Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zsoika

addikt

válasz hcs57 #25512 üzenetére

Mit nem értesz ezeken?

"fordítva bekötött hangfalkábel abnormális, frusztráló hangszórást okoz." Ha az 5.0-ból az egyik hsz-t felcserélt vezetéksorrenddel, tehát fordítva kötöd be, akkor fordított fázisban dolgoznak és kioltják egymást. Bejáratásnál hasznos ...amúgy meg káros a hatása.

"Például a helytelen fázissal bekötött tápkábel" A dugaszoló aljzaton ki tudod mérni és a dugaszoló villán jelölve van, hogy melyik a fázis vezető. A kettőnek stimmelni illik, de Te fordítva is bedughatod ...lehet nem történik a hanggal semmi. Ezt ki kell próbálni.

"Megoldás: használjunk fázisceruzát, és ellenőrizzük le minden tápkábel fázishelyességét." A dugaszoló aljzaton ki tudod mérni....na ehhez kell Pl. egy fázisceruza, de Én multiméterrel szoktam. Egyébként nálam otthon ez könnyű eldönteni, mert Én csináltam a komplett villamos szerelését és azt szabvány szerinti bal oldalra tettem.
    Tehát ha a villanyszerelő figyel a szabványosságra és nem csak feldobálja a szerelvényeket, akkor jó eséllyel a fázis, szemből nézve a bal oldalon van.

Ráadás: "amikor a házimozi 80Hz alatti hangokkal izzad... a felsőbb tartományokra sokkal kevesebb energia jut.. " Egy nagy, pl.16cm átmérőjű mély/közép hangszóró kimozdításához sokkal több energia kell mint a magas hangszóróéhoz. Márpedig ha oda több kell akkor máshol meg kevés marad! Ez ilyen egyszerű. Az aktív SUB-ban van egy külön erősítő, ami kvázi rásegít a "főerősítőre", levéve róla a 80Hz alatti mély tartomány. Így sokkal szebb, kiegyensúlyozottabb hangja lesz a "főerősítőnek".

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés