Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-08 08:40:14

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18256) PociAti válasza PROTRON (#18251) üzenetére


PociAti
senior tag

A Canon PIXMA TS9550-hez és családtagjaihoz még nem volt szerencsém. Nem tűnik rossznak a gép, de a fenntartási költsége már húzós.

Minden nyomtató esetén a költségeket 3-5 évre előre ki kellene számolni. Én inkább 8 éves teljes ciklus számolását javasolnám, mivel egy normálisan használt gép átlagos üzemideje kb. 8 év.
A nyomtató árát, és az addig elfogyasztott kellék költségét egyben kellene nézni. Mintha a vásárlás pillanatában a több évnyi kelléket is előre megvásárolnánk hozzá. (Ne tegyünk ilyet, de így kellene számolni.)

A canon.hu specifikációja szerint
Nagy kapacitású XL tintapatronok:
PGI-580PGBK XXL (pigmentfekete) = 600 oldal (kb. 8500 Ft)
CLI-581BK XXL (fekete) = 6300 oldal (7000 Ft)
CLI-581C XXL, CLI-581M XXL, CLI-581Y XXL. = kb. 800 oldal. (3×7000 Ft)

A Brother kicsit nagyobb testvéreit ismerem, annak ránézésre sokkal kedvezőbb a költsége és még üzemeltetési szerződést is lehetett kötni a forgalmazóval. (Így kötötték a vásárlót az eredeti kellékhez, cserébe listaár alatt adták a tintát. Más forgalmazóknál is előfordulhat hasonló, vagy még komolyabb konstrukció. Ebben a szegmensben az sem ritka, amikor a készüléket is lízingeli a felhasználó a forgalmazótól, és mondjuk 3 év múlva lecserélik az újabb modellre.)

De összehasonlításkor a nyers árakat lehet nézni, a szerződések valószínűleg úgy is hasonló mértékő kedvezményekről szólhatnak.

Azt viszont többször hangoztattam már, a nyomtató mára szinte luxuscikké vált, ha abból indulunk ki, hogy a vevők milyen kevés összegből szeretnék megoldani. Egyszerűen annyiért nincs rá normális megoldás.

És ezek még csak az árak, a finom részletekbe, mint kényelmi szolgáltatásokba, stabilitásba bele se mentünk. De ahhoz már valós gyakorlaton alapuló összehasonlítás kellene, ilyen tudással idehaza lehet senki sem rendelkezik, mert miért használnának egy cégen belül mindkét típusból egy-egy példányt.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.