 4-es pontba be állítottak szerint fogja váltani vagy nem? Köszi

(#33604) V/ válasza dudzsi (#33603) üzenetére


V/
Topikgazda

Mivel az egyenlegnél mindig a PayPal árfolyammal számolnak ezért látni fogod azt, ha a kártyánál átállítod banki váltásra akkor azzal fog számolni. Még akkor is ha "kombi" fizetés lesz.

(#33605) Béló válasza V/ (#33602) üzenetére


Béló
aktív tag

Köszönöm a részletes választ! :C
Május 14-e volt a Refund napja, akkor kedden elmegyek az OTP-ba, pont akkorra lejár az 5 munkanap, és viszem az általad írt dokumentumokat!

(#33606) V/ válasza Béló (#33605) üzenetére


V/
Topikgazda

Azért készülj fel egy "nehéz" menetre :) Annak ellenére, hogy simán tudnák rendezni.

[ Szerkesztve ]

(#33607) dudzsi válasza V/ (#33604) üzenetére


dudzsi
tag

Köszi. De akkor mindegy hogy melyeikkel fizetem hogy ha ugy is bevan állítva a 4. lépés?

(#33608) V/ válasza dudzsi (#33607) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha el akarod költeni az egyenlegen lévő pénzt akkor az egyenleggel fizess. Ezért nem mindegy.
A kártyát amikor használja a PayPal akkor az általad előre megadottak szerint (banki) végzi a váltást, pontosabb ez esetben csak továbbítja a bank felé a deviza vételár összeget, nem vált.

(#33609) dudzsi válasza V/ (#33608) üzenetére


dudzsi
tag

Oké köszönöm a segitséget!

(#33610) Is-tee


Is-tee
aktív tag

Sziasztok!

Kértem eBay-en pénz visszatérítést, mert nem jött meg amit rendeltem! Kaptam e-mailt délelőtt, hogy vissza utálták a pénzt paypal-on keresztül, viszont a paypal-on régóta nem voltam aktív így a kártyám száma lejárt. Akkor most nnis fogom vissza kapni a pénzt? Vagy attól függetlenül szerepelnie kell a számlámon? Mert még mindig nem kaptam meg a pénzt!

(#33611) V/ válasza Is-tee (#33610) üzenetére


V/
Topikgazda

Türelmesnek kell lenned. :)
Összefoglaló, GYIK:
3. Kérdés: PayPal fiók szerint megkaptam a refund összeget. Ennek mekkora átfutási ideje van, hogy a kártyához tartozó számlaszámomon látható legyen?
Nem látszik az egyenlegen a refund összege.
Válasz: 1-3 banki munkanap, ha az 5. napon sincs a bankkártyához tartozó számlán, hívni kell a bankot.
A visszatérítés - refund - automatikusan, ahonnan indult a pénz, oda fog visszakerülni. Ha az egyenlegről, akkor oda, ha bankkártyáról, akkor arra bankszámlára, amelyhez a kártya tartozik.
Nem lehet a kártyás fizetés pénzét a PayPal egyenlegre irányítani, ott parkoltatni.

Mivel a bankszámlának van bankkártyája, így kártya felhasználásával a bankszámládról utalja a bankod a a kártyás fizetés után a kereskedő bankszámlájára a pénzt, a vissza irány biztosítva kártya nélkül is.
A fizetéskor is több munkanap (2-7) amíg a pénz jóváíródik a kereskedő bankszámláján, értelemszerűen nem igazán lesz rövidebb az idő a visszautalás esetén sem.

[ Szerkesztve ]

(#33612) Danecay


Danecay
őstag

Sziasztok!

Nem rendelek napi szinten az ebay-ről viszont az feltűnt, hogy az utóbbi pár rendelés során a paypal-os fizetést nem kell megerősítenem a paypal-os felhasználónévvel/email-el és jelszóval belépve hanem utolsó lépésként elég rábökni a Confirm Payment gombra aminek hatására minden további azonosítás nélkül megtörténik a vásárlás. Miótavan ez így? Én valahogyan biztosnágosabbnak éreztem az amikor a vásárlás véglegesítéséhez be kellett jelentkezni a PayPal fiókomba. Nem lehet ezt valahogy visszacsinálni?

(#33613) Danecay válasza Danecay (#33612) üzenetére


Danecay
őstag

Lehet közben már meg is találtam :) De, hogy nem én linkeltem össze a két accountot az biztos :F

(#33614) V/ válasza Danecay (#33612) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem Paypal probléma, az eBay topikban gyakran elő kerül.
Bekapcsoltad a gyorsfizetést az eBay-en. Így mindenképp változtattál.
Ezen a képernyőn ha nem a Maybe Later-t választod, hanem a Remember Me-t azzal be is kapcsoltad a gyors fizetést.

Az eBay topik Összefoglalóban van a kikapcsoláshoz módszer (16. pontban), illetve ők is írják, de a módszerük nem egészen működik minden esetben.
Akkor idézve onnan:
Az eBay-PayPal összerendelés törlése az eBay-en, My Account menüben a PayPal Account résznél ott az van hogy azzal az PayPal azonosító e-mail címmel fizetsz és unlink van mellette.
Buying on eBay: Your eBay account is linked to this PayPal account for purchases........e-mail cím és Unlink accounts.

A Paypal-n fogaskerék ikon, majd törlöd a Security fülnél a Log in with PayPal-nél az eBay-t és ha a Stay logged in for faster purchases-nél nem ezt olvasod: One Touch™ is turned off for all devices. akkor törlöd.
Ránézel a Permissions you’ve given részre is, annak üresnek kellene lenni.
Mind az eBay-ről, mind a PayPal-ról kilépve törlöd a sütijüket, böngésző gyorsítótárat és a böngészőt újra indítod
Legközelebb amikor fizetnél a megjelenő ablakban a Maybe Later-t válaszd.

Ha már ez így megy, azután újból összerendeled az eBay fiókot és PayPal fiókot, mert az szükséges, de ezután soha ne kattints a gyors fizetés miatti megjegyzésre.

[ Szerkesztve ]

(#33615) Donki Hóte


Donki Hóte
veterán

Azt kérte a PayPal, hogy adjam meg az IBAN bankszámlaszámomat.

Beléptem netbankba, copy-paste-el átmásoltam az ott mutatott IBAN számot a paypal vonatkozó mezőjébe, mire közölte, hogy nem megfelelő formátumú az IBAN szám.

A szóbajöhető lehetőségeket végigpróbáltam (négyesével kötőjel, nyolcasával kötőjel, ugyanez szóközzel, végül egyben az összes karakter) de mindre azt írja, hogy nem megfelelő formátum.

Milyen formátumban kell megadni az IBAN számot a paypalnak???

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#33616) V/ válasza Donki Hóte (#33615) üzenetére


V/
Topikgazda

Magyar fiók esetén nem kell IBAN szám, a normál bankszámlaszámot kell beírni.
Bár tőlem még sosem kértek, mert ezt önként kellene megadni.
De lehet hogy újítás volt, pontosan hol kérik ezt?
Most beléptem és ahol bankszámlaszámot lehet beadni ott nincs IBAN-ra utalás.

[ Szerkesztve ]

(#33617) Shy


Shy
tag

Sziasztok!

Segítséget kérek vaterán regisztráltam és van lehetőség paypalt beállítani mint fizetési mód az eladó termékemnél. Van normál paypal fiókom és úgy látom a vatera üzleti paypallá minősítene fel. Az a kérdésem ez mivel jár? Van valami hátrányom ebből? Nincs cégem stb, magánszemélyként használom néha a paypalt, de furi, hogy a vatera ezt üzleti irányba tolja, nem értem miért..

Köszi az infókat előre is. :R

Kell, vagy rakom el?!

(#33618) V/ válasza Shy (#33617) üzenetére


V/
Topikgazda

A Vaterás PayPal felejtős így.
Nem kell üzleti fiók ahhoz, hogy tudj fogadni pénzt vételárként, ez csak szívatás.
Az PayPal üzleti fiókhoz kellenek a minimum egyéni vállalkozói sallangok.

(#33619) romierna


romierna
csendes tag

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.E-bay-en vettem egy cuccot,de nem szállítják le.Írtam az ügyfélszolgálatnak,h.ilyenkor mi a teendő.Paypal-on keresztül töröljem a vásárlást,le is írták,hogy hogyan,de én így sem tudom.
Köszönöm előre is.

(#33620) V/ válasza romierna (#33619) üzenetére


V/
Topikgazda

Az eBay-en az eladótól kell kérned a vásárlás törlését. Az eBay topik ebben a hozzászólásában benne hogy mit kell keresned.
Ennek nincs köze a PayPal-hoz. A PayPal-on te nem tudsz vásárlást törölni.
Kérdés hogy mi lenne ez a "nem szállítás". Eleve nem volt Magyarországra szállítás, vagy nincs, amit kifizettél ez utóbbi esetén az eladó is kezdeményezheti a törlést.

[ Szerkesztve ]

(#33621) Kékes525


Kékes525
félisten

A PayPal számlán a Transaction ID vagy az Invoice ID -vel tudom a vásárlást bizonyítani a gyártó felé?

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#33622) V/ válasza Kékes525 (#33621) üzenetére


V/
Topikgazda

Transaction ID. Ezt tudja a PayPal fiókjába keresni.
A másik az ő számlaszámuk, nem pedig a fizetés igazolása.

(#33623) Kékes525 válasza V/ (#33622) üzenetére


Kékes525
félisten

Köszi! :)

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#33624) atala


atala
addikt

Van valami hátránya az üzleti számlának? Eddig is használtam a paypalt, de lakosságiként. Most a vaterán is lehet paypalt használni. Eladóként azt írják, hogy üzleti számlára kell váltanom.
Egyébként egyéni vállalkozó vagyok.

[ Szerkesztve ]

(#33625) V/ válasza atala (#33624) üzenetére


V/
Topikgazda

Pár hozzászólással feljebb és előtte is volt már róla szó:

A Vaterás PayPal felejtős így.
Nem kell üzleti fiók ahhoz, hogy tudj fogadni pénzt vételárként, ez csak szívatás.
Az PayPal üzleti fiókhoz kellenek a minimum egyéni vállalkozói sallangok.

Van vállalkozói adószámod, EU-s adószámod és minimum egyéni vállalkozó vagy? Mert üzleti fiókhoz ezek is kellenek.
Nem a Vatera elvárásai kell hogy diktálják a feltételeket, szerintem nem kell PayPal fiók a Vaterás pénz fogadáshoz.
Ha EV vagy akkor persze, lehetséges. Ha nem és kamu "üzleti fiókot" hozol létre, akkor megsérted a PayPal szerződési feltételeit.
A premier fiók is elegendő kellene hogy legyen, ha más értékesítési felületen ez elegendő, nem kell üzleti fiók, ez egy értelmetlen követelmény.
Ezen az oldalon amit írnak az enyhén csúsztatás, elhallgatják a fiók követelményeket.
A fizetéshez miért kellene üzleti fiók?
Itt meg az általuk gondolt előnyök vannak felsorolva.
De a kedvezmények nem örök életűek.

[ Szerkesztve ]

(#33626) atala válasza V/ (#33625) üzenetére


atala
addikt

Igen, olvastam az a hozzászólásod. Adószámom van, de EU-s nincs, és ezért nem is fogom kiváltani. Akkor nem lesz beállítva.
Szerintem fogják még lejjebb adni, mert nem sok vállalkozónak van EU-s adószáma.

(#33627) atala válasza V/ (#33625) üzenetére


atala
addikt

Létre hoztam egy új üzleti számlát a cégem nevével, de nem kért még magyar adószámot sem, nemhogy EU-sat.

(#33628) hzx0 válasza V/ (#33622) üzenetére


hzx0
aktív tag

Pont én is egy garis ügyet bonyolitok (SD kártya). Ebayen vettem kedvenc eladonktol az sd kártyát ami behalt. A gyártó megtudja nézni az Ö pp fiókjába a Transaction ID alapján az én tranzakciómat az eladó és köztem ha megadom neki a Transaction ID-t? Vagy nem jól értelmezem a kérdést meg a választ?

[ Szerkesztve ]

(#33629) Vesti95


Vesti95
tag

Sziasztok,

Feldobta hogy elértem a 1800eurós limitet, és meg kell erősíteni az accot.
Nincs még bankkártyám, tanuló vagyok még. Hát nem gondoltam volna hogy a paypal miatt
kell majd csináltatni, de legyen. OTP Junior kártyával képes leszek megerősíteni?
Kell OTP direct (netbank)?

Hogy működik pontosan majd a megerősítés?
Elnézést ha volt már ilyen kérdés!

[ Szerkesztve ]

(#33630) Vesti95 válasza Vesti95 (#33629) üzenetére


Vesti95
tag

Oké, a megerősítés menetét megtaláltam a téma elején, elnézést :)

(#33631) V/ válasza atala (#33627) üzenetére


V/
Topikgazda

Leírtam ami jogilag és a szerződési feltételek közt is elő van írva.
Majd kérni fogják és az hogy nem írod be az üzleti adatokhoz az egy dolog az nem jelenti hogy nincs rá szükség.
A regisztráció 2. lépése az üzleti adatok megadása és ott még okmány feltöltés is szükséges.

Ha nem magyar vásárlónak adsz számlát, akkor kötelező az EU-s adószám, de ezt gondolom ismeri a könyvelőd is.

[ Szerkesztve ]

(#33632) V/ válasza hzx0 (#33628) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem tudja. Amikor fizettél ezt az adatot kapja meg az eladó, hogy ezzel a tranzakcióval történt a fizetés könyvelése. A gyártó felé egyikőtök sem küld semmit.

(#33633) Ra's al Ghul


Ra's al Ghul
senior tag

Sziasztok!

Abban kérném a segítségetek, hogy hogyan tudom megváltoztatni az időzónát?
Beállítások oldalon a Time zone opció alatt csak egy van: (GMT-08:00) Pacific Time.

Van valami mód, hogy ezt átállítsam?
Nektek mire van állítva?

Theatricality and deception are powerful agents to the uninitiated.

(#33634) V/ válasza Ra's al Ghul (#33633) üzenetére


V/
Topikgazda

Már kérdezték pár napja, nem lehet és nem is kell. Még a magyar szövegre való átállítást sem javaslom.

(#33635) darvinya válasza V/ (#33634) üzenetére


darvinya
titán

Mobilon böngészőben automatikusan átállt magyarra, de eddig semmi hátrányát nem tapasztaltam.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#33636) V/ válasza darvinya (#33635) üzenetére


V/
Topikgazda

Oké. De szerinted mi értelme van, ha csak részleges a fordítás? A fontosabb részek továbbra sem magyar nyelvűek. Félkész termékkel nem szoktunk piacra lépni.
Arról nem is beszélve, hogy az automatikus átállás az ügyfél megkérdezése nélkül nekem egy kicsit barátságtalan lépésnek tűnik, el tudom dönteni, hogy akarom használni vagy nem, majd aktiválom én, nekik ebben nem kell dönteni.
Te nem tapasztald meg a múlt év őszi belépési és fizetési problémákat a magyar nyelv miatt. Még elő kerülhetnek újból.

[ Szerkesztve ]

(#33637) vacs


vacs
veterán

Sziasztok.

Használt, nagyobb értékű telefont szeretnék vásárolni magánszemélytől.
Kérdésem, hogy tudok neki valahogy PayPal-on keresztül fizetni (ha neki is van fiókja) ?
Azért kérdem ha esetleg baj lenne, akkor vissza tudjam szerezni a pénzem!

(^)(>.<)(^)

(#33638) darvinya válasza V/ (#33636) üzenetére


darvinya
titán

Ez így érthető, mi a probléma.
Tavaly november végén csináltam fiókomat.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#33639) V/ válasza vacs (#33637) üzenetére


V/
Topikgazda

Igen lehetséges.
Ha vásárlás ellenértékeként (Pay for goods or services) küldöd a pénzt, akkor van vásárlói védelmed és probléma esetén a PayPal segít.
Ezen a képen a vastag kék keretben a bal oldali opció:

[ Szerkesztve ]

(#33640) bocsika


bocsika
aktív tag

Szevasztok.
Öcsém kint dolgozik Németországban. Van német ideiglenes lakcíme és bankszámlája és kártyája is. Hogy tudja ezeket beállítani a magyarországi címhez regisztrált fiókjához? Vagy csináljon egy újat?

(#33641) V/ válasza bocsika (#33640) üzenetére


V/
Topikgazda

A fiókok "lakcím függők", mivel egy adott országot kell választani a fiók létrehozásakor, ezért újat kell létrehozni, nem lehet "átírni".

[ Szerkesztve ]

(#33642) marec1122


marec1122
senior tag

Sziasztok!

A válasz bár lehet egyértelmű azért én tuti ami tuti meg szeretném kérdezni hogy ha a kártyámnak van egy 50000 Ft-os fizetési limite, akkor paypal-on sem fogok tudni ennél nagyobb összegű dolgot kifizetni?

Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane

(#33643) V/ válasza marec1122 (#33642) üzenetére


V/
Topikgazda

Természetesen nem tudsz annál többet fizetni, nincs hitel.
De mindegyik bank lehetővé teszi ennek a limitnek az emelést, azért a legtöbbje eleve 150k-ra állítja ha nem kér kisebb értéket a kártyatulajdonos.
Úgy tudsz fizetni azért, ha a PayPal egyenlegeden van valamennyi pénz, mert mindig az egyenleg az elsődleges és ha ott nem elegendő a pénz akkor pótolja a bankkártyáról. Ekkor viszont számolgatni kell hogy mindenképp elég legyen a deviza árfolyamot is figyelme a PayPal-on és a banki kártyás vásárlásnál.
Egyszerűbb emelni a kártyalimitet.

[ Szerkesztve ]

(#33644) vacs válasza V/ (#33639) üzenetére


vacs
veterán

Köszönöm szépen a segítséget!

(^)(>.<)(^)

(#33645) HXY


HXY
addikt

Sziasztok!

Még tavaly novemberben rendeltem egy TV box-ot a Banggood-ról.
Már az elején is voltak vele gondok, de pát hét után nem akart tovább működni.Mondhatni se kép, se hang.

2018 év elején írtam a a Banggood-nak, emailt, hogy találjunk valami megoldást.
Visszaírtak, hogy csináljak videót róla. Csináltam.
Kértek újabb videót. Csináltam megint.
Harmadik videó? Az is megvolt.
Majd így teltek, teltek a hónapok, de refundot vagy új terméket nem ajánlottak fel, még partial refundot se.

Most május elején közel a 180. PayPal fizetési naphoz megnyitottam a PayPal-on a dispute-t.
Itt már megint egy újabb videót és fényképeket kértek emailen, amit meg is tettem nekik.
Majd visszaírták, hogy a $30-os termék árából $22-t tudnak visszafizetni.
[link]
Amire én egyből igent, mondtam, csak látnék már valamennyi pénzt.
Május 19-én:
Azt írták, hogy elküldték a refundot, pár nap múlva megkapom.
[link]
Ma még mindig semmi nem jött meg, így írtam nekik PayPal-on, erre visszaírták, hogy valami hiba miatt nem tudnak redundolni, zárjam a case-t, és emailen kérjem a refundot.
[link]

Szerintetek zárjam a dispute-t, vagy vonjam már be a PayPal munkatársait?
Ha escalate-om case-é akkor mire számíthatok?

(#33646) V/ válasza HXY (#33645) üzenetére


V/
Topikgazda

Jósolni nem fogok, ha lezárod akkor nem tudsz PayPal segítséget kérni, de hogy mi lesz a segítségük ha claim-re emeled azt nem tudom.
De ha lezárod, ők elküldik a pénzt. Nem szoktak ezzel szórakozni. Kérdés az hogy hol van a hiba hogy nem tudják elküldeni.
Ez közel a 180. naphoz hát nem is tudom. Nekem ami problémám volt velül mind 2 héten belül normálisan le lett rendezve, ennél nagyobb összegű dolog esetén is.

[ Szerkesztve ]

(#33647) marec1122 válasza V/ (#33643) üzenetére


marec1122
senior tag

Szia,

köszönöm szépen a választ. egyébként én a paypal-t csak ilyen átmenő eszköznek használom hogy ne kelljen megadni külföldi oldalaknak a bankkártyám adatait, illetve a kifizetés valamelyes biztonságba legyen abban az esetben ha nem azt kapom amit rendeltem. még sosem volt rajta pénz tárolva.

Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane

(#33648) HXY válasza V/ (#33646) üzenetére


HXY
addikt

A dispute megnyitása volt közel a 180. napon. November 11-én rendeltem.
Most már közel a 200. naphoz járunk.
Ha lezárom, akkor a 200. napon fognak tudni refundolni, vagy akkor már nem lehet?

(#33649) V/ válasza HXY (#33648) üzenetére


V/
Topikgazda

Pénzt bármikor tudnak visszaküldeni, de ehhez a novemberihez nincs a PayPal felületen refund lehetőség, ez lehet a gond.
Vagy a PayPal segítségét kéred aztán valahogy megkapod a pénzt, de rész refundot nem szokott a PayPal kifizetni, mert ők a teljes összeget látják azt nem amiben ti megegyeztetek. Ha teljes összeg lenne akkor a PayPal akár a saját kontójára kifizeti.
A lezárást a BG az esetleges dupla térítés elkerülése miatt szokta kérni.
Lehetséges, hogy kéred a PP segítségét és az önként ajánlott dolgot annak ellenére megcsinálják.
De ilyen hosszan elnyúló PP dispute még nem volt nálam, így csak "elméleti" dolog amit írok.

(#33650) Doosa


Doosa
aktív tag

Sziasztok!
Laptop vásárlását tervezem, és az eladó azt kéri fizessek neki paypal-on. Természetesen a fizetés termékért opció használatával ahol elvileg van védelem.
A védelemmel kapcsolatban lenne kérdésem. Ha adott esetben visszatérítést kérnék milyen esélyeim vannak, hogy vissza kapjam a pénzem. Az eladó mikor kapja meg a pénzt amit utalok neki? Attól félek megkapja és kiveszi a felhasználójáról a pénzt és akkor hiába kérem a visszatérítést.
Ha megkapom amit rendeletem, de mondjuk hibás és ezt tudom dokumentálni azt mennyire fogadja el a paypal?

Keresgéltem itt a fórumban de ellentétes és régi infókat találtam csak.
Előre is köszi a válaszokat!

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  PayPal (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.