Hirdetés

2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#86201) PROTRON válasza macilaci78 (#86199) üzenetére


PROTRON
addikt

A kérdéseid legtöbbjére már korábban válaszolt a kollega, pl a konvektorok felcserélésére is.

Ami a hideget illeti, itt teljesen félreértitek.
A 19 fokos levegő a k...a hideg fallal együtt éri el ezt a kombót. Direkt írtam, hogy a "süt a hideg" nem vicc kategória, nem hisztiről van szó, hanem van hogy fejfájásra ébredek emiatt úgy is hogy este volt szellőztetés és csak 6 órát aludtam...mert a hólyag is szeretne beszélgetni a fajansszal.

Ezen valójában 2 dologgal tudnék segíteni, infrapanel meg ágymelegítő...a szigetelésből is csak belsőt tudnék felrakni, mert tűzfalról van szó, a külső rész hivatalosan a szomszédok kertjéből érhető el, nem fizetek alpinért...

"Igazából az a kérdés, hogy az ideiben mennyi még a csökkentett áron elhasználható áram."

Ezt sajnos el lehet felejteni, mert csak éves leolvasáskor egyenlítődik ki, amit nem ismerünk mikor lesz. Ellenben adott hónapban azt nézik hogy 2523/365 = napi limit, amit felszoroznak adott hónapban érvényes napok számával. Ennyi.
Az efeletti mennyiség esetén teljesen figyelmen kívül hagyják hogy előző hónapból mennyi "maradt" az éves keretből, adott hónapban megkapod a limit feletti fogyasztásra a versenypiaci egységárat, mondván majd a mondjuk márciusi éves diktálást követően kiegyenlítik...vagy csak augusztus elsején, mivel ugye azzal a dátummal lett behozva ez a rendszar.

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#86202) lemmy71 válasza pkrisztian89 (#86200) üzenetére


lemmy71
őstag

Eporapid

(#86203) Barret001 válasza pkrisztian89 (#86200) üzenetére


Barret001
addikt

Epoxy ragasztó,fűrészporral keverve.Vagy pillanatragasztó.Betunkolod a fűrészport a furatba,és meglocsolod pillanatragasztóval. Megmunkálható anyag a végeredmény.Mindkét esetben :)

(#86204) Essejó válasza pkrisztian89 (#86200) üzenetére


Essejó
veterán

Asztalos ragasztó és fűrészpor keveréke.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#86205) DeFranco válasza PROTRON (#86201) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Tehát neked nem a léghőmérséklettel van bajod (ami itt a konkrét probléma forrása a kérdezőnél) hanem a sugárzó hideg tűzfallal (saját méréseim szerint ez simán lehet 8-9 fokos is).

Minden tisztelet mellett de úgy érzem a saját, teljesen más alapon szerzett tapasztalatodat próbálod meg ráerőltetni erre a helyzetre.

Btw. az olvtárs is csak utólag jelezte, hogy csecsemő is van a lakásban, szóval innen szép nyerni, csukott szemmel tippelhetünk akármit, de ha ez a helyzet, akkor kb. marad az átcuccolás a meleg oldalra vagy az olajradiátor kombinálva egy átfújó ventivel a meleg oldalról.

Mindazonáltal ha ilyen elhanyagoltak a konvektorok lehet egy co mérőre beneveznék (hiába zárt rendszer elvileg a konvektor).

(#86206) pjen válasza macilaci78 (#86199) üzenetére


pjen
félisten

Én még hidegebben is jól alszom. Felállított őr voltam az érdi lőtéren. Volt rajtam molinó, sport ruha, gyakorló+tundra bugyi. Felül mikádóval kiegészítve.+ kb 3 deci rum. Tudtam aludni a földön fekve, egészen belepett a hó. Sorkatona voltam kb 50 éve. ;]

(#86207) macilaci78 válasza pjen (#86206) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Igen, mesélték nekem is, hogy főleg éjszakai őrszolgálatban mennyire kreatívnak lehet lenni. :DDD

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#86208) Inhouse válasza pjen (#86206) üzenetére


Inhouse
őstag

Középiskolás koromban 6 évig jártam át busszal a szomszéd városba. A 7 óra körüli járatokra való feljutásért már a pályaudvaron meg kellett verekedni, hazafelé ugyanez. Így aztán az ülőhely igen ritka volt, maradt az állva és mint a heringek. Viszont az évek alatt megtanultam ilyenkor átaludni azt a 15 percet. Amúgy is jó alvókám volt akkoriban, este lefeküdtem hanyatt, kispárna nélkül, mint egy robot és reggel úgy ébredtem, vagy ha nem reggel, hát dél körül. Na, ez elmúlt...de jó lenne néha legalább egy hasonlóan jó szunya.
A katonaságnál szerencsére nem kellett sok őrséget adni, viszont a lokátorban abban a nagy zajban, rázkódásban is ment még...

[ Szerkesztve ]

Üdv Inhouse

(#86209) DeFranco


DeFranco
nagyúr

Mi higannyal feltöltött bombatölcsérekben aludtunk, és reggel egy medicinlabda méretű lyukon kellett átfurakodnunk amikor mentünk a bányába dolgozni.

Télen hideg mérget ittunk, hogy a remegés kicsit felmelegítsen minket, miközben a körmünkkel kapartuk az uránt, de boldogok voltunk.

:))

(#86210) lemmy71


lemmy71
őstag

Valakinek még az eszét is elvette a forró brómos tea :DDD

(#86211) daninet válasza DeFranco (#86209) üzenetére


daninet
veterán

méteres hóban reggel 6kor gyalog mentünk iskolába. 10km hegynek fel oda-vissza
:DDD

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#86212) imibogyo válasza DeFranco (#86209) üzenetére


imibogyo
veterán

Mi annak idején minden nap térdig érő benzinben hegesztettünk, csak hogy legyen mit ennünk...

:DDD

[ Szerkesztve ]

(#86213) Dani_kp válasza imibogyo (#86212) üzenetére


Dani_kp
őstag

Én annak idején még gondolat sem voltam anyámék eszében :DDD .

https://ingatlan.com/33821564

(#86214) Inhouse válasza imibogyo (#86212) üzenetére


Inhouse
őstag

Mind betegek vagytok! :C :R :DD

Üdv Inhouse

(#86215) PROTRON válasza DeFranco (#86205) üzenetére


PROTRON
addikt

Ilyet én is tudok.
Mivel Te szereted a hidegben alvást, ezért mindenkinek kötelessége jóléreznie magát benne...minden tisztelet mellett, de úgy érzem a saját, teljesen más alapon szerzett tolerancia szintedet vetíted ki másokra, pl egy kisgyermekes anyukára...
Legalább is a megfogalmazás alapján sejtem hogy a gyerekhez adtak egy másik szülőt is a forumozó kollegának gratis amikor elhozta a korházból.

BTW, az én előző hszem arra reagált, hogy mire Te feltetted a kérdéseidet, már előtte ott voltak a közbenső hsz-ei a kollegának. ;)
Tudod az időkódok csúf dolgok... :P

Abban viszont maximálisan igazad van, hogy nem kaptunk elegendő információt az optimális ajánláshoz.

Az odáig hasznos info hogy a párja a gyerekkel együtt a szobácska melegebbik felében tartózkodik napközben, tehát főként az esti hancúrhoz készülődés, éjszakai alvás meg reggeli hancúr idejére kellene valami ár-értékben megérős fogyasztású megoldás.

De ez még nem elegendő.
Se fotót a szoba elrendezésről (pedig elhiheti a kérdező, hogy nem tud akkora gány fotót berakni, aminél ne lenne súlyosabb fotó ebben a totyikban :D), sem a szoba közepén lévő "bútorzat" megfogalmazásról, hogy milyen venti lehetőségek vannak, ahogyan nem hiába kérdezgetek a számláról, mert ha van bojlerük havi 120+ kWh fogyasztással szintén nappalira kötve (mert mondjuk nincs "B" tarifás vezérelt óra) akkor egy 1kW-os hősugárzóra is rámehet havonta +20-30k huf áramszámla.

Meg persze ilyenkor arra is hatványozottan figyelni kell, hogy ha a bérbeadó annyira nem költ a lakásra, hogy még a konvektor is sz.r, akkor vajon az elektromos hálózat mennyire biztonságos? Nehogy aztán a kötéseknél szétmenjen és menekülniük kelljen a lakásból, mert a hősugárzó túlterhelte a régi kötéseket-elvékonyított akár alu vezetékeket, pl a dugalnál eltörnek és szikráznak amíg be nem gyullad a tapéta.

Sok régi nappalinál 1 db áramkör van ugye a lámpa és az összes dugaljhoz...a szomszéd szobával együtt.

No de fel a fejjel, mit kell elégedetlenkedni hogy túl sok a hó?
Nektek legalább volt hó gyerekkorotokban, a kérdezőnél lévő csöppségnek lehet már svájcig kell majd mennie. :D

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#86216) DeFranco válasza PROTRON (#86215) üzenetére


DeFranco
nagyúr

most poénkodhatnék azzal, hogy didn't read lol, de elolvastam

annyit javaslok csak hogy olvass vissza ha gondolod hogy mit írtam meg mit nem írtam, szerintem azt pont nem írtam hogy bárkinek kötelező bárhogy jól érezni magát bármilyen hőmérséklet mellett.

(#86217) PROTRON válasza DeFranco (#86216) üzenetére


PROTRON
addikt

Szerintem is vissza kéne olvasnod, mert én megint csak felvetésre reagáltam, arra hogy én csak magamból indulok ki és kivetítem másokra.

Egyébként a legelső hszemben említettem az infra paneles lehetőséget, pont azért hogy hátha hőérzet növelés elegendő tényleges levegő és falfelfűtés helyett.
Cégnél most próbálgattunk ilyet, mert az egyik önkori berendelte, hogy Karlstein wonderwall Air 36, 360W-os, 120 cm infrapanelekkel akarja megoldani egy állatmenhely karámjaiban a fűtést, mert hogy nem akarnak ventilátorok/gázüzemű berendezések karbantartásával foglalkozni. Mindenképp ezt akarják, akkor is ha szerintünk szuboptimális.

1-2 m távolságban még a pulcsit is le kellett venni, de 3-4 m távolságban, ha háttal álltam neki szinte alig éreztem hogy menne. :D

De közvetlenül mellette állva maxra tekerve, abban a sávban ami konkrétan a panel előtt van jó meleget csinált...túl jót, ezért megtévesztheti az embereket.
Hallottam hogy sokan szuterén "lakás"nak nevezett ingatlanokban is ilyenekkel vészelik át a környezetet, mert az eladók azt mondják nekik hogy bőven elegendő a 18 fokos pincében...ezt én nem hiszem el, de Ő dolguk.

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#86218) PROTRON


PROTRON
addikt

Viszont most én kérnék tanácsot:
Megvettem ezt a parkside dupla akksis nagy flexet, mert 20k-ért ha használható, akkor ingyen van.
A végső cél hogy dupla akkuval téglafal horonyvágáshoz tudjam használni, mások tesztelték hogy kb 450 cm-t lehet haladni 1 adag töltéssel, az pont elegendő arra ami nekem kell. Tehát pont megfelelne, ez nem vitaindítás.

Na most ha nekem túlmelegedés miatt idő előtt megáll, akkor morcos leszek, elvileg nincsen benne motorfék, akkor még is mi lehet ez a zörrenő hang?
Az a baj hogy a neten lévő videók egyik felében hallani ezt a zörrenő hangot, a másikban meg nem, országtól függetlenül.
[youtubelink]

Természetesen a parkside vágókorongot csak tesztelési célból van rajta, amíg 1-2 zártszelvény vágásán tesztelésre kerül, aztán majd megyek boltba rendes kővágó és fémvágó korongokért.
Egyébként a korong alapján a gép tengelyével egyébként nincs gond, egyenesen szépen fut, nem táncol a korong.

[ Szerkesztve ]

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#86219) Barret001 válasza PROTRON (#86218) üzenetére


Barret001
addikt

Az nem zörgés! Az a foghézag hangja. Ha bordásszíjas lenne,nem hallanád.

(#86220) PROTRON válasza Barret001 (#86219) üzenetére


PROTRON
addikt

Az tény hogy visszatérően hallani, de mivel 6ezren pörög, nem tűnt fel hogy minden fordulatnál egységes lenne, tehát azt hittem rendszertelen...
Tehát akkor arra szavazol hogy nem "gyári hibás", tehát pusztán ez nem okoz aránytalanul nagy problémát?

[ Szerkesztve ]

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#86221) Barret001 válasza PROTRON (#86220) üzenetére


Barret001
addikt

Az össszesnek hasonló hangja van,ha nincs terhelve. Előre-hátra picit mozgolódik a kihajtó tengely. Próbáld meg tárcsa nélkül,úgy simább a hangja. Terhelve is .

(#86222) PROTRON válasza Barret001 (#86221) üzenetére


PROTRON
addikt

Hát ez a zörrenés tárcsa nélkül is ugyanilyen, de tény hogy nem mertem anyagbaküldeni, tehát terhelve nem próbáltam.
Más amúgy elmondása szerint már vagy 240 vágást csinált zártszelvényben tesztből és ugyanígy zörög, de semmi problémát nem észlel.
Csak nem akar hogy egyszer csak meló közben hagyjon cserben.

Meg még az a bajom, hogy ugye ehhez a smart aksihoz kitalálták ezt a sz.r lidl home-ot, amiben az aksiban lévő BT-n keresztül lehet belépni a szerszám gép paraméterező menüjébe, hogy pl fordulatszámot lehessen állítani, meg esetleg a gépnek a saját túláramvédelmét is állítani.
De nálam valamiért amikor megjelenik az appban az aksin belül a gép típus jelzése mint "csatlakoztatott készülék" hiába kattintok rá, nem csinál semmit.

Amúgy ezeknél a nagy flexnél van olyan munkafolyamat ami esetében jó ha leveszi az ember a fordulatszámot 6000-ről mondjuk 4000-re? Van értelme ennek az állíthatóságnak?

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#86223) Essejó válasza pjen (#86206) üzenetére


Essejó
veterán

Az már igen, megmondom őszintén fiatalabbnak néztelek. Én csak 1983 februárban szereltem le Cegléden, akkor voltam 23 éves.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#86224) Essejó válasza PROTRON (#86220) üzenetére


Essejó
veterán

Zörgés ellen sárkányfű. Szétkapod ahol a motor meghajtja a korong tengelyt, és alaposan megkened Litiumos csapágyzsírral, ki szokták spórolni belőle.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#86225) Sterilzona


Sterilzona
senior tag

Sziasztok
Esetleg tudtok ajanlani egy jo ar ertek aranyu elektromos lancfureszt, minimum 40 cm-es lanchosszal?
Beszorultam a pincebe, de a tuzifat valahogy ossze kellene vagnom.

(#86226) Keef_Lee válasza Sterilzona (#86225) üzenetére


Keef_Lee
senior tag

Bor is van? :)

(#86227) lemmy71 válasza Sterilzona (#86225) üzenetére


lemmy71
őstag

Én ezt vettem nyáron, nagyon megvagyok vele elégedve. Van belőle 40 centis lappal és izmosabb motorral is.

(#86228) PROTRON válasza Essejó (#86224) üzenetére


PROTRON
addikt

Köszi a tippet, bár gondolom az gari vesztést okoz ha szétszedem, míg most ha 1 éven belül bármi baja van pl elektronikával, egyben ingyen cserélik....legalábbis LIDL-nél ez a szokás, csak céges vásárláskor nem 3 év, hanem 1 év.

Tehát szerinted a zörgő hanggal csak a kevés kenés a gond és emiatt melegszik a szöghajtás háza?
Meg akkor lehet hogy ugyanez az elégtelen mennyiségű kenés a gond a fúrókalapáccsal is?
Az nem ad zörgő hangot, de nagyon melegszik a fém ház rész, már 4 db 6-os és még 4 db 12-es furatot befúrva kemény betonba úgy felmelegszik hogy inkább félre szoktam rakni hűlni kicsit.

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#86229) Essejó válasza PROTRON (#86228) üzenetére


Essejó
veterán

Sosem volt még "okos" flexem, de a nyáron kidobott kis flex még 15 évesen működött, csak a gyári kapcsoló helyett egy kapcsolós dugvillája volt, és a tengely rögzítő gomb helyén egy lyuk volt, ahol egy csavarhúzót bedugva lehetett vágó korongot cserélni. Aztán kaptam egy B&D kisflexet.
A fúrókalapácsom is teli van nyomva zsírral.:DDD

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#86230) Barret001 válasza PROTRON (#86228) üzenetére


Barret001
addikt

Ha szét tudod szedni látható nyomok nélkül,akkor nem kell a garanciával foglalkoznod. Teszel bele kis zsírt,biztos javít a hangján.

(#86231) Barret001 válasza Essejó (#86229) üzenetére


Barret001
addikt

Okos flexed ne is legyen :) Haverom vett,és telefonnal kell az akkujához csatlakozni.Csak ő tudja használni,a telefon hatósugarán belül.

(#86232) bucihost válasza PROTRON (#86198) üzenetére


bucihost
senior tag

Erre nem fogok tudni így választ adni, mert a tavalyi áram fogyatás idénre nem releváns. A "rezsicsökkentés" miatt a gázbojler villanyra lett cserélve, plusz bejött idén pár elektromos cucc csere / bővítés is. nagyobb hűtőt vettünk, többet használjuk a világítást, többet megy a mikró stb.
#86199macilaci78

Kb 50e lenne a javítás, amivel nem lenne bajom ha le lakhatnám vagy kifizetné helyettem a tulaj. De nem....

Az ágy át cuccolás nem megoldható, mert olyan f@sz elrendezése van a nappalinak, hogy sehogy nem férne el az ágy. Max a nappali közepén...

Konvektor megcserélése szintén nem opció. Régi panel, régi (sz@r) nyílászárók. A konvektor az erkély ajtó mellett, az ablak alatt van közvetlenül. Ha megcserélném, akkor a háló részen jó idő lenne, viszont akkor a nappali részen ahol asszony és a 8 hetes gyerek szinte egész nap vannak ott lenne 18 fok.

Nem időszakosan kellene. Az a baj elég durván érezhető a különbség. 18 vs 23.

Jó lenne balanszolni a hőmérsékletet. Legroszabb esetben veszek egy bontott konvektorot, felszereltetem, majd ha elcuccolunk innen akkor vissza teszem a sz@r a jót meg viszem magammal. Így nem buknék akkorát...

Megnézem majd csökkentett áron elhasználható áram mennyi van még, de a gépcsere plusz fogyasztók stb miatt nem tudok pontos számot mondani. Gyerkőc miatt a bojler is többet megy stb.. persze még cska nem is "okos" bojler, hanem a legolcsóbb magyar valami... amit szintén én fizettem, mert csere után bérleti díjat emelt. :DDD

(#86233) Essejó válasza bucihost (#86232) üzenetére


Essejó
veterán

Hmm? link link

[ Szerkesztve ]

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#86234) bucihost válasza PROTRON (#86215) üzenetére


bucihost
senior tag

A probléma nem is az alvással lenne, a hancúrt meg megoldjuk a paplan alatt ;] (már ha a gyerek engedi :U ),hanem ahogy végig mész a nappalin érezhető a hőmérséklet különbség. Ha épp a nappali közepén lévő kanapén ülsz, akkor az egyik oldalról 18 fok ér, a másikról meg 23.

az elektromos hálózat mennyire biztonságos?
Olyannyira, hogy a bojler miatt kellett fi relé + kismegszakító pluszban én bedobtam még 1 kismegszakítót amiről elcsatornáztam a nappaliig egy konnentort, amiről hosszabbítón megy minden időszakosan használt nagy áramigényű cucc. (pl fürdéshez a kicsinek egy elektromos hősugárzó ami ~2000w)

Összedobtab egy kb elrendezést. (az excel csodkra képes :C ) Az elrendezés kb ilyen. A pirossal jelölt konvektor a bűnös...
Bejelöltem a kb hőfok sávokat is. A szekrény sehol nem ér fel a mennyezetig, kb 1 méter van közte.

(#86235) bucihost válasza Essejó (#86233) üzenetére


bucihost
senior tag

Köszi. lehet marad ez az opció :R

(#86236) PROTRON válasza bucihost (#86234) üzenetére


PROTRON
addikt

Jaaa így már azért világosabb.
A villanybojler és a már használatban lévő hősugárzótok alapján tutira mondom hogy már most is annyit fogyasztotok hogy a havi 210-es limit felett vagytok, hogy mennyivel azt nem tudom.
Naja, ha előre tudod hogy bérleti díjat emel bojler csere után, gondolom akkor inkább megveszed a bojlert aztán költözéskor eladod. :D

A skicced alapján elég nagy a távolság, a kanapénél még lehet hogy lesz hatása a konvektorra rárakott áramnélküli ventilátornak, de a franciaágynál már tuti nem ér el.
Esetleg egy komolyabb szoba venti jobban át tudja mozgatni a levegőt, csak akkor meg huzatos lehet. A mennyezeti venti még jobb, mert az ugye lefele tolja, így oldal irányban be tud jutni a szekrénysor mögé.

Amúgy a hősugárzót amit jelenleg a kicsinek fürdés idejére kapcsoltok be, azt nem tudjátok állandó jelleggel berakni a szekrény sor mögé, fél állásra kapcsolva?

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#86237) Inhouse válasza PROTRON (#86236) üzenetére


Inhouse
őstag

Igen, csak a gáz limit feletti ára "kicsit" húzósabb, mint az áramé. Nehéz ezt így belőni, melyik lesz a még rosszabb...

Üdv Inhouse

(#86238) Sterilzona válasza Keef_Lee (#86226) üzenetére


Sterilzona
senior tag

Az nincs sajnos :((
:)

(#86239) Sterilzona válasza lemmy71 (#86227) üzenetére


Sterilzona
senior tag

Koszi 🙂

(#86240) bucihost válasza PROTRON (#86236) üzenetére


bucihost
senior tag

Hogy mennyire vagyunk a limit felett azt én sem tudom hirtelen. MVM app szerint a októberben 249 ment el, szeptemberben meg 247. Kérdés ez mennyire valid, mert Márciusra 557, januárra meg 1102-t ír, ami f@szság...

Szerintem nem bajlódok a hősugárzóval, önköltségen lecseréltetem a konvektort, aztán ha elcuccolunk innen vissza rakatom a rosszat.... :R

(#86241) do3om válasza PROTRON (#86228) üzenetére


do3om
addikt

Nem biztos hogy e miatt melegszik.
Mikor vetted, tudod még azonnal cseréltetni? Vagy már csak javításra leadni?
Nekem egy bosch profi gép van és nem bírok vele, vacsi új, csak el volt rakva tartaléknak vagy 1-1,5 évre. Akár mit csinálok nagyon melegszik a szöghajtás, pár perc után forró rendesen.
Szedtem szét sokat mindent próbáltam, kevés zsír, több zsír, több félét is persze jókat.
Semmi változás.
Ha megoldod írj nekem is, persze nem biztos hogy ugyan az a hiba.
Most még arra gondolok hogy talán a kúpkerekek nyomják egymást nincs hézag.

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#86242) ThodEE válasza bucihost (#86234) üzenetére


ThodEE
őstag

[link] Mennyezeti ventilátor nagyon sokat hz a közérzeten nálunk :R

http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink

(#86243) setup


setup
tag

Láttátok már ezt? 4 kilóért. Zokogok.
Ehhez ki kéne menni valakinek a laptól a házhoz. :DDD

(#86244) pjen válasza setup (#86243) üzenetére


pjen
félisten

Amíg Lósz@r van veréb is akad. :C

(#86245) inf3rno válasza setup (#86243) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Azért az a hegesztés nem semmi. :DD

Buliban hasznos! =]

(#86246) cinemazealot válasza setup (#86243) üzenetére


cinemazealot
addikt

Bakker, ilyen szintű kormány-pedál kombót én is csináltam ifjonc koromban, csak az még game porton kommunikált a géppel, mint egy analóg joystick. A kormány kishúgom kormánykerekes rolleréből származott, a pedálokat furnér lemezből vágtam ki. Need For Speed-ezni már lehetett vele. :DDD

(#86247) Barret001 válasza setup (#86243) üzenetére


Barret001
addikt

Ha egy ugyan ilyet kérnék,ki mennyiért gyártaná le? Sacc/kb.

(#86248) inf3rno válasza Barret001 (#86247) üzenetére


inf3rno
nagyúr

400k. Más is ennyiért csinálja! ;) :DDD Gondolom a műszerfal, pedál, stb. szinte ingyen volt roncstelepről, aztán arra mókolt rá minimális elektronikát.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#86249) imibogyo válasza Barret001 (#86247) üzenetére


imibogyo
veterán

Kérdés mit és milyen minőségben szeretnél? Mert 50e-ből is ki lehet hozni egy alap cuccot, meg 200-350e-et is rá tudok neked locsolni csak a pedálokra és akkor máris több milliós lesz a végösszeg, ha mindent ilyen szintűre akarsz...

Én magam az előbbi utat választottam, mert csóró vagyok... Na jó néha megspékelem a dolgot a műhely-projektorral... :DDD


(#86250) modflow


modflow
veterán

Hali!

Van egy nem túl jól záró garázsajtóm. Van valami thermo paplan szerű anyag, amit oda tudnék tenni felülre és leengedni az ajtóra, amikor az zárva van?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.