Hirdetés

2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#21501) brd válasza enerdzsájzer (#21499) üzenetére


brd
nagyúr

Szerintem úgy kellene ezt büntetni, hogy ha balesetet okozol (mindegy, hogy személyi, vagy csak anyagi kár történt, és nyilván mást károsítasz meg, tehát magadat kinyírhatod, megkárosíthatod, az a te bajod), ÉS piás vagy, akkor "kivégeznek" (akkor is, ha celeb, vagy politikus, vagy ezek ismerőse vagy, ez fontos!). Aztán a többiek majd meggondolják, hogy ülnek-e autóba alkoholivás után. Vagyis ihatsz, de ha kiderül, hogy úgy nem megy a vezetés, akkor többet bizony nem vezetsz+kemény (jövedelemarányos) pénzbünti+egy kis idő hűvösön.
Normális országokban egyébként jóval magasabb a kulturált egyedek aránya, ezért megengedőbbek a szabályok. Isznak, de ott tudják is, hogy mennyit szabad ahhoz, hogy be tudják tartani a szabályokat...

The only real valuable thing is intuition.

(#21502) Integra


Integra
titán

[link]
kép alatti szöveg kemény:DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#21503) MPowerPH


MPowerPH
félisten

Ezt láttátok már? Igazi Magyar paraszt, szar kis füstös dízellel. És még azt hiszi, hogy vicces... De a Ferraris se különb...

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#21504) MPowerPH válasza dragonfx (#21488) üzenetére


MPowerPH
félisten

Dragon, azért ez durva. Szvsz, aki részegen beül a volán elé, vagy akár kicsit ittasan is, azt úgy kapásból meg kellene hurcolni, és örökre eltiltani az autóvezetéstől. Jah, és olyan bírságot kiszabni, hogy ne maradjon pénze még egy pohár vízre se.
Te csak azt hiszed, hogy képes vagy rá...

Don't Tread On Me

(#21505) tibi666 válasza MPowerPH (#21503) üzenetére


tibi666
senior tag

én nem is tudom az ilyenek mit gondolnak.

(#21506) brd válasza tibi666 (#21505) üzenetére


brd
nagyúr

Pont az a lényege a dolognak, hogy ezt a tevékenységet csak korlátozottan képesek végezni.

The only real valuable thing is intuition.

(#21507) kételkedem válasza MPowerPH (#21503) üzenetére


kételkedem
addikt

Mind a kettő tökéletesen erősíti a sztereotípiákat.
Traktormotorral hajtott GOLFot vezető nyikhaj suhanc vs nem azé vettem ferkát, hogy beálljak a sorba. Mindkettőnek csak gratulálni tudok!

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#21508) FF23


FF23
senior tag

Azért ennek a vége elég meleg [link] s nem tudom, hogy a mentős nem esett-e át a ló túlsó oldalára :F
Ha jól látom ez az M0 dunaharaszti lejárónál van, egyszerűbb lett volna a szigetszentmiklósi felől szemben bejönni. Köztudott, hogy az M0 ezen szakasza, ha történik valami, már egy perc múlva is szinte járhatatlan így.

Postázós üzenetekre nem válaszolok. Sajnálom...RT-AX58U v1

(#21509) keIdor válasza MPowerPH (#21503) üzenetére


keIdor
titán

Fú az ilyen "tudod kinek kéne" dumától elájulok... ezeknek a suttyóknak is kéne, mert erről beszélnek. :C :W Egyébként keményen füstöltek.
Ezek olyanok voltak, mint a cig...-ok, szánalmas. Meg is érdemelték a lealázást.

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#21510) MPowerPH válasza keIdor (#21509) üzenetére


MPowerPH
félisten

Jah, hát a gyerek stílusa, ahogy beszél külön kis ceremóniát ér. Nem tom milyen paraszt lehet, de ha apuka látni, mit művel a családi autóval...

Szvsz, ez a mentős felvonulás meg brutális nagy szívás. :( Ilyen helyre helikopter illik küldeni. :U

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#21511) MPowerPH válasza keIdor (#21509) üzenetére


MPowerPH
félisten

És az a poén, hogy kemény 105ló. Mondjuk füstölt, chippelve 135ló, még az is egy kis mitugrász. De lehet akármilyen jó autód is, záróvonalon meg kereszteződésben nem előzhetsz! Nem beszélve arról, hogy a srác az egyik előzésével a szembe jövőt is valszeg fékezésre kényszerítette.
Szvsz, mindig azt mondom, hogy lehet gyorsan menni, abban önmagában nincs veszélyes. De tudni kell hol a határ, és ez nem igen van azzal tisztában, hogy közúton hogy kell közlekedni.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#21512) tibi666


tibi666
senior tag

napi kínzó kérdéseim:
1. miért kell autópályán személyautóval/kisteherrel olyan lassan hajtani, hogy a kamionok is gyorsabban mennek és meg kell előzniük.
2. ha kamionosként előzök, mi a farokért nem lehet a tükörbe nézni (140-el mentem, jó nagyot kellett fékeznem, mert az úriember kijött elém, nem mondom, hogy nem dudáltam le).
3. az miért jó, hogyha főúton elkezdek előzni valakit, akkor odalép neki? nem mintha egy tdci focus nagy ellenfél lenne, de én is nyugodtabban közlekednék, ha simán megelőzhetném, és nem kezdene izmozni.

ezek csak a mai esetek.

(#21513) MPowerPH válasza tibi666 (#21512) üzenetére


MPowerPH
félisten

1. Gyakori eset, nem tom miért megy fel autópályára.
2. Kamionost is meg lehet érteni félig-meddig, néha akkor a forgalom, hogy esélye nincs előzni, pedig nagyon belassítják. Ugye nekik számít minden perc, minden km. Nem mind1, hogy 87-el vagy 82-vel mennek. Meg a kamionosok többsége úgy szarik is ezekre, ő a nagyobb, nem nagyon lehet vele kötekedni.
3. Önmagában szemét dolog. De! Pl. mikor valaki belemászik a seggembe, és elkezd 'letollak az útról' -t játszani(de ezt most szó szerint értsd), akkor én nem a féket szoktam nyomogatni, hanem szépen visszaváltok, és várom mikor kezd előzni. Néha még a vészvillogót is bekapcsolom hozzá, had forrjon. Aztán persze lassítok, és elengedem had menjen. Általában utána már szépen tartja mindenki a távolságot.
Bár ez is érdekes, pl. az Audi-t soha nem szokták így bepróbálni, lehet hátul a 4.2-es felirat riasztóan hat mindenkire. ;]

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#21514) Khelben válasza MPowerPH (#21513) üzenetére


Khelben
nagyúr

3. Érdekes ez az előzésnél rágyorsítás dolog, én azt veszem észre, hogy az ilyenbe csak a frusztrált kisautós megy bele, túlmotorizált autótól sosem láttam ilyet. Fábiával, suzukival, ilyenekkel szoktak rámgyorsítani. Különösebben nem érdekel, mert sosem előzök biztonsági tartalék nélkül, meg hát sokat nem számít egy 1,4-es gyorsulása 90-100nál.
Amúgy a legnagyobb köcsögség, akármit csinált előtte, mert nem csak az előzőt veszélyezteti, hanem magát meg adott esetben a szembejövőt is.

(#21515) Khelben válasza brd (#21501) üzenetére


Khelben
nagyúr

Ha ez lenne a törvény, akkor a sok barom forgalomból kivonásához mindenképp kellene egy baleset. Ez meg ugye belátható, hogy ökörség. Én, mint adófizető, joggal várom el az államtól, hogy megvédjen az ilyenektől. Úgyhogy maradjon csak szépen a zéró tolerancia és vegyék el a jogsiját az ittas vezetőnek MIELŐTT balesetet okoz és ne utána.

[ Szerkesztve ]

(#21516) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

Most itt arról van szó, hogy menek 100-al az úton 90-es sebességkorlátnál aztán jön hátulról a luxusautóadóra kötelezett és jól megelőz, mert az ő kocsija gyorsabban is tud menni, mint a megengedett.... :F
A mai autók többsége simán tud 120-al menni gondolom, nem a Trabant vs. ezerötös Lada párharcról van már régen szó....

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#21517) Khelben válasza philoxenia (#21516) üzenetére


Khelben
nagyúr

Ezt most mire is írtad? :)

(#21518) philoxenia válasza Khelben (#21517) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Konkrétan sokszor hangzik el itt a topikban, hogy a BMW. az Audi stb... mikor meglátják nem próbálnak izmozni, hanem félreállnak stb..
Ehhez képest pár éve Sopron és Szombathely között a megengedett sebességet tartva követett egy -igaz német rendszámú- Chevrolet Corvette több tíz kilométeren keresztül, meg sem próbált megelőzni, pedig gondolom nem esett volna nehezére...
Sokszor abba bele sem gondolnak az itt posztolók, hogy valaki azért megy lassabban, mert annyival szabad, nem azért, mert nem tud/nem mer....
Nem akarom most összeszedni az ilyen hozzászólásokat a topikból, de megfelelő keresőszavakat használva könnyen kilistáztathatod...
Nem arról van itt szó sokszor, hogy a leggyorsabb autó, /az IFA/ megy elől és föltartja a sort, hanem a lúzer Suzukis, Fabiás stb.... Nehogymán ne előzzem meg, mer nekem béjemvém, audim stb.-m van.... :)

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#21519) tibi666 válasza philoxenia (#21518) üzenetére


tibi666
senior tag

arról volt szó, hogy előzöm és odalépnek neki.
és nem azért előzöm meg, mert nekem ilyen-olyan-amolyan autóm van, hanem mert a saját tempómban akarok közlekedni. és nem véletlenül értem utol, úgyhogy az izmozást továbbra sem értem.

(#21520) philoxenia válasza tibi666 (#21519) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

A "saját tempó" gondolom nem jelenti ez esetben a megengedett sebesség jelentős túllépését gondolom... :)
Mindenkinek annyi lenne a saját tempója, amennyivel az adott úton menni tud/mer? :F
Volt pár éve egy keleb, aki egy riportban nyilatkozta, hogy az ő kocsija, persze nem egy Swift/Astra volt, kifejezetten kevesebbet eszik 120-nál, mint kilencvennél, ezért ő annyival szokott járni Pécsről Pestre.... :U
Teljesen más tészta, mikor valaki lámpánál /országúton, ahol rövid táv után már 90-el szabad menni/ beáll a belsőbe és tötyörög induláskor, hogy a később szabályosan 60-al érkezőket feltartsa, csak mert ő hamarabb volt a kereszteződésben....

Az előzött jármű sebességét növelni előzéskor természetesen a KRESZ szerint tilos és büntetendő, ugyanúgy, mint a gyorshajtás, hiszen balesetet idézhet elő...

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#21521) Khelben válasza philoxenia (#21518) üzenetére


Khelben
nagyúr

tehat ha valaki 100zal megy es megelozi egy masik auto, akkor ertheto hogy ragyorsit?

(#21522) MPowerPH válasza Khelben (#21514) üzenetére


MPowerPH
félisten

Nagyon félreértettél. Nem várom meg, míg sávot vált, hanem mielőtt azt megtenné, már akkor ellépek. Ebben nincs semmi szabálytalan, csak az erős sebességtúllépés. Mondjuk a többség indexelni se tud, szóval az majdnem egyenlő azzal, hogy nem váltott sávot a kresz szerint, nem de? Amit Te mondasz, hogy már sávot váltott, és utána kezd el az előzött rágyorsítani, az erősen balesetveszélyes.

tibi666: De gondolom Te se tolod le az útról az előtted lévőt előzés előtt, legalábbis remélem. :U

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#21523) philoxenia válasza Khelben (#21521) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Uccsó bekezdés:[link] :U

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#21524) dragonfx válasza MPowerPH (#21504) üzenetére


dragonfx
veterán

igen képes vagyok rá.és nem kella duma te sosem bmw.ztél piávala véredben.
hazudozni lehet én úgysem hiszem el.
én sem rendszeresen csináltam csak angyritkán.

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#21525) Tomics válasza dragonfx (#21524) üzenetére


Tomics
addikt

remélem 1x elveszik a jogsid örökre mielőtt kárt teszel valakibe. ilyen felfogással hogy mered szidni stolh-t? ugyanolyan vagy, sőt... :(

[ Szerkesztve ]

PH! addikt since 2004

(#21526) dragonfx válasza FF23 (#21508) üzenetére


dragonfx
veterán

vad.amikor a kamion villantott neki és eelnegedte na mndo ez ledarálja.meg utána ameliyk eltépett frontálba 100zal.

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#21527) dragonfx válasza Tomics (#21525) üzenetére


dragonfx
veterán

ok sok sikert kívánok neked a további fikázáshoz :P :P :P
tudod van egy jó duma erre...ne probálkozz de tényleg ne!!! :DDD :DDD
én érzem magam annyira jozannak akkor is ha iszok teszem azt 3 felest hogy 5 km.t nyugiba levezessek.nem arra gondoltma mikor matt részeg avgyok, de ezt már leírtam feljebb látom olvasni te sem tudsz csak dobálozni. :U

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#21528) MPowerPH válasza dragonfx (#21524) üzenetére


MPowerPH
félisten

Soha életemben nem ültem ittasan volán elé! Ha úgy megyünk buliba, hogy én vezetek, akkor csak bombát iszok. Ez nálam egy elv, amit soha nem szegek meg.
Mondjuk hozzá tartozik az is, hogy általában nem iszok, 1 évben egyszer vagyok tipikusan részeg. Inkább csak borozgatok, rövidekért nem rajongok. Nem szeretem az alkoholt.
Egyszer volt az, hogy Balcsin nyaraltunk, utolsó nap valamikor reggel 7-kor vergődtünk haza, kb. 4 óra körül térhettem magamhoz, addig nem volt önkontroll. 2-kor kellett átadni a nyaralót, volt szondánk is, néztük mennyi van bennünk. Én este 22-ig ott dekkoltam, előbb nem mertem hazaindulni, főleg, hogy Bp.-re kellett menni először, csak utána haza. Szóval nem álszenteskedek, aki piál az ne vezessen. Nem azért vettem az autót, hogy részegen összetörjem.

mod: Hiába érzed magad annak, ha kiugrik eléd valaki akkor a reflexeid annyira belassulnak a piától, hogy nem tudsz megállni. És ha karambolozol, mondjuk beléd jön valaki, és nem Te vagy a hibás, de közben ittas vagy, márpedig ha az vagy tuti kiderül. Ebben az esetben hiába nem Te voltál a hibás, Neked saját pénztárcából kell megtérítened a kárt(a sajátodét és a másikét is), mert a biztosító nem fizet. Ha Neked ez kell akkor hajrá.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#21529) dízelracer válasza dragonfx (#21527) üzenetére


dízelracer
senior tag

Ebben az a hiba, hogy én egyetlen részeggel sem találkoztam még aki azt mondta volna: Ááá én ma már nem vezetek mert ittam". Csak egy picit legyél tompább mint józanon. Mész hazafelé lágy nyári szellő halk zene és valami hülye váratlanul lelép eléd a padkáról. Ha mondjuk csak 1másodperccel később észleled mint tiszta állapotban és a féket is +1másodperc késéssel kezded taposni akkor lehet, hogy józanul még épp megállsz az ember előtt de így tintásan 100%, hogy baszottul elgombázod azt a szerencsétlent. 2másodperc alatt ha csak szabályos 50km/h-val haladsz akkor is hosszú métereket teszel meg. Ezen azért gondolkozz el minden ilyen 3feles + vezetés alkalmával.

(#21530) MPowerPH válasza dízelracer (#21529) üzenetére


MPowerPH
félisten

Jól mondod. :R

Don't Tread On Me

(#21531) dragonfx válasza dízelracer (#21529) üzenetére


dragonfx
veterán

de mivel ilyen nincs mert féltema jogsim.ezért nem kell elgondolkoznom.
ez a múlt amikor nem ez volt a rendszer. ;)
jogomat korlátozzák köcsög egy ország.

bmw001>>nem kell szépíteni buli után csak hazamész valamivel, és téged ismerve az nema máv-volán duo lesz....

eza rwkacioidős fizikai elméleti örültségből nem kérek.a redbull emg élénkít vagyis akkor kiegyenlíti a hatását.meg amugy is kiizzadod ha vadul tömbolsz meg a friss levegő si kiviszi könnyebben.

[ Szerkesztve ]

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#21532) dízelracer válasza dragonfx (#21531) üzenetére


dízelracer
senior tag

"jogomat korlátozzák köcsög egy ország."

Érdekesen látod a világot... :(

(#21533) MPowerPH válasza dragonfx (#21531) üzenetére


MPowerPH
félisten

Buliba mindig úgy megyünk, hogy van egy sofőr. 5 emberből 1 nem iszik, szépen megosztva. Általában két utcára lévő barátommal váltjuk egymást, egyszer ő nem iszik, egyszer én. De ha nem én megyek autóval, általában akkor se alkoholizálok.
Ha meg Pakson vagyunk, van egy taxis haverunk. 1k-ból hazavisz négyőnket, csak hívni kell. Szóval nem vagyok rászorulva a Volánra, Mávot meg még életemben nem is láttam. Még 11.-ben osztálykiránduláson kellett volna vonatozni, akkor öten béreltünk egy autót, és azzal mentünk a táborba. :)

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#21534) dragonfx válasza MPowerPH (#21533) üzenetére


dragonfx
veterán

:C :C

a tipikus 5ös bmw.s... ő meg a máv volán....:DD .

Hát érdekesen látom.ilyen emberek is kelleneka világra.másképp tul tökéáletes lenne.és az unalmas. ;) :K

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#21535) MPowerPH válasza dragonfx (#21534) üzenetére


MPowerPH
félisten

Ettől függetlenül előfordul, hogy hét közben buszoznom kell hazafelé. Az még tök elviselhető, felénk már emelt komfortú buszok járnak. Van ingyenes wifi, szóval vagy netezek egész úton, vagy filmet nézek. :) Diákkal nem drága a jegy, 1k.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#21536) Khelben válasza dragonfx (#21534) üzenetére


Khelben
nagyúr

Ne a bkv-ból indulj ki. Én busszal járok dolgozni, ez azt jelenti, hogy 15 km-re 30 perc ajtótól ajtóig. A busz kényelmes, tiszta, mindig van ülőhely és légkondi is (és be is kapcsolják, ha kell). Pesten én is inkább autózok.

(#21537) enerdzsájzer válasza dragonfx (#21534) üzenetére


enerdzsájzer
tag

Büszke lehetsz magadra.Nesze neked felelősségteljes gondolkozás. :( Hány éves vagy 15?Hány km van már mögötted?Tudod miről lehet felismerni a rutinos sofőrt?Arról hogy fél.Aki nem fél kicsit se, vagy hülye és nem fogja fel a veszélyeket, vagy rutintalan.Most még azt hiszed veled ilyen nem történhet.Mert te olyan jó vagy hogy még három feles is belefér,meg a redbúl majd semlegesíti....pfff. :( De kívánom hogy ne legyen részed soha balesetben,de ne is láss közelről sem.Bár ez utóbbi nem ártana hogy észhez térj egy kicsit.Merre szoktál autózni egyébként?Csak hogy tudjam merre ne menjek.

(#21538) dragonfx válasza MPowerPH (#21535) üzenetére


dragonfx
veterán

az se túl olcsó.én a parkolási lehetőség miatt járok bkv.val.ha jársz pesten hétköznap tudod miről ebszélek.az 1 dolog 400ft/óra mindenhol, gyorsan kiszámolható ha 10 órát állók ott akkor kb majdnem a napi pénzem rámegy a kajával benyával együtt. :( :(..de még hely sincs, csak centizgetés, meg jo eséllyel meghuznak, megbüntetnek a semmiért.

khelben>>jó neked, ezek tényleg normális körülmények.majd próbáld ki mondjuk a hétfő reggel 8órai bkv.zást...vagy az éjszakai hazajutást mondjuk január közepén úgy 30x...és akkor lehet te is azt mondod még 20km is inkább elgurulsz 20 tequila után....

21537>>na mivan túltöltött az töltőd vagy mi??láttam már balesetet szörnyű volt.de én olyna hibát nem követek el.bőven túl vok azon a koron, tul sokat nem vezettem km.be de annak döntő tőbbsége pesten ami megedzi az embert, 5x jobban,.látod itt a rossz mentalistás>>félve nem lehet vezetni mert akkor fogsz bajt okozni!!!és olyna leszel mint a sok csíra aki 40re gyorsít30 sec alatt, és miattuk durran el aza gyma és emgyke bele olyna manőverbe amibe amugy nem is mennék.mert felhuznak.pesten közlekedek, az automról meg talkálsz képet a fórumon, ha valakit megkérsz megkeresi neked, talán valaki elrakta irigykedésnek. :DDD :DDD :DDD

tudom mostmajd az jön adjam vissza jgosimat mert nem emnnék át az amuyg sokak által kiegészítőként elvárt pszicho teszten??..lehet, vaószínű.....de lassan lehet a látásos teszten se. :( :O

u.i.:tegnap du. 4-5 fele mi volt kifelé az üllőin?? :Y ..valaki tud valamit, brutál volt.még időben kapcsoltam és tudtam kerülni másfele.

[ Szerkesztve ]

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#21539) Khelben válasza dragonfx (#21538) üzenetére


Khelben
nagyúr

és akkor lehet te is azt mondod még 20km is inkább elgurulsz 20 tequila után....

Véletlenül se, tudod, én meg tudom állni, hogy nem iszok...

(#21540) dragonfx válasza Khelben (#21539) üzenetére


dragonfx
veterán

jó neked.
én se ittam 5 hete de már hiányzik a bebaxás.de a bulival egybekötve.
akkor alkesz vagyok? :U :C

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#21541) Tomics válasza dragonfx (#21540) üzenetére


Tomics
addikt

hány éves vagy? ez a 16 évesekre jellemző :))
gondolom több, akkor már alkesz vagy :DDD

[ Szerkesztve ]

PH! addikt since 2004

(#21542) tibi666 válasza philoxenia (#21520) üzenetére


tibi666
senior tag

az én kérdésem szempontjából teljesen irreleváns, hogy utána 110-el, vagy 150-el fogok továbbhaladni.

(#21543) enerdzsájzer válasza dragonfx (#21538) üzenetére


enerdzsájzer
tag

Túltöltöttem mert az én agyam meg a felelőtlen emberektől durran el.Nem semmi a hozzáállásod.Mi az hogy neked akármilyen törvény megmondja hogy mennyit ihatsz?Meg mi ez a fizikai majomkodás,neked ne mondja meg semmilyen fizika hogy miért lehet szar az adott szituba hogyha fél másodperccel később fékezel.Ki az a fizika egyáltalán hogy téged szabályozzon?Majd te megmondod három feles után hogy mi a törvény.Hm. :( Meg amúgy is kell az a három feles hogy ne remegjen a lábad a gázpedálon ugye?
Aki fél,nem megy bele húzós szitukba.A félelem megfontolttá tesz.Megfontolt ember ritkábban okoz balesetet mint a "bátor" f...szagyerek aki majd megmutatja hogy kell vezetni és letolja az útról a kulturáltan közlekedőt.Láttam már "bátor" sofőrt térdre rogyva zokogni.
Igen, én meg az előtted tötyörgő vagyok.Egyrészt mert egy húszéves -40 lovas marutim van mert erre fussa,másrészt ha pl. piros a lámpa és még az is lesz egy darabig nem értem miért jó 70-el állat módjára érkezni, dudálni mint a gyorsvonat, majd az utolsó 10 méteren satufékkel megállni,persze két másodperccel ért oda hamarabb mint én.Utána meg ott áll a lámpánál fél órát mint a f..sz. Ja tudom!Mert olyan autója van! :C
Nekem is volt olyan időszakom 17-20 éves koromig kb. miután ráéreztem a vezetésre, hogy hű de király vagyok.Aztán néhány húzós helyzet meg egy baleset (éppen nem én vezettem szerencsére) ráébresztett hogy nem kéne.Ez csak erősödött bennem azóta.Főleg mert a melóba sok balesettel találkoztam és láttam mi történhet az emberrel.Nem szeretnék úgy járni.

(#21544) philoxenia válasza tibi666 (#21542) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Akkor gyakorlatilag miért probléma, hogy nem hagynak előzni? Egy olyan úton, ahol 90km/h a megengedett, a magyar útviszonyokat figyelembe véve pláne, 150-el menni már gyakorlatilag szerencsejáték, bármikor jöhet egy kátyú, egy kutya egy őz, stb.....Noch dazu akár egy kanyarodó traktor, ami csak 90-es tempóban közeledő autóra számít...
Ehhez képest az a kis verseny, amit úgyis megnyersz már csak egy kis plusz, nem? :F
Az autópályán, ahol gyakorlatilag ezeknek a veszélyeknek nemigen vagy kitéve nem veszélyes önmagában a nagyobb sebesség, de az elég méretes fékúttávolságkülönbség a 90 vs. 150 között már sok "érdekes" szitut előhozhat...
Persze én mindvégig egy relatív forgalmas útban gondolkodom, egy töküres úton nem "érdemes" sebességnöveléssel akadályozni a mögötted jövő előzését, mivel egyszerűbb behúzódni középre ehhez...

Ittasság: abba senki nem gondol bele, hogy egy baleset teljesen vétlen résztvevőjeként is, ha a véralkoholszint akár csak 0,2-03 is, mindjárt az övé a balhénak legalább a fele, de a mai helyzetben egy jó ügyvéd az egészet is ráverheti? :F

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#21545) Khelben válasza philoxenia (#21544) üzenetére


Khelben
nagyúr

De miért kell akadályozni? Fáj, ha megelőznek? Önkéntesrendőr vagy? Irigykedsz hogy ő többel mer menni vagy mert jobb autója van? Vagy miért?
Szerintem akinek erre van ingerenciája, annak el kell venni a jogosítványát, mert sokkal veszélyesebb, mint az, aki 90 helyett 110-zel megy.

(#21546) Tomics válasza Khelben (#21545) üzenetére


Tomics
addikt

Szerencsére még soha nem találkoztam akadályoztatással, de roppant idegesítő lehet, megértem tibit... :(

PH! addikt since 2004

(#21547) philoxenia válasza Khelben (#21545) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Akadályozza a fene, ha engem meg akarnak előzni, akkor előzzenek meg, de gyakran történik velem két tömött sorban egymással szemben közlekedő járműoszlop esetén, hogy ha egy kocsi helyet hagyok magam előtt 90-nél, ami a megengedett, már rámelőznek hátulról, mert ők akkor már egy hellyel előrébb vannak a sorban....A követési távolság az ilyeneknél két méter, furakszanak, nyomulnak, öt kilométerrel később meg látod őket mondjuk az út menti pihenőben cigizni, stb....
Sok ember éli ki a frusztrációját az autójában, mert amit gyalogosan nem tud megtenni, mert sem bátorsága sem ereje, sem kitartása nincs hozzá, azt az úton versenyként felfogott szituációban próbálja kompenzálni. Persze ez az indokolatlanul mást feltartóban is motivál... Csak az a gond, hogy ugyanez az ember, ha ő van elől, a feltartást érzi, az esetben jogosnak...
Az ilyen ember üljön biciklire versenyezni, ott nem elég enyhe nyomás lefelé, hanem erősebben kell a pedált nyomni és sokkal többször....

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#21548) dízelracer válasza dragonfx (#21540) üzenetére


dízelracer
senior tag

Az

(#21549) Khelben válasza philoxenia (#21547) üzenetére


Khelben
nagyúr

Ha valaki rádmászik 2 méterre, akkor egyetlen logikus lépést tehetsz: lassítasz. Én mindig ezt csinálom és 99%-ban veszik a lapot, lemaradnak, a maradék 1% megelőz. Mindegyik esetben megoldódott a dolog és elmúlt a veszélyhelyzet. Ja, engem nem frusztrál, ha megelőznek, talán mert nem kisautóm van? :)

(#21550) enerdzsájzer válasza dízelracer (#21548) üzenetére


enerdzsájzer
tag

Óvakodj a részeg autóStohl! :DDD :C

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.