Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#126001) KovyBoy válasza bajnokpityu (#126000) üzenetére


KovyBoy
tag

A feliratok legvegen ott az Atmos logo, csak ki lesz mar adva valamelyik verzioval.

(#126002) Ragadozó


Ragadozó
Ármester

SW7 hangjával, főleg az elején nem vagyok elégedett. Nekem nagyon sokat hozott a rendszeren a hangsugárzók fejlesztése, főleg, hogy a center és a háttér hangok nagyságrendekkel jobbak lettek. Valamint a kézzel való finomhangolás után directben is jók lettek a hangok és érthető lett a centerből a beszédhang, előtte csak auto-n volt, de az nem tetszett.

Szerintem vannak elcseszett szinkronok, de ha valaminek jó a szinkronja, az DD vagy DTS-ben szólhat nagyon jól. Rendszer kérdése csak.

Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés

(#126003) #75912448 válasza xtremetuning (#125996) üzenetére


#75912448
törölt tag

Még nem láttam. :B Egyébként mióta HD-képes a rendszerem kedvelem jobban a TrueHD anyagokat. Atmos kiegészítés jöttével rátettek egy lapáttal. Nyilván ebben közrejátszhat, hogy jobban odafigyelnek, gondosabb és részletesebb munkák készülnek így, amiből a TrueHD sávok is nyernek. Bálnás film megvolt, annak is fasza hangja van. Ellenben a gyári BD viccesen sávos, jól elcseszték, pedig a szokatlan színvilággal szűrözött képe is bejött.

(#126004) xtremetuning válasza #75912448 (#126003) üzenetére


xtremetuning
addikt

Úgy-úgy.... pontosan erről beszélek. :K

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#126005) Joshi válasza KovyBoy (#125999) üzenetére


Joshi
titán

Hihetetlennek tűnik, hogy ha az eredeti angol hangsávnál érthető a beszédhang, de a magyar szinkronos nem, akkor mitől javul meg a magyar szinkron jobb hangfalaktól? Akkor egyértelműen el van kefélve a szinkron nem? :F

(#126006) Smiley válasza Joshi (#126005) üzenetére


Smiley
őstag

Egyreszt, azert van elkefelve, mert minden mindig azonnal kell a parasztnak... tehat mig 20 evvel ezelott rendelkezesre allt akar tobb honap is arra, hogy megcsinaljanak egy szinkront, most meg kb 1-2 hetuk van ra, mert a magyar ember keptelen megtanulni barmilyen idegennyelvet onszantabol, es ez egy rohadt nagy ordogi kor. Tegyuk azert azt is hozza hogy a mai filmek tortenetileg kb a beka segge alatt vannak, vagy bugyuta vigjatek amiben karomkodnak ossze-vissza alpari modon, vagy kepregenyadaptacio amiben minden felrobbantanak. Szoval kb ott tartunk, hogy meg ezt a vegletekig leegyszerusitett angolt is keptelenek megtanulni...
Masreszt ha veletlenul akad mondjuk egy normalis pl.: N.W.A film (Straight Outta Compton), amit a magyarorszagi kozossegi kolcsozoben jelen allapot szerint osszesen 16 ember seedeli vissza az eredeti nyelvu BD50-es valtozatot... Mig a 600kb/s-es szinkronizalt verziot (ertitek, egy zenes filmrol beszelunk) pedig tobb ezren... ebbol konnyu levonni az egy igenyessegi szintet... es amig ez kell a nepnek addig nem is fognak komolyabb munkat vegezni, mivel a parasztnak igy is jo.

[ Szerkesztve ]

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#126007) Joshi válasza Smiley (#126006) üzenetére


Joshi
titán

Lehet hogy félreértetted, de én most nem arra akarok rávilágítani hogy a magyar szinkronnak mennyi értelme van egy adott filmnél. Ha nem ment át a kérdésem lényege, akkor inkább ne szólj bele. :R

(#126008) Smiley válasza Joshi (#126007) üzenetére


Smiley
őstag

Ertettem a kerdest, es ott van az elejen a velemenyem, azert szar a szinkron mert 2 het alatt nem lehet ugy megcsinalni, hogy az szeles korben hasznalhato legyen... szerinted ennyi ido alatt hany darab kulonfele rendszeren probaljak ki a studion kivul? Aztan akinek a cucca kozelit ahhoz amit abban a studioban a tesztdarabkent hasznaltak, annal valoszinuleg elvezheto lesz.

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#126009) Joshi válasza Smiley (#126008) üzenetére


Joshi
titán

Olvass vissza hogy KovyBoy fórumtárs mit írt, én csak erre reagáltam. Szerinte nem a szinkron minőségétől függ hogy van jól érthető beszédhang. Na ezt próbáltam megcáfolni azzal a gondolattal amit írtam.

"Aztan akinek a cucca kozelit ahhoz amit abban a studioban a tesztdarabkent hasznaltak, annal valoszinuleg elvezheto lesz."
És gondolod hogy csúcsminőségű hangrendszerekre optimalizálnak a stúdiók, de néhány nap alatt összecsapják a szinkront? Én nem tudom hogy hogy működik ez, de szerintem aki a minőséget keresi az úgy is az eredeti hangsávot hallgatja.

[ Szerkesztve ]

(#126010) Csabroncka válasza bajnokpityu (#126000) üzenetére


Csabroncka
addikt

Amint "megjelent" SW7 már nyomultam is rá - sima DTS verziót szedtem, azóta már bőven jött ki jobb is. Anélkül, hogy bárkivel beszéltem vagy, esetleg itt a fórumon olvastam volna, Norbival beszéltem telefonon és elmondtam neki, hogy engem momentán a régi SW BD-in lévő DTS-EX hangsávok sokkal jobban bejöttek, hova tovább a Sebulba versenygépe egyenes hangorgiát rendezett.
Az új esetén hasonló hang orgiát nem éltem át, valóban jók az effektek, de a sub nélküli rendszeremben is éreztem, hogy valami hiányzik a magasakból. Én nem szoktam állítgatni a centert, 30-35 -ason mozizok napszaktól függően (jó most csak egy szám, csak viszonyítás képpen mondom), a SW esetén 24-re fel kellett menni, hogy normálisan halljuk a szöveget. Ez azért most kényes téma, mert kislányka van a pocakban, és sokszor zavaró is volt a feleségem számára (gyors hallkítás :) ). Másik ellenpélda, vasárnap megnéztük Az utolsó boszorkányvadász című filmet. Abban minden tökéletes volt, a film olyan amilyen, de az effektek és a keverés is jobban bejött mint az SW7-ben. Hasonlóan jól sikerült keverésű a Tenger szívében c. film.

Az utolsó bekezdéseddel ebszolút egyet értek, a hangmérnököktől függ az egész, hogy miből mit hoznak ki.

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#126011) Norbi 72 válasza Csabroncka (#126010) üzenetére


Norbi 72
veterán

30-35 -ason mozizok napszaktól függően (jó most csak egy szám, csak viszonyítás képpen mondom), a SW esetén 24-re fel kellett menni, hogy normálisan halljuk a szöveget.

Nekem -12-re fel kellett mennem,hogy normálisan szóljon. :DDD

(#126012) Smiley válasza Joshi (#126009) üzenetére


Smiley
őstag

Pont ez a baj, hogy ennyi ido alatt nem lehet szeles korben letesztelni. Szerintem ha kesz a szinkron akkor utana vegig kene tesztelni legalabb 7-8 kulonbozo rendszeren (legalso kategoriatol, a felso kategoriaig), es ugy igazitani rajta hogy mindegyiken hasznalhato legyen. A valosag pedig szamomra valahogy ugy nezhet ki hogy vesznek valami nagyon alja belepo cuccot (mivel ez kb mindenki szamara elerheto) aztan ahhoz igazitjak a vegeredmenyt... De ha mar belementunk a legtobb sorazathoz is 2.0-as szinkron keszul csak, gondolom ezt is az otthoni hazimozi hianya indolokja... Azert a par %-ert akinek lenne erre igenye, egyszeruen nem eri meg megcsinalni.

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#126013) gabo01 válasza Smiley (#126006) üzenetére


gabo01
senior tag

Most csak 15-en seedelik vissza! Ez azért lehet mert az otthoni gépem nincs bekapcsolva?! :DDD ;)

(#126014) YceBear válasza Smiley (#126006) üzenetére


YceBear
tag

Reszben egyet ertek veled, de szerinted hanyan nezik barmilyen jobb eszkozon es hanyan siman TV -n. Szerintem a TV magasan nyer, ott meg teljesen mindegy a minoseg.

(#126015) Nemir Ombe válasza Smiley (#126012) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Nagyon szép elképzelés amit írtál,de a valósághoz az közelebb áll,hogy studiók bevett normák,rutin alapján csinálják a hangkeverést,ahol adott értékek vannak a különböző,külön rögzítert bangsávokhoz, így max az effektek/hátérhangok/beszédhangok/stb egymáshoz “képesti” arányait állítják be/össze a már meglévő hanganygokból. Az hogy a végeredmény milyen (minőség) lesz az meg a studio/kiadó/forgalmazó “pénzügyi osztálya” határozza meg a hangmérnöknek/stábnak kifizetett munkaórák alapján. A “jó hangot” sokáig tart megcsinálni,ezért drága,sok esetben itt is spórolnak. A magyar szinkront meg (általában) a magyar forgalmazó készítetei,ezért olyan amilyen (kis ország,kis piac,kis pénz), de a beszédgangok “érhetetlenségéért” legtöbb esetben nem a hangkeverés felel?hanem a “beépített eq-val/loudness-el (dynamic eq,bass management,stb) turbósított” rendszerek (és gazdáik) amikor a légyeg a “dübörgés”,nem a valósághoz közelítő hang. ;)

(+ mint korábban írtam sok esetben a center minősége/megépítettsége/hangszórókészlete/mérete is felelős,még akár neves gyártók termékei között is)

Hmm ....

(#126016) Valkűr válasza BBéci (#125934) üzenetére


Valkűr
őstag

Igen bocsesz igazad van, elirtam. Természetesen az erősitőre értettem, mert van amin csak át van hidalva és nem külön végfok hajtja. Észre vettem később én is, de már nem tudtam javítani.

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#126017) Smiley válasza Nemir Ombe (#126015) üzenetére


Smiley
őstag

Ebben is van valami. :)

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#126018) #54715584 válasza Nemir Ombe (#126015) üzenetére


#54715584
törölt tag

Elvileg dettó ez vonatkozik a CGI-re is. :)

(#126019) Nemir Ombe válasza #54715584 (#126018) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

.... meg a 3D-re.... ;)

(meg a szinészekre,helyszinekre,történetekre.... szóval nem azért csinálják,hogy a “user-nek” olyan jó legyen,hanem mert ez egy jó üzlet és sok pénz van benne)

[ Szerkesztve ]

Hmm ....

(#126020) Norbi 72


Norbi 72
veterán

2 új Denon ebben a hónapban.

Európában gondolom X1300/2300W lesz a neve.

(#126021) Nemir Ombe válasza Norbi 72 (#126020) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Inkább az X520 és a "következő" X1x00 közé fogják "méretezni" (a link alapján), ha minden igaz, de bármi lehetséges .... ha egyáltalán kaphatók lesznek az EU-ban ;) [link]

Hmm ....

(#126022) Norbi 72 válasza Nemir Ombe (#126021) üzenetére


Norbi 72
veterán

Hamarosan kiderül.

(#126023) lemmy9 válasza Norbi 72 (#126020) üzenetére


lemmy9
őstag

Micsoda pocsékság még mindig, ezzel a hiányzó ajtóval.

Szerintem!

(#126024) Valkűr válasza lemmy9 (#126023) üzenetére


Valkűr
őstag

Ajtóval is. Sztem a regebbi széria nagyságrendekkel szebb volt, mint a 4310 is. De ízlés kérdése 😊

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#126025) xxxxxxxxx


xxxxxxxxx
tag

Igen csak tetszetős :) [link]

(#126026) gboszi válasza Norbi 72 (#126020) üzenetére


gboszi
senior tag

Csak azt nem tudom, hogy azt a 6 HDM -et mire fogják használni :)

"If you're good at something, never do it for free!"

(#126027) Csabroncka válasza gboszi (#126026) üzenetére


Csabroncka
addikt

Ezt valószínűleg azért így írták (H. Def. Module), mert magát az interfészt nem forrasztották bele az alaplapba, viszont később ha AVR-ként szeretné használni a User ezt megteheti! ;]

"in medias res"

(#126028) Valkűr válasza Nemir Ombe (#125907) üzenetére


Valkűr
őstag

:) Ezek a Heco dobozok nekem is tettszenek, hallotta már valaki?

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#126029) Dorian


Dorian
félisten

Na végül döntöttem: Megveszem a Denon 4520-at.
Igazából utóbbi hetekben semmi időm nem volt foglalkozni a dologgal és egyéb vételek után nézni, magyar piacon meg nem nagyon találtam alternatívát, max (persze jóval olcsóbban) újra egy 3808-at. De ez jobb is, újabb is így talán tovább bírja. És már baromira hiányzott a mozizás, csak gyűlnek a filmek... Eljutottunk addig, h már a barátnőm is mondta, h vegyek már mozierősítőt, na ez volt az uccsó lökés a vásárlás felé :D

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#126030) spiky03 válasza Dorian (#126029) üzenetére


spiky03
veterán

:C
Hajrá, hajrá. :)

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#126031) Norbi 72 válasza Dorian (#126029) üzenetére


Norbi 72
veterán

Gratula! :C

(#126032) dgyuri0123 válasza Dorian (#126029) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Na végre... :D

"csak a zene van"

(#126033) Dorian


Dorian
félisten

A fejlett Audyssey hatékonyságára, különösen a sub EQ HT-re különösen kíváncsi vagyok.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#126034) ginola válasza Dorian (#126033) üzenetére


ginola
addikt

Most milyen 5.1-ed is van?

(#126035) Dorian válasza ginola (#126034) üzenetére


Dorian
félisten

Monitor Audio gs20 front, gs lcr center, rs háttér, Dynavoice T12 sub.

Szombaton megyek a Denonért, úgyh a hétvége a mozié lesz :))

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#126036) Digital válasza Dorian (#126035) üzenetére


Digital
addikt

Nekem 3808 után nagy előrelépés volt a 4308. Amit elsőre tapasztaltam: megjött a tér! Kíváncsi leszek milyen lesz a 4520!
Gratula hozzá, szerintem jól választottál! :K

"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...

(#126037) Dagidög válasza Dorian (#126033) üzenetére


Dagidög
senior tag

A Sub EQ HT csak több subnál működik, viszont a MultEQ XT32 már érdekes lehet neked.

(#126038) Maxximus


Maxximus
őstag

Sziasztok. Abszolút kezdőként (nem volt soha hifi/HM rendszerem..illetve egy ilyenem van.. :B ),mit javasolnátok nekem egy kb 35m2-es nappaliba? Ami fontos lenne nekem, hogy 80%-ban sztm zenét hallgatnék (abból is 70%-ban modern mai DJ-ket,régebbi jobb zenéket,jazz-t soha). Van egy NAS-om,seretek netes rádiót hallgatni, van egy apple TV-m egy X-Box-om,projektorom,Full HD TV-m.
Árban max 4K (gondolnom kell más kedvteléseimre is,hogy maradjon della) mindenestől (erősítő,kábel,hangfal) és könnyen kezelhető legyen,nyilván szépen szóljon.
Ami fele sodródok egy Denon AVR-X2200 7.2. vagy a olcsóbb 1200-as.(esetleg 1100-as) Hangfalban tanácstalan vagyok hozzá. Néztem ezt a Eltax Explorer 5.0 hozzá vagy esetleg elmennék egy Boston Acoustics Classic CS260 MKII POWER 5.1 szett-ig.
Nem riadnék vissza a hasznáétól sem,néztem ezt a Pioneer SC-LX75-t is a maga idejében biztos nagyon szuper volt és jobb is lehet a hangzása, de nekem egy kicsit olyan érzésem van mintha autóban kellene dönteni egy 6 éves BMW 7-es és vadi új jól felszerelt insignia között amiben minden új benne van és új, garanciás. Nem tudom jó e hasonlat? :F
Szóval segítséget kérnék mit javasolnátok egy totál kezdőnek ebben a közép szegmensben?
Köszi.

[ Szerkesztve ]

Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE**i12 Pro Max+watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e

(#126039) Joshi válasza Maxximus (#126038) üzenetére


Joshi
titán

Itt tedd fel a kérdésedet. ;)

(#126040) Maxximus válasza Joshi (#126039) üzenetére


Maxximus
őstag

Ja...hogy ezek az igények a belépő szintet súroljak..? :B :DDD
Köszi,akkor nagyon eltévedtem. ;)

Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE**i12 Pro Max+watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e

(#126041) Joshi válasza Maxximus (#126040) üzenetére


Joshi
titán

Olvasd el az összefoglalót és a hozzá tartozó cikkeket. Hasznos. :K

(#126044) TazLeacher


TazLeacher
nagyúr

Véleményt szeretnék kérni a hozzáértőktől:

Polk PSW110-es subom szervizben van kb. 2 hónapja. Nem tudják megcsinálni, nem jutnak vele dűlőre. A technikai részletek ebből a szempontból lényegtelenek, ami a lényeg, hogy nem megy.

Ezt ajánlotta a szerviz: max. 20.000 Ft-ból megoldják a javítást, de elektronika cserén esik át a készülék, és Jamo elektronika kerülne bele. Minden paraméter, minden stimmel a Polk-éval, de ugye Jamo, és a nyákra is ez van írva.

Első kérdésem, hogy ez mennyire frankó...már ami a végeredményt illeti. Én csak felhasználó vagyok, elképzelésem sincs, hogy egy ilyen módosítás mit vonz magával, mennyivel változik meg a sub annak lenni, ami volt.

A másik kérdésem, hogy véleményetek szerint egy ilyen mennyire eladható és mennyiért? Mert az a helyzet, hogy én nem tudtam kivárni a bő 2 hónapot és vettem egy másik subot, úgy voltam vele, hogy majd ha megcsinálják, azt eladom.

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#126045) Nemir Ombe válasza TazLeacher (#126044) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Sok esetben előfordul,hogy több gyártó is ugyanazt az elektronikát/erősítőmodult használja csak a saját nevére feliratoztatja. Lehet ez a Jamo is ilyen,de ha mindenben megegyezik akkor valószínüleg müködni fog vele.

Eladni akkor könnyebb ha működik,de ez esetben biztos,hogy olcsóbban tudod eladni,mint ha a “saját” elektronikája lenne benne.

[ Szerkesztve ]

Hmm ....

(#126046) robi-k válasza Dorian (#126029) üzenetére


robi-k
őstag

Jól tetted! :K

(#126047) Norbi 72 válasza TazLeacher (#126044) üzenetére


Norbi 72
veterán

Sekon bt.-hez vitted?

(#126048) TazLeacher válasza Norbi 72 (#126047) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Igen.

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#126049) PrinceHerceg


PrinceHerceg
őstag

Sziasztok!

Fontos kérdés, hogy ha a SONY STR-DB 930QS erősítőmet, külső sztereó DAC-ról hajtom, akkor a mélyen + két fronton kívül a center csatorna szólna vajon?

Pl érdekesség, hogy van egy előerősített center kimenete is a vasamnak, de sajna kussol, pegi de örülnék volna ha a B&W Zeppi menne vele... :D

[ Szerkesztve ]

(#126050) PrinceHerceg


PrinceHerceg
őstag

+ Egy ha járható az út akkor komolyan érdekelne, hogy mondjuk egy Wharfedale Pacific Pi-Cr center vajon milyen szintet képvisel! :K

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.