Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-25 08:15:08

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ

Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#173566) SyMbioTe

(rögzített hsz)

Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás. :)

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

Hozzászólások

(#153416) Zandal


Zandal
tag

Sziasztok,

Erősen foglalkoztat a gondolat, hogy az immár 8-ik évét taposó 3770K alapokon nyugvó PC-met (melyben csak VGA csere volt néhány éve GTX 1070-re) lecseréljem. Mivel azóta igencsak sok víz lefolyt a Dunán és messze nem vagyok ""up to date" a mai trendekkel, így a segítségeteket kérném, hogy játékra milyen gépet érdemes venni és amely a következő 3--4-5 évben stabil alapot ad a PC gaming-hez.

1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
80%-ban játékra (jelenleg 1440p és a cél a very high/high-end beállítások elérése magas FPS-sel), a maradék normál office alkalmazás, illetve 4K-s video szerkesztés (akció kamera felvételek)
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Adattárolásra egy Seagate Barracuda 3Tb-s HDD-t
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Perifériákon (monitor, billentyűzet & egér) mindenre:
- CPU
- VGA
- Hűtés (AIO?)
- Ház (nagyon jól szellőző és oldalt plexi)
- Memória
- SSD (rendszer és játékok - NVMe és SATA3?)
- Ház
- Táp
4. Mennyi a kereted rá?
Opcióktól függ, de valahol 600-700.000 HUF a maximum
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
1440p/144Hz és támogatja ming a G-Sync-et és a FreeSync-et (AOC AG3220C4), csatlakozók: HDMI 2.0 & DisplayPort 1.2
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Nem, a legjobb ár/érték arányt keresem mindig, de azért a "no-name" márkákat kerülöm. A jelenlegi Fractal Design R4-es házammal nagyon meg vagyok elégedve, illetve a beQuiet táppal és processzor hűtővel és a Gigabyte G1 GTX 1070-nel is, így ezen márkák "előnyt" élvezhetnek.
Ami még elképzelés, hogy legyen a ház "modern" és akár az RGB is előnyt élvez, illetve szeretném a "minél halkabb" kategóriát megvalósítani (lehetőleg komplett vízhűtés nélkül).

Remélem nem hagytam ki semmit és előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!

Üdv
Zandal

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.