Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:20:45

LOGOUT.hu

Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#84551) andrew911 válasza Steady74 (#46765) üzenetére


andrew911
tag

@Steady74: 2018 júniusában meg decemberében írtál a váci Torony-tóról, azóta van neked vagy valakinek extra infója esetleg? Holnap megyünk oda vendégnek, úgy látom, hogy amur van benne bőven.

(#84552) forras2


forras2
őstag

Szevasztok!

A nordfishinget ismeri valaki? Ők miért tudnak ennyivel olcsóbb lenni, mint bármi más oldal?
Adott 1 Prologic Element 7000 BF orsó. Én tavaly 48 ezerért vettem boltban. Most keresgettem, hogy kéne neki 1 pár, a teknámat már le kéne cserélni... Legolcsóbban jelenleg 40 ezerért találtam... Böngészgettem tovább, és most nordfishingen találtam, 1+1 akcióban, azaz 2 orsót kapok 98 ojróért. Hogy tud ennyiel olcsóbb lenni?

(#84553) A Zéé válasza forras2 (#84552) üzenetére


A Zéé
addikt

Rendeltem már tőlük, rendben megjött. Alapvetóen csak picit olcsóbb, mint a magyar boltok, de vannak igazi akciók, nem csak rámondásosak. Daiwa Aqualite Picker és Laguna orsó volt együtt valami 70 euró, mert féláras volt mindkettő.

Just a simple Lineman...

(#84554) KunEmber válasza Zoli bácsi (#84542) üzenetére


KunEmber
senior tag

Ilyet használtam tavaly. Kicsit kevesebb szúnyog jött, mint nélküle, csodát ne várj. Amúgy jobbat nem tudok ajánlani helyette.

http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg

(#84555) forras2 válasza KunEmber (#84554) üzenetére


forras2
őstag

Ha szúnyogriasztó, akkor thermacell. Ténylegesen működik, és 1 darab szúnyog nincs a környéken, ha bedurrantom...

(#84556) sasa311 válasza forras2 (#84552) üzenetére


sasa311
veterán

Sokszor rendeltem tőlük, soha nem volt gond.
Azért, mert ott az akció valódi akció, nem csak rairom 30% áremelés után a cuccra, hogy akció - 15%...

Arra figyelj, hogy jelentkezz be, különben osztrák áfával számol ami jóval kevesebb, mint a magyar...

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#84557) Zoli bácsi válasza forras2 (#84555) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Melyik fajta?
Múltkor nézegettem a horgászboltba egyet, valami gázpalack kellett hozzá. De se palack, sem utántöltő nincs a boltba, nem vettem meg.
Jövő héten megyek a Fertődi Solarisba (Horgászbolt, és egyesületben is náluk vagyok [link] ), kaptam tőlük egy akciós kedvezmény kupon képeslapot, lejár ebben a hónapban.
Mivel viszonyítottam, mennyi horgászfelszerelésem van, és hányszor megyek ki, olyan dolgokat akarok venni, ami tényleg kell, és használva lesz. :D Na, pl egy jó cucc a szúnyogok ellen....Idén rengeteg van.
Eddig szúnyogriasztó spray-k vannak, meg ez a füstölő spirál: [link]
Hagyományos SZUKU-t hiába keresek, leürítették a polcokat, ha volt. Pár éve láttam szúnyogriasztó fáklyát, hozzá való lámpaolajjal, azt sem találok sehol, bár nem tudom mennyit érne.
Nordfishingtől rendeltem én is, rendben volt, korrekt bolt. Tényleg vannak normális akciók, nem úgy mint nálunk, érdemes figyelni. Annyi idő alatt megjött a rendelés, mintha itthon vettem volna.

(#84558) diablo1984


diablo1984
veterán

Létezik hibrid előkötött horog szakál nélküli, csalitüskével?
Veszett kínlódás lekötni egy 14-16os horgot....

(#84559) horcsog válasza Zoli bácsi (#84557) üzenetére


horcsog
tag

Szukuból arra figyelj a krém ami jó . A spray játékszer. Krémmel viszont vigyázz arcon nehogy a szemedbe kerüljön . Csuklóra kézfejre és tarkóra bokára ha be vagy öltözve egyébként. Nekem még kopasz fejemet szokták támadni akkor esetleg teszek oda is egy picit. :) Ha rendesen kened nincs az a szúnyog ami ott megcsípjen . Csak ez nem ilyen rózsaillatú meg bőrbarát stb, biztos vannak ennél jobb termékek csak én leragadtam ennél 1000 éve mert ez a dunai ártéren is ért valamit szúnyoginvázióban. Nekem az a bajom a bonyolultabb szerkezetekkel pont akkor nincs kéznél amikor kellene ezt berakom a mellény zsebébe aztán kéznél van sokat nem használom évekig elég egy tégely nekem .

[ Szerkesztve ]

(#84560) PpenoO válasza forras2 (#84552) üzenetére


PpenoO
őstag

centrum zoonál 34900 ft.

(#84561) forras2 válasza Zoli bácsi (#84557) üzenetére


forras2
őstag

Bármelyik jó. Gyárilag jár az összes készülékhez gázpalack is, meg lapka is! Nekem 3 van, 1 asztali verzió, és 1 mobil verzió, ami mindig az oldalamon lóg, így ha kapás van, futni kell a bothoz, a parton sem esznek meg a dögök illetve megvettem a nagyágyút is, amit meg családi összejöveteleknél használok, talán ennek van a legnagyobb hatósugara...

Utántöltő pakkot nem szabad venni hozzá. Én vape42 lapocskával használom, ugyan olyan jó, a palackokat meg meg lehet csinálni tölthetővé, öngyujtó töltővel töltöm őket! Egyszer kell kiadni érte 1 kicsivel több pénzt, utána a fenntartása szinte 0, wishről rendelek hozzá 2222 ft-ért 100 db vape lapocskát, és majdnem elég 1 szezonra, 1 öngyújtó töltő gázpalack szintén elég 1 szezonra.

[ Szerkesztve ]

(#84562) iceQ! válasza forras2 (#84552) üzenetére


iceQ!
addikt

Én egyszer tervezek kimenni oda... Amit max sajnálok az az utazási idő. Pénzt gyűjtök és be vásárolok rendesen :DDD olcsóbbra jövök ki mint ha itthon vásárolnék.

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#84563) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Köszi mindenkinek!
forras2: Ezek tényleg hasznos infók. Így, hogy linkelted, a boltban a mobil verzió volt. :)

(#84564) Gyok2 válasza andrew911 (#84551) üzenetére


Gyok2
aktív tag

Ez érdekel engem is.

Tiszta Windows rendes ház

(#84565) galervin93


galervin93
őstag

Hú gyerekek, mekkorát szoptam ma Maconkán. :DDD A tök kivan, hogy sose jön össze, amit tervezek... :N Röviden nem állt össze a hal, bentről bezzeg a hevicuccokkal húzták a pontyot, szóval a számomra legrosszabb forgatókönyv jött be. Félidőig volt vagy 2 kiló halam... Utána fogtam azért, de hát a tíz kiló se lett meg... A desedai szektor utolsó szégyen után ma egy utolsó előtti szégyen jött össze, parádés. :DDD Amúgy a második fele még egész jó volt a pecának, jövögetett a kárász meg két kisebb potyka, de nem volt üteme. Mindeközben 80-100-akról fogták a teszkós ponytokat... Evvan. Én azért holnap is ugyanezt fogom tolni, makacsság ON. :DDD :))

[ Szerkesztve ]

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#84566) BlackmMmDog válasza galervin93 (#84565) üzenetére


BlackmMmDog
aktív tag

ranglista.mohosz.hu kicsit lefagyott már félórája nem frissül (b7 rajtkockán versenyzőig van fent).
Pedig szurkoltam neked! :K

Mindeközben 80-100-akról fogták a teszkós ponytokat... Evvan. Én azért holnap is ugyanezt fogom tolni, makacsság ON. :DDD
Erre csak azt tudom mondani: Ha meg kell baszdni ,akkor meg kell! :DDD

Partól hány méterre horgásztál, és milyen hosszú bottal?
Csak magot és ttx-et vittél be etetésre? Csonti kellet? Aqua-t nem is használtál?

(#84567) iceQ! válasza forras2 (#84561) üzenetére


iceQ!
addikt

Ez mekkora life hack. Most készülök venni pont ilyet, akkor kiegészítem egy mobillal is, illetve veszek par vape42-t is. Köszi a tippet, trükköt. :R

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#84568) golyós válasza diablo1984 (#84558) üzenetére


golyós
őstag

Mi az, hogy hibrid?
Ilyen kis méretben nem emlékszem, hogy van.

Honor 20 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM

(#84569) forras2 válasza iceQ! (#84567) üzenetére


forras2
őstag

A gyári patronok töltés gátlóval vannak felszerelve, csak úgy nem tudod tölteni... 1 üres patronból óvatosan húzd ki a fém szelepet... Óvatosan fogd meg 1 fogóval, de előtte tegyél rá valami vékony ronggyot, vagy papírtörlőt, hogy ne sértsd meg a szelepet... Ha kihúztad, látni fogod a palackban a töltésgátlót, ami 1 réz hüvely lényegében... 1 akkora facsavart beletekersz, amekkora a hüvelynek a belső átmérőlye, és a csavarral ki tudod belőle tépni a rátöltésgátlót... Utána a szelepet csak vissza nyomod bele, nem kell ragasztani, teljesen passzentos bele, és az öngyújtó töltő megfelelő fejével tudod is tölteni... örök élet plusz 1 nap.

Vape vagy raid lapocska, de a márka nélküli kínai is tökéletes bele, de azok 3szor kisebbek mint a gyári lapja, ezért 3 db kell bele egyszerre... Kicsit sűrűbben kell cserélni, mint a gyárit, 1 éjszaka alatt 3szor szoktam cserélni őket, nagyjából 2-3 órát bírnak ezek a lapkák, nincsenek annyira átitatva szúnyogírtóval... Az elhasznált lapokat nem szabad kidobni, valami spricnis szúnyogriasztót veszel, 1 edénybe kiöntöd a löttyöt, és ebbe beáztatva mégegyszer tudod használni a lapkákat... Tapasztalatom alapján, a 2. felhevítés után a lapok már szinte semmi löttyöt nem szívnak fel, így a 3. használatát én nem javaslom már...
Ha van kb 100 db elhasznált lapkád, beáztatod őket szúnyogírtóba, utána hagyod kb 1-1,5 órát ázni, utána 10-15 percig hagyd száradni, utána 10-esével levákuumozod, és így bármeddig elállnak, bármikor tudod használni... Ha otthon nincs az ablakon szúnyogháló, kiteszed az ablakba a masinát, se szúnyog, se légy, se poloska, se katica, se darázs, semmilyen bogár nem megy be...

[ Szerkesztve ]

(#84570) jjohn


jjohn
aktív tag

Végre vége a tilalomnak, Duna pár órás peca, nem sok hal, de szépek. Most is bentről jöttek, a rövid táv nem volt eredményes. Nem mentem a másik kedvenc helyemre, nehogy dagonya legyen meg tömeg. A paduc és koncér is kilón felüli.
Kaja Timár River Plus River több parmezánnal, előke 0,16 80 cm, 10-es horog LS 2263 Gamakatsu, kosár 135 gr, ez állt meg aránylag jól, és csonti az alagút kosárba, de rendesen.

(#84571) Zoli bácsi válasza forras2 (#84569) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Köszönjük.
A magyar leleményesség ismét bizonyított. :C :C

(#84572) Gyok2 válasza Zoli bácsi (#84571) üzenetére


Gyok2
aktív tag

A Buhera mátrix hazájában :D

Tiszta Windows rendes ház

(#84573) Gyok2


Gyok2
aktív tag

Ezekkel van valakinek tapasztalata? [Mikado Aperio] , [Mikado Douglas] , [Mikado Shot QMF] , [Mivardi Zink] , [Mvardi Premium]

Még mindig inkább a Preston, vagy ezek már jók? :)

Tiszta Windows rendes ház

(#84574) Ibituba válasza jjohn (#84570) üzenetére


Ibituba
aktív tag

A balin mozgott azon a részen?

(#84575) jjohn válasza Ibituba (#84574) üzenetére


jjohn
aktív tag

Nem, semmi mozgolódás nem volt.

(#84576) lockdown90 válasza forras2 (#84561) üzenetére


lockdown90
senior tag

be tudnad linkelni milyen lapocskaval hasznalod? :R

i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070S

(#84577) forras2 válasza lockdown90 (#84576) üzenetére


forras2
őstag

Igazából amelyik szimpatikus...
Vape lapka, Aroxol lapka, Bros lapka, Raid lapka, ZigZag lapka és van még vagy 1000 fajta...

[ Szerkesztve ]

(#84578) Ibituba


Ibituba
aktív tag

Szeretnék vékony pulóvert a tűző nap ellen. Vannak a "spéci" uv szűrős pulóverek. Kérdésem, mitől uv szűrős egy pulóver? Vagy csak ez is marketing. Sima vékony hosszú ujjú pulóver is ok erre a célra?

(#84579) @mriya@ válasza Ibituba (#84578) üzenetére


@mriya@
őstag

Én kapucnis pólót vettem erre a célra.
Nem megy át rajta az uv, hiszen hófehér marad a bőr ott, ahol takar. 😱

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#84580) saen válasza Ibituba (#84578) üzenetére


saen
veterán

Ez nem pulóver, csak egy felső. Én már vagy 10+ éve használok ilyeneket naptej helyett. A jobb minőségűeknek az a lényege, hogy egyeltalán nem melegek, nagyon jól szellőznek. Az olcsó szarok meg tiszta műanyag feeling, azokat érdemes kerülni.
Leégni egy sima puloverben sem fogsz, de abba +3 liter izzadtság.

(#84581) lockdown90 válasza Ibituba (#84578) üzenetére


lockdown90
senior tag

keress ra upf 50+ ruhazatra

i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070S

(#84582) Gyok2


Gyok2
aktív tag

Decathlonban is van, szörfösöknek való is.

Tiszta Windows rendes ház

(#84583) andrew911 válasza Gyok2 (#84582) üzenetére


andrew911
tag

Sőt, a Haldorado UV-s felsők és ingek is a Deacthlonos Tribord vitorlás pólók és ingek átcímkézve.

(#84584) Ibituba


Ibituba
aktív tag

Köszi mindenkinek rakersek a témára. Decathlon szimpatikusabb mint a trendi felcimkezett horgász márkák.

(#84585) BlackmMmDog válasza Gyok2 (#84573) üzenetére


BlackmMmDog
aktív tag

Preston!
Első kettővel már találkoztam, de nem győztek meg.

Versenyzőknél is látom (+ fórum jelentős része)a Nevis kosarat hozzá a Preston töltött.
NEVIS Távdobó Method feeder kosár XL 60 g

(#84586) Gyok2 válasza BlackmMmDog (#84585) üzenetére


Gyok2
aktív tag

OK, csak megtetszett ez a szellősebb fajta :)

Tiszta Windows rendes ház

(#84587) diablo1984 válasza golyós (#84568) üzenetére


diablo1984
veterán

Fonott csalitüske, mono horogelőke.

(#84588) BlackmMmDog válasza diablo1984 (#84587) üzenetére


BlackmMmDog
aktív tag

éreztem hogy erre gondolsz :D

Boltban biztos nem találsz, nincs valaki akit megtudsz kérni? (két doboz sörét és 3 szem xanax-ért elválalja :P :DDD )

(#84589) Roland861010 válasza BlackmMmDog (#84588) üzenetére


Roland861010
addikt

Szevasztok,

Van értelme szerintetek etetőhajót használni feederes vagy methodos horgászatnál?

(#84590) saen válasza Roland861010 (#84589) üzenetére


saen
veterán

Túl lassú ez egy pörgős pecához. Inkább gyakorold a dobást ha nem vagy elég pontos.

(#84591) Roland861010 válasza saen (#84590) üzenetére


Roland861010
addikt

Nem a pontossággal van a baj, hanem a távolsággal.
100m körül kellene dobni, de a medium – heavy 3,90-es bot a 0,22-es és 0,25-ös monoval kevés hozzá.
Olyan 60-70 körül tudok vele biztonságosan és pontosan dobni.

(#84592) BlackmMmDog válasza Roland861010 (#84589) üzenetére


BlackmMmDog
aktív tag

Method lelke a pörgős horgászat, 15 percenként úgy se húzod be.

(#84593) saen válasza Roland861010 (#84591) üzenetére


saen
veterán

Inkább vennék olyan cuccot amivel meg tudod dobni.

(#84594) Gyok2 válasza BlackmMmDog (#84592) üzenetére


Gyok2
aktív tag

Esetleg folyamatosan váltott bottal, mint a duplakuplungos váltó :) Úgy mindig lehet bent egy.

Tiszta Windows rendes ház

(#84595) diablo1984 válasza BlackmMmDog (#84588) üzenetére


diablo1984
veterán

Áh, végül a könnyebbik módszert választottam, a fülbe kötöttem monóval a csalitüstét, jó lesz az, egyszerűen idegbajt kaptam a kis horoggal, 0,08as fonottal+0,20as monofillal, 1 óra alatt sikerült 3at megkötni, de egy ganénak néz ki, így nem hinném, hogy használni fogom. Kötöttem még 15 fülest, abban jobban bízok, tubertini dragon mono előkezsinórt használtam, egész erősnek hűnik, horogból valami guru szakálnélküli lesz. Kíváncsi leszek, hogy mennyire fog működni a cucc.

(#84596) Atis45 válasza BlackmMmDog (#84585) üzenetére


Atis45
aktív tag

Én még a Dömés long cast kosárhoz is a Preston töltőt használom. A long cast L-es kosár tölthető a preston XL-es töltővel.

(#84597) Roland861010 válasza saen (#84593) üzenetére


Roland861010
addikt

Ahhoz most mindent le kellene cserélni :D Nem ez volt a terv idén de most egy bizonyos tó lett nálam a favorit .

(#84598) Szilágyi84 válasza Roland861010 (#84597) üzenetére


Szilágyi84
senior tag

Ha a Benta 7-re akarsz specializálódni akkor oda van értelme etetőhajó megvételének ,ha nem tudsz akkorát a túlpartot megdobni ,de ez komolyabb felszereléssel is kivitelezhető. Lehet fogni nem csak a túlpart nád előtti részből 10-15 kg halakat ,de onnan lényegesebb nagyobb az esélye. Neked kell eldönteni, hogy hajó ára van feleslegesen költő pénz vagy egy valóban komoly távdobó 420-430 bot + távdobó 6-7000- es orsó . A másik bot 390-rs elég középre vagy előre , délután már partközelben is működik általában max 20 méteren belül.

(#84599) Steady74 válasza andrew911 (#84551) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Bocsánat a késői válaszért: annyira nem megy a tó, kevesen vannak, hétvégén meg sokan, a hal is az elmondások szerint, de lehet szerencséd lesz, majd mesélj milyen volt a peca.

(#84600) sasa311 válasza Steady74 (#84599) üzenetére


sasa311
veterán

Ez mondjuk kb mindenhol így lehet, hogy hétközben kevesen de hétvégén tumultus. Mióta felhype-olták a busázást azóta konkrétan pilismaróton (!) nem lehet leülni, ami egy vicc. :(((

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.