Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-25 08:15:08

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ

Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#173566) SyMbioTe


SyMbioTe
Ármester

(rögzített hsz)

Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás. :)

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

Hozzászólások

(#167474) Spec válasza palfitom (#167471) üzenetére


Spec
őstag

Igazán nem akarok vitát indítani, csak egy magán véleményt szúrnék ide. Szerintem jelenleg teljesen abnormális dolog, ha valaki 500k+ pénzért vesz egy szimpla videokártyát egy olyan PC-be, amiben az összes többi alkatrész együttes ára nem teszi ki ennek az árnak a felét - kétharmadát se. Hol vannak itt az arányok?
Korábban egy PC-ben ha mindent a legjobb vasakból válogattál össze, akkor is jellemzően a CPU dominált árban, és legfeljebb, azzal azonos áron mentek a dedikált VGA árak. ilyen tekintetben jelenleg egy csúcs gamer gépbe legfeljebb 2-300k-ért kellene menjenek a csúcs VGA-k, és még az is túlzás lenne, de ehelyett a 4-5x ennyibe kerül némelyik.
Na ez az a kategória, amit egyértelműen inkább skippelni kell. Inkább ki kell bekkelni még pár évet, mire a crypto őrület lecseng, vagy a GPU gyártók kitalálnak valamit a piac visszarendeződésére, de most nem szabadna belemenni ebbe a játékba, hiszen ez generálja ezeket az árakat. A kereslet/kínálat.
Már bocs, hogy ezt mondom, de amíg van olyan hülye aki ennyi pénzt ad ki egy nyomorult VGA kártyáért, csak azért hogy fittizhessen a spanok előtt, hogy neki mennyi FPS-e van, az akkor ne dünnyögjön, hogy most így áll a piac. Ezt a folyamatot nekünk, vásárlóknak kell megállítani, azzal, hogy egyszerűen ennyiért nem vesszük meg. Ott rohadjon meg a raktárban, vagy végezze valamilyen crypto bányában.
Én eléggé beteg dolognak tartom, ha valaki egy 300k-s gépbe hajlandó megvenni 1 M+ Ft-ért mondjuk egy 3090 kártyát. Ez már az elmebaj határát súrolja. De ez csak az én véleményem.
Elnézést, csak kirobbant belőlem. Senki se vegye magára, ez csak a nagyvilágnak szólt! :)

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.