Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#85051) Top cat válasza pjen (#85050) üzenetére


Top cat
őstag

Szerintem ha a motoros kasza csapja meg a lábad, az sem kisebb élmény. ;]

(#85052) Gézengúz válasza Top cat (#85049) üzenetére


Gézengúz
addikt

Jah, műanyag.
"Megoldották"

[link]

(#85053) pjen válasza Top cat (#85051) üzenetére


pjen
félisten

Azért a damil az csak damil, ráadásul a motoroson van védő. A kaszán pedig nincs.

(#85054) Viperator válasza pjen (#85053) üzenetére


Viperator
őstag

Senki nem mondta, hogy a láb felé kell kaszálni. Kisgyerekkoromban a szeretett nagyapám kaszájával kaszáltam.

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#85055) pjen válasza Viperator (#85054) üzenetére


pjen
félisten

Kérdezd meg a csonka kezű asztalost mondta e neki valaki, hogy a maró vagy a körfűrész elé kell tolni a kezét.
Most mint 20 évig panel lakó kertes házba költözöl, lemész a gazda boltba veszel kaszát üllőt kalapácsot fenkövet. Aztán??

[ Szerkesztve ]

(#85056) DiszNóÓl válasza Spec (#85041) üzenetére


DiszNóÓl
senior tag

Ha olyan a fű damillal is lehet rendre vágni ;] Régen elég sokat kaszáltunk kézzel, de annyira azért nem hiányzik :DDD Én se kockáztatnék vmi vas/egyéb tárgy miatt a késsel. Stihl damil amúgy meglepően sokat bír :DDD Tesóm a tologatóssal is annyi ideig vágta, vagy tovább mint én az fs91-el szoktam, szóval emiatt én nem veszek sima fűnyírót :) De tervben van kistraktorra(agria 4800) kaszaház gyártása :K

HATER

(#85057) Top cat válasza Gézengúz (#85052) üzenetére


Top cat
őstag

Ja, megoldották. :U Drágulásra felkészülni.

pjen
Hiába van védőburkolat rajta, mégis megtudja némelyik oldani, hogy kevesebb lábujjal fejezze be a munkát, mint elkezdte. :D

A 8-10K fordulat/perc-es damil, meg már nem "csak damil". :N

(#85058) macilaci78 válasza pjen (#85048) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Egy motoros kaszát viszont mindenki tud használni. - Kollégánál nagy kert (kb 1 ha kaszálandó), motoros fűkasza fix pengével, 3 pici gyerek, meg anyuka. Anyuka kitalálta, hogy mennyivel könnyebb apukának, nem lóg rajta a 3 gyerek, kint van egész nap, csinál, amit akar.
Oké, cseréljünk! - mondta apuka.
Kimentek, anyukára rá a hám, arra a fűkasza. "Ez ilyen nehéz?" Hogy kell elindítani? Berántja neki. De ugye ez akár pár percenként leáll, mert át kell állni egyik állásból a másikba, körbemenni, bebújni fa alá, aztán apuka se megy be 10 percenként anyukához, hogy megállt a fűkasza.
Szóval anyuka visszament a gyerekekhez, apuka meg a kertbe.

Top cat: fenéshez felveszel a henteseknél használt lánckesztyűt. De a kalapálást is meg lehet tanulni, vagy tartasz két kaszát és amíg az egyikkel dolgozol, a másikat kalapáltatod.

pjen: mert a motoros kaszához csak divatcikként gyártanak védőruhát, anélkül soha semmi baj sem történt még...
És a damil is csak addig damil, amíg le nem cserélik másra.
A kaszát is ugyanúgy méretre kell igazítani, mint bármi mást. Gimis koromban már leettem apám fejéről a kását, nekem kicsi volt a kaszája, de otthon a legtöbb söprő, kapa, ásó, lapát, stb nyele is. Úgy válogattuk a nekem való söprűt, most meg annyira örülök, hogy a kihúzható meszelőnyél vége menetes, ment is rá a partvis. :DDD

lemész a gazda boltba veszel kaszát üllőt kalapácsot fenkövet. Aztán?? - Aztán összehaverkodok az öreg szomszéddal és ellesem, amit kell.

[ Szerkesztve ]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#85059) macilaci78 válasza Gézengúz (#85052) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Azért örülök a betétdíjas göngyölegnek, a régi betétdíjas PET-palack rendben is van. Vastag, erős flakon volt a nagy és a kis üveg is, szerettük, visszasírom. De a sörösdobozzal kapcsolatban jelenlegi formájában nem tudok egyetérteni. Nagyon sok esetben már vásárláskor, nyomás alatt is sérült, leejtették a kartont, vagy rédobtak valamit, nekiütöttek. Üresen egy szatyorban nem tudsz 3-nál többet elvinni a sérülés kockázata nélkül.

Remélem, legalább lesz szelektív hulladékgyűjtő az automaták mellett, ahova az üveg, sérült műanyag, fém göngyöleget lehet dobni.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#85060) pjen válasza macilaci78 (#85059) üzenetére


pjen
félisten

Vissza fogok szokni az üveges sörre. Megint lehet keresni a zöld üveget.

(#85061) Top cat válasza pjen (#85060) üzenetére


Top cat
őstag

Ha lesz egyáltalán üveges sör. És ha az lenne ezek után többségben, szemernyi kétséged ne legyen, hogy azt is megadóztatják.

Az meg mindegy, hogy zöld vagy barna üveg.

(#85062) macilaci78 válasza pjen (#85060) üzenetére


macilaci78
nagyúr

5 literes bulihordó! :K

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#85063) pjen válasza Top cat (#85061) üzenetére


pjen
félisten

Dehogy mindegy. A boldog béke időkben a sűrített paradicsomot és a sört egyforma üvegben árulták. A barnában nem látszott, ha maradt benne paradicsom. Reméljük már nem lesz ilyen.

(#85064) pjen válasza macilaci78 (#85062) üzenetére


pjen
félisten

Olyan mlnt a a sült kacsa. 1 embernek sok kettőnek kevés. Nem praktikus.

(#85065) zhali1


zhali1
csendes tag

A zöld üveg azért volt praktikus, mert kívülről is látszott, ha volt benne egér !

(#85066) Top cat válasza zhali1 (#85065) üzenetére


Top cat
őstag

Vagy gyík. :D Olyan nagy objektum látszik a barnában is.

(#85067) Spec válasza macilaci78 (#85047) üzenetére


Spec
őstag

Egyébként valóban ez is egy fontos szempont. Nálunk (Pécs) pl. hétvégén elég korlátozottan lehet motoros eszközöket használni "kertművelési" célzattal.
Hétköznap reggel 7-től este 8-ig, szombaton és ünnepnapokon reggel 9-től este 7-ig, vasárnap meg egyáltalán nem lehet. Egészen pontosan így szól a vonatkozó rész a zajos rendeletben: "tilos háztartási tevékenységet kielégítő kertépítéssel és zöldfelület-fenntartással kapcsolatos, zajt keltő tevékenységet folytatni"
Persze sokan sz*rnak rá, de elég egy hülye szomszéd és akkor keményen megszívja az ember.

Na most innentől kezdve mindegy, hogy elektromos, benzines akármivel csinálod, az bizony zajjal jár. És hát az ember bizony a munka és szabadidő mellet, bizony van hogy rákényszerűl, hogy az említett időszakon kívül is irtsa a gazt, főleg tavasszal, nyár elején, amikor kb. hetente 2x kell vágni úgy nő. Na ilyenkor megfizethetetlen egy jó kézi kasza. Annak halgathatják a suhogását. :)

Én se azért szoktam a kézi kaszával vágni, mert szeretem a derekamat rommá gyepálni, hanem szükségszerűségből is részben. Egyébként tény és való, hogy a legkevésbé környezetszennyező. Se áram, se üzemanyag, se kenőanyag nem kell hozzá, nincs műanyag szennyezés, semmi. Jah, és még edzésnek se utolsó. Viszont a hátat, derekat nagyon egyoldalúan terheli meg sajnos.

Top cat: "Kaszálni meg nehéz és érteni is kell hozzá. És azt nem is tudod akármikor használni."
Na ez pontosan így van. Én mázlimra még megtanultam annó rendesen nagyapámtól. Igaz akkor nem élveztem, mert amikor az egy holdas gyümölcsöst kellett kézi kaszával 2-3 embernek végigkaszálni, évente legalább 2x, na azt köszi. Nagyon utáltam. De jó kaszával, megfelelő körülmények mellet, nagyon szépen lehet csinálni.

pjen:
"A motoros kasza mikróműanyag szennyezése hibahatáron belül van."
Én erre nem vennék mérget. Bár pontos adatom nincs nyilván, mert foglalmam sincs mennyi a világ össz damil termelése évente, de az gyakorlatilag a talajban landol, hiszen semmilyen lehetőséged nincs a visszagyűjtésére. A műanyag csomagolóanyagok legalább részben visszagyűjthetőek, akár újrahasznosíthatóak. Persze az már más kérdés ez mennyire megy hatékonyan az adott országban, de a lehetősége legalább adott. A damilnál ez nincs meg.

"Meg a legfárasztóbb is. És meg kalapálni és fenni is meg kell tanulni."
Ezzel egyet értek. Bár sok múlik a jó kaszán. Ha nem egy vacak új fajta lemez kaszád van, amit mostanában lehet venni, és olyan a hangja mint egy bádognak, akkor jobb a helyzet. Én ezért vettem dirket használta a pécsi vásárban egy öreg bácsitól rendes békebeli kovácsolt kaszát, igazi, régi fajtát, mert azzal nincs annyi probléma. Ritkábban kell fenni, kikalapálni meg elég szinte 5 évente egyszer.
Abba nem kell belehalni. Sajnos öregapám régi kaszáját sikerült eltörnöm, és akkor kellett vennem egyet helyette, de ez is megteszi. A hangján lehet hallani, hogy más anyag. A jó kovácsolt, edzett acél kasza szépen cseng amikor fened. A bolti lemez kasza, meg olyan mint amikor a pléh lemezt reszeled kb.

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#85068) macilaci78 válasza Spec (#85067) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Feleségemmel annak idején átbeszéltük, hol látjuk magunkat majd sok-sok év múlva. Ha lesz is kertes házunk, az dísznek lesz. Max 400 m2 kert, amiben egy fűnyíró és egy sövényvágó a kertimunkák 90%-át lefedi.

A kerttel dolog van, hova tovább, megvan a sora, megvan az ideje és ha nem tudod akkor rászánni az időt, amikor kell, akkor a fene megette. És még nincs veteményesed, gyümölcsösöd, amit egy fagy, jég szétbarmol, valami bogár tönkretesz, vagy betegség elvisz. Lusta városi emberek módjára minket a kerti munka nem kapcsol ki, nem tölt fel.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#85069) Spec válasza macilaci78 (#85068) üzenetére


Spec
őstag

"Lusta városi emberek módjára minket a kerti munka nem kapcsol ki, nem tölt fel."

Én világ életemben kertes házban laktam. Sose voltam "városi" ember, bár pécsi vagyok, de annak a kertes lakóövezeti peremkerületében, szóval ez inkább falu, mint város.
A rendszeresen gondozandó saját terület kb. a te általad említett 400 m2 telken belül, viszont ehhez még hozzájön kb. 300 m2 a ház előtt, ami nem saját terület, hanem önkormányzati, de nekem kell rendben tartani, ha nem akarom nézni a nyakig érő dzsumbujt. Szezonban kb. 4-5 óra míg körbe érek, és minden patentül néz ki.
Ezen felül van még kb. 600 m2 zártkerti terület, amit évente 2x szoktam kaszálni. Az önmagában egy 7-8 órás műszak, mire végzek vele. Hát ez nekem egyedül éppen untig elég. Nagyon én se szoktam élvezni. Ha belegondolok, mennyi időt vett el eddig az életemből, csak a dzsindzsa irtása, akkor rossz rágondolni. :U

[ Szerkesztve ]

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#85070) F.E.K.. válasza pjen (#85060) üzenetére


F.E.K..
senior tag

Amúgy.. Fun Fact percek: az üveg színének volt/van értelme, ugyanis az UV szűrésben volt szerepe (eredetileg barna üveggel szűrték, hogy ne büdösödjön meg a bontatlan sör se, de a hadiipar a háborúban kénytelen voltak átálni a zöld üvegre).

Azóta adalékkal is ki tudják védeni a jelenséget, így nem gond az színezetlen sörösüveg sem.

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#85071) lemmy71


lemmy71
őstag

Ez a mikroműanyag szennyezés egy motoros kaszánál vicc. Ennyi erővel ne járj gumitalpú cipőben az autók kerekéről nem is beszélve.
Szeretem és védem a természetet de ahogy valaki már írta, a fűkaszás mikroműanyag szennyezésbe "beleszarok".
Annó nagyapám a délbekési régió egyik legjobb kaszàsa volt, a hàború előtt már mint a V2 előtt. Próbált tanítani de nekem sehogyan sem áll rá a kezem. Amikor elment az öreg, nem is tartottam meg a kaszát, csak a három ágú favillát
és a hadifogoly táborban készített emlékdobozt a benne lévő naplóval
Én már maradok a motoros kaszánál, ahogy a Scorpions is mondja Stihl Loving You :DDD

(#85072) Top cat válasza lemmy71 (#85071) üzenetére


Top cat
őstag

Ha meg kellene egyed, azt az átlag tekercs 15 méter damilt, bajban lennél. ;]

De igen, van ennél sokkal komolyabb szennyezés is a világban. Csak nem árt, ha nem terheljük fölöslegesen a környezetet. :)

(#85073) macilaci78 válasza Spec (#85069) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ha kertes házba költöznék, úgy alakítanám ki a kertet, hogy egy robotfűnyíró boldoguljon vele, plusz egy akkus sövényvágóval a sövény mindkét oldalához hozzáférjek.
Az utcafront még kérdéses, biztos idegesítene, ha foglalkoznék vele, más meg odaparkol. Valószínűleg valami gondozásmentes sziklakerttel oldanám meg az út felőli szélen valami parkolásgátlóval. És legyen hely, ahova a havat lehet lapátolni, ha szükség lenne rá...

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#85074) pjen válasza Top cat (#85072) üzenetére


pjen
félisten

Csak azokból a letört damilokból sosem lesz mikró műanyag. A széteső, lebomló zacsikból annál inkább. Nem bomlik le csak igen apró darabokra esik szét.

(#85075) Top cat válasza pjen (#85074) üzenetére


Top cat
őstag

Mikroműanyagnak az 5 mm-nél kisebb, a környezetbe kerülő műanyagdarabokat nevezik.

(#85076) lemmy71


lemmy71
őstag

Én évi szintén olyan 50 fm damilt használok el. Darabokat csak akkor talàlok ha nagyon odavágom a fejet és méretre vágja a kés. A többi elporlad szerintem, aluszàlas négyszögletest használok. A bőr niket vágja mint a kés a vajat :D

(#85077) pjen válasza Top cat (#85075) üzenetére


pjen
félisten

Pont ez az. én egy Bosch szegélynyírót használok gyári damillal. ez nálam sajnos nem kopik. Vág-vág és vág aztán tőben letörik.4-5cm kb.

(#85078) Top cat válasza pjen (#85077) üzenetére


Top cat
őstag

Az szép. És mi lesz azokkal a darabokkal, összeszeded? Vagy zöldet használsz? :D

(#85079) lemmy71 válasza Top cat (#85072) üzenetére


lemmy71
őstag

Ezt hozza magával a civilizáció, az ember szépen lassan de tudatosan kiirtja önmagát :K
Hol vannak már a régi szép idők, mint pl. a kőkorszak, ott csak a vulkanokra lehetett panaszkodni :DDD

[ Szerkesztve ]

(#85080) Top cat válasza lemmy71 (#85079) üzenetére


Top cat
őstag

Vagy lassan, vagy valami hülye megnyomja a piros gombot és felgyorsul a dolog.
Talán a csótányoknak nagyobb szerencséjük lesz. ;]

(#85081) Barret001 válasza Top cat (#85078) üzenetére


Barret001
addikt

Megy a sok milliárd petpalack mellé.Nem oszt,nem szoroz.Tengerben a csepp.

(#85082) RandomName válasza Flowtation (#85040) üzenetére


RandomName
aktív tag

Vakondtúrást kb úgy szétkapja, mint a lemez ütőkés.
Jellemzően a karburátoros gépeknek van egy munkapozíciója. Ha te fent ágat fűrészelsz,, akkor nem olyan szögben használod mint fűkaszáláskor. Ez terheli a főtengelyt, dugót, stb.
Iyen jellegű multigépet maximum elektromosban vennék.
Illetve van egy nem értem faktor.
Fűkasza igen nagy fodulaton működik, a kihajtás/kuplung jellemzően arra van kitalálva, ha ráraksz egy akármilyen rátétet akkor annak tartalnaznia kell egy áttételt, ami lecsökkenti a fordulatot, megjön a nyomaték, de csak egy fűkasza kihajtáson át. Nem érzem tartösnak.

"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)

(#85083) Stylewars_kp válasza macilaci78 (#85073) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Kész vagyok az út szélétől 2cm-re kihelyezett sziklakövektől meg autógumiktól. Balesetveszélyes.

(#85084) Top cat válasza Stylewars_kp (#85083) üzenetére


Top cat
őstag

Rendőr meglátja, szól is érte.

(#85085) Barret001 válasza Stylewars_kp (#85083) üzenetére


Barret001
addikt

Előttünk volt belőle baleset,belepte a hó a betonkockát. szerencsére a túloldalon. :)

(#85086) Barret001 válasza Gézengúz (#85052) üzenetére


Barret001
addikt

Ha ebből lesz valami,örülni fognak a hajléktalanok!

(#85087) Stylewars_kp válasza Gézengúz (#85052) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Nyáron azért pár tálca sör elcsattan. Babusgatva gyűjtögessem a dobozt? Inkább visszatérek az üvegesre. De azt meg már alig kapni.

(#85088) macilaci78 válasza Stylewars_kp (#85083) üzenetére


macilaci78
nagyúr

70 centit elhagynék legalább. De lehet, jófejségből inkább tőben elhajló műanyag bólyákat tennék le. De függ az utcától is: rendes 2×1 sávos utcában illik elférni.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#85089) razorbenke92 válasza Stylewars_kp (#85087) üzenetére

Az igényt fogja követni a kínálat. A Németeknél az italboltban pl. alig látni dobozos sört. De ott még a Cola/Fanta vonal is inkább rekeszekben üveggel van a háztartásokban.

Cserébe pl. az én szenvedélyem a Monster Energy. Amikor akciós, 0.88 Eur szokott lenni a Pennyben, itthon meg épp most hűségkártyával 400 az egyik multiban, de volt, hogy 600 fölött volt.
Viszont odakint 25cent a doboznak a betétdíja. Amikor hozok pár tálcával, és viszem vissza, csak úgy zenélnek a csomagtartóban a dobozok.

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#85090) Stylewars_kp válasza macilaci78 (#85088) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Nálunk széles az utca, az út pedig olyan széles, hogy két autó kicsit lehúzódva pont elfér egymás mellett lassan közlekedve. Viszont vannak olyan részek, ahol a kedves lakók sziklákat, bokorsort és egyéb vackokat tettek az út szélére. Ott nem lehet elférni csak ha valaki félreáll. Ez nem baj, mert belefér az embernek végülis, igaz volt ebből már baleset, hogy valaki meghasalt ezeken a vackokon, de ugyan mi a csudát kell ott védeni? Angol gyöp?
Majd olyan házat nézel vagy telket építkezéshez ahol 2x1 sávos az út? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#85091) Top cat válasza Stylewars_kp (#85090) üzenetére


Top cat
őstag

Van ahol azért raknak köveket, betondarabokat, hogy ne parkoljanak oda.

(#85092) Essejó válasza Stylewars_kp (#85083) üzenetére


Essejó
veterán

Az önkormányzatok elvben tiltják és büntetik is.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#85093) DiszNóÓl válasza Stylewars_kp (#85083) üzenetére


DiszNóÓl
senior tag

Nálunk így néz ki az egyik szőlőhegyi út :) nyárra teljesen benövik a bokrok/fák, kaszával, bálázóval egy élmény itt közlekedni :DDD
[link]

HATER

(#85094) macilaci78 válasza Stylewars_kp (#85090) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A jelenlegi lakáshoz 2 évig nézegettük a hirdetéseket. Építkezésre pedig nem adom a fejem. :D
Ha az utcafront az én felelősségem és költségem, akkor két irányba tudom elvinni a dolgot: örömöm teljen a látványában és ehhez valamennyire védem, illetve a gondozást is egyszerűsítem, vagy szisztematikusan elpusztítok mindent, amivel gondom lenne később. Például behintem sóval, vagy ások egy vízelvezető árkot, mert a földből kiálló dolgokkal ellentétben az árok nem tilos. :U

DiszNóÓl: ismerek olyat, aki nap mint nap itt közlekedik. Város, nem falu, szóval leginkább személyforgalom, de két autó egymás mellett nem fér el, megállni tilos, egyik irányból jövőnek elsőbbsége van, meredek is, a kanyar és a növényzet, fal miatt nem is belátható.
Itt persze nem probléma a félrehúzódásra alkalmas érköves részen felejtett kuka, egyik oldalt támfal, másik oldalt téglakerítés, ahol van egy kis hely, ott villanyoszlop.
De egy kertvárosi részen sík placcon megy a hiszti, hogy hujuj, egymaga nem tud 50-nel végigmenni az utcán a szabályosan parkoló autóktól.

[ Szerkesztve ]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#85095) Phülöp válasza macilaci78 (#85094) üzenetére


Phülöp
addikt

Az árok hasznos: mi oda gyűjtjük a havat télen. Februárra a 70-80 centi mély árok már másfél méter magas :)

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#85096) Stylewars_kp válasza Top cat (#85091) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Pl amit DiszNóÓl linkelt képet, ott ugyan ki akarna parkolni?

(#85097) pjen válasza Phülöp (#85095) üzenetére


pjen
félisten

A hó az a hideg fehér por, amire gyerek koromból emlékszem? :)

[ Szerkesztve ]

(#85098) Barret001 válasza pjen (#85097) üzenetére


Barret001
addikt

Azt hiszem!

(#85099) Top cat válasza Stylewars_kp (#85096) üzenetére


Top cat
őstag

És csak ilyen helyzet van ugye? ;]
Szerintem ide azért rakták, hogy ne tapossanak árkokat a földbe a nagy gépek.

(#85100) Begi


Begi
senior tag

Sziasztok!
Remélem jó helyre írok.
Van egy ősrégi bit készletem behajtóval, BD, szép narancssárga dobozban.
Tegnap megadta magát valami a behajtóban, kiesett egy kis fém golyó és már nem tartja meg a hegyeket. Szeretnék egy újat venni, de ha lehet, akkor olyat keresnék, ami mágneses
Esetleg tudtok ajánlani egyet?
Mivel az előzőt is jó pár évig használtam, így gondoltam most veszek valami minőségit, mert ez bár megszolgálta az árát, de elég gagyi volt. Sajnos a márkákkal nem vagyok tisztában.

Előre is köszi! :R

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.