Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- New Game Blitz - 2024
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- Astra kalandok @Első rész
- No Voice in the Galaxy
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Sencor SDC 4800B Teszt – Praktikus Ébresztőóra Színes Kijelzővel
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pigsty
aktív tag
Sziasztok!
Hamarosan valószínűleg egy ASRock H61M/U3S3 alaplapot fogok vásárolni. Eddig egy régi konfigban ment kettő T7K250-s Hitachi, IDE természetesen, 2007-ben vettem őket, máig hibátlanok, kopp-kopp!, ezért továbbra is használnám őket,persze haladva a korral, szó szerint háttértárként; nem tudtam, hol tegyem fel a kérdést, ide rakom: milyen IDE bővítőkártyát vegyek hozzájuk? Az alaplapomon kevés a hely, főleg PCI-nek, ha egy tunert, VGA-t tervezek bevásárolni a későbbiekben. Delockot vegyek? Elég PCI-s kari? Vagy PCI-e legyen?
A topichoz kapcsolódva is kérdezek: milyen halk, hűvös vinyót vegyek? Most is van olyan jó a Htiachi, mikor én vettem?
Teljesítmény: hát, net, Photoshop,párhuzamosan akár több p2p, nagyon ritkán a jövőben videódigitalizálás, semmi játék.Tehát ANNYIRA a sebesség nem számít.Kvázi HTPC-n is gondolkozom. Akár egy 5400rpm-es is elég lenne? Kapacitásra akár egy 160 GB is elég lenne nekem bőven, tudom, ár/értékben a terra bytekus fele megy a mérleg nyelve.Mára nagyjából letöltögettem magam, azért lenne elég max fél TB-s vinyó.köszi, pigsty!
Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
lp640sv
tag
Hello!
a kerdesem az hogy milyen 1Tb-os HDD ajanlotok?
eddig WD caviar greent akartam de alitolag az eleg szar lett
7200 vagy 5400 ast ajanlotok jatekhoz, modelezeshet,kepszerkezteshez filmehez stb?innen tudnam talan olcsobban venni ismerostol. innen melyiket ajanljatok?
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
Én újonnan továbbra se ajánlok megvenni egy hdd-t se kivéve ha nincs más választás, továbbra is aranyáron mennek. pl egy Western Digital Caviar Blue 500GB 20 rugó aminek a normális ára 12k lenne maximum. Az 1T meg a 2T méretű vinyók között meg ilyen 1-2 ezer forint árdifferencia van ami meg nonszensz
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz pigsty #30506 üzenetére
Szerintem ha van két idés vinyód az bőven elég tárhelynek, inkább vegyél rendszernek egy 40-60gb ssd-t. Újabb gépbe win7 alá már alap. Vagy ha marad valaki a hdd-nél mint én is, két sata2 vinyó raid0-ban is megteszi. De ezeket most tényleg csak használtan érdemes. Sata3 sima hdd esetén csak egy marketing fogás, ssd esetén van értelme ha sata3 az eszköz.
[ Szerkesztve ]
-
pigsty
aktív tag
-
djculture
félisten
válasz King Unique #30509 üzenetére
Áthelyezett szektorok száma engem pl nem szokott izgatni, akkor van baj ha nincs már tartalék szektor vagy hiba miatt nem válik inaktívá a hibás szektor. Vásárláskor amúgy nemárt megnézetni egy hozzáértővel.
-
Sari
tag
Sziasztok!
Most szeretnék új vinyót venni. Tudom nem a legjobb időszakban de muszály lesz. Egy 500 GB-os vinyó kellene. Rendszernek. Nézegettem már párat. Samsung, WD, Seagate közül melyikeket ajánljátok?
Köszi!
-
Sari
tag
válasz jim_raynor70 #30516 üzenetére
OK Köszi!
Talán kibírom azt a kicsit
Később úgyis SSD lesz. -
Sari
tag
válasz jim_raynor70 #30518 üzenetére
WD lesz. 5 év gari van rá-
Köszi
-
Majkee84
aktív tag
Sziasztok!
Az egyik ismerősöm laptopjában meghalt a winyó és neki szeretnék nézni valamit helyette.
Első nekifutásra egy ilyen lenne a kiszemeltem: TOSHIBA 320GB MK3276GSX 2,5" SATA, 8Mb, 5400rpm.
A kérdésem az lenne, hogy mennyire megbízgatóak a Toshiba winyók? Illetve ha tudnátok ajánlani helyette valami jobbat, azt megköszönném!Steam / Origin / Discord / RSC / PUBG : Majkee84
-
SaboteurN
csendes tag
Helló, valaki meg tudná mondani mi a különbség a két merevlemez között ?
WD 1000GB Caviar Black 7200rpm 64MB SATA3 WD1002FAEX
WD 1000GB Caviar Black 7200rpm 64MB SATA3 WD10FAEX
Köszönöm!
-
nemarx
csendes tag
Sziasztok!
Erről a winchesterről (Hitachi 1TB 16MB 7200rpm HDS5C1010CLA382) szeretném kérdezni, hogy mi a véleményetek róla, érdemes volna 17k-ért használtan megvenni(fél éves)?
-
eastsider
nagyúr
hali!
szerintetek mikorra normalizálódnak a HDD árak? vagy nem érdemes várni, hogy ez mostanában fog bekövetkezni?
konkrétan ezt néztem ki. notiba lenne.
vagy ajánlotok valamit helyette? 7200rpm-es kellene, és ez a 750-es pont jó is. (fontos a sebesség) -
nemarx
csendes tag
válasz jim_raynor70 #30529 üzenetére
Értem. Tegnapi képet kaptam, az szerint rendben van.
Köszi
-
Coolmat
őstag
válasz eastsider #30528 üzenetére
A hírek szerint év végéig az áradás előtti árak+30-40% -ra fog lemenni kb. szóval mostanság még ne nagyon számíts drasztikus csökkenésre (ez nekem se jó sajnos, mert most tervezek gépet venni, és 2TB-os winchester kéne legalább).
A kinézett WD Scorpio black jó és gyors, ajánlott vétel. -
djculture
félisten
válasz Coolmat #30531 üzenetére
Előbb utóbb lefog menni az ár. Memória árak mikor elszáltak a ddr2 idején akkor is kb 1,5 év múlva már még olcsóbbak is voltak mint eredetileg.
Addig meg lehet venni használtat is vagy a meglévővel gazdálkodni. Új vásárlása kb egyenlő avval mintha a kukába dobnád a fele árát.[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
Én is így vagyok
Van egy 500 Gb Hithachi (2009 04.08 és 1-1 Db Samu F1 750 Gb (Gariból visszajött 2011.10.14-én) egyébként az első (2010.02.07)
és F3 1 Tb vinyó (2011.09.15) vásárlás +320 Gb Samu M2 Usb Hdd (2011.06.13)2015 ig hátha realizálódnak az árak.
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
djculture
félisten
Hát teljesen fölösleges is újat venni 25-30 ezrekért utána ősszel majd fogja az ember afejét hogy 10 ezer ugyanaz. Csak akkor szabad most új hdd-t venni ha nincs más lehetőség. Már megjelentek az új szériák és belettek jelentve a nagyobb adatsűrűségű lemezek, ez eleve árcsökkentéssel járt mindig is.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
Üdv!
Már csak az SSD kérdéses az új gépemben, ebben szeretnék segítséget kérni.
64 vagy 128GB-os tippeket szeretnék kapni. Olvastam, hogy sokan dicsérik a Samsung 830 sorozatot.(Valós Seq Write sebesség 165MB/s körüli, nekem ez kevésnek tűnik) Természetesen SATA3-asat, illetve minél gyorsabb kéne, mint Seq, mint 4K írásból /olvasásból is remekeljen. Az olvasási sebességen nagyobb hangsúly van számomra. iPonról venném, ha lehet onnan kérnék linket. Rendszernek használnám, plusz több fejlesztői környezet menne rá. 50.000 körül gondoltam rá, az is egy lehetőség, hogy egy brutál jó/gyors 64GB-osat ajánlotok, vagy egy szimplán csak jó 128GB-osat ennyiből. Asrock 990FX alaplapba menne. Köszönöm! -
King Unique
titán
-
akela91
addikt
válasz King Unique #30537 üzenetére
Esküszöm nem találtam, sorry :S
-
berbatov2
senior tag
Úgy néz ki beszart az 1TB-s 1 éves Samu vinyóm. Gariztatás problémás esetleg ha van tapasztalat leírhatnátok.
Le is szarom vennék másikat, de most nézem tavaly óta duplájára emelkedtek az árak, há mi van itt
-
XP NINJA
őstag
hello
van egy samsung hd105si vinyóm 3 év garanciával hibátlan 5400rpm 32mb F3 széria
mennyire lenne őróltség lecserélni 2db HD 502IJ -re? egyik 300 napot ment a másik 650et. és nincs rajtuk garancia.
RAID-ban mennének. akkor a sebesség gyorsabb lenne nem?
a csere 1-1ben menne
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz XP NINJA #30546 üzenetére
Kettő raid 0-ban az biztos hogy gyorsabb... Olyan 130 körül lenne az átlagos olvasás írás, az access time meg minimum lefeleződne az 5400rpm meghajtóhoz képest . Viszont garanciás vinyót én nem cserélnék el a helyedben garancia nélkülire a mai vinyó árak mellett.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz XP NINJA #30548 üzenetére
Hát igen az a chipszet nem tudja a raidot igy még venni kellene egy pciex sata2 raid kártyát is. Szerintem hanyagold a bizniszt. Ha lenne raid a lapon még meg gondolandó lenne de most amennyi egy normális pciex raid kártya, nem sokkal többért kapsz egy 32gigás ssd-t
[ Szerkesztve ]
-
pigsty
aktív tag
válasz pigsty #30503 üzenetére
na return: gondolkozom,m égis kell egy hdd, ssdnek az ára drága, tudom, más az egész, de kapacitásra meg kevés....gondolkozom, mi a jó választás.
na, sata3-as a alaplap, deszerintem elég sata 2 hdd is, márha van még olyan,
egy 320GB Hitachi Deskstar 7K1000-n gondolkozom, mert inkább halk legyen és hűvös....vagy ki mit ajánl? bár árak alapján 1 TB körüliek jobbak ár/kapacitás arányban.
de lehet, lesz egy terás wd, mivel a korábbi adatoknak egy hiba miatt annyi.....külső vinyó volt...Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital