Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-08 08:40:14

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17151) qnadam válasza lockdown90 (#17146) üzenetére


qnadam
veterán

egy openwrt-s router is lehet akár.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#17152) Rick4 válasza cigam (#17149) üzenetére


Rick4
félisten

Van nasom, amin nagy natívan, vagy dockerrel minden elmegy, tudom mire jó egy pi, csak azt nem tudom, nem-e egyszerűbb egy nyomtatószerver, ha már nem wifis nyomtatót vett az ember, mikor arra lett volna szüksége. :D

section9: Persze, egyértelmű, hogy nem vesz senki még +20 ezerért nyomtatószervert, én 38-ért vettem a brother 1210-es wifis nyomtatómat, ha bekapcsolom, működik, ha kikapcsolom, áramot se fogyaszt, inkább az érdekelt, amennyiben valakinek hálózati nyomtató kell, miért vesz olyat, ami nem alkalmas rá..

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#17153) PociAti válasza Rick4 (#17152) üzenetére


PociAti
senior tag

"inkább az érdekelt, amennyiben valakinek hálózati nyomtató kell, miért vesz olyat, ami nem alkalmas rá."
Félreértelmezted a helyzetet. A hálózati nyomtatók rendszerint sokkal drágábbak, mert akinek erre a funkcióra szüksége van, annak sokkal komolyabb dolgokra is szüksége van mint amikre az alap nyomtató képes.
Jelen esetben csak kérdésként merült fel, hogy alkalomszerűen valahogy mások is tudnának-e rá nyomtatni, nem pedig elengedhetetlen szükségletként. (Ja, és hálózati nyomtató nem egyenlő a vezetéknélküli nyomtatóval. Eltérő jelentésű fogalmak.)

"ha már nem wifis nyomtatót vett az ember, mikor arra lett volna szüksége."
Csak pár hozzászólást kellett volna visszaolvasni. Kb. 40e Ft lett célárként megjelölve. Pont ennyiért lett az alap nyomtató, és 55-ért a wi-fi-s nyomtató belinkelve. A kérdező válasza: "Az 55k már kicsit húzós lenne." És szerintem is a 38% különbség már elég jelentős. Az én nyomtatóm wi-fi-s, erre a funkcióra eddig soha nem volt szükség.

Általában én is a célhardverekkel szimpatizálok, mint amilyen a nyomtató szerver, viszont kezd megváltozni a véleményem. Általános célú eszközöknek - mint amilyen a pi - sokkal jobb támogatással rendelkeznek, nem maradnak abba a fejlesztések.

(#17154) Rick4 válasza PociAti (#17153) üzenetére


Rick4
félisten

Nem értelmeztem félre semmit, pusztán nem értek dolgokat. Olyan nyomtató kell, amivel néha mások is tudnak nyomtatni? Egy sima wifis nyomtató alapból tudja a hálózatos nyomtatást, azaz aki a hálón belül van, az megtalálja a nyomtatót, akár fel is telepítheti a hozzá tartozó drivereket, szoftvert, és feladatot is tud rá küldeni, hogy mi az a tulajdonság, amiért ez nem ugyanaz, azt már viszont tényleg nem értem.

Szívesen elolvasom az infót, hogy nálam is tisztába legyen téve a dolog...

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#17155) PociAti válasza Rick4 (#17154) üzenetére


PociAti
senior tag

Sohasem az a végcél, hogy valaki adott eszközről nyomtatni tudjon!
Hanem az hogy az anyag ki legyen nyomtatva. A végeredmény a lényeg, nyomtatott A4-es lapot, vagy fotót szeretne az illető a kezében fogni.

Az egyik legegyszerűbbnek tűnő megoldás, ha minden eszközről közvetlenül lehet a nyomtatóra nyomtatni. (Nem arról volt szó, hogy mások, hanem más eszközről.)
Pl. ha valaki a telefonról nyit meg egy emailt, majd lát egy PDF dokumentumot. De pár perc múlva úgy is leül a laptop mellé, és arról is ki tudja nyomtatni ugyanazt a PDF-et. Szóval akkor most mennyivel lenne előrébb, ha telefonról nyomtatta volna ki? A végeredményt nézve szerintem semmivel.
Mai világban a dokumentumok megosztása elég egyszerű feladat.

----

Mi a különbség a hálózatos vagy más néven hálózati nyomtató és a vezeték nélküli kapcsolattal rendelkező nyomtató között?
A Wi-Fi csak egy a csatlakozási lehetőségek közül, a 3 leggyakoribb megoldás közül (USB, Ethernet).
A hálózati nyomtatókat viszont arra tervezték, hogy többen is csatlakoznak és nyomtatnak rájuk. Emiatt számos extra szolgáltatást kell beépíteni (hálózati azonosítás, képesség e-mail küldésre, hálózati tárhelyek elérésére, jogosultságok és komplexeb protokollok kezelésére) . Ezért ezek leíró nyelve között szinte minden esetben megtalálható a PCL6, míg lézernyomtatók esetén egyszerűsített PostScript is elégséges (pl. GDI a Brothernél).
A hálózati nyomtató ott kezdődik, hogy saját hálókártyával és RJ-45-ös csatlakozóval rendelkezik.

Vegyünk egy konkrét példát:
Xerox WorkCentre 6515 - színes többfunkciós nyomtató
A kétoldalas szkenneléstől kezdve minden földi jóval el van látva, amire egy irodai környezetben szükség van, mégsem wifis. (Ennél a konkrét esetnél van rá lehetőség, hogy opcionálisan vásároljanak hozzá bővítő egységet, de ez nem feltétlenül igaz minden hálózati nyomtatóra.)

(#17156) section9 válasza Rick4 (#17152) üzenetére


section9
őstag

A wifis nyomtatás egy olyan kényelmi funkció ami jó ha van, de nem kötöm fel magam, ha nincs, ebből fakadóan a ~38%-os felárt nekem nem érte meg. A legtöbb routerben amúgy is már alapból van print server, de az nekem nem támogatta az AirPrintet, úgyhogy ezért használom a Pi-t. Persze nagymuternek én is a 15k-val drágább wifi változatot venném, de számomra kidobott pénz lett volna. :)

(#17157) Rick4 válasza PociAti (#17155) üzenetére


Rick4
félisten

Eskü, utánaolvasok ennek, mert még mindig nem értem, otthonra minek egy hálózatos nyomtató, ha a cél az, hogy 2-3 ember ki tudjon nyomtatni pár dolgot.

Most adtam egy a samsung clx 3185fw színes multis lézernyomtatómat, abban nem csak wifi meg lan, de telefonmodem is volt, adta- fogadta a faxot is, ha kell, de a mostani kis brother 1221-esel nem érzem semmiféle hátrányát, ha hálózatos nyomtató ez, ha wifis, akkor sem...

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#17158) PociAti válasza Rick4 (#17157) üzenetére


PociAti
senior tag

Nem, egyáltalán nem kell.
Csak a fogalomzavar tisztázásaként szerettem volna a szakkifejezéseket tisztázni.

(#17159) Rick4 válasza PociAti (#17158) üzenetére


Rick4
félisten

Mondom, én sokmindent tudok, de még mindig nem látom át az érdemi különbséget, és érdekel, hol lesz az a pont, ahonnan egy nyomtató ide- vagy oda tartozónak számít.

Ne értsd félre, én nem kifigurázni akartam a helyzetet, bármikor probléma nélkül bevallom, ha valamit nem tudok, vagy nem jól tudok, és hálás vagyok, ha valaki időt szán a kérdés tisztázására! :R

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#17160) F-ECT$


F-ECT$
titán

HP Color Laserjet 2820-am gondolt egyet, délelőtt még nyomtatott, délután már csak üres lap jön ki belőle. Nem vagyok benne biztos, hogy a tinta fogyott ki, nem mai darab már. Mivel cégem is van, így lehet vennék valami újat:

1. Tintás vagy lézer? Mindegy.
2. Fekete vagy színes? Kérnék egy színes és egy fekete ajánlást is.
3. Mire használnád? Lányom most kezdi a sulit, szóval oda kellhet színes nyomtatás is. Fotót nem nyomtatnék. A cégnek elég lenne a fekete.
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? Fekete kb 100 oldal / hó, színes legyen mondjuk 10 oldal / hó.
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? 2-3 hét.
6. Milyen funkciókat vársz el? Szkenner, fénymásolás nem ártana.
7. Mennyi a keret? (Mennyire rugalmas?) Valahol 50-100e között keresek jó ár/érték arányút.
8. Árérzékeny vagy? Meggyőzhető vagyok, inkább veszek picit drágábban jobbat / megbízhatóbbat.
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd? Gyári, utángyártott nem gond, én nem töltögetnék.

Dive ever, work never.

(#17161) F-ECT$ válasza F-ECT$ (#17160) üzenetére


F-ECT$
titán

Kicsit utána olvasva itt is ott is, azt hiszem ez lesz a nyerő.

Cégként véve nem jár automatikusan a jótállás, ám van olyan eladó, ami önként vállalhat ilyet. Van esetleg ilyen irányú ajánlott bolt?

[ Szerkesztve ]

Dive ever, work never.

(#17162) Rick4 válasza F-ECT$ (#17161) üzenetére


Rick4
félisten

Jótállás, vagy szavatosság, mindegy is, mert utóbbi két év, és mindenkinek jár, elég az...

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#17163) F-ECT$ válasza Rick4 (#17162) üzenetére


F-ECT$
titán

Nem teljesen ugyanaz, cikk róla.

A lényeg: ...Marad tehát a cég számára a minden terméket megillető szavatosság érvényesítése. Ebben az esetben azonban már a vásárlónak kell bizonyítania – hivatalos szakvéleménnyel –, hogy a terméknél már a vásárláskor fennállt a hiba...

Dive ever, work never.

(#17164) Varshi válasza F-ECT$ (#17163) üzenetére


Varshi
aktív tag

Pontosan.

Ebben nagyon jó amúgy az Epson (lehet, hogy a Brother is, azt nem tudom), nem szórakoznak ezzel, hanem "3 év és kész".

(#17165) Freerider89


Freerider89
tag

Sziasztok!

Végre vennék egy normális nyomtatót kevés fekete fehér nyomtatásra. (eddigi életemben rengetet sz*ptam a tintasugaras nyomtatókkal... kb 2 havonta szükséges pár iratot nyomtatni, aztán megint 2 hónapig 0 használat)

Téme öszefoglaló alapján tök egyértelmű, hogy nekem mono lézernyomtató kell, az összefoglaló alapján bármelyik, amihez olcsó a toner. illetve van egy konkrét ajánlás: Brother HL1222WE

ez a nyomtató újonnan jelenleg 50-55e forint. A kérdés pedig az lenne, hogy ilyet, vagy ehhez hasonló "olcsó kategóriás" brother mono lézert, szabad e venni használtan? pl most épp neten van HL-1223WE 30e forintért. Vagy inkább ne kockáztassak és érdemes újat venni?

köszi előre is! :R

"Délelőtt óvatosan, délután megfontoltan, este nyugodtan" "A siker a munkád azon 1%-át reprezentálja, mely abból a 99%-ból ered, melyet hibának neveznek." "ne hidd el amit hallasz és csak a felét annak amit látsz"

(#17166) Rick4 válasza Freerider89 (#17165) üzenetére


Rick4
félisten

Ugyanilyet vettem decemberben, akkor még 38K volt az euronicsban, most notebook.hu-n 45K, máshol 50K körül mozog, heti 10-20 lapot nyomtatok vele, 2-3 naponta van bekapcsolva, abszolút bevált, hidegindítás után gyorsan belekezd, és nagyon gyorsan nyomtat, emellett iszonyat szép betűket csinál, nagyon pici, és vicc, hogy egy utángyártott toner 1500ft hozzá, de még nem kellett cserélnem.
Most se választanék mást.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#17167) Freerider89 válasza Rick4 (#17166) üzenetére


Freerider89
tag

Köszi a választ!
na nekem pont erre van szükségem! Kérdés, hogy merjek e használtan venni (állítólag keveset használt) vagy inkább új kéne a kopó mechanikus alkatrészek miatt?

esetleg hátha valahol leakciozzák

"Délelőtt óvatosan, délután megfontoltan, este nyugodtan" "A siker a munkád azon 1%-át reprezentálja, mely abból a 99%-ból ered, melyet hibának neveznek." "ne hidd el amit hallasz és csak a felét annak amit látsz"

(#17168) F-ECT$ válasza Freerider89 (#17167) üzenetére


F-ECT$
titán

Ha van rá még garancia, akkor nyugodtan.

Dive ever, work never.

(#17169) cigam válasza Freerider89 (#17167) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

Csekkold le mennyi oldalt nyomtattak vele [link] Ebből lehet következtetni a kopásra.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#17170) Rick4 válasza Freerider89 (#17167) üzenetére


Rick4
félisten

Nem tudom, megéri-e spórolni rajta, ha 10 ezerrel olcsóbban adja, nem tudod, hogyan és mennyit használta eddig, ráadásul a brothernél online regelhető a plusz gari, nálam ez megvan, így az enyémre 3 év van, mástól hiába veszel nyomtatót, a plusz gari nem átruházható, szóval neked max 2 év, mínusz amennyi eltelt már a vásárlás óta..

7-es pont: [link]

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#17171) devilzero


devilzero
tag

Sziasztok!
Fórumot hetek óta böngészve én is beadtam a derekam egy Euronics-es Canon G2420-as nyomtatóra. 10 éve nem volt (tintasugaras) nyomtatóm, így a nyomtatás itthon számomra meglehetősen impresszív ezzel a szerkezettel.
Arra gondoltam kinyomtatok néhány 10x15-ös fotót, viszont azt is látom, hogy felhasználója válogatja, hogy ki milyen papíron nyomtat.
Kérdés: van-e itt olyan, aki ezzel a G2420-as géppel nyomtatott vagy a gyártó által javasolt papírra, vagy valami jó ár/értékű papírra és elégedett volt vele. Szóval ki milyennel használja?
Köszöntem! :R

(#17172) PociAti válasza devilzero (#17171) üzenetére


PociAti
senior tag

"... elégedett volt vele"
Nos ez így nagyon szubjektív.
Az, hogy egy nyomtatás mennyire színhelyes, tónusgazdag, milyen a dinamikája, mennyire pontosan és hűen adja vissza az eredeti részleteket, az mérhető.
Ettől függetlenül van aki a legrosszabb eredményt is jónak tartja, mert "neki megfelel".

Ár / érték arányhoz ismerni kellene, ki mennyire igényes / igénytelen. Mert hiába kerül a többiekhez képest kisebb összegbe egy doboz papír, ha nem üti meg azt a szintet, ami Neked elégséges lenne.

És amelyik papír egy nyomtatónál jó volt, az egy másik nyomtatónál (mely teljesen már CMYK komponensekből dolgozik) nem lesz ugyanolyan.

Ezért célszerű olyan ismert papírt venni, amit az adott nyomtatóhoz a nyomtató vagy a papír gyártója ajánl, mert annak bekalibrálták a színét, így elvileg azt az eredményt fogja produkálni, amit hozzáértők elvártak.

Persze saját költségre lehet kísérletezni, de ha nem tetszik akkor ablakon kidobott pénz.

(#17173) devilzero válasza PociAti (#17172) üzenetére


devilzero
tag

Mondjuk ez jogos. Viszont én otthon soha nem nyomtattam még fotópapírra, ezért nem akartam vakon egy rossz papírt rendelni. Végül vettem egy Colorwayt, ha nem tetszik akkor veszek Canon-t. :)

(#17174) Donki Hóte válasza devilzero (#17171) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Alapvetően nem érdemes 10x15 cm-es fotót nyomtatni színes nyomtatóval, mert a 10x15 cm-es fotópapírok elég drágák.

Úgy szoktam csinálni, hogy 4 db fotót nyomtatok egy A4-es papírra, majd szikével négyfelé vágom. Így egy 10x15 cm-es fotó egy jobb minőségű Canon GP501-es fotópapírt használva csak 99,9 / 4 Ft, azaz 25 Ft, ha viszont egy 10x15 cm-es papírt használnék, 50 Ft-ba kerülne.

Persze, ha hirtelen kell 1 db fotót kinyomtatni, akkor ez a módszer nem jó, de ha egy nyaralás, vagy esemény több fotójának a kinyomtatásakor már alkalmazható.

Általában a nyomtatót gyártó cég neve alatt forgalmazott papírok adják a legjobb eredményt, a Canon G2420 esetében nekem pl. a már említett GP-501, vagy a még jobb PP-201 adja a legjobb nyomatot. Persze kivételek mindig vannak, ezzel a nyomtatóval nekem az igazi áll-leejtős fotóminőséget egy HP fotópapírra nyomtatva sikerült produkálnom (sajna az adott HP papír, a HP Premium High Gloss Film már nem kapható :( ).

Nem rossz a Colorway papír sem, persze a nyomat nem olyan lesz rajta, mint egy Canon papír esetében.

(Megjegyzem, hogy akik régóta fotóznak, azok az otthoni színes nyomtatásra csak legyintenek, mert eleve ott kezdődik a probléma, hogy egy Nikon és egy Canon DSLR gép sem ad azonos színvilágú képet egy teljesen azonos témát lefotózva, egy mobiltelefonnal készített kép esetében a probléma fokozódik, a képet nem egy profi levilágító berendezésen, hanem színes nyomtatón nyomtatva a probléma sokszorozódik, ha pedig utángyártott tintát/fotópapírt használsz, akkor pedig a probléma négyzetre emelkedik.)

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#17175) PociAti válasza Donki Hóte (#17174) üzenetére


PociAti
senior tag

10x15-ös méretre 50 Ft-ot írsz, pedig 33 Ft-ért is kapni. (Egész konkrétan 3324 Ft a 100 db Canon GP-501 0775B003, 200 g/m2 fotópapír).
És akkor normális 4×6 hüvelykes, 101,6 × 152,4 mm-es papírt kapsz, nem 105 × 148,5 mm-es papírt, ami
- egyik irányba kisebb,
- másik arányba nagyobb,
- ezáltal az oldalak aránya is eltérő.
Valamint a nyomtatók többsége nem tud A4-es méretben szegély nélkül nyomtatni, illetve a ferde lapbehúzás is öröklődik mind a 4 képre. A szikézés is olyan, amilyen, mindig kissé töredezett lesz a kép éle. Kissé ferde lapbehúzást további vágásokkal kellene orvosolni.
Én senkinek nem javaslom az A4-re nyomtatást, majd utólagos vágást.
Ma mindenképpen A6-os lesz a végeredmény, akkor is célszerűbb a kevesebb hiba miatt előre feldarabolni. De A6 nem azonos a szabványos 4×6" mérettel (amit leegyszerűsítve a helyi mértékegységek miatt 10×15-nek is szokás nevezni).

(#17176) qnadam válasza Donki Hóte (#17174) üzenetére


qnadam
veterán

a fényképezőgépek különbözősége irreleváns, mert a profilozott monitoron megcsinálod, amit látni szeretnél, utána a nyomtató+festék+papír kombóhoz ha van profilod (vagy csináltál magadnak), akkor színhelyes képet fogsz kapni a végén (amit már csak megfelelő megvilágításban kellene nézned, hogy tényleg azt kapd, ami a monitoron láttál :D ).
ha a témának kellene precízen visszaadni a színeit (mert mondjuk festmény vagy ilyesmi), akkor meg úgyis color charttal indulunk :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#17177) Donki Hóte válasza PociAti (#17175) üzenetére


Donki Hóte
veterán

A mobiltelefonok esetében a kamerával 16:9, vagy 4:3 arányú fényképeket lehet készíteni, tehát tökéletesen mindegy, hogy a nyomtatópapír oldalaránya pontosan 3:2, vagy 2,8:2, szóval így-is, úgy-is levágásra kerül a kép valamelyik része.

Sőt, a házilag negyedelt A4-es papír oldalaránya közelebb van 4:3 oldalarányhoz, mint a "gyári" 6x4 inch-es fotópapír oldalaránya, így kevesebbet kell levágni a mobillal készült képek tartalmából.

Az A4-es papír negyedeléséhez pedig lehet kapni görgős vágót, ami elég szépen vágja a fotópapírt, a szikét csak akkor érdemes használni, ha nem sok képet nyomtat így az ember.

Abban sem értünk egyet, hogy a nyomtatók többsége nem tud szegélynélküli A4-es nyomtatást, az itt emlegetett tintasugaras nyomtatók túlnyomó többsége simán tud szegélynélküli nyomtatást (pl. a Canon Pixma és G sorozatú nyomtatók mindegyike tudja ezt).

Abban sem értünk egyet, hogy a nyomtatók ferdén húzzák be a papírt, utoljára a klasszikus faxok esetében láttam olyat ferdén nyomtattak, a mai nyomtatók (ha jó állapotban vannak a görgők), akkor tökegyenesen vezetik a papírt, az egyenes papírtovábbítás alapkövetelmény a sima nyomtatáshoz is, hülyén nézne ki egy ferdén nyomtatott szöveg.

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#17178) PociAti válasza Donki Hóte (#17177) üzenetére


PociAti
senior tag

Hová kerülnek a kinyomtatott fotópapírok?
Kézben lesznek lapozva, vagy fotóalbumba kerülnek?
Mindenhol kilóg, de főleg kézben fogva lesz nagyon szerencsétlen, amikor az egyik kép A6 vagy még annál is kisebb, a másik meg szabványos 4×6 hüvelykes.

A görgős vágó árát is számold hozzá az A4-es papírokhoz! Ha kézi (pizzavágót) használsz, az pont annyival olcsóbb, mint amennyivel rosszabb, az úgynevezett görgős vágóGÉP-nél. Viszont 20.000 Ft körül kezdődik a normális vágógép. És garantáltan rosszabb lesz az eredmény, mint a gyárilag vágott papír esetén.

Gyanús, hogy nem igazán próbáltad még ki igazán precíz munkára használni a nyomtatókat. Feltűnne, hogy ha több azonos tartalmú A4-es lapot nyomtatsz, akkor nem ritka a legalább 1 mm-es elcsúszás, illetve elcsavarodás. Az előre megálmodott negyedelés során az pl. az alsó sor kisebb lesz, a felső nagyobb.

Előre A6-os, vagy 4×6"-os képnél a nyomtató által használt kifuttatás elégséges szokott lenni ilyen jellegű probléma kezelésére. A4 esetén már csak a méretek csökkentésével és extra munkával lehet korrigálni a helyzeten. Tákolás ez így nem normális munka.

(#17179) Donki Hóte válasza PociAti (#17178) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Abban igazad van, hogy amikor sok fényképet nyomtatok ki A4-es lapra és utána vágom fel az A4-es lapokat 4 darabra, akkor tényleg van a kártyapakli módjára egymásra rakott A6-os lapok mérete között 0,5-1 mm méretkülönbség. Akármilyen gondosan vág az ember, ekkora különbség mindig van, persze a gyári 15x10-es papírok tényleg elvágólag vannak egymás tetején a pakliban :K

Viszont én vagyok az egyetlen, aki így látja a képeket, ha utána berakom egy lapozós albumba, akkor nincs az a sasszemű ember, aki kiszúrná az 1 mm-es méretkülönbségeket.

Persze én hobbifotós vagyok, egy esküvői fotós nem adhatná így át a képeket.

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#17180) Varshi válasza Donki Hóte (#17179) üzenetére


Varshi
aktív tag

Ezeket a módszereket én is alkalmaztam néha.
4 képnél még nem macera a vagdosás, de 40-nél?? Frankó fém karos vágóm van amúgy, mm-re pontos vagyok vele. De azért fárasztó 10 lapnál vagy afelett, plusz idegesített, hogy ha elcseszem, mehet újra...

Ráadásul 4 képnél spórolsz 25 Ft-ot? (pociAti linkje alapján a felét)
40-nél (10 lap) 250,-?
Negyed óra (ki- és összepakolással fél óra) tuti rámegy a vagdosásra ideális esetben is: ez elég rossz órabér - pláne, ha még nem is tökéletes.

Szerintem az időd többet ér. :)
De ugyanez van a tinták töltögetésével is.

[ Szerkesztve ]

(#17181) f4lcon


f4lcon
őstag

olcsó nyomtató kellene nagyszülőknek
havi 3-4 oldal vész esetén (este/hétvégén, mert napközben ott a cégesem, megoldom nekik arról)
jó lesz az utolsó oldalon többször felmerült Canon G2420 vagy van más, olcsóbb Brother vagy Epson alternatíva? nincs szükség a szkennelés funkcióra egyébként

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#17182) qnadam válasza f4lcon (#17181) üzenetére


qnadam
veterán

havi három-négy oldalra lézert mondanék, ami nem fog beszáradni. akár valami olcsó használtat.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#17183) Donki Hóte válasza Varshi (#17180) üzenetére


Donki Hóte
veterán

(pociAti linkje alapján a felét)

Neked bejött valami azon a linken :F Akkor linkeld már be légy szíves, mert nekem 2 számítógépen és 3 mobileszközön sem jön be semmi arra a linkre kattintva :(

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#17184) Rick4 válasza qnadam (#17182) üzenetére


Rick4
félisten

Öszeáll abban a por szépen a légnedvesség hatására, de mégse beszáradásról beszélünk, ott elég egy kis rázogatás...

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#17185) PociAti válasza Donki Hóte (#17183) üzenetére


PociAti
senior tag

Vissza szoktam ellenőrizni a linket, jelen pillanatban nekem sem működik.
Árukeresőbe ezt kell beírni: Canon GP-501 0775B003
CDRmarket kínálja 3.324 Ft-ért, illetve a fotoplus.hu oldalán van 3.490 Ft-ért (utóbbinál írják, hogy raktáron van a pesti és a pécsi üzletükben).

(#17186) qnadam válasza Rick4 (#17184) üzenetére


qnadam
veterán

mindent el lehet pusztítani, de ilyen használat mellett a lézer rendelkezésreállása azért sokkal jobb :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#17187) f4lcon válasza qnadam (#17182) üzenetére


f4lcon
őstag

semmi gond nem lenne az olcsó használttal, de az már volt, egy Samsung CLP-315 (nem biztos, hogy ez a neve, google keresés alapján ennek tűnt, kb két hete vittem el a veszélyes hulladékba)
az utángyártott patronok mindegyike csíkozott (néha szürke alapszínt is festett) a gyári meg többe került, mint a nyomtató...
van olyan, aminek az üzemeltetése nem tragédia?
valahogy azt érzem, hogy hiába tud 6-8-10 ezer oldalt egy lézeres, kijön pár száz nyilván 4-5 év alatt és kakukk... nyomtató vagy patron letérdel. (a Samsung előtt egy HP volt nekik, annak meg megszűnt a Windows támogatása, eleve csak a Win7 volt támogatott, de 8 alá még lehetett 3rd party drivert találni, aztán amikor jött a 10 akkor kukázni kellett)
emiatt gondolkoztam el a tintás vonalon

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#17188) Rick4 válasza f4lcon (#17187) üzenetére


Rick4
félisten

De miért kellene egy lézeressel 100 évre tervezni? Ilyen olyan továbbítóhengerek, fénydobok, stb mind használódnak a működés során, porosodik, koszolódik, telik a szeméttartály is, nem csak a tonert kell bele megvenni....
Amikor anno vagy 10 éve megvettük a samsung clx 3185fw-t, az egy 100 ezer forintos történet volt, szerintem kinyomtattunk vele 25 ezer lapot a 10 év alatt, majd eladtam kb félig- 70%-ig tele tonerekkel. Ezalatt egyszer kapott teljes színes toner szettet, és jó sok feketét. Napi szinten nyomtattam vele olyan számlákat, amiknek az üzleti hasznából 2-3 ilyen nyomtató kijött volna újonnan, szóval a nyomtató meghozta az árát becsülettel.
Most egy brother 1222-es lett, sokkal kisebb, nem kell más a fax, nem kell már a színes, nem kell már a szkennelés, de egy csomó dokumentumot se kell már kinyomtatni, gépen, online megvan minden, logikus volt a másikból úgy kiszállni, hogy a 10 év alatt egy alkalommal 5 ezer forintot költöttem a szervizelésre, és most elvitték 30 ezerért, erre viszont van 1+1 év gari, és 1400-1500 ft az 1500 lapos utángyártott toner, tehát a tonerköltséget még kb 60-70%-kal lejjebb tudtam szorítani, ennek ellenére szebben és gyorsabban nyomtat az új.

Ja, a samsungba is csak és kizárólag utángyártott toner került, de én annál ragaszkodtam egyféléhez, és sose volt bele baj.

Szerintem ezektől a dolgoktól nem kell többet várni.

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#17189) qnadam válasza f4lcon (#17187) üzenetére


qnadam
veterán

nyilván a használtba is bele lehet nyúlni, de a dolog lényege az volt, hogy havi 3-4 oldalra (azt is csak vész esetén) a tintással csak a szívás lesz.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#17190) vbbb válasza Szaki2 (#17037) üzenetére


vbbb
őstag

Köszi, szerintem gyári Canon papírt fogok venni akkor én is! Ajándékba lesz a szüleimnek, szeretném ha időtálló és minőségi lenne az eredmény!

(#17191) Zοltta


Zοltta
senior tag

Sziasztok 50e ft alatt mi a best buy multifunkcionális mono lézeres nyomtató?
- Havi 10 - 20 lap lenne nyomtatva így lényeges, hogy egy patronnal birja ki sokáig költség hatékonyan.
- olcsón lehesen hozzá tonert kapni ha kifogyna később.
- Átlagos otthoni felhasználásra kell scannelés és nyomtatás a cél :)

Köszönöm.

Csak egy srác vagyok a nagy világból.

(#17192) PociAti válasza Zοltta (#17191) üzenetére


PociAti
senior tag

Egymásnak ellentmondanak az igényeid, és részben teljesen indokolatlannak tűnnek.
- Az igazán olcsón üzemeltethető gépek drágák.
- Az olcsó gépek pedig drágán üzemeltethetőek.
- Ha csak havi 10-20 lapot nyomtatsz (számoljunk átlagos 15-tel), akkor 1 év alatt 180 lapról van szó. 3 éves garanciával rendelkező nyomtató esetén ezt 540 lap. A kezdő toner mérete olcsóbb nyomtatók esetén 700 oldal szokott lenni (4 évnyi használat), komolyabbaknál 1500 lap (több, mint 8 évnyi használat).
- Ilyen gyér használat mellett ne legyen már szempont az, hogy olcsón lehessen hozzá tonert kapni, hanem hogy normál áron lehessen hozzá tonert kapni (kb. 12 Ft/lap, ami éves szinten 2160 Ft költséget jelentene, mondjuk a 4. év után).

(#17193) Zοltta válasza PociAti (#17192) üzenetére


Zοltta
senior tag

Jó akkor úgy kérdezem ,hogy 50 e alatt melyik az a multifunkciós mono lézer nyomtató ami best buy most?

Csak egy srác vagyok a nagy világból.

(#17194) F-ECT$ válasza Zοltta (#17193) üzenetére


F-ECT$
titán

40-50 körül csak nyomtató van szerintem, 65 körül lesz multifunkciós.

[ Szerkesztve ]

Dive ever, work never.

(#17195) Zοltta válasza F-ECT$ (#17194) üzenetére


Zοltta
senior tag

Mondjuk mikor ezt vettem akkor még 37 e volt 3 éve most már ez 80 ezer... BROTHER DCP-1622WE
Azért durva ,hogy elszálltak az árak....

Tudsz valamit azért ajánlani?

[ Szerkesztve ]

Csak egy srác vagyok a nagy világból.

(#17196) PociAti válasza Zοltta (#17193) üzenetére


PociAti
senior tag

Nincs olyan, hogy havi 10-20 oldalra best buy multifunkciós nyomtató 50k-ig.

Egy ideje az Árukereső a legjobb aggregátor oldal a nyomtatókra.
Ezeket a beállításokat eszközöltem:
- multifunkciós nyomtató
- lézer
- ár szerint növekvő sorrendben.
Ez lett az eredmény
52.756 Ft-tól Kyocera FS-1220MFP (1102M43NL)
57.490 Ft-tól Brother DCP-1510E
59.900 Ft-tól HP LaserJet M209dwe (6GW62E)
És már 60.000 Ft-nál járunk, de én egyiket se venném meg.

Utána jön 3 egész elfogadható:
Brother DCP-L2512D
HP LaserJet M140we (7MD72E)
Xerox WorkCentre 3025V_BI

Az igazán ajánlott Brother DCP-1622WE (DCP1622WEYJ1) pedig már 70.000 Ft.

(#17197) devilzero válasza devilzero (#17171) üzenetére


devilzero
tag

Korábban kérdeztem, hogy tudtok-e ajánlani fotópapírt.
Nos én vettem egy "ColorWay Fotópapír, high glossy, 200 g/m2, 10x15, 100 oldal" fotópapírt. Nem játszadozgattam semmilyen beállításokkal, egyelőre 4 lapot nyomtattam ki. Olyan 80-90%-ban elégedett vagyok, talán egy picit fakó a szín a papíron. Mindenképpen ki fogok próbálni a gyári papírt is. Idősebb családtagoknak már így is tökéletes a kép, nekem még egy kicsit javítani kell rajta (vagy papír, vagy valami beállítások). Majd ha vettem egy Canon papírt is akkor jelentkezem. :)

(#17198) DrJános


DrJános
aktív tag

Sziasztok!

Elgondolkodtam egy új nyomató beszerzésén. Bár igaz, hogy a jelenlegi még jó (Canon MG 3550) csak ez abba a "jóféle" családba tartozik ahol a patron drágább mint a nyomtató mert a patronon van nyomtató fej is.

Bár igaz, hogy elég ritkán nyomtatok, de ragaszkodom a színes nyomtatáshoz és legalább a manuális 2-oldalas nyomtatáshoz.

Így sajnos a lézerek kiesnek mert ami ezt tudja abból simán lehet venni 3 "eldobhatót"

Szerintetek mennyire elvetemült ötlet venni egy PIXMA TS705-t amibe színenként lehet cserélni a patront, bár bevallom őszintén annyira nem akarom cserélgetni.
Hanem ehhez lehet venni utántölthető patront és azt töltögetném.
Aztán nyomtatnék hetente 2-hetente, hogy ne szárodjon be, így már nem lenne annyira fájó, hogy fogy a tinta. (Mert azért valljuk be az Mg 3550-nél nincs "kedve" az embernek 1 felesleges tinta cseppet se feleslegesen elhasználni.)

Szóval szerintetek mennyire elmebeteg az egész ötlet?
Illetve maga a PIXMA TS705- jó nyomtató hosszabb távra?

Gép és régi mobilok profilban. jelenlegi mobilom : Samsung Galaxy S10

(#17199) Nagya21 válasza DrJános (#17198) üzenetére


Nagya21
addikt

Hi!
Euronics, Canon g2420
39990huf
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#17200) DrJános


DrJános
aktív tag

Helló köszönöm a segítséget. :R

Gondolkodtam ezeken a tankosokan is.

Kérdés, hogy mivel viszonylag keveset nyomtatok 3 év alatt vajon kifogynak a tartályok? Mert olvastam, hogy utánna hajlamos "bedögölni".
Ha megtörténne mennyire lehet "kimosni" ezeket a tartályokat?

Gép és régi mobilok profilban. jelenlegi mobilom : Samsung Galaxy S10

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.