Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen monitort vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 01:07:51

LOGOUT.hu

Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29387) bendeguz71


bendeguz71
csendes tag

A napokban üzemeltem be egy LG IPS237L-BN monitort. Ennek okán (végre) a saját benyomásaimat is meg tudom osztani, nem csak leírások és tesztek információit.

Külsőleg nagyon tetszetős darab, különösen olyan felhasználók számára, akik kedvelik a minimalistába hajló dizájnt. A kijelző káva részén, alul egyetlen díszítés az LG logó és felirat. A többi "dekoráció" matrica, amelyek könnyen és kíméletesen eltávolíthatók.
A felhasznált anyagok többnyire tetszenek, egyedül a hátsó részen felhasznált fényes műanyagot találtam értelmetlennek, de számomra semmi gyakorlati jelentősége sincs, azért gyorsan át is siklottam ezen.
Az állvány nem a legmasszívabb, viszont hozzá kell tennem, hogy egy pille könnyű és nagyon vékony kijelzőt hívatott tartani. Magas vérmérsékletű, asztalt lökdösős játékosoknak biztosan nem a legideálisabb, de az én használati szokásaimnak megfelel.
A káva jobb alsó részén vízszintesen helyezkednek el a kezelőszervek, mégpedig érintőgombok formájában. Ezekkel szemben egyetlen kritikám fogalmazódott meg, mégpedig az, hogy kaphattak volna egy szolid háttérvilágítást, mivel sötétben teljesen beleolvadnak a környezetükbe.
A felhasználói menü nagyon egyszerű, a lehető legminimálisabb tartalommal. A gyártó teljes mértékben elhagyta a (számomra) teljesen felesleges és használhatatlan képprofilokat, ezért kizárólag színhőmérsékleti profilokból (3 db) lehet válogatni. Speciel nekem ezekből kettő szintén teljesen felesleges, viszont az egyes számú, "Warm" opció (gyárilag kalibrált) használata nagyon szép megjelenést eredményez. Alapvetően egyetlen módosítást eszközöltem elsőre, mégpedig a fényerőt csökkentettem jelentősen, mivel az gyárilag a maximális értékre volt állítva. A menüben és gombok között egyaránt megtalálható egy "My Key" elnevezésű funkció, amihez különböző alkalmazásokat adhatunk hozzá. Azért emeltem ezt ki, mert ehhez kapcsolódik egy kritika észrevételem is. A hozzáadható funkciók előre meg vannak határozva (szám szerint 4) és ezek közül hiányoznak olyan praktikus beállítási lehetőségek, mint pl. a "Black Level" (fekete szín mélységének szabályozása) és a "Respons Time" (válaszidő gyorsítás). Az említett funkciók természetesen léteznek és más módon elérhetőek.
A kijelző képminősége számomra nagyon megnyerő, a színei pedig fantasztikusan szépek. A betekintési szögek nagyon jók, bárhonnan nézem a színek szépek maradnak. Bárhonnan alatt életszerű megközelítéseket értek. A háttérvilágítás nagyon egyenletesnek tűnik szemrevételezés alapján és aminek külön nagyon örülök, hogy "Glow" elhanyagolhatóan mutatkozott meg, de csak olyan körülmények és beállítások mellett, melyen nem a hétköznapi használatot tükrözik.
A monitor válaszidő-gyorsítással rendelkezik, amely "Normal" és "Fast" módra állítható. Normal beállítás esetén sem találkoztam elviselhetetlen utánhúzással és Fast módra váltás tovább javított az érzeten.
Összességében elégedett vagyok ezzel a típussal, különösen ha a fentiek mellé helyezem a vételárat, amely esetemben 44k volt.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen monitort vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.