Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
M107
addikt
válasz berbatov2 #30545 üzenetére
A táp akkor okés.
Látja boot-láskor a vinyót nem sokáig szöszöl, indításnál.
Anno nekem még a hdd válság előtt egy F1 750Gb samu Cifi táp mellett biosnál 2 percig is várakozott a Windows meg nem is látta adatterület és MBR ment gallyra 1.5 évesenA fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
M107
addikt
válasz berbatov2 #30552 üzenetére
Másik gépben próbáltad?
Van még másik vinyód, mellette?
Sata csatit másik sata portba dugva? Sata cabel csere?Ha egy másik gépben működik ments le róla mindent formázás partitciónálás (Újra)
S úgy próbáld meg először üresen a te gépedben hogy működik e.De előtte húzd le a fő táp kábelt az alaplapról s a proci mellől, a vegyelemhez nem nyúlj várj kb 5 percet s dugd vissza lehet hogy csak az alaplap hülyült meg.
(anno nekem az usb-k jöttek így helyre mert 1 kivételével mind teszt halott lett egy áramszünet után nemrég.)
Pedig a tápom Fsp Aurum 550-es
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Dinter
addikt
Sziasztok! Van egy lassan 1 éves WD5000AAKS-em. Nagyon hangos, nem biztos hogy garin cserélnék. Blackvinyl-től tudnék venni ezért + 10k-ért Samsung HD103SI-t. Megérné?
-
janikov
csendes tag
Sziasztok.
Tanácsra lenne szükségem, van egy Asus G53SX-S1147
(pl: [link] )
laptopom, és szeretném felpörgetni kicsit egy ssd vinyóval, OCZ 120 gb-osra gondoltam, elég jól teljesítettek a teszeteken,(pl: [link] ,
vagy [link] ,
vagy [link] )csak nem tudom hogy beleillenek-e, hogy a Sata III-as teljesítményt kapom-e, avagy megfelelő csatlakozóval van-e ellátva a gépem, mármint a második vinyó foglalat.
A beszerelésről már leírást, és videót is néztem, asszem menni fog, szűzkéz nyer, de a kompatibilitást illetőleg vannak kételyeim.
Légyszi segítsetek.Köszönöm a válaszokat
-
jeni
félisten
válasz janikov #30555 üzenetére
Szia
Az általad linkelt helyről ollóztam be ide.
Előnyök:
Tökély
Hátrányok:Gyári (Asus) garancia miatt lehetetlen a winchester gyorsabbra cserélése
Állítólag ez a SSD jobb vételű,mint annál amelyeket megjelöltél
[ Szerkesztve ]
-
jocek91
aktív tag
Üdv, milyen HDD-t érdemes venni 20-25e Ft között? Szempontok Sata 3, 7200rpm, viszonylag halk legyen.
-
Norbi.Sz
senior tag
Van egy 2.5" 250GB-os HDD-m külső házban. A házhoz nincs külön tápegység, hanem Y USB kábel van hozzá, így kap tápot is. Ha nem dugom rá mindkét csatiját az Y-nak, akkor is elindul és olvas, lesz akkor valami baja, ha így használom laptopon? Vagy csak picit lassabb?
THX
Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
Kiralybali
tag
Az alábbi 3 közül melyiket éri meg jobban megvenni?
1. [WD 1000GB Green Caviar WD10EARS]
2. [WD 1TB Green Caviar WD10EARX]
3. [Samsung 1000GB 1TB SATA Winchester EcoGreen]
Alaplap: Asrock H61M/U3S3 lenne hozzá
[ Szerkesztve ]
Balage
-
M107
addikt
válasz Kiralybali #30560 üzenetére
3. [Samsung 1000GB 1TB SATA Winchester EcoGreen]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
M107
addikt
válasz akela91 #30562 üzenetére
1. [WD 1000GB Green Caviar WD10EARS] 7200
2. [WD 1TB Green Caviar WD10EARX] 5400
3. [Samsung 1000GB 1TB SATA Winchester EcoGreen] 5400
Ebben teljesen igazad van, de ha nem rendszernek lesz akkor oly mindegy ha igen nekem úgy is megfelelne az kis betöltési idő mind a boot mind a progiknál.
S már nincs samu hdd ág, de ők azért ott voltak a topon.
A wd-nél fejparkolás gondok bár ezt meglehet oldani egy cmd-s windows előtti indítással, kérdés hogy mikor gyártásúak a wd-k?Rendszernek én kisebbet vennék ha annak lesz, 500Gb Hithachim van 2009 májusi régebben egy 320gb 7200rpm samu volt de meghalt vagyis le bad sec. 3 db egymás után mind garis volt (Hm322 széria) azt hiszem de utána nézhetek pontosabban. előtte 250gb még előtte egy 160Maxtor volt satás korszakom elején. Ezeket eladtam, s a mai napig hibátlanul működnek ismerőseimnél.
Tápjaim(visszamenőleg)SP Aurum Gold 550W,Chieftec CTG-500-80P,Chieftec Green Angel CTP-400-12G,Cooler Master 400 vagy 450 Wattos valami kijelző is volt hozzá 5.25" helyre kellett bekötni, Vargáné s társa 2 db 1.2 celeron mellett coppermine magos volt.
Wd csak Caviar Black-et vennék, bár ő nem zöldek, de azt a felárat nekem megéri.
[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
Tápokat azért írtam le, úgy nagyjából hogy nem amiatt bad sec.. le a kis samu és tavaly nem miatta szállt el az MBR s az adatterület a F1 750Gb samu-nak.
Miért van az hogy a F1 Samum 750Gb 3 tányér 5 fej s a 1TB Samum F3 2 tányér 4 fej közt van 3-6 fok különbség az F1 javára?
S ha most vennék láttam ocz 60 Gb ssd itt vidéken 25800 ft Szolnok Win --in---tor az lenne a rendszer bőven elég lenne a win 7 alá update + a office stb.
(21 gb van az egész rendszerem 100Gb van lecsípve az 500Gb elejéből 78 Gb még mindig szabad a másik 385 GB meg letöltés stb[ Szerkesztve ]
-
Kiralybali
tag
Rendszervinyó és mindenes vinyó egyben lesz (Particionálva).
Ha már 19K egy 250GB-os, 21K egy 500GB-os és 25 egy 1TB-os, akkor inkább utóbbit veszem.
Az, hogy azt hiszem a 2. SATA III-mas, míg a másik 2 SATA II-es számít valamit?
Miért Black? Amúgy látom van mindenféle színű, blue is. Mi a különbség amiért mondtad amit mondtál?
Amúgy nézem, hogy samuból van 7200-es is. Ekkor is inkább az 5400-es jobb?
[ Szerkesztve ]
Balage
-
M107
addikt
válasz Kiralybali #30565 üzenetére
1TB lesz ok
Sata 3 visszafelé kompatibilis a sata 2 vel nem lényeg ha csak nincs az alaplapodon Sata3 port akkor oda kötném a sata 3 vinyót.
A Wd-nél ezek a vinyók sebességét jelölik.
7200 rpm a rendszer miatt jobb tárolásnál meg mindegy ott az 5400rpm is megfelel
UI:
Bár én egy kis vinyót 7200 rpm használnék rendszernek vagy Ssd 64 gb OCZ 25800 ft vidéken.A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
spe88
senior tag
Üdv!
Mi a véleményetek/tapasztalatotok erről a HDD-ről:
Seagate ST1000DM003
http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?name=st1000dm003-barracuda-7200-14-sata-6gbs-3tb-hd&vgnextoid=e3612191077ec210VgnVCM1000001a48090aRCRD&locale=en-GB&pf=1Sok infót nem hallottam, találtam róla.
Leginkább torrent vinyó lenne, szal nem éppen csupán adattárolás a cél.
thx
Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!
-
M107
addikt
Megbízható vinyó lesz, persze csak ha jó tápegységed is van alá
Két ismerősöm is ilyet vett s sata 2 lapokban is megbízhatóan működik .Terjedelmes infot csak fél év múlva várj a stabilitást értem ide.
Esetleg egy -két gyenge sector nem lett áthelyezve beugrik sok Segate-n láttam már ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo128
senior tag
Napot!
Winchester vásárlás előtt állok. Mivel kell a hely, a mai árak mellett kell vennem vinyót. Szeretném, ha ajánlanátok megbízható merevlemezeket. A lényeg; 1 vagy 2 TB, gyors, SATA2 vagy SATA3 szabvány. Ár amit szánnék rá 25-30k lenne.
Nem kell SSD gyorsaság, csupán adatok tárolására használnám, de azért mégis szeretném, ha gyorsabb lenne, mint egy mezei vinyó.Előre is köszönöm!
gölmétcsül ©
-
Johnny001
senior tag
-
tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni árazásban. Egyik haverom rám bízta, hogy mennyit fizetek neki a 250GB IDE 2006os Samsung-jáért, de lövésem sincs. Mi pénzt lehet ezért elkérni, adni?
Segítségeteket előre is köszönöm!
CSERE/BESZÁMÍTÁS: antisztatizsacsi kártyáknak, VGA passthrough kábel, PCIe gen1 VGA, PCMCIA soundcard, Smat plug ESP chippel
-
bugizozi
őstag
Hello!
Egyik webshopban a HD204UI típusú samsung 2 tb hdd-hez az van írva, hogy F3 EcoGreen...az csak elírás lehet, mert a HD204UI az F4-es, vagy az valami régebbi verzió?!
Köszönöm!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
pigsty
aktív tag
3.5" 1.5 TB Samsung HD155UI EcoGreen vagy WD15EARS SATA3/64M? Egy árban vannak.
Halk, hőség, és utána teljesítmény.Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
pigsty
aktív tag
válasz Stirbi #30577 üzenetére
nekem most egy wd10ears van, igaz, külső usb-n marhaságként. Vajon sokat változott ez a 1.5 TB-s WD az 1 terás óta? (kb 2009-es gyártású a 1TB-s)
Tehát halkabb? Miben jobb a WD? Teljesítmény kevésbé számít, szerintem az ATA 160 GB-s Hitachimhoz képest egy 5400 rpm is sokkal gyorsabb, SATA-n.Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
Lacces
őstag
Sziasztok, olvastam 1.hsz-t, de így is maradt kérdésem.
Winyót keresek olyan 500GB+, 7200rpm-et elvárom, cahce elég 16mb.
Rendszer winyó lenne, és játékok / programok, na meg video fájlok lennének rajta.-gyors
-halk
-megbízhatóÉs amit nagyon kéne bírnia az pedig a napi folyamatos 20 óra üzemidő. Lassan nyár, és öcsémék idehaza lesznek és ők elég felvátva játszanak a gépen, úgy hogy max napi 4 órát tud "pihenni".
-
Lacces
őstag
válasz Stirbi #30581 üzenetére
az 1TB-os verzió gyorsabb mint a fél terrás.
Láttam itt egy PH-s tesztet a fél terrásakról és ott ezek a WD-k legyőzöttek voltak. Vagy annyira nem lényeg?Én már 2-3 éve nem követem a HW trendeket (én még mindig ott tartok, hogy egy pentium4-es is jó netező gépnek 1GB-bal )
-
humax
senior tag
samsung 46D6570 tvéhez milyen külső merevlemez ajanlatok?
nem tudóm ilyen kor mire kell figyelni? legyen saját táp? vagy ventilátor?stb
én 500 GB főlőt gondoltam
kösziElnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Ha valakinek van infója a Samsung HD160JJ szériáról (tudom régi, de most ez érdekel) az kérem ossza meg velem! Megbízhatóság, sebesség, melegedés, hang érdekel. Főleg a megbízhatóság
-
DeFranco
nagyúr
válasz djculture #30585 üzenetére
Köszi, ne haragudj, hogy ezt megkérdezem, de a sebessége hogy viszonyul egy SP1654N-hez (PATA 160-as) és egy modernebb merevlemezhez (legyen mondjuk a HD502HJ).
Nem a szintetikus tesztekre vagyok kiváncsi, hanem a "valós" érzetre. A 1654 helyett jönne sebesség növelés és tárhely bővítés céljából, de most egy 502HJ-t nem vennék, mert drága.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz DeFranco #30586 üzenetére
A 1654n jóformán ugyanaz a meghajtó csak patás, a 500-as samu viszont egy más világ 100felett másol és a lemez legvégén is 70-et tud.
Az a vicc a hd160jj még kicsit lassabb is mint a patás vinyó. Nekem kettő is volt raid 0 -ban itthon de megszabadultam tőlük. Most 2db 40 gigás seagate van ami raidba 120megát tud a két 160jj meg 100-at tudott max..[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
Miért van az hogy a F1 Samum 750Gb 3 tányér 5 fej s a 1TB Samum F3 2 tányér 4 fej közt van 3-6 fok különbség az F1 javára?
-
zzeN
aktív tag
Hali!
Meghalt a vinyóm, kellene egy új. Egyik ismerősöm WD Black-et ajánlotta, azt mondta 90-100k között tud másolni, gyors, megbízható. Ti milyet ajánlanátok? A lényeg h SATA3-as legyen és 1 TB-s. Köszi!
-
SpZ
senior tag
üdv
Western Digital RE4 500GB (WD5003ABYX)
Western Digital RE4 250GB (WD2503ABYX)
kb 5 000 Ft eltérés van az áruk között
(egyenlőre nem raidban használnám)
Eredetileg 60gb SSD-t szerettem volna venni, az lenne a kérdésem hogy ezek mennyivel lassabbak illetve észrevehető-e a sebesség eltérés egy átlag usernak? (Játékra használnám illetve nem bánnám ha a win is gyorsulnak a segatehez képest)[ Szerkesztve ]
-
jim_raynor70
aktív tag
Egy jobb SSD es egy Raptor kozott is mar eszreveheto a kulonbseg az elobbi javara, atlagos felhasznalas mellett, Windows alatt. Viszont nem minden jatek betoltesi ideje rovidul meg tole. En mindenkepp javaslom, hogy rendszer es a programok ala SSD, tarolasra meg szinte barmely merevlemez.
(#30596) rokafiu77: a szabvany visszafele kompatibilis, tehat ra tudod kotni a korabbi portra az ujabb csatolasu eszkozt.
[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
válasz jim_raynor70 #30597 üzenetére
bárcsak így lenne az usb3 portoknál is. Valamelyik alaplap gyártónál olvastam (azt hiszem Gigabyte) hogy pl bios frissítést csak usb 2 portból hajtsa végre a user mert nem garantált a frissítés ( még szerencse hogy dual bios-os) ha sikerül az első akkor írja felül a második bios-t
[ Szerkesztve ]
-
itamragy
csendes tag
Helló.
Szerintetek jó választás ez rendszer vinyonak?
WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX -
félisten
Jelenleg 500G-s (7200RPM) HDD-k közül, melyik a leggyorsabb? (Összességében, azaz nem csak SEQ-ban, hanem 4K-ban is.)
SATA2 és SATA3 esetén is külön-külön érdekelne. (Hogy hangos, vagy melegedésre hajlamos, FW frissítésre szorul stb, az nem érdekel/megoldom)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital