Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#20801) Lauda válasza MPowerPH (#20798) üzenetére


Lauda
félisten

Melyik tabla?

(#20802) MPowerPH válasza Khelben (#20799) üzenetére


MPowerPH
félisten

Természetesen. Nem a lehajtó előtt kell sávot váltani, de ez megint triviális. :U
A sárgának az azt megelőző kijárattal egy vonalban meg kellett volna kezdenie a sávváltást/besorolást, így a kijárathoz már a külsőből érkezett volna meg. Ellenben, ha tábla lett volna ott, és az egyértelműen meghatározza, hogy a jobb/külső sávból kötelezően ki kell hajtani a következő lehetőségnél, és ezt figyelmen kívül hagyja a zöld autó, akkor már ő a hibás egy esetleges koccanásnál, kivétel ha a sárga ment belé, nem fordítva.

Lauda: Nézd meg amit másodiknak linkeltem. Nah, az a tábla.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#20803) Khelben válasza MPowerPH (#20802) üzenetére


Khelben
nagyúr

Én már jártam pár többsávos körforgalomban, de olyat még sosem láttam, ahol a táblázás nem követi a felfestést és fordítva.
Teljesen mindegy, hogy a sárga hol vált sávot, ha eközben nekimegy a külsőben haladónak, akkor hibás lesz, ez következik a párhuzamos közlekedés szabályaiból.

(#20804) Khelben válasza MPowerPH (#20802) üzenetére


Khelben
nagyúr

Most nézem a képet, megint kevered a dolgokat. A zöld tábla tájékoztató, semmire nem kötelez. Amire te gondolsz, az a besorolás rendjét jelző tábla, ami kék. Az kötelezhet pl arra, hogy egy sávból csak bizonyos irányba mehetsz tovább.
Ez a zöld tábla csak tájékoztat, ettől én még nyugodtan mehetek akármelyik sávból akármerre.

[ Szerkesztve ]

(#20805) MPowerPH válasza Khelben (#20803) üzenetére


MPowerPH
félisten

Ha tábla van, akkor nem. Abban az esetben nem mindegy, mert ha a kép szerint vált sávot, akkor az már úgy magában is szabálytalan, neki se kell, hogy menjen a másiknak.

Én láttam. Érdnél mentünk, ismerősömmel jöttünk Bp. -ről, mentünk a 6 -os felé. Ugye tábla szerint a belsőbe kellett sorolni. Jött mellettünk egy másik autó, egyszerre értünk be a körforgóba, és ő nem kanyarodott le Diósd felé ahogy azt a tábla mutatta, hanem jött tovább. Ismerős az érdi kihajtónál sávot váltott, az meg szépen durr a hátsó lökösbe, az leszakad, eltörött. Vitatkoztak, rendőr lett a vége. Két tanú volt, elmondták, honnan jött a kettő autó. Rendőr megkérdezte a csávótól, hogy mit keresett a külső sávban. És havert kifizette a biztosító. Köteles lett volna beengedni.
Értem mit mondasz, a rendőrök szerint nem így volt. Ez közvetlen az után volt, hogy megépült ott Érden a forgó. Én csak az mondom, amit a közlekedésiek is mondanak. :U Nem én találom ki... És ettől kezdve ennek a szabálynak élek, ha van tábla, ha nincs.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#20806) Lauda válasza MPowerPH (#20802) üzenetére


Lauda
félisten

Nezem, de nem latok olyan tablat, ami szabalyt kepezne barhol is. :F

Ahogy nezem a tablakat se ismered. :)

[ Szerkesztve ]

(#20807) MPowerPH válasza Lauda (#20806) üzenetére


MPowerPH
félisten

De ismerem. ;) Menj ki Hollandiába, Franciaországba vagy akár Németországba. Ott érdekes mindenki tudja, hogy működnek a többsávos körforgók. De nem, a Magyar megint csak okoskodik....
Nem hiszem el, nézzétek már meg ezt a képet, így lenne a szabályos. Okoskodhattok itt akárhogy, ezt egy szakmai oldal tette ki. Még ha én találnám ki, de itt van a szemetek előtt. Ha ezzel is vitáztok, akkor toll a fületekbe. Mondom én, hogy a Magyar mindig jobban tudja... ;)

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#20808) Khelben válasza MPowerPH (#20805) üzenetére


Khelben
nagyúr

Én az ürge helyében bíróságra mentem volna, mert a rendőr ezek szerint szintén nem ismeri a kreszt.

(#20809) Lauda válasza MPowerPH (#20807) üzenetére


Lauda
félisten

Nem arrol beszelgetunk, hogy ki mit tud, hanem hogy mik a szabalyok. :)

Melyik kep a szabalyos szerinted? ;)

[ Szerkesztve ]

(#20810) MPowerPH


MPowerPH
félisten

Más: a lézerblokkolóról, hogy szól a törvény? :U Detektor az tudtommal engedélyezve van.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#20811) Lauda válasza MPowerPH (#20810) üzenetére


Lauda
félisten

A lezernel nincs korlatozas, a radart nem lehet egyedul blokkolni, csak detektor. ;)

Itt a topikja: [link] :D

[ Szerkesztve ]

(#20812) MPowerPH válasza Lauda (#20811) üzenetére


MPowerPH
félisten

Ah, kösz. :D Jó tudni, hogy van ilyen a PH-n. :D

Don't Tread On Me

(#20813) Khelben válasza Lauda (#20811) üzenetére


Khelben
nagyúr

Azért az érdekes lenne, ha a lézert szabadon blokkolhatná bárki.

(#20814) Lauda válasza Khelben (#20813) üzenetére


Lauda
félisten

Itthon teljesen legalis. :K

(#20812) BMW001 Nincs mit. :R

[ Szerkesztve ]

(#20815) Khelben válasza Lauda (#20814) üzenetére


Khelben
nagyúr

használatuk adott esetben kimerítheti az államilag előírt feladatok végrehajtásának akadályozásáról szóló törvényt, és egy esetleges pereskedés költségei nagy valószínűséggel jócskán meghaladnák a gyorshajtásért kiszabott büntetés mértékét.

(#20816) Lauda válasza Khelben (#20815) üzenetére


Lauda
félisten

Ez kit erdekel? A lezerblokkolot, detektort es a radardetektort sem tiltja semmilyen jogszabaly.

[ Szerkesztve ]

(#20817) Zolás válasza MPowerPH (#20796) üzenetére


Zolás
addikt

Ki ez a marha aki irta ezt az oldalt?
Legalsó képen meg még hülye is. Éppen bekanyarodik egy kamion amit a körforgóban lévő autós azzal hogy nem vág elé még segit is. Továbbá ahhoz hogy a belsőből teljesen ki tudj menni a külsőbe szabályosan tul kicsi a körforgó tehát már előbb kellene amivel a külsőbe besorolást akadályozod.
Tehát a képen látható szgk habár nem tökéletesen szabályos de én mint tgk vezető köszönöm neki a segitséget amit a kollégának nyújtott.

Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve

(#20818) Khelben válasza Lauda (#20816) üzenetére


Khelben
nagyúr

Majd érdekelni fog, ha becibálnak ilyen jogcímen a bíróságra, ráadásul ez már nem is szabálysértés, hanem bűncselekmény.

(#20819) Lauda válasza Khelben (#20818) üzenetére


Lauda
félisten

Milyen jogcimen? Amit leirtal? Na az erdekes lenne.

(#20820) Khelben válasza Lauda (#20819) üzenetére


Khelben
nagyúr

Valóban vannak érdekes törvények, de attól még törvény.

(#20821) Lauda válasza Khelben (#20820) üzenetére


Lauda
félisten

Olyan torvenyt mutass, ami tiltja a lezerblokkolot.

(#20822) MPowerPH válasza Zolás (#20817) üzenetére


MPowerPH
félisten

Szakmai oldalnak néz ki. :U Nézd meg a támogatókat, gondolom azok is olvasták ezt, szóltak volna ha valami nem smakkol. :U

Juj, hát én nem akartam itt a lézerblokkolóval vitát kirobbantani, csak rákérdeztem. Sok autót úgy árulnak használtban, hogy beépített lézerblokkoló. Gondolom ha törvény ellenes lenne, akkor szólna ezért a rendőrség. :U

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#20823) Khelben válasza MPowerPH (#20822) üzenetére


Khelben
nagyúr

Nézd meg, hány sufnixenonost árulnak. Aztán amikor elveszik a forgalmit, csak pislognak :D

(#20824) MPowerPH válasza Khelben (#20823) üzenetére


MPowerPH
félisten

Úgy vettem észre, hogy azért a rend őrei egyáltalán nem kukacoskodnak. Haver volt BMW -je, amit sikeresen összetört, utólagos Xenon-al volt felvértezve, de se automata magasságállító, se lámpamosó nem volt benne. Műszakin is mindig átment... Szal nem tudom, ezért mennyire haraphatnak.

Don't Tread On Me

(#20825) Khelben válasza MPowerPH (#20824) üzenetére


Khelben
nagyúr

Pedig mostanában rászálltak. Sok helyen olvastam, hogy elzavarták műszakira az autót. Nagyon helyesen teszik, teszem hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#20826) MPowerPH válasza Khelben (#20825) üzenetére


MPowerPH
félisten

Ebben viszont 100% -ig egyet értek. Xenon nagyon zavaró mikor ugrál, márpedig a sufni utólagos beépített az ugrál, nincs ami szabályozza. Ráadásul mikor feltolják, nah, akkor tényleg nem lehet látni. Mondjuk a lámpamosónak még most se látom értelmét, csak elfújkálja a drága bogároldós löttyöt.

Don't Tread On Me

(#20827) Khelben válasza MPowerPH (#20826) üzenetére


Khelben
nagyúr

Lámpamosó azért kell, mert a koszos búra nagyon szórja a fényt és az xenonnál elég zavaró, ráadásul rosszabbul is látni vele.

(#20828) MPowerPH válasza Khelben (#20827) üzenetére


MPowerPH
félisten

Igen, tudom. Csak nézve azt, ahogy nálam működik, nem sok értelmét látom. Nem tom hány barral spriccel, de annyira nem hatékony. Csak összefröcsögi a motorháztetőt. Bár az igaz, télen az olajon, piszkos latyakot leviszi. Régi Volvo Saab megoldásnak volt értelme, a kis törlő lapáttal.
Múltkor állt mellettem egy másik autó a lámpánál, megnyomtam az intenzív mosást, és szegényt összefröcsögte. :DDD Duplán kínos volt, szép tiszta, foltmentes volt az autója. De sz@r volt utána átnézni, égett a fejem nem kicsit. :B

Don't Tread On Me

(#20829) Zolás válasza MPowerPH (#20828) üzenetére


Zolás
addikt

Általában menet közben szokták nyomkodni mert a menetszél is rásegit és hozzácsapja az üveghez amitől jobban tisztul. A rendes ablaktörlö spriccelőt is ugy szokták hogy alaphelyzetben kicsit fölémegy a cucc a tetőre. Igy menetközben pont az üvegen lesz elterülve.

Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve

(#20830) mezis válasza Khelben (#20803) üzenetére


mezis
nagyúr

Debrecenben a 33-as út kivezetésénél van egy kétsávos körforgó. A szaggatott vonalak úgy vannak felfestve, hogy a külső sávba behajtót a következő kereszteződésnél már ki is vezeti a körforgalomból. A belső sávot a második kereszteződésnél vezeti ki. Azért itt is előfordul koccanás, mert van aki a külső sávból gondol tovább autózni.

mezis

(#20831) MPowerPH válasza Zolás (#20829) üzenetére


MPowerPH
félisten

Persze. A lámpánál ez nem befolyásol, mert az mindenhogy fröcsög, annyi kivétellel, hogy menet közben a tetőre illetve a szélvédőre megy az anyag. :DDD

Don't Tread On Me

(#20832) Khelben válasza MPowerPH (#20828) üzenetére


Khelben
nagyúr

Talán ráférne egy beállítás, mert nálam nemhogy nem fröcsögi össze a motorháztetőt meg a mellettem állót, de még a lámpát is lemossa :D

(#20833) Khelben válasza mezis (#20830) üzenetére


Khelben
nagyúr

Ez jó is lenne, csak a cikkben nem ilyenről van szó, hanem sima 2sávosról, ahol a felfestés nem vezet sehova, csak elválaszt egymástól két sávot.

A körforgalomnak amúgy semmi értelme olyan helyen, ahol nagy a forgalom, mert ugyanúgy beáll, mint egy kereszteződés. Kis forgalomnál meg nem kell két sáv.

A győri megoldás tök jó, csak az meg nem körforgalom, hanem körgeometriájú kereszteződés. Minden rendesen felfestve, kitáblázva, minden része belámpázva, ott tényleg csak a hülyéknek van gondja a használattal és a mérete miatt nehezebben is dugul be.

(#20834) tomcsi23 válasza MPowerPH (#20828) üzenetére


tomcsi23
veterán

Gyorsan kiugorhattál volna egy lehúzóval, hátha kaptál volna egy 100-ast is. :))

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#20835) Zozzant


Zozzant
addikt

Átadták az M6-ost. Megállnak az alagútban és a hidakon fényképezni! :W

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#20836) MPowerPH válasza tomcsi23 (#20834) üzenetére


MPowerPH
félisten

:DDD :DDD :DDD

Zozzant: Ma megyek Pécsre Bp. -ről, nagyon kíváncsi leszek. :K Főleg a menetidőre, és hát igen, a látvány se utolsó. Bár már ott Paks környékén ismerem a pályát, az ottani fiatalok ugyanis éjszakánként gyakran mentek oda gyorsulgatni. :D

Don't Tread On Me

(#20837) jerry311


jerry311
nagyúr

Ma reggeli: lámpás gyalogos átkelőhely. menetirány szerint közvetlen utána mindkét oldalon buszmegálló. Buszmegállóban csuklós busz áll, fel- és leszállnak róla. Közben piros lesz az autósoknak. Ez viszont egy cseppet sem zavarta a szöszi Transporterest, simán áthajt a piroson és megáll a busz mögötti zebrán. Gyalogosok meg csak néznek, hogy itten nekik zöld lenne, csak éppen elzárja az útjukat egy kisbusz.
Ezt így hogy?

(#20838) MPowerPH válasza jerry311 (#20837) üzenetére


MPowerPH
félisten

Szöszi? ;] Megvan a magyarázat.

Don't Tread On Me

(#20839) Lauda válasza Zozzant (#20835) üzenetére


Lauda
félisten

Hat ilyen draga utak sehol a vilagon nincsenek.... :DDD Meg is kell orokiteni.

(#20840) Zolás válasza Lauda (#20839) üzenetére


Zolás
addikt

Még emlékszem mikor átadták az M7es folytatását és a völgyhidat. Mennyi hülyét kellett kerülgetni és márt akkor is ezt mondták :DDD :DDD :DDD

Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve

(#20841) MPowerPH


MPowerPH
félisten

Brutális az, hogy mennyivel javította ez az utazási időmet és komfortomat Bp. és Pécs között. :Y Ha az ember siet, akkor piszok gyorsan odaérhet, 1 óra 10 perc alatt is. Eddig had ne mondjam milyen menetidők voltak... :W

Nem tom mi volt az M0 -áson az Alföld irányába, de végeláthatatlan kamion sor mind a két sávban, és meg se mozdultak. :U

Don't Tread On Me

(#20842) Rick4 válasza MPowerPH (#20841) üzenetére


Rick4
félisten

Nem tom mi volt az M0 -áson az Alföld irányába, de végeláthatatlan kamion sor mind a két sávban, és meg se mozdultak

Három szerencsétlen összeütközött nem messze az M0-M5 becsatlakozás után. Tegnap voltam arra, akkor nem volt baleset, és mégis 8 km hosszú sor állt az M5-ös felé. 6 km-re a lehajtótól a belső sávban egy Opel Vectra-s elfolyt hűtővízzel, kiszállva telefonált. Örültek neki a többiek, a mama biztos csuklott....

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#20843) csaba54 válasza Zozzant (#20835) üzenetére


csaba54
tag

ezen én is elhültem amikor mutatták a híradóban

...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet

(#20844) MPowerPH válasza Rick4 (#20842) üzenetére


MPowerPH
félisten

Na az szép. :( Kerestem a hírt, de nem találtam.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#20845) csaba54 válasza MPowerPH (#20844) üzenetére


csaba54
tag

a nulláson napi 2-3 cirkusz van

...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet

(#20846) Dumb


Dumb
senior tag

A májer

"Aki háborúzik, az a legnagyobb barom!"

(#20847) csaba54 válasza Dumb (#20846) üzenetére


csaba54
tag

ez sem egy piskóta hely,az állandó piros lámpákkal

...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet

(#20848) Dumb válasza csaba54 (#20847) üzenetére


Dumb
senior tag

Igen, ismerem :N

"Aki háborúzik, az a legnagyobb barom!"

(#20849) csaba54 válasza Dumb (#20848) üzenetére


csaba54
tag

főleg aki Ó-hegy felé,felöl közlekedik

...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet

(#20850) tomcsi23 válasza Dumb (#20846) üzenetére


tomcsi23
veterán

De gyík. :DDD

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.