Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-08 08:40:14

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17501) stuka20 válasza paolinho (#17500) üzenetére


stuka20
aktív tag

Köszönöm szépen!

Más:
Az epson oldalán érdemes regisztrálni? Amikor kitöltöttem a visszaigénylést, akkor azután írta, hogy regisztráljak. Illetve az adatok továbbítása után (promóció) nem kaptam emailes visszajelzést róla, az normális?

(#17502) PociAti válasza #46824192 (#17499) üzenetére


PociAti
senior tag

Pedig inkább tedd fel a nyomtató saját illesztőprogramját, mint a microsoft töketlen megoldásaira utald magad, amelyek hiányosan vagy helytelenül működnek.
A Brother nem HP, nem nagyon tesz fel felesleges alkalmazásokat. Letöltéskor csak a drivert töltsd le a gyári oldalról, ne a teljes telepítést.

(#17503) Rick4 válasza #46824192 (#17499) üzenetére


Rick4
félisten

1210WE-m van, én fel mertem tenni mindent, hibátlanul megy, wifire fellép, ketten nyomtatunk róla mindenféle gond nélkül. Mutatja szépen a plusz beállítási lehetőségeket, maradék toner mennyiséget, semmi gond sincs vele. Innen a driver, meg a komplett szoft is feltehető.. [link]

A nyomtató fix belső ip-re lett téve, és a win nyomtató beállításainál az az ip van megadva, vagy minden alkalommal nekifog keresgélni, és 5 perc alatt találja meg?

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#17504) paolinho válasza stuka20 (#17501) üzenetére


paolinho
őstag

Én regisztráltam, de őszintén szólva nem sok értelmét látom.

(#17505) #46824192 válasza Rick4 (#17503) üzenetére


#46824192
törölt tag

Igen , fix belső ip-je van. Ez alap, ezzel kezdtem amikor meg vettem.

Bekapcsolom a nyomtatót , fellép azonnal a wifire (ahogy írtam , routerben látszik , böngészöben bejön a saját weboldala) viszont nyomtatásnál offline -nak látja a win és vagy abban ragad , vagy egyszer csak kinyomja lercek után ,ami várólistában van.

Ha offlineban ragad ,akkor egy eltávolítás és hozzáadás azonnal megoldja és online lesz a következő bekapcsolásig.

Gyanítom hogy valami driver van win10 bug lesz.

Én viszont nem szeretem ezeket a segédprogramokat. Gyakorlatilag semmihez nem teszem fel, mert minek.
Ha a toner szint kell , akkor megmondja böngészőben.
A szököévente megjelenő egy (vagy annyi sem) firmware meg majd felkerül.
De sorolhatnék 100 ilyet. pl nem teszem fel ssd-hez sem. Nem vagyok kíváncsi a hőfokra, az állapotára , meg a biztonságos törlésre sem. Gyűlölöm ha valami ott parkol az óra mellett amikor évente max 1x vagy 1x sem érdekelnek ezek az értékek.
Általában cpu idő és ram zabáló baromságoknak tartom ezeket a dolgokat.
Persze kinek mi.
Végszükség esetén felteszem, de előbb rakom wifiről usb-re , hátha

Visszakanyarodva , még annyit vettem észre , hogy pl. pl. egy sima doku nyomtatásnál , nem olyan szép kontrasztos fekete a nyomat. Főleg szembetűnik ha mellé teszek egy pl. kisirodai nem olcsó kategóriás epson nyomtatást. Nyilván nem ugyanazt várom el, de azért na, a fekete lehetne rendes fekete.
Beállításokban , nem talátam semmi takarékos beállítást vagy hasonlót. És ezt biztosan nem a szoft hiánya okozza ,mert amikor fent volt az előző rendszeren ,akkor is ilyen volt újkorában is.

Mi okozhatja ezt? Tudtommal max a mennyiség kevesebb a gyári /első tonerral és nem a minőség.

Nem néztem még meg ,hogy mennyi bele a brother toner. De ha húzós akkor érdekelne valami tipp, hogy mit és honnan érdemes bele venni. Lassan úgy is aktuális lesz.

(#17506) PociAti válasza #46824192 (#17505) üzenetére


PociAti
senior tag

"Gyanítom hogy valami driver van win10 bug lesz.

Én viszont nem szeretem ezeket a segédprogramokat. Gyakorlatilag semmihez nem teszem fel, mert minek."

Ezek alapján nem is értem mégis mit vársz???

Nem érted, hogy megfelelő illesztőprogram hiányában miért nem működik megfelelően az eszköz, esetleg miért nem éred el azokat a lehetőségeket, beállításokat, mint azok, akik a gyári drivert használják?

Most akkor mi mondjuk meg, hogy az adott operációs rendszer pillanatnyi frissítési állapota alapján hogyan lehetne megvalósítani azt, amit szeretnél?

Ezt a gyöngyszemet lementettem magamnak:
"Általában cpu idő és ram zabáló baromságoknak tartom ezeket a dolgokat."

"Tudtommal max a mennyiség kevesebb a gyári /első tonerral és nem a minőség."
Ennél a családnál és az utódjánál is a kezdő toner azonos a többivel. Csak egy méret van belőle.

(#17507) Rick4 válasza #46824192 (#17505) üzenetére


Rick4
félisten

Én ezzel szemben kipakolom a nyomtatót a dobozból, a manual szerint feltelepítem a drivert, kábellel csatlakoztattam a géphez, majd a telepítés során a wifihez, a routerben kap egy fix ip-t, ez pont egy éve volt. Azóta a xiaomi ax3600-as routeremet átpakoltam openwrt-re, az ssid és a jelszó maradt, nem zavarta, viszont nem mentettem el a fix ip listát, így az eszközök egyik részével volt macera, és pont a nyomtató is beleesett ebbe a körbe, újra kellett keresnem a win alatt, majd ami ip-t talált, azt rögzítettem a routerben, és ennyi, ment tovább.
Kb 1000 lapot nyomtathattam ki azóta mióta megvettem, épp múlt héten vettem egy új tonert kemény 1699ft-ért, mert előbb- utóbb tonercsere lesz, és egészen konkrétan ennyit tudok róla mondani. Nulla hiba, nulla gond, sose volt semmi.

Van egy olyan mondás, hogy mindenkinek annyi gondja van, amennyit csinál magának.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#17508) qnadam válasza Rick4 (#17507) üzenetére


qnadam
veterán

három brother és egy epson után az a tapasztalat, hogy a driver alapból nem ip alapján találja meg a nyomtatót, és tökmindegy neki, hogy változott-e a címe, vagy sem. egyéb szempontból lehet hasznos vagy kényelmes, ha fix ip-t kap, de a nyomtatás pont nem igényli.
ha valamiért lassan találja meg, akkor érdemes csak varázsolni azzal, hogy fix ip-re kerül a nyomtató, és windowsban azt a címet beállítani hozzá (de az epson egy ilyen beállítás után egyáltalán nem működött, csak ha a win "javítása" után).

[ Szerkesztve ]

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#17509) Rick4 válasza qnadam (#17508) üzenetére


Rick4
félisten

Én nem tudom, hogy mi alapján találja meg, vagy mi alapján nem, de amennyit én ehhez értek, az alapján szerintem létrehoz egy virtuális nyomtatóportot, amit a win nyomtatásra használ. Elvileg fix ip nélkül is ugyanoda kerül a nyomtató, de valójában nekem ez is mindegy, működjön, eddig jó 25 éven keresztül minden nyomtatóm rendben működött, ez is jól működik, nekem ennyi elég, van 100 más dolgom az életben, a beállításra volt összesen 5 percem, asszony gépén megcsináltam ugyanezt, mindenkinek rendben működik.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#17510) #46824192 válasza PociAti (#17506) üzenetére


#46824192
törölt tag

No problem.

Örülök hogy a gyöngyszemet lementetted, egészség...

Nem kell megmondanod semmit! Csupán arra voltam kíváncsi ,hogy amennyiben a wifi kapcsolat felépül, akkor a nyomtatási sor miért várakozik.

Mivel technikailag nem vagyok benne olyan mélyen mint egyes szakik, ezért gondoltam talán van valami egyszerű megoldás a hibára. Ugyanakkor feltételezni mertem ,hogy a win10 is egy brother drivert telepít és nem egy random akármilyet.

Természetesen megértem az álláspontod , biztosan telepítettél már 1452db nyomtatót és sokkal jobban tudod. Nem vagyunk egyformák. Továbbra is utálom a sallang utilityket, ja és az autóm kerékcseréjénél sem húzom le nyomatékkulcsal az anyákat 😆
Én nem vagyok ilyen steril szabálykövető.

@Rick4
Köszi az infókat.
Ha fix ip nélkül is megy , akkor másfelé keresem a megoldást. Illetve tesztelem usb-n is. Úgyis a pc mellett van, lényegtelen hogy,wifin vagy vezeték. Bár mobil oldalról nem , de akkora béna android progi van hozzá ,hogy inkább feláldozom a mobil kényelmet :)

[ Szerkesztve ]

(#17511) PociAti válasza #46824192 (#17510) üzenetére


PociAti
senior tag

"Ugyanakkor feltételezni mertem ,hogy a win10 is egy brother drivert telepít és nem egy random akármilyet."
Nem brother drivert fog a microsoft feltelepíteni, hanem valami általános microsoft drivert.

"Továbbra is utálom a sallang utilityket,.."
Megértem, ha valaki nem kedveli azokat az alkalmazásokat, amik telepítéskor felmehetnek. De azok alkalmazások, nem pedig illesztőprogramok, azaz driverek. A hardver-illesztőprogramok hidat képeznek a periféria (nyomtató) és a rendszermag között, lásd Wikipédia szócikk. Tehát egészen a rendszermagig lenyúlnak, ezért fontos, hogy megfelelő legyen, ne csak valami microsoft által összecsapott felületes program.

Hogy egy szemléletes, de elnagyolt példával éljek, vegyünk egy multifunkciós gépet, amin van egy scanner nevű gomb. Annak megnyomására beszkenneli a dokumentumot, és az megjelenik a számítógép adott mappájában. (Ehhez kommunikálnia kellett a két eszköznek egymással, engedélyezni kellett egy adattovábbítást és fájlműveletet. Ezt az illesztőprogram csinálta.)
Az egyéb segédprogramok ahhoz kellenek mondjuk, hogy a szkennelés végén a karcolások és egyéb foltok eltűnjenek a képről, színjavítást és egyéb extra korrekciókat hajtson végre a képen a szkenner szoftvere.

----

Brother nyomtatók bizonyos windows rendszereken kifejezetten igényelték a fix IP-t (számítógép és nyomtató is fix IP-re került). Egy céges hálózaton belül ennek az egy változásnak a bevezetése az eddigi problémát (bizonytalan működést) egy csapásra megváltoztatta, stabillá tette. A hiba okát nem kutattuk ki, lehet hálózati konfigurálási probléma volt, vagy valami bug. Nem számít, abban az esetben a fix IP jelentette a megoldást.

(#17512) #46824192 válasza PociAti (#17511) üzenetére


#46824192
törölt tag

Jogos! Köszönöm.
Épp most néztem meg ,hogy valóban nem brother drivert telepít a win.

A drivert magában felfogom tenni.

Elviekben elérhető külön egymagában.

(#17513) Rick4 válasza #46824192 (#17512) üzenetére


Rick4
félisten

Pláne gyakorlatban is, nem csak elviekben, ha már délelőtt linkeltem neked. :D

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#17514) #46824192 válasza Rick4 (#17513) üzenetére


#46824192
törölt tag

Ez is igaz és köszönöm!

Bár talán win kérdés ,de ha már felmerült megkérdezem.

Az melyik oldalon múlik ,hogy a win milyen drivert rak fel magától?

Én simán azt gondoltam ,hogy (legalább) az esetek nagy részében a win a gyártó driverét pakolja fel. pl. gyártótól megkapja mint mondjuk szerződött partner és azt teszi közzé saját magának a win szervereken.

Most csak abból indulok ki ,hogy gyakorlatilag minden konfighoz tud beavatkozás nélkül drivert felrakni. És a gép teljesen használható és stabil. Mindenhez is csak nem írt a micro egy "általános" drivert, ami még éppen működik is minden hardverrel!?
(vga oldalon nem tudom mi a helyzet, sok éve nem használok dedikált vga kártyát)

(#17515) Rick4 válasza #46824192 (#17514) üzenetére


Rick4
félisten

Én nem vagyok nagy it guru, mindent meg tudok csinálni, bios- openwrt routerre, ilyen- olyan hálózatok megépítése, gépeket már 20 éve pakolok össze, szoftverben nehéz újat mondani, de ettől még amatőrnek érzem magam, szóval ezt hadd ne én válaszoljam meg, mivel a mögöttes tartalomra se forrásom, se magyarázatom nincs, de:

Sokszor előfordult, hogy a win akármelyik alaplapomra felpakolta a maga hangkártya driverjét, és minden működött, látszólag az volt a tuti. Viszont a realteknek volt egy olyan full hivatalos drivere, amiben volt hangszínszabályzó, ezt én mindig visszapakoltam, mondanom se kell, a különbség hangzásban óriási volt. Na azóta külön vga, hangkártya, nyomtató, ez-az saját driverével van fent, és tényleg tizenéves távlatban soha semmi ilyesmivel nem volt problémám, és mindenkinek javaslom is, hogy a gyári drivereket alaplap és minden kiegészítő tekintetében tegye fel, ha van. Ha nincs, attól még megy a win driverével, de a kettő nem ugyanaz. ;)

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#17516) #46824192 válasza Rick4 (#17515) üzenetére


#46824192
törölt tag

Részben egyetértek.

Nekem az asztali és a laptop is 99%ban irodai melóra van. (optimalizálva, ha lehet ezt mondani)

Az asztaliból vagy fél évig nem jött ki egy árva hang sem, mert elhasalt rajta az audio kimenet. :)
Máig nem tudom miért , de az biztos hogy lusta voltam szétszedni és lapot cserélni.
De mióta kicseréltem legalább már meló közben , halkan tud menni valami random youtube mix a háttérben a 3000ft -os piacos 2.0-án az asztalon.
Na ezen szerintem a hangszin szabályozás is halottnak a csók kategória. :D
Korábbi hozzászólásaimban ilyesmire céloztam amikor sallangnak neveztem minden számomra érdektelen kiegészítő szoftvert.

Igazából mind a kettőn lehetne minden is, főleg a laptonon ,mert az még k.... drága is volt.
De inkább az az igény ,hogy másodpercek alatt bootoljon és majdnem gombnyomásra induljanak a szoftverek ami a munkához kell, amivel pénzt lehet keresni.

Néha egyébként a micro is képes csodákat művelni.
Raktam össze olyan gépet , amiben az alaplapi sata simán gyorsabb volt default win driverrel , mint a gyártó alaplapi driver csomaggal. Aztán hogy később erre kijött e javítás , azt már csak a tulaj tudná megmondani.

(#17517) Rick4 válasza #46824192 (#17516) üzenetére


Rick4
félisten

Ha tönkrement, te meg nem foglalkoztál vele, az nem a tények megcáfolása lesz...

Azt nyilván nem tettem mellé, hogy ha valami nem oké, akkor leszedem, újrarakom, de ez percek alatt kiderül, utána 1 évig nem kell vele foglalkozni, szerintem elég jó időbefektetés, tekintve hogy mi is dolgozunk itthon a gépeken. Ez a realtek driver is valami régi 2.72-es volt...

Pl asszonynak egy i5-10600-as van a gépben, 1 év alatt már 1x újra kellett rakni az intel grafikai szoftvert, mert nála villant naponta 2-3x a kép egyet. Itt egy ryzen7 5700g van bent, itt egész más, egy hiba nem volt 1 év alatt, és minden a gyári alaplapi, inteles- amd-s letöltött driver- szoftver, minden működik, sosem kell vele babrálni.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#17518) stuka20


stuka20
aktív tag

Epson pénz visszafizetési kérvény (promóció) kitöltése után ti kaptatok bármilyen értesítést tőlük? Vagy x idő elteltével megjött a pénz és csak annyi?

(#17519) w.miki


w.miki
veterán

Tudnátok ajánlani megbízható nyomtatót? Színes, A4 fénymásolás ami kellene. Előzőleg Epson L310 volt. A tintatartályt sajnos nehéz volt újra tölteni és a minősége sem volt a túl jó. Valami könnyebben tölthető vagy nem drága patronos kellene.

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#17520) #46824192 válasza Rick4 (#17517) üzenetére


#46824192
törölt tag

Persze hogy nem foglalkoztam vele, mert nem érdekel :)

Amiből hangnak kell jönni film/zene alatt abból jön is. Ha az elromlik azt javítom hamar

(#17521) Rick4 válasza #46824192 (#17520) üzenetére


Rick4
félisten

Nyilván engem se érdekel, de azért az elvárható minimumot meg is teszem, hogy ne legyen gondom. Csak ismételni tudom magam, mindenkinek annyi gondja van, amennyit magának csinál! :D

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#17522) Varshi válasza w.miki (#17519) üzenetére


Varshi
aktív tag

Az új Epson széria, amihez a 101-es tintatartály való, az már "bolondbiztos", mellé se tudod önteni.

[ Szerkesztve ]

(#17523) Varshi válasza stuka20 (#17518) üzenetére


Varshi
aktív tag

Nem emlékszem rá, de nem volt több 1-2 hétnél asszem.

(#17524) spileraaa


spileraaa
senior tag

amazon.de
van 150 eurós kuponom rá
minden drágul és az értéke csökken
így holnap fekete pénteken felvásárolnám
tudnátok mondani esetleg nyomtatót ilyen árba a jelenlegi Canon pixma MP240 cserélném mivel már nagyon pecsétesen/csíkosan (vagy nem tudom mi a szak szó erre) nyomtat nem tudom lehet e egyáltalán ezt javítani

ritkán nyomtatok de hiányzik hogy jelenleg nincs mivel

Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660

(#17525) PociAti válasza spileraaa (#17524) üzenetére


PociAti
senior tag

Németországban, azaz a nyugat-európai piacon rendszerint más néven futnak azok a nyomtatók, amik idehaza. De az sem ritka jelenség, hogy amit itt lehet kapni, azt ott nem, és fordítva.
Ha segítséget szeretnél kérni, akkor olyan közegben célszerű megtenni, ahol a nyugati típusokat jobban ismerik.

(#17526) w.miki válasza Varshi (#17522) üzenetére


w.miki
veterán

Végül ezt vettük, gyorsan kellett valami:
HP DeskJet 2710E - 14eFt, hát...
Elég macerás volt telepíteni Win10-re, mert nem volt rajta friss MS Store.
Végül Win7 driverét tettük fel.
Mi ez a HP Instant Ink? Használ valaki ilyet? Van értelme erre regisztrálni?

MM-ben nem láttam olyan nyomtatót, 40eFt alatt, amihez ne lett volna drága a patron.
Ehhez sem olcsó :(

Az melyik Epson, amit említettél?

Ez milyen lehet?
Canon PIXMA G540 Tintasugaras nyomtató, A4, Vezeték nélküli, Színes 62k

[ Szerkesztve ]

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#17527) Varshi válasza w.miki (#17526) üzenetére


Varshi
aktív tag

1. Szóval vettél egy pénztemetőt.

2." MM-ben nem láttam olyan nyomtatót, 40eFt alatt, amihez ne lett volna drága a patron."

Pedig annyi dolgod lett volna csak, hogy átsétálj egy közeli boltba (házhoz szállítás is van):
CANON G2420 az Euronicsban. Amúgy hónapokat óta erről írunk a fórumban, hetente legalább kétszer.

3." Ez milyen lehet?"

Drága.

[ Szerkesztve ]

(#17528) stuka20 válasza Varshi (#17523) üzenetére


stuka20
aktív tag

Ma kaptam emailt, hogy elfogadták a regisztráció / kérvényt. Innentől kezdve max 30 nap, azt írták. Attól függően, hogy mennyi ilyen pénz visszavizetési kérvény jön.

(#17529) Nagya21


Nagya21
addikt

Hali!
Mai Hír!!!!!
Index - Tech-Tudomány - Egy korszak ér véget, nem gyárt több lézernyomtatót az Epson
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#17530) jeni válasza w.miki (#17526) üzenetére


jeni
félisten

scanner nélküli
itt 125000Ft :Y
elvileg fotónyomtató mert nem 4 patronos hanem 6

[ Szerkesztve ]

(#17531) w.miki válasza Varshi (#17527) üzenetére


w.miki
veterán

Vissza olvastam jó pár hozzászólást, de nem láttam ezt ( CANON G2420 vagy bármilyen más) ajánlott nyomtatót. De már mind1 is...

Hetente 20-30 oldal nyomtatására remélhetőleg elég lesz ez a HP2710e.
A hozzá való HP 305-ös patronokat nem lehet már úgy tölteni, még régen?
Régebben a Tescoban lévő üzletek vállaltak tintapatron töltést. Injekciós tűvel befecskendezték a tintát a patronba. Az új patronok már nem utántölthetők?

Illetve ez az InstantInk szolgáltatás hogyan működik a gyakorlatban?
Visszakerestem, láttam 1-1 pozítiv, és negatív kommentet is, de egyik sem mostanában íródott.

[ Szerkesztve ]

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#17532) PociAti válasza w.miki (#17531) üzenetére


PociAti
senior tag

Az általad belinkelt oldal szerint, a patronok ára ez:
"Eredeti tintapatron 100 oldal kapacitással" fekete: 5.940 Ft + színes: 5.940 Ft.
Ha heti 25 oldalt nyomtatsz, és a patronok tudnák a 100 oldalt (nem fogják tudni), akkor havonta vehetsz mindegyikből egyet, ami összesen 11.880 Ft (+ szállítás).
Évente 142.560 Ft (+ szállítás) költséget jelent.

Az XL-es kapacitása elvileg a duplája, 9.430 illetve 10.290 Ft-ba kerülnek.
Ez így is alig lett olcsóbb, mert ez is évente 118.320 Ft-ba kerül (+ szállítási költség).

A tesztelési (mérési) eljárás jellegéből adódóan nem fog teljesülni az a kapacitás, amit ráírtak. A valóság attól el fog maradni.

Injekciós tűvel töltögessen az, akinek nem számít ha minden festékes lesz, akinek sok ideje van, és aki be tud szerezni olcsón patronokat, ha valamelyiknek pár utántöltés után már nem működik megfelelően a feje. És aki számára nem vesződség 50-150 oldalanként töltögetni. Akkor sem, ha éppen nyomtatni szeretne.

Az Instant Ink szolgáltatásról inkább az írjon, akinél működik. A működési modell elvileg életképtelen, a postázási költségek lehetetlenné teszik a racionális működést. A HP híresen kapzsi és felhasználó ellenes.
- Jó le vannak szűkítve (korlátozva) a regisztráció lehetősége (nyomtatók típusával, fizetési móddal).
- Hallottam, hogy többeknél nem működött, vagy csak külföldi gépvásárlás esetén működött, akkor is csak az első időszakban. Pontos részleteket nem ismerek, csak a panaszkodást hallottam.
- "A HP Instant Ink jelenleg az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, Új-Zélandon, Szingapúrban, Hongkongban és Tajvanon áll rendelkezésre. Továbbá az Európai Gazdasági Térség országaiban..." így elvileg Magyarországon is.
- A saját bevallásuk szerint: "a legtöbb ügyfelünk megtakarít, akár 50%-ot".
A fenti költségek mellet az akár 50% is nagyon csúnya összeg.

Ezen az oldalon is írnak róla:
https://instantink.hpconnected.com/hu/hu/l/v2
50 oldal / hónap szolgáltatás 1599 Ft/hónap.
Egy valamire való nyomtató élettartama 5 év. Havi 1.600 Ft-os adagokban simán összejön a 100.000 Ft, és akkor az így kinyomtatható oldalkapacitás elvi maximuma 3.000 oldal. Kb. fele annyi, mint amennyit egy tintatartályos nyomtatóhoz induló készletként adnak. És azokat elég olcsón után lehet tölteni eredeti kellékkel. És ha ki kell nyomtatni egy 200 oldalas dokumentumot, akkor nem kell 4 hónapot várni, és nem kell csomagváltással szórakozni.

(#17533) Nagya21 válasza w.miki (#17526) üzenetére


Nagya21
addikt

Hali!
Ha benne vagy a 3 napba gyorsan vidd vissza......
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#17534) qnadam válasza Nagya21 (#17533) üzenetére


qnadam
veterán

ezt a 3 napos dolgot tényleg jó lenne már elfelejteni

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#17535) Varshi válasza w.miki (#17531) üzenetére


Varshi
aktív tag

> Vissza olvastam jó pár hozzászólást, de nem láttam ezt ( CANON G2420 vagy bármilyen
> más) ajánlott nyomtatót.

Naaa!
Nem erőltetted meg magad:

https://prohardver.hu/tema/milyen_nyomtatot_vegyek_2/hsz_17406-17406.html.
https://prohardver.hu/tema/milyen_nyomtatot_vegyek_2/hsz_17409-17409.html

Ezek után még: 2022-11-13 16:41:31 2022-11-10 17:10:34 2022-11-02 21:23:19 2022-11-01 17:44:06 2022-10-31 23:50:03

> De már mind1 is...

Vagy nem.
Ha 14 napon belül vagy , netes rendelést magánszemélyként visszaküldhetsz. Elállási jog.
Ha cégként vagy személyesen vásároltad, akkor bukta -- esetleg nagyon szépen kéred, hátha méltányosságból (esetleg levásárolva) vissza tudod vinni, pl. bontatlan (vagy bontatlanra cserélt) patronokkal.

Vagy fogod, felrakod a polcra, esetleg elajándékozod Karácsonyra valakinek (akinek sok a pénze tintára), és leírod veszteségként. Mert ha nem így teszel, csak növelni fogod tovább a veszteséget.

(#17536) Rick4 válasza qnadam (#17534) üzenetére


Rick4
félisten

Miért kellene elfelejteni? Működik, csak a megfelelő keretek között, azaz csak magánszemélyként vásárlás esetén érvényes, azaz fogyasztói szerződéseknél, és csak csereigényre vonatkozik, azaz ha megvettél valamit, de az hibás, akkor visszamész 72 órán belül, és KICSERLIK!, nem levásárolod, meg a pénzt kéred vissza, hanem kicserélik.
151/2003-as számú fogyasztóvédelmi törvény 7.§-a.

7. § * Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a vállalkozás nem hivatkozhat a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:159. § (2) bekezdés a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#17537) qnadam válasza Rick4 (#17536) üzenetére


qnadam
veterán

ha hibás. de a javaslat az volt feljebb, hogy azt a nyomtatót vigye vissza, aminek semmi baja, csak drágán működik.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#17538) Rick4 válasza qnadam (#17537) üzenetére


Rick4
félisten

Olvasd el, mit írtál.
El kellene felejteni.
Olvasd el, mit írtam.
Nem kell elfelejteni, csak a megfelelő keretek között érvényes.
Ne nekem mondd, én tisztában vagyok vele. ;)

Hogy aki drágán üzemeltethető nyomtatót vett, az előtte miért nem kérdezett itt, azt meg nem tudhatjuk!

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#17539) qnadam válasza Rick4 (#17538) üzenetére


qnadam
veterán

Nagya21 javasolta, hogy vigye vissza a hibátlan nyomtatót, innentőlkedve nyilván nem a hibás holmik kicseréléséről van szó. az pedig, hogy 3 napon belül bármit bárhova vissza lehet vinni, még mindig élénken él a köztudatban.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#17540) Rick4 válasza qnadam (#17539) üzenetére


Rick4
félisten

Ismét írom, nekem hiába magyarázod. Azt írtad, el kell felejteni. Nem kell, csak a megfelelő esetre kell alkalmazni. Lapozzunk.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#17541) VGYke


VGYke
addikt

Sziasztok! Félig OFF a kérdésem, félig nem, mert csoport a nyomtatók kiválasztásában csak a nevesebb gyártók (Brother, Canon, Epson, HP) nyomtató „hardver” képességeivel foglalkozik, de a gyártók által, a nyomtató mellé adott szoftverekkel nem.
Lehet érdemes lenne egy külön fórum ezen témára :F :)
Minden esetre a szoftver témakörben feltett kérdésem, a következő (mint ahogyan a fentebbi pár hozzászólásomból ez kiderül):
Brother, Canon, Epson mellé biztosított szoftverek hogyan kezelik azon fotónyomtatási problémát, hogy ha a fotó 16:9, 16:10, 4:3 stb. képarányú, de a fotópapír pl. 10x15cm, azaz 15:10 arányú?
Gondolom én: vagy a 16:9 fotót torzítja le a szoftver 15:10-re, vagy ránk bízza a 16:9 fotóból kézi kivágást 15:10-re.
A fentiek hogyan működnek Brother, Canon, Epson nyomtatóknál? A HP azért nincs a listában, mert nekem olyan van, ott úgy működik a szoftver, hogy eltorzítja a képet.

[ Szerkesztve ]

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#17542) w.miki válasza Rick4 (#17538) üzenetére


w.miki
veterán

:U Kérdeztem előtte, de aznap nem jött válasz, hirtelen (99 hsz-t) visszaolvasva sem találtam, ajánlott nyomtatót, és másnap gyorsan kellett valami. De már mind1.
Közben a CANON G2420 is lejárt az akciója az Euronicsban. Már 50 Ft az is.
De azért ahogy néztem Youtube-on annak sem hülyebiztos az utántöltése.

Milyen alternatívák vannak hasonló árban, amiket tényleg könnyű újra tölteni, nem lesz minden tintás?

[ Szerkesztve ]

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#17543) jeni válasza w.miki (#17542) üzenetére


jeni
félisten

ha ügyes vagy akkor semelyik utántöltős külsőtintás nyomtatóval sem leszel maszatos.
mellé folyatni csak ügyetlenül lehet.
nézzél meg egy ilyen videót egyértelmű a dolog. el rontani nem lehet.
ahogy nézzem a Canon G2420 nyomtatónál a fekete szín a dupla tartálya révén több fekete tinta folyatható be a tartályba.
50-ért még mindig elszaladnék a boltba,mert lehet ez is felmegy majd 65ezer Ft fölé 2 héten belül.

[ Szerkesztve ]

(#17544) #46824192 válasza w.miki (#17542) üzenetére


#46824192
törölt tag

Canon GX7040 (is) van az irodában.

Én töltöttem bele a festéket. Egyetlen csepp sem ment mellé.
+annyira hülyebiztosra van csinálva , hogy a színeket sem lehet összekeverni.

(#17545) PociAti válasza w.miki (#17542) üzenetére


PociAti
senior tag

Ha valakinek nincsenek olyan testi (szellemi) korlátai, ami megakadályozná a helyes utántöltésben, akkor egy kis odafigyeléssel egy 8 éves gyerek is csepp mentesen is fel tudja tölteni a nyomtatókat.

(#17546) PociAti válasza VGYke (#17541) üzenetére


PociAti
senior tag

Sokan vagyunk, akik nem a gyári szoftvert használjuk.
Minden operációs rendszerre más szoftverek vannak. Én Linuxon másokkal találkozom, mint akik Macről nyomtatnak, vagy Androidról.
És sokan csak a gyári illesztőprogramot használjuk, de a gyártó által mellékelt egyéb szoftvert már nem, hanem attól eltérő programból nyomtatunk.

Kép levágás illetve az üres sávokkal való kitöltés a leggyakoribb beállítás. A kép torzításra (oldalakhoz való zsugorításra) nem minden szoftver van felkészítve, bizonyos esetekben teljesen agyament elképzelés. Fotókon jellemzően emberek szerepelnek, egy normál testalkatú személyből a nyomtató ne csináljon már kövér vagy cingár embert.

(#17547) VGYke válasza PociAti (#17546) üzenetére


VGYke
addikt

Köszönöm! Na de ez már tényleg off :-)
Ki milyen "külső" szoftvert javasol, preferál azon probléma megoldására, hogy ha a fotó 16:9, 4:3, stb. méretű, a fotópapír meg pl. 10x15 cm?

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#17548) qnadam válasza VGYke (#17547) üzenetére


qnadam
veterán

én pl photoshopot, mert az amúgy is van. de akár egy xnview is hibátlanul megoldja. vagy google photos, vagy igazából bármi, ami tud croppolni.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#17549) Donki Hóte válasza VGYke (#17547) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Csak a Canon nyomtatókat ismerem, azokhoz van (volt?) egy EasyPhotoPrint nevű program Win alá, azzal mindent meg lehetett oldani Canon nyomtatókon.

Ha nem Canon nyomtatót használnál, akkor van egy FotoSlate4 nevű program, azzal is mindenféle crop-olás, vagy egy papírra több fotó nyomtatása feladat megoldható.

Már ajánlották az XNView programot (de hasonló az IView program is), azzal is lehet crop képeket nyomtatni szegélymentesen a papírra.

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#17550) w.miki válasza jeni (#17543) üzenetére


w.miki
veterán

Írtátok, hogy van valami Epson 101-es széria, ami még hülye biztosabb.
Az melyik nyomtató(k)?

Illetve régebben valamelyik Brother is ajánlva volt. Az nem jobb?

[ Szerkesztve ]

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.