Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.

Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11201) lexter00 válasza Zeki (#11198) üzenetére


lexter00
őstag

akkor nem nyílt fel neki rendesen :C

[ Szerkesztve ]

(#11202) Hoorus válasza lexter00 (#11201) üzenetére


Hoorus
őstag

Melyik a hangyás bolt? :)

Bocs, bopis-nak szól a kérdés.. :)

[ Szerkesztve ]

(#11203) bopis válasza Hoorus (#11202) üzenetére


bopis
csendes tag

ante

[ Szerkesztve ]

(#11204) grizlisandor válasza grizlisandor (#11132) üzenetére


grizlisandor
addikt

A 4 napos határidős elvileg elküldte a csomagot, kaptam követési számot. A másikról még semmi hír.

Az oldal, ahol fel van tüntetve a követési szám ott van valami írva, hogy ha valami baj van a csomaggal nyissak vitát, van egy számláló ami 59napról számol vissza, gondolom ez a 14-60 nap szállítási időt számolja vissza. Van egy gomb, hogy "Confirm Order Received" a fordító: "Megerősítése beérkezés sorrendjében"ez hogy működik? Ahogy én nézem kell megnyomni, ha megérkezett rendben a csomag vagy most azonnal?

(#11205) kcsa válasza grizlisandor (#11204) üzenetére


kcsa
veterán

Ha megkaptad, akkor szabad rányomni.

De hogy én soha többet nem vásárolok Aliról, az fix. Törött kijelzővel érkezett tablet, két hónapja próbálok pénzemhez jutni...

(#11206) Zeki válasza kcsa (#11205) üzenetére


Zeki
nagyúr

Pedig egyesek szerint az ali baromi jó és megbízható, és visszaadják a pénzed, ha gebasz van.

(#11207) ÁrPi2 válasza asturel (#11187) üzenetére


ÁrPi2
senior tag

eHangyiéknál nekem is ugyanez a tapasztalat: Este sem , de még most sem.

A csütörtöki rendelésemre sem jött semmi mail, amikor be tudtam vala lépni anno szombat reggel
még Processing volt... :F

A webshop-uk technikusát be kell kéretni hétvégi munkára! :K :U

[ Szerkesztve ]

(#11208) kcsa válasza Zeki (#11206) üzenetére


kcsa
veterán

Megjött, még azon a napon írtam szállítónak hogy törött, és csináljunk valamit.

Két hétig győzködtem őket, hogy nem a touchscreen, hanem az LCD törött, mindenáron akartak küldeni nekem digitizert. Odáig fajult a helyzet, hogy küldtem szétszedett állapotban képet digitizerről, és lcd-ről is, mert hülyének akartak nézni teljesen.

Nagy nehezen hajlandó volt beszállni a dispute-ba az ali képviselője, és hirtelen hajlandók lettek visszafizetni a pénzt. (micsoda véletlen). Az Aliexpresses nő viszont fix időpontokkal terelget engem, hogy x napon belül válaszoljak hogy mit választok, x napom van feladni és visszaigazolni hogy elküldtem, stb stb.

Immáron három napja az eladónál van a csomag, tracking alapján.

De neki bezzeg még van 40 napja hogy visszajelezzen Aliexpressnek, hogy visszadobhatják a pénzt.

Ez alapján még simán elhiszem azt is, hogy valami indokkal elutasítják a visszafizetést is (pl. hogy szét volt szedve - noha ezt pont ők kérték...).

Magam részéről soha többet :)

(#11209) devast válasza kcsa (#11205) üzenetére


devast
addikt

Ez sem teljesen igaz... Úgy nyomkodd azt a gombot, hogy ha rányomtál, már nem tudsz dispute-ot nyomni, tehát ha megnyomod, azután már nem véd az az ali (az más kérdés mennyire hatékony a dispute rendszerük)

(#11210) kcsa válasza devast (#11209) üzenetére


kcsa
veterán

Jogos a kiegészítés. A lényeg hogy átvétel és tételes alapos ellenőrzés előtt ne nyomkodd :)

(#11211) Segnior_Barthez válasza bopis (#11200) üzenetére


Segnior_Barthez
senior tag

Nem kell parázni bár ez alkat kérdés tekintettel arra, hogy aki itt fórumozik az bizony techbuzi :) és mihamarabb kézben szeretné kritikus szemmel mérlegelni a masina hiányosságat és előnyét a látott fotók alapján. Visszakanyarodva a postodra. Én esetem:
08.20-án rendeltem és utaltam, 08.29-én kaptam TN -t (előtte farkast kiálltottam (disput), 09.03.-tól áll a pekingi reptéren a TN szerint (azóta refundot ígértem neki). Erre visszaírt, hogy hátrább az agyarakkal,, mert 15-25 munkanap a szállítási idő, amit jeleztek is a weben. És sajnos igaza van a sárgájának, hiszen még csak 10 munkanap telt el, de már lassan egy hónapja hogy kifizettem... nagy boltosok, az biztos. :C
szerk: szóval olvasd el a szállítási feltételeit... sajnálom :)

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/photos/57762354@N03/

(#11212) Yipp


Yipp
tag

Ezzel az adócsalásos dologgal kapcsolatban felvilágosítana valaki engem, és mindenki mást is a topic-ban? Ha már ennyien "figyelik" ezt a lapot legalább elláthatnának minket legális információkkal.

Pl: ha a postás kihozza az "átcsusszant" csomagot, és elvileg vám és áfaköteles lett volna akkor mi van? Hanyatt-homlok rohanni kéne a NAV-hoz, hogy hadd fizessem ki a vámot, áfát? Ezt most komolyan kérdezem, mert nem tudom...
Ezek főleg a kínai és más normál postázással érkező küldeményekre vonatkoznak nyilván, mert a nyugati gyorsposta küldeményeket lényegében mindig vámoltatják.

(#11213) gghrtz válasza Yipp (#11212) üzenetére


gghrtz
őstag

Szerintem igen. Menni kellene bevallani.

(#11214) csngr válasza lexter00 (#11201) üzenetére


csngr
csendes tag

Érdekelne mit beszéltél vele (jöhet privi-ben is).

(#11215) bopis válasza Segnior_Barthez (#11211) üzenetére


bopis
csendes tag

Igen, tudom, hogy nem 1 hét a szállítási idő, de van olyan csomagom, amit később rendeltem és már megjött szintén Tőlük.

(#11216) Urby66


Urby66
aktív tag

A mininél vásároltam egy Jiayu G2S telefont ami nem volt jó, így egyeztetés után garanciában visszaküldtem Kínába az általuk megadott címre.
Sima ajánlott küldeményként adtam fel, pár nap alatt meg is érkezett Kínába. A csomagom Szeptember 7-én célországba megérkezett és sajnos azóta nem változik a státusz.
Kérdés, hogy ez normális, illetve mennyi lehet a szállítási idő?
A biztonság kedvéért nyomtam rájuk disput mielőtt kifutottam a 45 napból. Mi lehet ilyenkor a végeredmény ha a csomagom elveszett és nem érkezik meg?

[ Szerkesztve ]

(#11217) llax válasza Yipp (#11212) üzenetére


llax
senior tag

Amiről nem tud senki (különös tekintettel a NAV-ra) az nincs :)
Ha megjött vámolás nélkül akkor csendben örülsz (nem reklámozod, hogy adócsaló vagy).
Ha megfogták, akkor fizetsz.

Ugyanakkor az adóelkerülés törvényellenes, tehát amikor EU-n kívülről vásárolsz vagy ajándékot kapsz, értékhatárok függvényében fizetned kellene vámot és áfá-t is, akkor is ha a postán nem fogták meg, ha nem fizetsz, akkor adócsalást követsz el. De még az is törvénybe ütközik, ha ehhez valakinek tanácsot adsz, pl. azzal hogy melyik bolt - melyik posta az, amit nem fognak meg. Nem véletlenül tiltják ezt a témát itt, ha az illetékesek valóban - és komolyan - figyelnék ezt a fórumot, annak már lehettek volna komoly következményei. Ha esetleg figyelnek valamit, az nem ilyen topik, hanem sokkal inkább a V*t*r* és különféle hirdető oldalak. Rengeteg vámolatlanul behozott (vagy behozandó) cuccot kínálnak eladásra. Ha ebből a topikból összeszednénk az összes nyilvánosságra hozott vásárlást, az legfeljebb csepp a tengerben a "kereskedőkhöz" képest...

Vélhetően azért is szálltak rá bizonyos küldeményekre, mert tonnaszám jön be az országba azonos csomagolásban ugyanabból a boltból a sok "GIFT"... Ha nagyon akarnák, az összes, kereskedő által küldött csomagot vámolnák. A NAV-nál sem hülye emberek dolgoznak, fórumok olvasgatása nélkül is tudják ők (szúrópróbaszerű mintákból), hogy mik jönnek Kínából (no meg köztük is lehet olyan, aki így vásárol).

(#11218) axioma válasza llax (#11217) üzenetére


axioma
veterán

Ezt legy szives idezd mar be jogszabalyhelyrol, hogy mi alapjan allitod, marmint hogy ha nem kertek be toled adatot, akkor is te magad kene bevalld! Ha a topikfigyelmeztetest elolvasod, ott is csak a hamis adatok megadasa szerepel mint szabalyellenes, meg az ehhez kapcsolodo kerdes es valasz, nem pedig az onbevallasos adatszolgaltatas vagy vamfizetes elmulasztasa. Termeszetesen maganszemely sajat celra vasarlasrol beszelek.

Ugy ket hete ez mar szo szerint igy lement, es senki sem valaszolt, vajon miert?

[ Szerkesztve ]

(#11219) wwenigma válasza axioma (#11218) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Szerintem a Btk. 310. § (1) bekezdés környékén nézelődj bár értékhatárt adnak meg (100e mulasztás) hogy nem buncselekmény "csak" szabálysértés. (2007. XXVII 35§) Ettől fuggetlenül [link] , önbevallás meg állampolgári kötelezettséged kéne legyen. ;]

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#11220) Yipp


Yipp
tag

gigahertz és llax:
Kösz a válaszokat, igen sejthető, hogy a "szerencsés véletlen" nem mentesíthet az adófizetési kötelezettség alól. Utólag akkor be kell majd vallani.
Pláne akkor, ha továbbértékesíti valaki. Sok olyant lehet látni, hogy valaki "nettó" adja el a vevőnek, ő megrendeli és "dropshipping-elteti" az árut, aztán a vevő vagy fizet vámot/áfát, vagy nem. Ez sem biztos, hogy így legális.

(#11221) hidroponi válasza wwenigma (#11219) üzenetére


hidroponi
aktív tag

es miota adokoteles a 20$ erteku "home and garden" tartalmu csomagod? :DDD

(#11222) gghrtz válasza hidroponi (#11221) üzenetére


gghrtz
őstag

De attól még hivatalosan kell fizetni sajnos...

(#11223) axioma válasza wwenigma (#11219) üzenetére


axioma
veterán

1. Az elso link sajat hsz-ed, hadd ne fogadjam el eleve jogszabalyhelynek.
2. Az elso link alatt egy szo sincs arrol, hogy mi van akkor, ha a bejovo kuldemenyt vamkezeltek, teged nem kerdeztek meg. Nem vontad ki a vameljaras alol (hiszen az megtortent, igazabol ez az lenne ha valaki jon be hataron es azt hazudja hogy nincs vamolnivaloja), nem adtal meg valotlan adatokat, szoval semmit nem tudsz rahuzni erre az esetre.
3. A masik linked mar valoban jogszabalyhely, de koze nincs szinten az altalunk taglalt kerdeshez, egyreszt szerzoi jogi inditas van, masreszt rakeresve a VAM szora mindossze arrol van szo, hogy aki _csempeszik_ (lasd fent, megkeruli a vameljarast, ami itt ugye a trackingben is latszik hogy szo nincs rola), az 100e alatt nem buncselekmeny, hanem szabalysertes, de mindketto jogellenes.
Ezzel szemben az "atcsuszik a vamon" az minden, de nem ezek alapjan buntetheto kategoria.
Olyan szivesen latnek mar toled egy utolagos, vamon atcsuszott de te azert fizettel okiratot! Szerintem szeles e NAV berkein belul sincs erre me'g nyomtatvany sem, de te tolod a hulyesegeidet.

Szerk. Nem, nem vagyok jogasz, de annyira nyilvanvalo, hogy ha eddig semmit nem tudott az ellenoldal felmutatni, akkor nincs mit... de ha lesz alkalmam, megkerdezem nav-ostol is.

[ Szerkesztve ]

(#11224) Maximum1


Maximum1
őstag

Rendelt már valaki IP kamerát Kínából?
Mire kell figyelni?
Sajna nem értek hozzá, de látom pont a felébe kerülnek mint itthon, sőt ha 60$ alatt maradok áfamentes, kérdés érdemes e alatta maradni.
60$ alatt: [link]
Felett: [link]
[link]
Nem tudom melyik a jobb, van különbség?
Azért írok ide mert ez főleg Kínával kapcsolatos, hátha van aki rendelt már ilyet.

[ Szerkesztve ]

(#11225) llax válasza hidroponi (#11221) üzenetére


llax
senior tag

Pl. akkortól, amikor otthon felbontod és egy 300$ értékű tabletet találsz benne...

(#11226) wwenigma válasza axioma (#11223) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Ne kezdj mar terelni itt is. Mindig ezt csinalod.

Csempészet és/vagy adócsalás ha szandekosan kivonod a vamkezelés alól hamis adatokkal (home&garden, 20$). Mivel a megadott értékhatároktól fuggően adófizetési kötelezettséged van, attól függetlenul hogy atcsuszott-e vagy sem, bevallási KÖTELEZETTSÉGED van, mert ez a törvény. Mas kerdes, hogy ha atcsuszott akkor mar ez senkit nem érdekel.

A TE álláspontod szerint adóbevallást sem kellene késziteni ha nincs adókötelezett jövedelmed, aztan megis kell...

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#11227) Zeki válasza Maximum1 (#11224) üzenetére


Zeki
nagyúr

Van valahol IP kamerás topik.
Tavaly olvasgattam, de rájöttem, hogy nem kell.

(#11228) CoolBoy323 válasza Maximum1 (#11224) üzenetére


CoolBoy323
nagyúr

ezek mindegyike hulladék!

csak nézd meg a mintaképeket, egy jobb fajta analóg kamera is szebb képet ad

(#11229) Maximum1 válasza Zeki (#11227) üzenetére


Maximum1
őstag

Köszi azt megtaláltam, de sajna ott csak D-link-ről megy a társalgás, a kínairól nem találtam semmit.
Mindegy hagytam ott is kérdést.
(#11228) CoolBoy323 nézegettem a D-linkes speckokat, ahhoz képest ennyiért ezek simán jók, egy bejárati ajtó figyelésére.

(#11230) gerejoe


gerejoe
tag

Hali.Eddig ez volt az üzi The item (RCHK) is being processed for departure from Hong Kong as of 6-Sep-2013.Most meg ez:The item (RCHK) was posted on 5-Sep-2013.Akkor most végre meg mozdult már a csomag sztetek?

(#11231) axioma válasza wwenigma (#11226) üzenetére


axioma
veterán

1. beszeljunk arrol, amikor nem home&garden van rajta, bar az is minimum bizonyitando lenne, hogy en irattam ra
2. nem adtal egyetlen olyan hivatkozast sem, ami teged tamasztana ala, marpedig a letezes - nem letezes bizonyitasa csak a te reszedrol lehetseges, nekem ossz annyi a dolgom, hogy megallapitsam, hogy tudsz-e ilyet (urlapot se tudtal mutatni, mig szja-s papir van, es egyebkent igen, ha nincs adokoteles jovedelmed, akkor nem kell benyujtani sem -- ahol kulon kiemelnem, hogy nem adovonzattal jaro, hanem adokoteles kategoriaba sorolt jovedelemrol beszelek, pl. kivancsi lennek egyetemista korodban vajon az osztondijrol milyen bevallast keszitettel, ha nem volt masod... semmilyet, mert nem kell)
3. igen, emlekszem ra, hogy a telenyomort is te szoktad vedeni ugy, hogy mi prezentaltuk neked a jogszabalyt, ami szerint a telenor szabalytalan... de te kotod az ebet a karohoz, eddig azt hittem az o berencuk vagy, latom mar hogy ez nalad altalanos tulbuzgosag (a vicces az, hogy a hazepiteses forumban meg en szoktam az adocsalasok ellen kikelni, mert az csalas, engem hulyeznek le hogy nem a magyar valosagban elek; szemben azzal ez viszont meg mindig nem csalas)

(#11232) csibe1 válasza gghrtz (#11213) üzenetére


csibe1
addikt

Okok.Udvarias csávó vagyok, előreengedem "nagyjainkat".Amint ők fillérre pontos adóbevallást és adónyilatkozatot prezentálnak; akkor majd én is rohanok mindent apróságot bevallani. :U

Annyi törvénytudó és törvénytisztelő ember lett itt hirtelen, hogy öröm nézni. :C
Eddig merre bujkáltak? ;] :D

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

(#11233) gghrtz


gghrtz
őstag

"Hivatalosan" ;] Az elmelet nrm mindig egyezik a valosaggal :K

(#11234) lexter00


lexter00
őstag

Ezen még mindig sírok :DDD és passzol is ide

(#11235) Ed3r_X_ válasza lexter00 (#11234) üzenetére


Ed3r_X_
nagyúr

De jó :D

axioma: Pedig wwenigmának igaza van, köteles lennél. :U

[ Szerkesztve ]

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#11236) axioma válasza Ed3r_X_ (#11235) üzenetére


axioma
veterán

Neked esetleg lenne erre _barmi_ bizonyitekod?

(#11237) llax válasza csibe1 (#11232) üzenetére


llax
senior tag

"Annyi törvénytudó és törvénytisztelő ember lett itt hirtelen, hogy öröm nézni.
Eddig merre bujkáltak?"

Szerintem senki nem állított itt magáról ilyesmit... Sőt, emlékeim szerint nem is akarta senki a másikat a törvényes útra téríteni. Egyszerűen csak arról lenne szó, hogy olyan nyílt kommunikációs felületen, mint ez a topik is, nem igazán a törvénytelen utat kellene hirdetni (ezt a fórum szabályzata is tiltja). Még mindig jobb álszentnek lenni, mint mindenféle hatóságok figyelmét felkelteni.

Egyszerűen csak jó lenne, ha mindenki tisztában lenne vele, mi az ami szabályos és mi nem, ennek megfelelően tenne közzé vagy hallgatna el dolgokat a nyilvánosság előtt.

(#11238) llax válasza axioma (#11236) üzenetére


llax
senior tag

Bankszámlád.

(#11239) Ed3r_X_ válasza axioma (#11236) üzenetére


Ed3r_X_
nagyúr

Most gondold el. Megfognak egy csomagot, köteles vagy fizetni. Ha nem fognak meg, szerencsés vagy, de attól még köteles lennél fizetni.

[ Szerkesztve ]

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#11240) wwenigma válasza axioma (#11231) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Nézd, a törvény nem ugy szol, hogy akkor adó/vámköteles ha megfogják. Asszem ezt lezárhatjuk itt.

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#11241) gjoe válasza llax (#11238) üzenetére


gjoe
addikt

Hát igen. Majd ha valakinél lemegy évekre visszamenőleg egy NAV vagyonosodási.
Ott minden vásárlást megnéznek.
De most is napra pontosan látják a bankkártyás vásárlásokat!

(#11242) gerejoe


gerejoe
tag

Hali.Eddig ez volt az üzi The item (RCHK) is being processed for departure from Hong Kong as of 6-Sep-2013.Most meg ez:The item (RCHK) was posted on 5-Sep-2013.Akkor most végre meg mozdult már a csomag sztetek?

(#11243) axioma válasza llax (#11238) üzenetére


axioma
veterán

Arra, hogy utolagosan fizetni kell, nem arra hogy vasaroltam... egy napja nem birtok egy urlapszamot mondani, amin ilyesmit - deklarative, maganszemelynek! - be kene utolag vallania. Se jogszabalyhelyet, hogy ha nem en tettem azert, hogy a vamhivatal tevedjen, akkor is bunos vagyok. Ez igy nekem eleg hiteltelen, es fuggetlen a valos helyzettol, hogy az osszes itteni eroskodo nem tud tobbet, mint mi. Lasd szja-ban is tevedett pl. wwenigma...

gjoe: Tudod, hogy mennyire boldog lenne a nav, ha tenyleg latna a vasarlasokat osszesitve? Szerinted miert is lesz most online penztargepezes? Nem - csak - a bevetelek varhato novekedese miatt, az eleg sokara fog megjelenni, de az sokkal fontosabb nekik, hogy azonnali infojuk lesz a tenyleges (hivatalos) forgalomrol, amire bevetellel tervezhetnek.

[ Szerkesztve ]

(#11244) vegyszer válasza axioma (#11243) üzenetére


vegyszer
addikt

Szerintem az szja bevallás során van olyan, hogy egyéb jövedelem... Főleg, ha áruba bocsájtottad a motyeszt.

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#11245) axioma válasza vegyszer (#11244) üzenetére


axioma
veterán

1. Mondtam, maganszemely, sajat celra. En senkinek nem ertekesitettem vamhatar feletti semmit. Keresre csaladtagnak es munkatarsnak, mas kozeli baratnak par esetben kisebb cuccot berendeltem, de mind 22 eur alatti volt, es 0 arrest alkalmaztam.
2. Bocs, nehez neked barmit is hinnem, ha a bevetel, jovedelem es adoalap fogalmakat nem tudod helyesen hasznalni. Az szja adatlap egyetlen sora sem tud sem afa se vam befizetesere szolgalni, mert az csak JOVEDELEM ado bevallasara szolgal. Az xx53 nyomtatvany kilove, ujabb tipp?

[ Szerkesztve ]

(#11246) nagysusu


nagysusu
csendes tag

Ennyit vitázni, már kezd tele lenni a t.k.m. Igazán jöhetne valaki illetékes szemetet kiszórni.

(#11247) nagysusu


nagysusu
csendes tag

Ha valaki ruppotlan ne rendeljen.

[ Szerkesztve ]

(#11248) maj-viktor


maj-viktor
őstag

Erről az átcsúszott, de utólag befizetem az adót - ról a "My name is Earl" sorozat egyik része jutott eszembe, ahol az adóelmaradását akarta befizetni egy összegbe és az állam úgymond ezt nem engedte... Végül tilosba parkolt, különböző szabálysértéseket követett el, hogy tiszta legyen a lelkiismerete - karmája... :DDDD

(bocs - tudom, hogy hülye példa, de nagyon illik ide)

Szerintem kb. itt is hülyének néznek, ha így utólag bemennél a NAV-hoz, hogy neked volt egy mobilon, amin 20$-s értékmegjelöléssel bejött - átcsúszott, de valójába 200$, azaz nem fizették utána ÁFÁ-t ami kötelező lenne...
(bár Magyarisztán-ba bármi elképzelhető, de nem hiszen, hogy gyakran előfordul ez)

Amúgy meg szerintem az ilyen eset max. egy vagyonosodási vizsgálat esetén tud kiderülni....
(azért szerintem ha valakinél odáig eljutnak, annak ez a legkisebb problémája, hogy volt 1db mobilja ÁFA nélkül)

És ezzel én most nem ösztönözni akarok semmit se "ÁFA - vámcsalásra", csak a tényeket írom le... (magánrendeléshez)

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#11249) maj-viktor válasza axioma (#11245) üzenetére


maj-viktor
őstag

Az a baj, hogy ezt senki nem hiszi el itt neked...
ÉN is 20x leírtam, hogy vámérték alatt rendelek csak szinte! (1-1 eset előfordul, hogy magamnak, családtagnak, rokonnak - FELÁR nélkül! megrendelek egy vámérték felettit)
A mai napig folyamatosan írnak nekem, és kérdik, "hogy szoktam vámmentesen mobilt" rendelni...
(én hiába állítom itt az igazat, hogy törvényesen vám alattit rendelek és azután nincs semmi plusz kötelezettségem, nem hiszi el senki sem... itt... a fórumban)

Írtam egy összefoglalót, mert érdekelt a téma, azóta áfa-vámcsalónak hisz mindenki....eskü!
(amikor a valóságba semmi ilyenrő szó sincs!)

http://junkieeeboy.blog.hu/2012/10/14/rendeles_kulfoldrol_usa-bol_kinabol_ebay-rol_vam_afa_terhek
&
http://junkieeeboy.blog.hu/2013/09/01/rendeles_kulfoldrol_usa-bol_kinabol_ebay-rol_szallitasi_modok_ido

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#11250) laslie92


laslie92
senior tag

Sziasztok tud valaki olyan webshopot ajánlani ahol nem csak paypal-al lehet fizetni hanem bankkártyával is?
És természetesen megbízható!

Galaxy A33 5G , Asus Tuf Gaming FX505DU, Volkswagen Passat B6 3C

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.